בצמר שטיחים יפים מקפידים עד היום לשמור על האווירה המשפחתית שמאפיינת את החברה מיום הקמתה, בשילוב עם מקצועיות ואיכות. זה הסוד שהפך את המותג לאחד הבולטים והמובילים, המספק גם עיצוב שטיחים בהתאמה אישית, לבית ולמשרד.
צמר שטיחים יפים היא רשת משפחתית שהוקמה לפני 52 שנה, על ידי משפחת עולים מאיראן שהתמחתה בשטיחים בעבודת יד. מיכאל אהרון כהן, המשמש סמנכ"ל פרויקטים ומכירות בחברה, מספר כי אביו מכר שטיחים בעבודת יד לסוחרים, ובניו התלוו אליו בעבודתו ואף פתחו מחסן לשטיחים בסיטונאות. לאחר פטירתו של האב בשנת 1997, פתחו הבנים את הסניף הראשון של הרשת בתל אביב. מאז המשכיה החברה המשפחתית להתפתח, וכיום היא מונה כ-12 סניפים בפריסה ארצית מבאר שבע ועד נתניה, עם כ-50 עובדים.
"אנחנו עובדים עם כ-5000 אדריכלים ומעצבי פנים, שהם נתח בלתי נפרד מהלקוחות שלנו", מספר מיכאל, ומוסיף כי מעצב או אדריכל יכול לרכוש בין שטיח אחד למאות שטיחים בשנה.
החברה מציעה מבחר עצום של שטיחים בעבודת יד ובעבודת אריגה, שטיחים אוריינטליים שבטיים, קלאסיים ומודרניים. בנוסף, לצמר שטיחים חברת בת בשם RUGS, שמאופיינת במחירים זולים יותר, בטווח מחירים החל מכ-1,000 ועד כ-200 אלף שקל. בRUGS - המחירים נעים בין כ-500 ועד כ-2,000 שקל, במטרה להציע שטיחים לטווח נוסף של קונים.
בנוסף, מציעה החברה מחלקת ניקוי, תיקון ורסטורציה לביצוע תיקונים אמנותיים מכל הסוגים, וכן מחלקת פרויקטים לשטיחים מקיר לקיר, פרקטים, דקים, טפטים וחיפויי רצפה נוספים.


החברה נותנת שירות ללקוחות פרטיים וכן ללקוחות עסקיים כחברות הייטק, בתי מלון, משרדים שונים, מסעדות, רשתות אופנה, מכוני טיפוח ועוד.
מה חדש בתחום השטיחים למשרד?
מיכאל מספר כי אם בעבר המגמות הרווחות בתחום השטיחים למשרד היו בעיקר שטיחים מקיר לקיר, פרקט או שטיחי PVC, בעשור האחרון משרדים רבים החלו לעשות שימוש בשטיחי נוי, כלומר שטיחים ניידים שלרוב ניתן לראות בבתים פרטיים.
"יש שני כיווני עיצוב בתחום", הוא מסביר, "חלק מהמשרדים בוחרים בשטיחים בלגים הקרויים גם 'שטיחי מכונה'. הכיוון השני שניתן לראות במגוון משרדים בארץ הוא שטיחים בעבודת יד, בסגנון וינטג', כאלה שבדרך כלל גם יקרים יותר". עוד הוא מוסיף כי לרוב מדובר בשטיחים ניידים שנפרסים על פרקטים או על ריצוף.


מגמה נוספת בתחום השטיחים למשרדים בשנים האחרונות, לדבריו, היא בחירה בשטיחי וינטג' שנראים ישנים בעיצובם, ולכן פחות ניתן להבחין בהם בסימני דריכת רגליים.
איך מתאימים שטיח למשרד?
התאמת השטיח לחדר הייעודי במשרד נעשית על פי דעתו של המעצב או האדריכל, בשילוב הבעלים. מיכאל מספר כי הפרמטר המוביל הוא הפרקטיקה: "בכניסה למשרד, דרכה עוברים אנשים רבים, מומלץ לבחור בשטיחים כהים יותר, או שטיחים עם דוגמה, שעליהם ניתן לראות פחות כתמים או לכלוך מצטבר. בחדר הישיבות כדאי לבחור בשטיחים שעמידים לגלגול כיסאות, ובפינות הישיבה אפשר לפרוס שטיחים נעימים יותר, למקרים בהם עובדים חולצים נעליים ומתהלכים יחפים".
עוד מדגיש מיכאל כי יש להביא בחשבון ששטיח תוחם את האזור, ולכן יש לחשוב על גודל מתאים. "שטיח קטן מדי, לדוגמה, יגרום לשטח המשרד להראות מצומצם", הוא מסביר. בנוסף הוא ממליץ לא לחשוב רק על הטעם האישי המועדף, ואומר כי "מה שאוהבים בבית לא מתאים בהכרח לעיצוב המשרד. כדאי להתאים את השטיח לעיצוב הכולל של המשרד, וכמובן להתייעץ עם בעל מקצוע – מעצב או איש סטיילינג, שיוכל להמליץ לפי גווני החדר והחומרים שמרכיבים אותו".
תחזוקה והתאמה אישית
צמר שטיחים מחזיקה גם מחלקה ייעודית לניקוי השטיחים, שמסייעת ללקוח לשמור על התחזוקה שלהם. "כחברה המספקת שטיחים בין היתר גם למסעדות שונות ברחבי הארץ, אפשר לומר שהשטיחים שלנו שם מחזיקים כעשור", מספר מיכאל, ומוסיף כי המלצת החברה היא לשלוח את השטיח לניקוי בכל כמה חודשים עד חצי שנה במקרה שהוא ממוקם באזור בעל דריכה מרובה, ואילו במקרה של דריכה סבירה מומלץ לשלוח לניקוי אחת לשנה. "ניתן להגיע עם השטיחים אלינו וליהנות מהיתרון של ניקוי השטיח בידיים מקצועיות ביותר, שמכירות את השטיחים שלנו", הוא מוסיף.
בנוסף מציעים בצמר שטיחים אפשרות לעיצוב שטיח בהתאמה אישית, גם למשרד. "עיצבנו שטיחים עבור משרדי NIKE, שביקשו שטיח שיציג דגם מסוים", מספר מיכאל, ומציין כי ניתן לעצב שטיחים באופן אישי בכל צבע, גודל וחומר, ואפילו בצורות שונות. "משרדים רבים מעוניינים בשטיח ייחודי שיופיע בו לוגו החברה או שם המשרד, ופונים אלינו שנייצר להם שטיח כזה", הוא אומר.


הניסיון הרב של החברה תורם לכך שהיא מספקת שירות לחברות ועסקים רבים ברחבי הארץ, בהם משרדי היי טק, רואי חשבון, קבוצת עזריאלי, משרדי הבורסה, חברות תקשורת שונות ואף אחראית על עיצוב השטיחים בבית "האח הגדול". "אנחנו מייצרים שטיחים בהתאמה מיוחדת עבור הבית המצולם, וגם משרדי הפקת התוכנית מעוצבים על ידי צמר שטיחים", מספר מיכאל.
לסיכום, אומר מיכאל כי הרשת הוותיקה שמרה על האווירה המשפחתית והשירות בגובה העיניים שאפיינו את הקמתה, ובשילוב עם מקצועיות ואיכות היא צמחה להיות בין החברות המובילות בישראל בתחומה, שמעניקה מענה לכל סוג של עיצוב וחלל.
צמר שטיחים יפים
כתובת: אליהו איתן 3 ראשון לציון
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>
למעבר לעמוד האינסטגרם >>
למעבר לערוץ היוטיוב >>
לפנייה בדוא"ל >>







