חיפוש

"כשמגיע אלינו פרויקט נדל"ן שזקוק למימון, לעולם לא נתחיל בשיחה על הכסף"

כך אומרת רות לוי, מנכ"לית חברת עדית מימון. עם שילוב של הון עצמי משמעותי, מומחיות משפטית ופיננסית וראייה ארוכת טווח, החברה מעניקה שותפות אסטרטגית לקבלנים וליזמים, מעטפת ששואפת לחסוך ליזמים טעויות של מיליוני שקלים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
רות לוי, מנכ"לית חברת עדית
רות לוי, מנכ"לית חברת עדית
רות לוי, מנכ"לית חברת עדית צילום: גל חרמוני
רות לוי, מנכ"לית חברת עדית צילום: גל חרמוני
בשיתוף IDIT FINANCE
תוכן שיווקי

עולם מימון הנדל"ן נמדד מאז ומעולם לפי שני פרמטרים נפרדים: מצד אחד, היכולת לגייס מימון במהירות, מבלי לבזבז זמן יקר על תהליכים בירוקרטיים מסורבלים; מצד שני, היכולת לוודא שחבילת המימון מותאמת במדויק לצרכי הפרויקט. בחברת עדית פייננס, שמתמחה בבניית פתרונות מימון חכמים לחברות נדל"ן, מתעקשים כי אין שום סתירה בין מהירות התגובה לבין המעטפת המעמיקה וההוליסטית. "מעצם היותנו גוף חוץ-בנקאי, אנחנו יכולים לספק ללקוחותינו פתרונות מימון בלוחות זמנים קצרים וזריזים", מסבירה רות לוי, מנכ"לית עדית פייננס. "במקביל, אנחנו מקפידים תמיד לבחון כל פרויקט לעומק, לנתח את המרכיבים השונים ברמת התכנון והתמחור, לראות לנגד עינינו את האינטרס של הפרויקט ולוודא שהלקוח מקבל פתרונות הוליסטיים שנתפרו במיוחד עבור הצרכים שלו. במבט לאחור, כשאני מסתכלת על רקורד העשייה שלנו לאורך השנים, אין לי ספק שהמהירות והיסודיות ממש לא מתנגשות – אלא אפילו מעצימות אחת את השנייה".

מהבחינה הזאת, מדגישה לוי, הצוות המקצועי של חברת עדית מסוגל להעניק ללקוחות ייעוץ מעמיק ומפורט בתחום המימון. "כשמגיע אלינו לקוח שזקוק למימון לפרויקט נדל"ן חדש, אנחנו אף פעם לא מתחילים את הפגישה בשיחה על הכסף. בתור חברה שחרטה על דגלה את ההיערכות והתכנון המקדים, אנחנו יושבים עם כל לקוח כדי לנתח את הפרויקט הרלוונטי לעומק – הן מהבחינה הנדל"נית והן מהבחינה הפיננסית. צוות המומחים שלנו, שמורכב משורה ארוכה של אנשי מקצוע בעלי התמחויות מגוונות, עובר בצורה קפדנית ויסודית על דוח האפס, על הנחות היסוד ועל הערכת ההכנסות העתידיות. לעיתים קרובות, אנחנו מסוגלים לאתר סעיפי הוצאה שהיזם לא לקח בחשבון או להצביע על נקודות כשל פוטנציאליות ברמת התכנון.

"אי אפשר להפריז בחשיבות של תהליכי החשיבה המקדימים", היא מוסיפה. "הם מאפשרים לנו לבחון לעומק את כל התרחישים הפוטנציאליים, כמו למשל שינויים בשוק הדיור למגורים או התייקרות של מחירי הבנייה, ולוודא שחבילת המימון נותנת להם מענה מלא. כשאנחנו מחליטים אם לאשר מימון של פרויקט חדש, אנחנו מחפשים את הוודאות ברמת המספרים וברמת הפרויקט עצמו. כדי לשמור על הוודאות ועל הביטחון עבור כל הצדדים המעורבים, אני מאמינה שהסכם המימון צריך לכלול בתוכו את כל הפתרונות הנדרשים, גם לתרחישים שנראים לנו מלכתחילה בלתי-סבירים".

הייעוץ המקדים שמספקים בחברת עדית מוביל לעיתים קרובות להמלצות פרקטיות לשינוי חבילת המימון המבוקשת. "אני יכולה לספר על לא מעט מקרים שבהם המלצנו ליזמים להגדיל את מסגרת האשראי המבוקשת, ולפעמים אפילו לשנות את מבנה העסקה, מתוך מחשבה על מהמורות אפשריות בהמשך הדרך כמו תנודתיות במחירי הבנייה או שיבושים בלוחות הזמנים. אנחנו תמיד בונים את הסכם המימון בצורה גמישה שמבטיחה את שני צדי המשוואה: מצד אחד, לוודא שהיזם יוכל להשתמש ברשת הביטחון במידת הצורך – ומצד שני, למנוע מהיזם לשלם עמלות מיותרות אם הוא איננו מנצל את התוספת למסגרת".

"מחויבים להצלחת הפרויקט"

החברה נוסדה בשנת 2023 ונהנית מגב פיננסי איתן ומשמעותי של בעלי המניות, שהינם קבוצת משקיעים ישראלים ואמריקאים מעולמות המשפט, הנדל"ן והכלכלה, ביניהם בעלי משרד עו"ד חדד רוט ושות', איש העסקים והפילנטרופ מר ג'ימי קזרי, ומר שרון זאורבך, מנכ"ל חברת MNS המשמש גם כיו"ר דירקטוריון החברה, וקבוצת משקיעים נוספים.

"אנחנו יודעים כיצד להתאים חבילות מימון גם לפרויקטים מורכבים בתנאים ייחודיים. במקרים מסוימים, כשאנחנו מוצאים את הבטוחות המשפטיות הנכונות, אנחנו יכולים להציע חבילות מימון במודל של 'ליווי סגור' – גם לפרויקטים שאינם עומדים בדרישות של ליווי בנקאי קלאסי. במידת הצורך, אנחנו מסוגלים לסייע ליזמים גם בהשלמת ההון העצמי", אומרת לוי.

לתיאום פגישת אסטרטגיה ובחינת פרויקט >>

מעטפת שמגנה על היזם

הבידול המרכזי של עדית טמון ביכולת שלה לצלול לפרטים הקטנים. בחברה מתארים מקרים בהם יזמים ביקשו מסגרת אשראי מסוימת, אך לאחר בדיקה של צוות המומחים, החברה המליצה דווקא להגדיל את המסגרת כדי להיערך לתרחישים בלתי צפויים כמו עיכובים או עלויות בנייה משתנות.

"אנחנו בונים ליזם רשת ביטחון", מסבירה לוי. "אנחנו לוקחים בחשבון תרחישים עתידיים, כמו תקופות של אי-ודאות, ומכינים פתרונות מראש בתוך הסכם המימון. היזם מקבל מאיתנו מסגרת גמישה: הוא יודע שהכסף זמין לו לכל התפתחות, אבל הוא משלם עמלה רק על מה שהוא מנצל בפועל. זה נותן לו שקט נפשי אדיר לצאת לדרך".

ליווי אישי לאורך כל הדרך

בניגוד לגופים מסורבלים, בעדית היזם לא הולך לאיבוד. מרגע הפנייה הראשונה, כך מספרת לוי, מוצמד ליזם מנהל אשראי מקצועי שמלווה אותו באופן אישי, יד ביד, עד לאישור הפרויקט וסיומו המוצלח. המערך הזה נתמך על ידי נבחרת מומחים המביאים ניסיון מצטבר של עשרות שנים, ובכלל זה "שמאי הבית" אריאל בלום, שמנתח כל עסקה מרגע קבלת דוח האפס.

בצד המשפטי והאסטרטגי פועל עו"ד אליהו וייס, מבעלי החברה ודמות מוכרת בענף הנדל"ן, המתמחה בפתרון מורכבויות משפטיות סבוכות.

משה פלדמר, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקי
משה פלדמר, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקי
משה פלדמר, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקי צילום: גל חרמוני
משה פלדמר, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקיצילום: גל חרמוני

את המעטפת השיווקית והאסטרטגית מוביל משה פלדמר, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקי. "אנחנו לא מוכרים רק כסף אלא גם ביטחון. יש מי שמלווה את היזם לאורך כל הדרך ומבטיח יחד איתו את סיום הפרויקט ומסירת הדירות לרוכשים. ההצלחה של היזם תלויה לא רק במימון, אלא גם במיצוב נכון של הפרויקט", מציין פלדמר. "אנחנו מביאים לשולחן ניסיון רב מעולמות הנדל"ן והמימון ומסייעים ליזם 'לפצח' את הפרויקט גם ברמה האסטרטגית. המטרה היא לתת ליזם גב חזק שיודע להתמודד גם עם האתגרים השיווקיים, ולא רק הפיננסיים, תוך הקפדה על שירות מקצועי לאורך כל הדרך".

פתרונות יצירתיים למצבים מורכבים

אחד היתרונות המרכזיים של החברה הוא היכולת "לתפור חליפה" לכל יזם לפי צרכיו. "אנחנו לא נרתעים מעסקאות מורכבות", מדגישה רות לוי. "יש לנו את היכולת להסתכל מחוץ לקופסה".

כך למשל, החברה יודעת לספק פתרונות של 'ליווי סגור' גם בפרויקטים שטרם הבשילו לליווי פיננסי מסורתי. המומחיות של עדית מאפשרת ליזמים למכור דירות באופן מסודר ובתחושת ביטחון מלאה, תוך שימוש במגוון בטוחות משפטיות – החל מערבויות ועד מתווים של הערות אזהרה במקרים המתאימים – הכל בהתאמה מדויקת לצרכי הפרויקט וקהל היעד. יתרה מכך, החברה מסייעת ליזמים גם בעת הצורך ביצירת חיבורים למשקיעים לצורך השלמת ההון העצמי, כחלק מהתפיסה הכוללת של שותפות להצלחה.

"בסופו של יום", מסכמת לוי, "אנחנו רואים את עצמנו כשותפים. כשאנחנו מאשרים מימון, זה קורה אחרי שווידאנו שהקרקע מוצקה והמספרים מסתדרים. זה הביטחון שהיזמים שלנו מחפשים – לדעת שיש מי ששומר עליהם גם בראייה הפיננסית וגם בראייה היזמית".

לתיאום פגישת אסטרטגיה ובחינת פרויקט >>

אין האמור לעיל מהווה המלצה או חוות דעת ואין בו משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכיו האישיים של כל אדם

בשיתוף IDIT FINANCE

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    קלוד קוד. נהפך לתופעה ויראלית שגנבה את תשומת הלב מ–Cursor

    הסערה החדשה בהייטק הישראלי: "זה מטריף ומלחיץ ברמות משוגעות"

    שגיא כהן
    טקס השקה אוטובוסים BRT

    בתים, מגרשים ואחזקות בחברות: הנכסים של ראש עיריית נס ציונה

    טלי חרותי-סובר

    "לא תראי אותי שם": לאן נעלמו הסטודנטים, והאם זה יחסל את האוניברסיטאות?

    מירב ארלוזורוב
    תאילנד בנגקוק 2017

    "למי שפותר את עניין התעסוקה זה אחד המקומות הכי טובים בעולם לחיות בהם"

    קים לגזיאל
    שר ההגנה לשעבר של חוף השנהב, חאמד בקאיוקו (מימין) וגבי פרץ, על רקע ספינת שלדג

    המתווך שדורש 16 מיליון דולר על עסקה למכירת ספינות ישראליות

    חגי עמית
    בנייה בערד. סכומי הזכייה במכרז לשכונה החדשה נמוכים באופן חריג בהשוואה למכרזים דומים

    מחירים נמוכים באופן חריג: יזמים חסידי גור זכו במכרז לשכונה החדשה בערד