בשנים האחרונות הפכו השקעות נדל"ן בארצות הברית לאפיק שמושך יותר ויותר משקיעים ישראלים, בין היתר בזכות היקף השוק, המגוון הגיאוגרפי והאפשרות להיחשף למודלים שאינם שכיחים בישראל. בתוך השוק הרחב הזה, סגמנט הנדל"ן המסחרי תופס מקום בולט: מרכזים מסחריים, מבני שירות ונכסים מניבים אחרים, שמציעים לעיתים חוזי שכירות ארוכים יותר ומבנה הכנסות שונה מזה המוכר משוק המגורים. על הרקע הזה פועלת ROInvest, שמבקשת להציע למשקיעים ישראלים גישה ממוקדת להשקעות בנדל"ן מסחרי בארצות הברית, לצד מודל שותפות שבו החברה עצמה משתתפת בהשקעות.
האזינו לפודקאסט:הזדמנויות מעבר לים - היעדים, הרגולציות ואנשי המקצוע: המדריך להשקעות נדל"ן בחו"ל
חוזים ל-10 שנים והוצאות על השוכר: מה מציעה השקעה בנדל״ן מסחרי בארה״ב?
חוזים ל-10 שנים והוצאות על השוכר: מה מציעה השקעה בנדל״ן מסחרי בארה״ב?
בפודקאסט "הזדמנויות מעבר לים" של TheMarker Labels סיפר גלעד עוז, מייסד ומנכ"ל החברה, שאחד המאפיינים המרכזיים של ROInvest הוא השתתפות של החברה עצמה בכל עסקה. "אני מושקע לפחות ב-20%-30%, לפעמים אפילו 50%", אמר, והוסיף כי מבחינתו מדובר ב"זהות אינטרסים" עם המשקיעים. בנוסף לכך, ROInvest היא היזמית ולא רק משווקת את הפרויקטים – כך שלמשקיעים יש כתובת אחת ברורה וזמינה לכל עניין. "כאשר אתה מושקע בכל אחד מהנכסים, זה אומר משהו עליך", אומר גלעד. "יש לי אינטרס שהם ירוויחו כמה שיותר כי הרווח שלי נגזר מהם. אבל, מעבר לזה זה גם אומר שאני מאוד מאמין בפרויקטים שאני מביא לשולחן".
גלעד ממשיך ומסביר שהוא מקפיד על ניתוח יסודי ובחירה מושכלת בכל פרויקט. "אני מאוד קפדן ויסודי במה שאני עושה. חשוב לי שכל פרויקט יהיה מנותח בצורה טובה. בכל השקעה יש סיכונים, העניין הוא לגדר אותם", הוא אומר ומוסיף: "יש לי אחריות על כספים של משקיעים ששמים ביד שלי כסף. לכן, אני כל רבעון נמצא בארצות הברית. אני מסתכל לחברות הניהול בעיניים, אני בא לאנשי המקצוע, אני מייצר איתם את האינטראקציה הזאת כדי להבין ולבדוק מה אפשר לשפר".
ארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות
הבחירה בארצות הברית הגיע אחר חיפוש סביבה שמציעה כלכלה בה השוק מעצב את זירת הנדל"ן ומאפשר תנאים לרווחים שאינם מוכתבים על ידי חוקים. לגלעד נסיון רב במודלי השקעות בנדל"ן מגוונים - מבתים פרטיים (Single Family) דרך קומפלקס בינייני דירות (Multi-Family) עד שהחליט להתמקד ולהתמקצע בנדל"ן מסחרי, ובייחוד בנכסים מסחריים מסוג Triple Net, שבהם חלק ניכר מהוצאות התפעול - כמו ארנונה, ביטוח ותיקונים - מוטל על השוכרים. יתרון נוסף של נכסים מהסוג הזה הוא שחוזי השכירות הם ארוכים יחסית - חמש, שבע או עשר שנים - לצד מנגנוני עליית שכירות שנתיים. "בנוסף לזאת, בחוזים שלי, כל שנה השכירות עולה 3%-5%, כלומר, יש פה גם ריבית דריבית על התשואה", הוא מסביר. ככלל, מקפיד גלעד לבחור במדינות רפובליקניות, בהן החוקים – לרוב – הם לטובת הבעלים ובמדינות שמאופיינות במזג אוויר נעים ושמשי, כמו פלורידה וטקסס, בהן, להערכתו, "תמיד תהיה הגירה חיובית".
משך ההשקעה המקובל הוא לרוב 3-5 שנים, ולאחר תקופה זו מתקיימת הצבעה בקרב המשקיעים אם להמשיך להחזיק בנכס או למכור אותו. ההחלטה מתקבלת ברוב קולות, ולמשקיעים קיימים גם מנגנוני יציאה המאפשרים למכור את חלקם ללא קנסות.
אין האמור לעיל מהווה משום ייעוץ השקעות, המלצה או חוות דעת באשר לכדאיות השקעה ואין בו משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכיו האישיים של כל אדם
ניתן להאזין לסדרת הפודקאסטים בspotify או בapple podcast
בשיתוף ROInvest




