חיפוש

"רצח כתוב היטב: תעלומה יוונית" – סרט הבילוש המושלם

במרוצת השנים הופקו לא מעט סרטים שבמרכזם תעלומה מסתורית אותה פותר בלש חכם ומתוחכם ורצוי אחד עם שפם. "תעלומה יוונית" של ריאן ג'ונסון מתהדר בכל חוקי הז'אנר ומומלץ עבור כל אוהביו, אך לא רק

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
דניאל קרייג | באדיבות Netflix
דניאל קרייג | באדיבות Netflix
דניאל קרייג | באדיבות Netflix
דניאל קרייג | באדיבות Netflix
לירן יושעי
תוכן שיווקי

ז'אנר סרטי הבילוש חווה פורח בשנים האחרונות ונהנה מתחייה מחודשת. כך למשל, הסרט "רצח באוריינט אקספרס" משנת 1974 בבימוי של סידני לומט, ובכיכובם של אייקונים כמו אלברט פיני, לורן בקול, אינגריד ברגמן ושון קונרי, קיבל גרסה מחודשת ב-2017. קנת' בראנה ביים וגילם את הבלש המשופם הרקול פוארו, גיבורה האייקוני של אגתה כריסטי. לצידו כיכבו ג'וני דפ, מישל פייפר, וילם דפו, דיים ג'ודי דיינץ ועוד. ב-2009 וב-2011 היה זה רוברט דאוני ג'וניור שכיכב בתור שרלוק הולמס האייקוני לא פחות, בשני סרטיו של גאי ריצ'י.

הבמאי ריאן ג'ונסון ראה כי טוב, וכתב וביים בשנת 2019 את "רצח כתוב היטב", עם דניאל קרייג ("קוואנטום של נחמה") בתפקיד הראשי בתור הבלש בנואה בלאנק. הסרט זכה לשלל ביקורות טובות ומחמאות ואלו תורגמו לציונים גבוהים באתרי הדירוג. שלוש שנים אחר כך הגיע סרט ההמשך "רצח כתוב היטב: תעלומה יוונית", שעלה ישירות לנטפליקס.

עלילת הסרט מתרחשת במהלך מגפת הקורונה. הבלש בנואה בלאנק נשכר על ידי הלן ברנד כדי לחקור את הנסיבות המסתוריות שהובילו למות אחותה. הלן חושדת שהמיליארדר מיילס ברון אחראי לרציחתה, זאת לאחר שהתגלע סכסוך בין השניים. את חקירת התעלומה בלאנק מעביר באי הפרטי של מיילס, לשם הוא מוזמן בטעות, או בכוונה, לסוף שבוע של חידות משחקים בסגנון "הרמז" למבוגרים. חוץ מבלאנק, אל האי מגיעים חברים נוספים. כשאחד מהם מת באורח מסתורי, בלאנק פותר את התעלומה, תוך שהוא משתמש בתמרונים ובמניפולציות של כל בלש פרטי מנוסה, מינוס זכוכית מגדלת ומקטרת.

למרות שאין כאן תסריט או נוסחה עלילתית שלא ראיתם בשום סרט בלשי אחר, הסרט היה להצלחה ושמר על המקום הראשון בדירוג הצפיות של נטפליקס זמן רב. מה שכן יש כאן הוא סגל רחב של שחקנים, שכל אחד מהם נכנס לתפקיד ומבצע אותו בצורה כמעט מושלמת. הבולט כמובן הוא דניאל קרייג בתור הבלש בלאנק, שאפשר להגיד עליו הכל חוץ מפתי מאמין לכל דבר. קרייג מוכיח כאן, שחוץ מיכולותיו לגלם מרגל בריטי מסוקס שאוהב את המרטיני שלו מנוער ולא מעורבב, הוא יודע לגלם בלש פרטי קפדן ומתוחכם (וגם מצחיק). הקאסט שלצידו עושה גם הוא עבודה נהדרת: דייב באטיסטה, לא בתפקיד גרנדיוזי אך טוב, אדוארד נורטון כמיילס הנרקיסיסט, קייט הדסון כדוגמנית לשעבר ועוד רבים וטובים.

הפאנצ'ים של ג'ונסון מתוזמנים היטב ויחד עם סצנות מסתוריות וקצת אקשן קליל, יש כאן סרט בלשי ממש כמו בספרים. בתוספת תיבול קומי, הוא לא לוקח את עצמו ברצינות כמו המעשיות הכבדות של אגתה כריסטי. חיפשתם סרט להוסיף לרשימת הצפייה שלכם? הנה קיבלתם.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מכללת אפקה

    "ממוצע 92 לא מספיק": המכללה שמצטיינים בוחרים בה ולא באוניברסיטת ת"א

    מירב ארלוזורוב
    קניון תימורה

    "לחילונים אין מה לחפש פה": הקניון התחרד - אבל לעסקים זה מצוין

    ענת ג'ורג'י
    מתן קן תור

    "לא הצלחנו למכור מאות וילות, אבל שרדנו. זה נשאר לי בראש לתמיד"

    סימי ספולטר
    טיסות, נתב"ג

    "זה הימור": הישראלים שחוזרים לארץ דווקא עכשיו מסבירים למה

    קים לגזיאל
    מייסדי קרביין שעדיין פעילים בה, אלכס דיזינגוף (מימין), אמיר אליחי (באמצע) ויוני יאטסון

    תביעה שהגישה משקיעה חושפת: איך מתחלק אקזיט של 625 מיליון דולר?

    אופיר דור
    האונייה פנורמיטיס, ממתינה ליד חופי חיפה. שווי הסחורה שבאונייה הוא כ-7 מיליון דולר

    החיטה שגרמה למשבר: צנציפר היא היבואנית של אחד המשלוחים שנחשדים כגנובים