מזה 15 שנה ברציפות ש"מגדלי אלישע", מגורי יוקרה לגיל השלישי, זוכים בחמישה ״כוכבי איכות חיים״, במסגרת תחרות הנערכת מבין למעלה מ-70 בתים המיועדים לגיל הזהב ודיור מוגן מכל רחבי הארץ. הסיבות לזכייה החוזרת שנה אחר שנה, לדברי השופטים, הן התנאים הפיזיים להם זוכים הדיירים, ההתנהלות הסביבתית, הבטיחות, עולם תוכן ופנאי עשיר ומגוון, וקריטריונים נוספים המעידים כי ב״מגדלי אלישע״ מתקיים חיבור מעולה בין איכות מגורים לבין חיי חברה עשירים. בבית מוצע מגוון רחב של דירות מסוגים שונים, החל מדירות חדר וחצי ועד פנטהאוזים


"חשוב לנו להיות הכי טובים, לשים את איכות החיים וחיי החברה של הדיירים במרכז, ובכך לספק מעטפת חמה וליצור תחושת משפחתיות וביתיות", מסביר ישראל נחמנזון, מנכ"ל "מגדלי אלישע". "כך היה גם בתקופת הקורונה, כאשר בחוץ כולם נכנסו לסגרים ונוצר ריחוק חברתי, הדיירים שלנו המשיכו לחיות כרגיל וליהנות מכל מה שיש לבית להציע. לאחרונה פנה אליי דייר, המתגורר אצלנו כשלושה חודשים, והודה כי הוא מצטער שלא הגיע אלינו לפני שלוש שנים, כי כבר אז יכול היה ליהנות מהחיים הנהדרים שהוא חווה היום".
"מגדלי אלישע" מעמידים לרווחת הדיירים מגוון שירותים משלימים: מינימרקט, מסעדה שמספקת ארוחות צהריים, שירותים רפואיים 24/7, על ידי רופא/ה, אח/ות ועובדת סוציאלית ועוד.
ממזרח ירוק וממערב נוף של ים
אחד היתרונות המרכזיים של "מגדלי אלישע" הוא ללא ספק חיי הספורט, התרבות והפנאי המוצעים לדיירים. לפעילות ספורטיבית עומדים לרשות הדיירים בריכה חצי אולימפית מקורה ומחוממת אשר פתוחה לאורך כל ימות השנה, וחדר כושר מתקדם ומאובזר. כמובן, עם מציל וצוות מקצועי. בשביל הנפש יש מבחר חוגים: מחשבים, ציור, צילום, תרפיה במוזיקה, אומנות, התעמלות וכלה בהרצאות, ״מועדון הסרט הטוב״ בכל יום שלישי, מופעים וקונצרטים. כל הטוב הזה מתרחש מול נוף פנורמי עוצר נשימה אשר עוטף את הבית וכולל חורשות ופארקים ירוקים לצד הכחול המרהיב של מפרץ חיפה.


וכשההורים מאושרים גם הילדים והנכדים רגועים, כפי שמעידים בני המשפחה: "אבא שלי גר ב'מגדלי אלישע' בשלוש השנים האחרונות, ומאז המעבר נפתח עבורו מעגל חברתי חדש, והבדידות שלו התפוגגה"; "אבא שלי, בן ה-94, המתגורר חמש שנים ב'מגדלי אלישע', מרגיש חלק ממשפחה גדולה ועוטפת"; "הצוות נותן הרגשה משפחתית עם יחס אישי וחם, הוריי הם מהדיירים הראשונים, והם כל כך מרוצים מהמקום שהם שכנעו חברים טובים להצטרף".
לא עוזבים את העיר עבור אף אחד
כאמור, "מגדלי אלישע" ממוקמים במרכז הכרמל, בסמיכות למרכזי התרבות החיפאיים, לאודיטוריום, לסינמטק, למרכז מסחרי עם מגוון חנויות והיצע קולינרי עשיר. לרשות הדיירים עומדים גם שאטלים ללא עלות, שמאפשרים להם ניידות, ומחברים אותם לכל חלקי העיר.
"רוב הדיירים שלנו מגיעים מחיפה ולא מעוניינים לעזוב את העיר ואת המשפחה והחברים, וכך אנו יוצרים להם בית שלא מנותק ממרכז חייהם. הכל נמצא סביבם וגם אם לא, אנחנו מספקים להם את הדרך להגיע לכל מקום בקלות ונוחות", מסביר נחמנזון ומרחיב על הקשר עם העיר חיפה: "הדיירים שלנו מתנדבים במוסדות שונים ברחבי העיר, כדוגמת בית חולים רמב"ם, ובתחומים שונים, כדוגמת שיעורים פרטיים לתלמידים בבתי ספר באזור. במטרה לשמור על הדיירים ולאפשר להם חופש תנועה ואינטרקציה חברתית, אנו מקפידים לבצע בדיקות אנטיגן לכל המתנדבים והמבקרים המגיעים אלינו, ואילו הצוות כולו מבצע בדיקת PCR אחת לשבוע.
"בנוסף, בכל חודש אנו דואגים לחגוג יום הולדת לילידי אותו החודש בנוכחותם של בני המשפחה, הילדים, הנכדים וחברים קרובים. בכל פעם שאנו עורכים טקסים או מציינים אירועים מיוחדים דוגמת דייר או דיירת שחוגגים 100, מצטרפים לחגיגה גם נציגי עירייה ועוד רבים נוספים באים לשמוח איתנו", הוא מוסיף. "הקשר עם המשפחות מתקיים באופן קבוע, באמצעות קבוצת וואטסאפ ייעודית ומיילים בהם מועברים לבני המשפחה עדכונים חשובים.
הבנה, הכלה וחמימות
האווירה הנעימה והמשפחתית ב"מגדלי אלישע" מורגשת כבר ברגע הכניסה ללובי הראשי, כאן פוגשים, לעתים בפעם הראשונה, צוות מקצועי ומנוסה, אשר מקפיד על הכרות וקשר אישי עם כל דייר ודייר. בנוסף, מתקיימת ב״מגדלי אלישע״ מדיניות ה'דלת הפתוחה' אותה מיישם ומוביל נחמנזון: "הדלתות של צוות הניהול ושל כל העובדים פתוחות לרווחה, והדרך אלינו סלולה עבור כל אחד מהדיירים או בני המשפחה. כל דייר שרוצה להיכנס, לשאול ולקבל עזרה מוזמן לעשות זאת ישירות, בצורה חברית ועם מלוא ההבנה, ההכלה והחמימות. זה גם הסיפור הראשון שמציגים הדיירים הוותיקים לחדשים וזה מהות הבית, זוהי תפיסה שמתחילה מהראש ומחלחלת לכולם".
הדיירים מאשרים זאת. "תמיד התנגדתי לעבור לבית מוגן, אבל שאמרו לי שיש בית מוגן ב'אלישע' התלהבתי, באתי לראות ומיד הסכמתי. יש פה צוות לא רגיל והיחס פה נהדר וכולל צוות רופאים ואחות. כך שאתה אף פעם לא מרגיש לבד, ותמיד יש סביבך אנשים שמוכנים לעזור", מספרת כרמלה קוליקובסקי, דיירת ב"מגדלי אלישע" מזה שנים. ציפי קראוס, דיירת ב"מגדלי אלישע" מזה שמונה שנים, מוסיפה: "פה מצאתי את האושר שלי. אני חושבת שעבור אנשים אחרי הפנסיה זה המקום הכי הכי טוב, פשוט גן עדן שמספק יום-יום תעסוקה מלאה, בנוסף לבריכה אליה אני מגיעה כל יום, שוחה ופוגשת את החבורה שלי. יחד אנחנו נהנות בצורה בלתי רגילה".
בשיתוף "מגדלי אלישע"







