לפני 50 שנה בדיוק, הקים בדיע טנוס ז"ל את קבוצת BST, כחברה קבלנית קטנה בשוק הנדל"ן המתפתח של ישראל. את החברה הקים מתוך רצון לבנות כוח מוביל, איכותי ויוצא דופן, שמסוגל לספק מענה כולל ומותאם לכלל ההיבטים של מיזמי בנייה ופרויקטים מורכבים, החל משלב התכנון ועד אחרון הפרטים בביצוע. כיום, החזון מומש במלואו, והחברה הקטנה הפכה לקבוצה בעלת כוח עצום, בה כל אחת מחברות הבת אחראית על היבט אחר בהליך הבנייה עד קבלת המפתח.
חברת בסט ייזום, כשמה, היא הזרוע היזמית של הקבוצה שפעילה משנת 1995, אשר הוקמה במטרה לייצר התמחות ייחודית, בהובלת מנהלים מומחים בתחומם והגדלת נפח הפעילות. "חברת בסט בנייה גדלה, צברנו כוח ומיומנות, ביצענו פרויקטים גדולים ומורכבים, ותמיד ניסינו לתת את המענה המקצועי המקיף ביותר עד לפרטים הקטנים", כך מעיד אליאס טנוס, מנכ"ל ובעלים של קבוצת BST. "בסט יזום הוקמה כדי שיהיה מישהו שיקום בבוקר ויחשוב רק על ייזום, מישהו שיחשוב רק על בנייה וכדומה, ויוכלו לייצר הפריה הדדית בין הזרועות השונות".
רואים את התמונה המלאה
הקמת חברת הייזום הביאה לקפיצת מדרגה משמעותית, כאשר החברה תפסה תאוצה בקידום פרויקטים רבים במגוון מנועי צמיחה, מגורים לשוק החופשי ומחיר למשתכן, עירוב שימושים, פאוור סנטרים, קרקעות למלונאות, פרויקטי התחדשות עירונית רחבי היקף ובנייני בוטיק תל אביביים.


כיום הזרוע היזמית אמונה על ניהול, ביצוע ושיווק של 1,250 יחידות דיור בשבעה אתרים ברחבי הארץ, מנצרת וקריית אתא, דרך אור עקיבא ושכונת אור ים, פתח תקווה, תל אביב ועוד. לצד פעילות ייזום המגורים, בחברה מקדמים פעילויות נוספות בתחום התחדשות עירונית – במסלול פינוי בינוי, רצים בחברה לטווח הארוך ומקדמים כיום שבעה פרויקטים באור יהודה, ראשון לציון, חולון, פתח תקוה, קריית ביאליק, נוף הגליל ונהריה, בהיקף של לא פחות מ-6,000 יחידות דיור מוצעות. בהיבטי תמ"א 38/2, מקדמים בחברה בנייני בוטיק בלמעלה מ-20 פרויקטים הכוללים מעל 500 יחידות דיור במרכז תל אביב, באזורים הנחשקים ביותר בתגי מחיר של 65 אלף שקלים חדשים למ"ר וצפונה, בסטנדרטים משודרגים וברמת גימור גבוהה ביותר.
לדעת דני מור, מנכ"ל חברת בסט ייזום, לחברה יתרון משמעותי אל מול יזמים אחרים שאינם משתפים פעולה באופן אינהרנטי עם זרוע ביצועית. אם לחברות ייזום סטנדרטיות נתונה האפשרות ליזום ולשווק בלבד, בחברה יכולים להמשיך לשלב הבא ולתת את המענה הביצועי. כך, כשהיתרון החשוב ביותר עבור הלקוחות הוא קיצור לוחות הזמנים, תמיד יוכלו בחברה להתחייב שהתאריך הנקוב הוא התאריך האחרון למסירת הדירה.


בנוסף, בחברה מציעים גידור עלויות ותכנון מיטבי מראש: "מאחר שאנחנו יודעים את כל הסכמות התכנוניות והביצועיות, מרכיב הבלת"מ כמעט ולא קיים", מספר מור. "מכיוון שקיימות ברשותנו היכולות המקצועיות הבולטות בענף, אנחנו יודעים שהנתונים בטבלת האקסל – אומדני עלויות הביצוע, התנהלות מול הבנקים, דוחות הליווי של השמאים שמלווים את הפרויקט – כולם מספרים חקוקים בסלע וכמעט לא יהיו בהם חריגים". במובן זה, מדגיש מור את הוודאות המלווה את הקבוצה כולה ובסט ייזום בפרט, כערך מוסף משמעותי בעבודה: "בכל התמודדות במכרז ועד שלב הגימור, השותפים שלנו לדרך יידעו להעריך את ממד הוודאות בעולם של אי ודאות. כאשר כל השאיפות הביצועיות יוכלו בהכרח להתממש, אנחנו יכולים להפנות את מיטב מרצנו לזיהוי הזדמנויות חדשות וקידום פרויקטים ייחודים".
כך למשל, בהיבטי ההתחדשות העירונית מעידים בקבוצה כי מדובר בתהליכים סדורים, אשר בחברה יודעים ללוות משלב התכנון ועד למסירת המפתח, בליווי משרדי האדריכלים המובילים בארץ וחברות הניהול המצליחות. "אנחנו מכירים את הדיאלקטיקה עם כלל הרשויות, ויושבים מדי יום בישיבות התנעה או תכנון כדי לשקף את השלביות, המתווה ודרך הפעולה לקידום הפרויקטים בקצב מוגבר", מספר מור. "את כל הפעילות, אנחנו עושים בהסתכלות על השותפים החשובים ביותר לדרך – בעלי הקרקעות ובעלי הדירות, אליהם אנחנו נושאים מבט ומחכים יחד איתם לרגע המיוחל של מסירת המפתח, ושינוי איכות ומציאות החיים".
לזהות את הבקושים של העתיד
עוד מראשיתה של הקבוצה, לאנשיה היתה היכולת להבחין בפרטים הקטנים ביותר, גם בפרויקט רחב ממדים, תוך יישום מתודולוגיות של איכות, דיוק ורמת גימור גבוהה: "בין אם בפינוי בינוי, פרויקטים של יזמות או תמ"א 38/2 – תמיד נשמור על הסטנדרטים הגבוהים ביותר בתחום, ונייצר פתרונות ומענים מקיפים לכל דורש", מספר טנוס. הסטנדרטים הגבוהים נשמרים, לדעת טנוס ומור, בזכות אנשי המקצוע האיכותיים בחברה, המחויבים למקצועיות ורואים בעבודתם כשליחות של ממש: "החברה מונה אנשים עם ותק מקצועי של 10, 15, 20 שנים ואף יותר, אנחנו נמצאים הרבה שעות יחד במסגרת העבודה והתחושה היא שכל אחד מהם מגיע הביתה כשהוא מגיע למשרדי החברה", מעיד מור. "אנחנו מקפידים מאוד על איכות כוח האדם המקצועי שאנחנו קולטים כדי להמשיך להיות חברה מובילה, וכל אחד מהעובדים יודע שהוא מגיע למסגרת מאוד עוטפת ומקצועית". עם תחושת השליחות של עובדיה באמתחתה, קבוצת BST מקפידה להביט קדימה, לחדש ולהתחדש, ולפרוץ לתחומים נוספים ולטריטוריות נוספות בארץ ובעולם. "בשנים הקרובות, אני שם לנו ליעד להתחזק בתחום הנכסים המניבים ותחומים אחרים שהתחלנו בהם לאחרונה. בטווח הרחוק יותר, אנחנו מבססים מלאי של קרקעות מגורים בטווח מימוש של ארבע או חמש שנים, הנמצאים באזורי הביקוש", מסכם טנוס.
בשיתוף קבוצת BST







