למרות שמשרד עוה"ד חדד, רוט, שנהר ושות' הוקם לפני פחות מחמש שנים הוא כבר נחשב לפירמת עריכת דין ידועה ויוקרתית, המטפלת בכמה מהתיקים בעלי הפרופיל הציבורי הגבוה המתנהלים כיום בבתי המשפט בישראל.
המשרד הוקם ב-2018 על-ידי עוה"ד עמית חדד ואריאל רוט, יוצאי משרד ד"ר י. וינרוט היוקרתי. תוך זמן קצר יחסית הפך ממשרד של חמישה עורכי דין למשרד המעסיק כ-60 עובדים, מתוכם כ-40 עורכי דין ומתמחים. שאיפת הפירמה כיום היא להמשיך את הצמיחה המרשימה הזאת והיא רואה את המתמחים כחלק מדרך זו.
"המתמחים הם חלק בלתי נפרד מהצוות", אומרת עו"ד נועה מילשטיין, שותפה בחדד, רוט, שנהר ושות' ומי שאחראית על גיוס והכשרת המתמחים במשרד. "ההבדל בין עו"ד מנהל, עו"ד שותף, עו"ד שכיר ומתמחה - אינו מורגש. כשמתמחה מוכיח את עצמו ואת יכולותיו, מעלה רעיונות, מסייע בגיבוש האסטרטגיה, כותב כתבי טענות ומשתתף בכל הדיונים, הפגישות וישיבות ההכנה - הוא הופך להיות חלק מהצוות, הלכה למעשה.
המתמחים שלנו זוכים לעשות ליטיגציה על כל סוגיה וגווניה - מה שמאפשר להם לחוות ולהכיר את כל סוגי משפט. כך הם לומדים בצורה יעילה ומגלים לאיזה כיוון בעולם המשפטי הם מעוניינים ללכת. יתרון נוסף הוא שרוב האנשים במשרד הם צעירים יחסית, וכך למתמחים אין תחושה של פערי דורות ותרבות בינם לבין עורכי הדין המאמנים אותם, מה שמייצר ביניהם אווירה חברית ונינוחה".
רף קבלה גבוה
במשרד חדד, רוט, שנהר ושות' מספר מחלקות: מחלקה מסחרית, נדל"ן, עמותות, לשון הרע וניהול משברים, נזיקין ודיני קניין. המתמחים מגויסים למחלקת הליטיגציה, שהיא חוד החנית של המשרד. המתמחה נחשף לליטיגציה רחבה ומגוונת, שכן היא נוגעת למספר תחומי משפט: נדל"ן, דיני עמותות וחברות, לשון הרע ותחום הצווארון הלבן. כל מתמחה מוצמד לצוות משפטי וזוכה לעבוד איתו בצורה אורגנית וכך להכיר סגנונות עבודה שונים.
העבודה אינטנסיבית למדיי: בעוד שבמשרדים אחרים יכול מתמחה לגעת בכמה תיקים בודדים בכל תקופת התמחותו, בחדד, רוט, שנהר ושות' הוא נוגע בעשרות. "המתמחה לא עוסק בתיק רק במובן השטחי והטכני, הוא ממש מלווה אותו ומעורב בו מתחילתו ועד סופו. כך מתאפשר לו לקבל בפרק זמן קצר הכשרה הרבה יותר אינטנסיבית מהנהוג", מדגישה עו"ד מילשטיין.
"התפיסה שלנו היא לזרוק מהר למים. במהרה מוצא עצמו המתמחה מקבל משימות משמעותיות, מעניינות ומאתגרות ולומד מהן תוך כדי תנועה. זה מאתגר ולפעמים מלחיץ, אך מייצר עשייה המאפשרת לו להתרכז בעבודה. ישנם מתמחים שאמרו לנו שהם לא האמינו שתוך שבועיים של עבודה הם כבר ילמדו כל כך הרבה. כמובן שבמהלך כל הזמן הזה ישנה תמיכה של צוות עורכי הדין, הדלתות שלנו פתוחות תמיד ואנו שמחים לתת מענה".
כיצד מתנהל תהליך גיוס המתמחים?
"ראשית נאמר שאנו מגייסים רק מעט מתמחים, כך שרף הקבלה גבוה. אנו רואים במשרד סוג של סיירת מובחרת של עולם המשפט ובהתאם מחפשים מתמחים ברמה המתאימה למשרד בוטיק מוביל. לקראת כל שבוע ראיונות מתמחים אנו מקבלים פניות רבות, אותן אנו מסננים בקפידה במערכת סינון הכוללת שורה של קריטריונים שהגדרנו. חשוב לציין שאנו ניגשים למלאכת הסינון עם ראש פתוח ולא פוסלים מראש קורות חיים מיוחדים ויוצאי דופן, כאלו שהם קצת מחוץ לקופסה.
"המועמדים שמגיעים לראיונות עוברים שני שלבים: ראיון על-ידי צוות של שני עורכי דין וראיון של שותף. אנחנו אוהבים לראיין בצמדים מכיוון שכך מתקבלת התרשמות שלמה ואותנטית יותר. עוד אנו אוהבים לקיים אירועים לא פורמליים - כאלו שהם יותר חברתיים - המאפשרים להתרשם מהאדם שמולנו לא רק כשהוא עומד למבחן, אלא גם כשהוא מרגיש יותר נינוח וטבעי. אלו שעברו את התהליך מתחילים את ההתמחות בשני מחזורים.הם זוכים לחפיפה מהמתמחים שסיימו את ההתמחות וכן לליווי והדרכה של מתמחים ותיקים שנשארו".
מה פרופיל המתמחה שאתם מחפשים?
"אנחנו אוהבים אנשים סקרנים, כאלו שמתעניינים, רוצים ודוחפים את עצמם ליותר חוויות, התנסויות ותיקים. עורכי דין שעבורם המקצוע הוא לא רק עבודה ולא רק פרנסה, אלא חלק מרכזי ובלתי נפרד מהחיים. אנשים עם אש בעיניים, עם רצון לנצח כל תיק, לא אלו שרק מחפשים שורה לקורות החיים. זה סוג האנשים שימצא אצלנו קרקע פורייה לצמיחה. לא במקרה המשרד מטפל בתיקים כה גדולים, מתוקשרים ומורכבים. אין הרבה משרדים שהם בסדר גודל כזה מבחינת היקף התיקים, מספרם, הייחודיות שלהם והפרופיל הציבורי שלהם.
מחלקות הליטיגציה שלנו היא מהמחלקות המובילות במדינה. זו התוצאה של משרד שנבנה מאנשים אוהבי משפט. לכן מתמחים אוהבי משפט יפרחו כאן ויהפכו לעורכי הדין הכי טובים שהם יכולים להיות".
"אחד מבתיה"ס הטובים ביותר לליטיגציה"
ההמלצה הראשונה שקיבלתי מעו"ד עמית חדד כשהתחלתי את ההתמחות הייתה "ככל שתרצה יותר וככל שתוכיח את עצמך - כך תקבל יותר". המלצה זו ריחפה מעל לראשי לכל אורך תקופת ההתמחות ואין ספק שיישומה הוביל אותי למקום בו אני נמצא היום. לקראת סיום ההתמחות אני מחזיק בסל כלים עשיר ורחב ומתכוון להישאר במשרד גם בשנתי הראשונה כעורך דין מן המניין", כך אומר עו"ד אלדד קונפורטי, מתמחה במשרד חדד, רוט, שנהר ושות'.
"ההחלטה להגיע להתמחות במשרד עו"ד חדד נבעה בעיקר מהעובדה שהבנתי שמדובר באחד מבתי הספר הטובים ביותר לליטיגציה, על כל גווניה. ובאמת, במהלך ההתמחות לקחתי חלק בתיקים מקשת רחבה של נושאים: מדיני עבודה ודיני נזיקין ועד לתיקי צווארון לבן הטומנים בחובם הליכים מנהליים וחוקתיים", הוא מוסיף.
"העבודה השוטפת מול עו"ד נועה מילשטיין, שותפה בכירה במשרד, לימדה אותי רבות על דרכי ניתוח, בניית אסטרטגיית תיק ונושאים מקצועיים חשובים נוספים. ככל שלמדתי יותר כך התבהרו לי היעדים אליהם עליי לשאוף. במסגרת העבודה יוצא לי לקחת חלק מהותי בתיקים משמעותיים. מהרגע בו הלקוח מגיע למשרד, דרך החיפושים המשפטיים והראייתיים ועד לכתיבת כתבי דין.
"האווירה במשרד צעירה וחסרת כל דיסטנס. השיח עם עורכי הדין והשותפים הבכירים במשרד נטול אגו. כמתמחה תמיד הייתה לי דלת פתוחה להתייעצות מקצועית או אישית. כל הגורמים האלו מייצרים ביחד את תהליך ההתמחות לו ייחלתי עוד בתחילת לימודי התואר. כיום, בסופו, אני מרגיש שבחרתי נכון, בחירה בפירמה שחנכה אותי בדרך הטובה ביותר", מסכם קונפורטי.
חדד רוט שנהר ושות'
שנת ייסוד: 2018
כתובת: רח' ויצמן 2, קומה 22, בניין אמות, תל-אביב
טל': 03-5333313
דוא"ל: office@har.law
אשת קשר למתמחים: עו"ד נועה מילשטיין, נייד: 054-5244384
אתר: www.har.law
מס' עו"ד ושותפים: 35
מס' מתמחים: 3
תחומי עיסוק מרכזיים: צווארון לבן, ליטיגציה מסחרית/אזרחית, נדל"ן, נזיקין, רשלנות רפואית, מלכ"רים, לשון הרע, מסחרי, קניין רוחני והגנת הפרטיות
בשיתוף עם משרד עוה"ד חדד, רוט, שנהר ושות'





