חיפוש

התמחות עם ערך מוסף ועם תחושת שליחות

כבר מיומם הראשון המתמחים במשרד המשפטים שוחים במים המשפטיים העמוקים וזוכים להשמיע את קולם ואת חוות דעתם המשפטית על סוגיות בוערות בענייני המדינה. "אנחנו מסתכלים על המתמחים כעל דור העתיד של השירות הציבורי", אומר מנכ"ל המשרד, איתמר דוננפלד

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
התמחויות במשרד המשפטים | צילום: משרד המשפטים
התמחויות במשרד המשפטים | צילום: משרד המשפטים
התמחויות במשרד המשפטים | צילום: משרד המשפטים
התמחויות במשרד המשפטים | צילום: משרד המשפטים
יוראי גולן
תוכן שיווקי

מאז ומתמיד משרד המשפטים היה אחד ממשרדי הממשלה שנמצאים בכותרות החדשות ללא הפסקה. לא פעם הנושא בו עוסקים במהלך היום, יפתח את מהדורות החדשות של הערב, ולכן ברור מדוע מדובר באחד ממקומות ההתמחות המבוקשים ביותר. פרשיות פשע מאורגן, כתבי אישום רבים על עבירות אלימות ומין, עתירות מינהליות שמשפיעות על רבדים רבים מחיינו, חקיקת חוקים שונים ומגוונים, הגנה על נכסי המדינה במסגרת תביעות אזרחיות וסיוע לאוכלוסיות נזקקות למצות את זכויותיהן. כל אלה ועוד מהווים רק חלק מהעשייה היום-יומית של המשרד ומאפשרים לחוות התמחות מרתקת, עם תחושת שליחות ואפשרות לעשות ולהשפיע.

איתמר דוננפלד, מנכ"ל משרד המשפטים | צילום: לע"מ
איתמר דוננפלד, מנכ"ל משרד המשפטים | צילום: לע"מ
איתמר דוננפלד, מנכ"ל משרד המשפטים | צילום: לע"מ
איתמר דוננפלד, מנכ"ל משרד המשפטים | צילום: לע"מ

משרד המשפטים הוא, למעשה, משרד עורכי הדין הגדול והמשפיע במדינה. בכל שנה המשרד מעסיק כ-560 מתמחים בשורותיו, ביותר מ-40 יחידות של המשרד, הפרוסות בכ-70 אתרים ברחבי הארץ. בין שלל היחידות המציעות משרות התמחות אפשר למצוא את פרקליטות המדינה, ייעוץ וחקיקה, הסנגוריה הציבורית והסיוע המשפטי, הרשות לרישום והסדר זכויות במקרקעין, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, הרשות להגנת הפרטיות, האפוטרופוס הכללי, הממונה על חדלות פירעון, ואף יחידות קטנות יותר, כמו היחידה לתיאום המאבק בסחר בבני אדם, היחידה הממשלתית לחופש המידע ורשות הפטנטים.

המתמחים זוכים להיות חלק אינטגרלי ומשפיע מעבודת המשרד. כבר מיומם הראשון המתמחים במשרד המשפטים שוחים במים המשפטיים העמוקים וזוכים להשמיע את קולם ואת חוות דעתם המשפטית על סוגיות בוערות בענייני המדינה. בדיקת אחוזי המעבר בבחינות הלשכה להסמכה לעריכת דין מעלה, כי גם השנה מתמחי המשרד מובילים את הטבלה: בקרב מתמחים בפרקליטות המדינה ובמחוזות, שיעור מעבר בחינות הלשכה עומד על 92% לעומת 55% מעבר בלבד בשוק הפרטי (נכון לינואר 2023).

"התמחות במשרד המשפטים אינה סתם עוד התמחות. זהו אתגר המתאים למי שמחפש ערך מוסף ותחושת שליחות, לצד העבודה המשפטית", מדגיש מנכ"ל משרד המשפטים, איתמר דוננפלד. "חשוב לנו שתדעו כי אנו מסתכלים על המתמחים כעל דור העתיד של השירות הציבורי ולכן חשוב לנו שלא תהוו רק כוח עזר, אלא תהיו בחזית העשייה, תתנסו ותובילו תיקים בעצמכם. כך שתצאו מההתמחות כשאתם בעלי ידע וניסיון ממשיים. ניירות עמדה שתכינו, הסדרי טיעון שתיקחו חלק בגיבושם והליכים משפטיים להם תהיו שותפים – יכולים בקלות להפוך לחומר הלימודי שילמדו הסטודנטים הבאים אחריכם בפקולטות השונות. משרד המשפטים הוא המקום שבו בסיום ההתמחות תוכלו לצאת עם ארגז כלים עמוס בידע ובניסיון שצברתם, תוך שאתם לומדים מהמשפטנים הטובים ביותר".

זרקור על היחידות במשרד המשפטים
פרקליטות המדינה - היחידה שקולטת את מספר המתמחים הגדול ביותר היא פרקליטות המדינה, בהיותה היחידה הגדולה ביותר במשרד המשפטים. השנה הפרקליטות מגייסת כ-380 מתמחים לשורותיה, שיזכו לעסוק בנושאים מעניינים, חשובים, מרכזיים ואקטואליים. לדוגמה, הפרקליטות מייצגת את עמדת היועצת המשפטית לממשלה ואת עמדת משרדי הממשלה בכל סוגיה ובכל תחום פלילי (ארגוני פשיעה, עבירות מין, עבירות צווארון לבן, עבירות שוד ואלימות ועוד) או אזרחי (תיקי נזיקין, מקרקעין, מעמד אישי ועוד). המתמחים בפרקליטויות השונות לוקחים חלק בלתי נפרד בניהול התיק ואף מייצגים בעצמם בתיקים ייעודיים.

פרקליטות המדינה רואה ערך רב בגיוון ושילוב של עובדים מרקעים חברתיים ותרבותיים שונים. "חוויית ההתמחות שלי בפרקליטות היא חוויה משמעותית, מלמדת ומעצבת", אומרת הילה גולדמן, מתמחה בפרקליטות מחוז מרכז פלילי. "אני שותפה פעילה בתיקים בעלי משמעות ציבורית וחברתית. אני מקבלת הזדמנות להיות חלק מקבלת ההחלטות המשמעותיות שמתקבלות, לבנות חקירות, להכין עדים ולכתוב חוות דעת משפטיות. במסגרת ההתמחות אני זוכה להופיע בהליכים שונים, לטעון טיעונים מהותיים ולהתנסות בהופעה בבתי משפט מגוונים. ההתמחות בפרקליטות מרכז היא מאתגרת, מלמדת ומפתחת ואני ממש שמחה שבחרתי להתמחות פה".

ייעוץ וחקיקה - ייעוץ וחקיקה היא יחידת המטה המשפטית המרכזית בממשלה, בה ניתן להשתלב כמתמחים. בראש היחידה עומדת היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, ותחתיה שישה משנים האחראים כל אחד על תחומי משפט שונים. ליחידה יש שני תפקידים מרכזיים: הראשון, ליווי משפטי של הכנת החקיקה בממשלה ובכנסת; והשני, ייעוץ משפטי לממשלה ולרשויות ציבוריות נוספות. בתפקידה הראשון ייעוץ וחקיקה היא הגוף המנחה המקצועי המוסמך עבור הממשלה לעניין הכנת הצעות חקיקה ויוזמות של חוקי יסוד. בתפקידה השני, ייעוץ וחקיקה, היא מסייעת ליועצת המשפטית לממשלה במתן חוות דעת והנחיות משפטיות לממשלה על זרועותיה וגופיה.

הסניגוריה הציבורית - היחידה מעניקה ייצוג משפטי לחשודים ונאשמים בהליכים פליליים. המתמחים בסניגוריה הציבורית מהווים חלק אינטגרלי בעבודה המשפטית ביחידה על כל גווניה. המתמחים מוצמדים לעורכי הדין המופקדים על ייצוג לקוחות הסניגוריה בהליכים בפני בית המשפט העליון, בדגש על הליכים עקרוניים (ערעורים פליליים, בקשות רשות ערעור, בקשות לדיון נוסף, ידיד בית המשפט וכדומה). המתמחים ביחידה אף מסייעים לעורכי הדין העוסקים בתחומים ייחודיים, כגון הליכי חקיקה, זכויות עצורים ואסירים, קטינים בהליך הפלילי ומשפטים חוזרים. במהלך המחצית השנייה של ההתמחות, רשאים המתמחים להופיע בעצמם בבית משפט השלום בתיקים מסוימים ובכפוף לקבלת האישורים המתאימים ובליווי המאמן.

פלג גוטדינר, מתמחה בסניגוריה הציבורית הארצית: "ההתמחות בסניגוריה הארצית נותנת הזדמנות להיחשף למגוון הפנים של המשפט הפלילי וההגנה על הזכויות בהליך הפלילי - משאלות גדולות על עיצוב המשפט הפלילי בישראל ולקיחת חלק בעבודת ועדות ציבוריות חשובות, דרך ביקורות רשמיות בבתי הכלא ובתחנות המשטרה, ועד לדאגה ולטיפול בתיקים עצמם - בניית טענות משפטיות בכתיבת ערעורים לבית המשפט העליון, מפגש עם לקוחות במשרד או בבית הכלא, טיפול בבקשות למשפט חוזר ואפילו ייצוג לקוחות בבתי משפט השלום".

הסיוע המשפטי - היחידה מעניקה ייצוג משפטי לפי מבחני זכאות כלכליים לאנשים מעוטי יכולת, או עבור מי שמוגדר כזכאי לכך על-פי חוק, בתחומי משפט שאינם פליליים. מתמחים בסיוע המשפטי מתייצבים מידי יום בזירות השונות בהן מתקיים מאבק על זכויות אדם בסיסיות, ומגנים על הפונים והלקוחות שרובם משתייכים לאוכלוסיות מוחלשות בחברה. לצד עורכי הדין של הסיוע המשפטי, המתמחים ביחידה משמשים פה ללקוחות הסיוע, שקולם במקרים רבים כלל אינו נשמע. הסיוע המשפטי מעניק ייעוץ, סיוע וייצוג בשלל תחומי המשפט האזרחי ובקשת רחבה של ערכאות משפטיות שונות, בהם ענייני משפחה ומעמד אישי, הגנה על קורבנות אלימות, אפוטרופסות, חובות, זכויות לאנשים עם מוגבלות, סיוע לנפגעי עבירות מין ומשפחות של נפגעי עבירות המתה, זכויות ניצולי שואה ועוד.

יואב קלארמן, מתמחה בהנהלת הסיוע המשפטי מאז ספטמבר 2022 ויסיים את ההתמחות במרץ 2024: "האמת שהופתעתי לטובה מההתמחות, ואני עדיין מופתע כל יום מחדש. אם זה מהרמה המקצועית, מהנושאים המגוונים או מהמקום שניתן לקול שלי כמתמחה להשפיע על הליכים עקרוניים ועל מדיניות מתגבשת, ובעיקר - מההזדמנות לעזור במצבים בהם הסיוע המשפטי ניצב לבד בזירה המשפטית, ולהושיט יד לעזרה מטעם המדינה".

כפי שניתן להבין, התמחות במשרד המשפטים היא התמחות עם ערך מוסף ועם תחושת שליחות הנלווית לכל אורך הדרך ובכל תפקיד במערכת. זו התמחות עם משמעות מעבר לעבודה המשפטית היום-יומית, שהיא מנת חלקו של כל מתמחה בעריכת דין באשר הוא. התמחות במשרד המשפטים פירושה לצבור ניסיון מעשי, תוך שאתם משפיעים על סדר היום בכל יום מחדש, ומסייעים בעיצוב פני החברה הישראלית.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ישראלים שנתקעו בקפריסין מתכוננים לעלות לשיט חילוץ בנמל לימסול, במהלך מבצע "עם כלביא" בשנה שעברה

    רגב רצתה להחזיר ישראלים באונייה מקפריסין, וגילתה ש"הצוות פרו־פלסטיני"

    יפעת ראובן
    מצר הורמוז באיראן, תמונה אווירית מדצמבר 2023

    המלחמה מאיימת להמיט משבר גלובלי על הכלכלה העולמית

    ניו יורק טיימס
    כריסטין לגארד, נשיאת הבנק המרכזי האירופי עם ג'רום פאואל, יו"ר הפד, 2019

    בעקבות המלחמה עם איראן: הסיכון שמרעיד את השווקים ברחבי העולם

    דפנה מאור
    IRAN-CRISIS/

    המלצה יוצאת דופן, באמצע הלילה, רגע לפני המתקפה: לקנות דולר, למכור שקל

    איתן אבריאל
    הר יונה נוף הגליל

    "הם קובעים פה את המחירים. באים לקבלנים וקונים 100 דירות בבת אחת"

    טלי חרותי-סובר
    015960

    רק 70 איש ייהנו מ-100 מיליון שקל: העסקה שקורעת את עמק חפר