רפאל תעשיות מגופים קיימת משנת 1949, מה שהופך אותה ליצרנית המגופים הוותיקה בארץ, שנשארת מעודכנת ומובילה, ועוסקת בפיתוח מוצרים מתקדמים בארץ ובעולם. על כל האופרציה הזאת מנצחת המנכ"לית (CEO) שרה רותם (53), נשואה + 3, שהגיעה לחברה לתפקיד מזכירת המנכ"ל.
"התחלתי לעבוד ברפאל לפני 33 שנים, כמזכירת המנכ"ל, במרוצת השנים קודמתי לנהל את מחלקת הרכש, לאחר מכן ניהול התפעול וב- 2019 מוניתי למנכ"לית", היא מספרת.
רפאל היא חלק מחברת ההשקעות הגדולה Triton שמרכזה בגרמניה. מוצרי החברה נמכרים בישראל וברחבי העולם לשימוש במערכות מים וביוב מוניציפליות, למערכות כיבוי אש, תשתיות, השקיה לחקלאות, מערכות מיזוג אוויר, מדידת מים ופתרונות חכמים.
לא לוותר על הייצור המקומי
"אנחנו עוסקים בייצור, בייבוא ובשיווק מגופים בארץ ובחו"ל בתחום המים, כיבוי אש וחקלאות" מבארת שרה ממשרדי החברה, הממוקמים באור עקיבא. "במפעל שלנו ניתן למצוא מחלקת עיבוד שבבי, צבע, הרכבות, מחסנים, הנדסה, פיתוח ועוד. בימים אלו קשה לשמר את התעשייה בישראל בשל עלויות גבוהות של כוח אדם וקושי בגיוס עובדים, נתון שגורם לחברות רבות לעבור ולרכוש מוצרים מוגמרים מחו"ל כמו סין או להעביר את הייצור למפעלים מחוץ לישראל. חבל לי שיותר ויותר מפעלים מעבירים את הייצור שלהם מישראל. אני מאמינה בחשיבות של שמירת התעשייה המקומית, שכן היא תורמת לכלכלה הלאומית. חשוב לנו, להמשיך ולהשקיע בתעשייה ולמצוא דרכים לשפר את היעילות והכדאיות הכלכלית מבלי לוותר על הייצור המקומי, לכן, יש חשיבות גדולה בהשקעה ביעילות ובשיפור מתמיד".
באילו הישגים מקצועיים את מתגאה במיוחד?
"בתקופת כהונתי כמנכ"ל החברה השקענו בשיפור ופיתוח מוצרים בתחום מדידת המים, פתרונות חכמים לקריאה מרחוק ושיפור איכות המים. בוצעו פיתוחים בזמינות המידע לצוותים בארגון וללקוחותינו, מה שתרם לשיפור השירות ואמינות זמני האספקה, כשבייצור בוצעו תהליכים למצוינות תפעולית. כמנכ"ל, אני מאמינה שהעובדים הם הנכס החשוב ביותר לחברה. לכן, אני שמה דגש על כך, מתוך הבנה שזה המפתח להצלחתה".
"המוטו שלי הוא שחברה מצליחה מתבססת על שני יסודות: כבוד ועבודת צוות. כבוד הוא הבסיס ליחסי עבודה מוצלחים, והוא מסייע ביצירת תרבות ארגונית חיובית שבה כל אחד מרגיש מוערך, בעוד שעבודת צוות חשובה לחיזוק המחויבות של העובדים למטרות החברה ומעודדת תחושת שייכות".
כיצד את רואה את עתיד החברה?
"החזון שלי הוא להמשיך לפתח את רפאל כחברה חדשנית ואמינה בתחומה. המטרה היא להרחיב את הפעילות בשווקים הבינלאומיים, ולהציע פתרונות מותאמים לצרכים של הלקוחות, תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים של איכות ושירות".
העצמה נשית בתעשייה
אם אישה מן היישוב תהסס מעט לפני שתחליט לקפוץ ראש אל עולם התעשייה, הרי ששרה רותם קפצה היישר אל תוך המים העמוקים. "להיות אישה בעולם התעשייה זה אתגר מרתק ומלא הזדמנויות. בעיניי, זה לא עניין של מגדר אלא של מקצועיות, ידע ונחישות. לאורך הקריירה שלי, נוכחתי שהיכולת להוביל ולנהל לא תלויה רק במי שאת, אלא במה שאת מביאה איתך. אשמח לראות יותר נשים בתפקידי מפתח, ולצערי לא רואים זאת מספיק. אני קוראת לנשים להעז, רבות עדיין חושבות שיש תקרת זכוכית".
איך אפשר לראות יותר נשים בתעשייה?
"חשוב מאוד לעודד את נשות הדור הצעיר להיכנס לעולם התעשייה ולהתמודד ולזכות בתפקידים בכירים, צריך להתחיל בחינוך ובהשראה כבר מגיל צעיר, לחשוף אותן לסיפורי הצלחה של נשים בכירות כדי שתהוונה עבורן מודל לחיקוי. אנחנו, כחברה, חייבים להמשיך לקדם את התפתחות הנשים בתעשייה, עם מחויבות של ארגונים לקידום שוויון מגדרי, כדי שנוכל לראות נשים רבות יותר שמגיעות לעמדות השפעה ומובילות בתחומן, וליצור מציאות שבה מנהיגות נשית אינה יוצאת דופן, אלא חלק טבעי מהתעשייה".
האילן 16, אור עקיבא 04-6263555 | info@raphael-valves.com
בשיתוף רפאל תעשיות מגופים בע"מ





