חיפוש

יובל אלון: "ישראל היא מדינה שחווה הרבה אבל ותקווה"

האזינו: מלחמת "חרבות ברזל" מציפה תחושות קשות בקרב ישראלים. יובל אלון, עובד סוציאלי קליני ומייסד ISTDP ישראל, מסביר מדוע שיטת הטיפול הייחודית שאיתה עובד עשויה לסייע בהתמודדות עם אירועים קשים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
עידן קוולר ויובל אלון
עידן קוולר ויובל אלון
עידן קוולר ויובל אלון
עידן קוולר ויובל אלון
בשיתוף יובל אלון
תוכן שיווקי

מדינת ישראל ציינה לאחרונה שנה לפרוץ מלחמת חרבות ברזל: שנה שהייתה ללא ספק אחת הקשות בתולדותיה. אירועי 7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת מציפים תחושות לא פשוטות של אובדן, עצב וחרדה. מומחים רבים מתריעים מפני הרעה במצבם הנפשי של ישראלים רבים – לא רק בתוך מעגל הנפגעים הישירים של המלחמה.

האזינו לפודקאסט:זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels

האזינו: "ישראל היא מדינה שחווה הרבה אבל ותקווה"

זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels

האזינו: "ישראל היא מדינה שחווה הרבה אבל ותקווה"

אורך-- : --זמן0:00

עולם הטיפול הנפשי והרגשי עשוי לסייע להרבה מאוד ישראלים לעבד את התחושות הקשות שמביאה איתה התקופה הנוכחית. יובל אלון, עובד סוציאלי קליני ומייסד ISTDP ישראל, מתייחס לגישת הטיפול שאיתה הוא עובד, מדוע הוא חושב שגישה זאת מתאימה לישראל ולמה היא לטעמו אפקטיבית.

ISTDP" זה בעצם ראשי תיבות באנגלית של Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy – ובתרגום חופשי טיפול חוויתי ממוקד תקווה והחלמה", מסביר אלון בפודקאסט של TheMarker לייבלס עם עידן קוולר. "המיקוד הוא בקשיים שחווה המטופל כרגע, שהובילו אותו לטיפול, והמטרה שלנו היא להפוך את הלא מודע למודע", הוא מוסיף.

"הגישה הזאת מתאימה לישראל מכיוון שאנחנו חיים במדינה שיודעת הרבה אבל מצד אחד ותקווה ותקומה מצד שני", מסביר אלון, "בגישת ISTDP יש הרבה תקווה. למשל, בישראל יש הרבה אנשים שמוגדרים כפוסט טראומטיים. פוסט טראומטיים הם אנשים שלא רגילים לשים לב לעצמם. מטרת הגישה היא דווקא כן לשים לב לעצמך ולטפל בדפוסי התנהגות שלא מאפשרים לך לשים לב לעצמך. בגלל זה במדינה שבה יש כל כך הרבה אנשים לחוצים הגישה הזאת חשובה".

בחירת טיפול אפשרי היא בהתאם להחלטת מטפל מוסמך ולהתייעצות עמו. האמור בפודקאסט אינו מהווה משום המלצה, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי מוסמך.

יובל אלון
טלפון: 052-2332179
למעבר לאתר >>

הירשמו לסדרה "זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels" באפליקציות הפודקאסטים:
Spotify >>
Apple Podcasts >>

בשיתוף יובל אלון

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    למצולמים אין קשר לכתבה

    400 מיליארד שקל: מי שומר על הכסף הגדול של ההייטקיסטים?

    יורם גביזון
    משחק דיסני סוליטר. הושק רק לפני כשנה, וברבעון השני כבר הגיע להכנסות של 142 מיליון דולר

    נפילה של 25% ביומיים: סימבה הקפיץ את פלייטיקה, ואז היא שמה אותו בכלוב

    איתי פת-יה
    הבורסה בניו יורק, החודש

    רובם משקיעים במדדים ומרוויחים. האם צריך להפסיק לשים כסף בבתי ההשקעות?

    איתן אבריאל
    הטקס לציון עגינת ספינות סער 6 בבסיס חיל הים בחיפה, 2021

    "מישהו השתגע": מה עשה חיל הים עם נשק ב-17 מיליארד שקל?

    חגי עמית
    יובל רפאל

    חובות של 50 מיליון שקל: היזם שהחזיק 200 דירות אירוח בישראל — והתרסק

    ענת ג'ורג'י
    נועה סגל, ליעד אלידן ועופר שמש

    כשמניות התוכנה קרסו חשבתי שזאת היסטריה. עכשיו כבר לא: מסע בעקבות מהפכה