חיפוש

החוליה החסרה בשרשרת ההצלחות של חברות הצמיחה הביטחוניות

חברות ביטחוניות פורצות דרך, רובן קטנות ובינוניות, מתקשות לממש את פוטנציאל הצמיחה שלהן בשל חוסר נגישות למקורות מימון והעדר תשתיות פיננסיות תואמות. שחר בורשטין, רו"ח, יזם ובעלים של Gamma-DELTA מסביר ומפרט מה נדרש לעשות ולשנות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
יואל צפריר, בשיתוף חברת Gamma-DELTA
תוכן שיווקי

הצלחותיה של התעשייה הביטחונית הישראלית מרשימות את העולם כולו, אך מאחורי ההישגים הטכנולוגיים המרהיבים מסתתר סיפור מורכב יותר. בעוד החברות הביטחוניות הגדולות — אלביט, רפאל, התעשייה האווירית — נהנות מיציבות פיננסית ותזרימית ומנגישות למקורות מימון, סיפורן של החברות הקטנות והבינוניות שונה לחלוטין. "אנחנו נמצאים בעיצומו של 'פרדוקס הצמיחה הביטחונית'", אומר שחר בורשטין, רו"ח ויזם פיננסי המתמחה בתחום. "אותן חברות שמפתחות חידושים פורצי דרך ומאפשרות יתרון מבצעי משמעותי בשדה הקרב, מתקשות לתרגם הצלחות טכנולוגיות ליציבות כלכלית ולצמיחה".

שחר בורשטין | צילום: ליה יפה
שחר בורשטין | צילום: ליה יפה
שחר בורשטין | צילום: ליה יפה
שחר בורשטין | צילום: ליה יפה

לדבריו, רבות מהחברות הקטנות והבינוניות (SMEs) — שמובילות את החדשנות בענף — מתקשות לגייס הון, אף שיש ביקוש גובר מהשוק. האתגר המרכזי טמון בהיעדר תשתית פיננסית מותאמת: חברות צמיחה ביטחוניות ודיפנס-טק מתמודדות עם מחזורי פיתוח ארוכים, הסכמי רכש מורכבים, רגולציה ביטחונית קפדנית וצורך בתגובה מהירה. המוסדות הפיננסיים בישראל עדיין לא פיתחו מסלולי השקעה ייעודיים שמבינים את המורכבויות הללו, מה שמותיר יזמים ביטחוניים עם פתרונות חלקיים. בעוד האקו-סיסטם הישראלי זוכה לשבחים על יכולתו לחבר בין הון, יזמים וטכנולוגיה בתחומים כמו סייבר, פינטק ומדיקל-טק, מנגנוני ההשקעה בחברות ביטחוניות נותרו מפותחים פחות, למרות תרומתן הקריטית לביטחון המדינה.

"החמצת הפוטנציאל הטמון בחברות הביטחוניות היא לא רק כישלון עסקי, אלא איום אסטרטגי על היכולת של ישראל לשמר את יתרונה הטכנולוגי והביטחוני", טוען בורשטין. "טכנולוגיה ביטחונית חדשנית שלא מגיעה לשלב המסחור והצמיחה משמעותה פגיעה ברובד הביטחוני ובחוסן הכלכלי של המדינה".

ואכן, אנשי מקצוע בתחום קוראים לשינוי תפיסתי: השקעה בחברות ביטחוניות צריכה להיתפס כהשקעה בצורך לאומי וציוני חיוני. התאמת מודלים פיננסיים והרחבת מקורות המימון, כמו קרנות, אנג'לים וגופים חוץ-בנקאיים, יוכלו לאפשר לחברות הקטנות לממש את הפוטנציאל שלהן.

Gamma-DELTA חותרת לחבר בין עולם ההשקעות לבין טכנולוגיות ביטחוניות וחברות צמיחה מבטיחות. החברה מספקת שירותי סקאוטינג מדויקים לקרנות ולמשקיעים פיננסיים ואסטרטגיים המחפשים הזדמנויות השקעה בתחום הביטחוני הישראלי. "משקיעים מעידים שהאתגר המרכזי שלהם הוא איתור החברות הנכונות וניתוח הפוטנציאל שלהן בעולם תוכן מורכב ולעתים סודי", מסביר בורשטין. "אנו מספקים את החיבור הקריטי הזה, תוך הבנה מעמיקה של שני העולמות — הן הטכנולוגי-הביטחוני והן הפיננסי. משקיעים מתוחכמים מזהים כיום הזדמנויות תשואה ייחודיות בתעשייה הביטחונית הישראלית, אך המפתח לפריצת הדרך טמון ביצירת אקו-סיסטם המגשר בין ההישגים הטכנולוגיים המוכחים לבין עולם ההשקעות והמימון", מסכם בורשטין. "זו משימה המחייבת שיתוף פעולה בין המגזר הפרטי, הממשלתי והפיננסי, לטובת יצירת תשתית פיננסית שתאפשר לתעשייה הביטחונית הישראלית להוביל גם בעתיד".

לפרטים נוספים: Shahar@Gamma-DELTA.co.il
Shahar Burstyn | www.Linkedin.com

בשיתוף חברת Gamma-DELTA

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מכירת דירה ירושלים עיר עתיקה

    הדירה האחרונה בפרויקט היוקרה נמכרה לחרדי אמריקאי תמורת 100 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    התעשייה Industry סדרה סדרות

    "לא משנה כמה אנוח, משהו בי לא חוזר לעצמו": ברוכים הבאים לעידן השחיקה

    יהלי פדרבוש
    מייסדי פאגאיה: יהב יולזרי (מימין), גל קרובינר ואביטל פרדו, בהנפקה בנאסד"ק ב-2022, יחד עם תחזית התשואה הפנימית של הקרן, מתוך מצגת שיווקית מאוקטובר 2022

    הפרצה לא נסגרה: השקיעו מיליונים בקרן של פאגאיה — ועכשיו תובעים אותה

    איתי פת-יה
    המגדלים של JTLV באזור שוק מחנה יהודה בירושלים. רוב הדירות נרכשו על ידי תושבי חוץ

    "העיר לקראת קריסה": הקושי למכור דירות שלח את משה ליאון ליהודי ניו יורק

    רנית נחום-הלוי
    אבישי אברהמי, מנכ"ל ומייסד-שותף של וויקס. לטענתו נקלע ל"מלכודת מס"

    פסק הדין שחושף את סכסוך המיליונים של מנכ"ל וויקס

    אפרת נוימן
    ראבאל מפעל פלסטיקה

    "זה אבסורד - מי שצבר מיליונים בפנסיה ייהנה מהטבות מס על חשבון החלשים"