חיפוש

"ליועצי המשכנתאות יש כלים ופתרונות גם לאתגרים של העת הנוכחית"

הדיון המרכזי באירוע מועדון המשקיעים, שעסק באתגרים ובהזדמנויות בסביבת ריבית גבוהה, הסכימו הנוכחים כי ההאטה בשוק הנדל"ן היא זמנית וכי דווקא בעת הזאת יש לא מעט הזדמנויות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
מימין: גדעון אוקו, נחמה בוגין, רונית שבירו, נופר יעקב, אריאלה רנדלשטיין ואמיר לזר
מימין: גדעון אוקו, נחמה בוגין, רונית שבירו, נופר יעקב, אריאלה רנדלשטיין ואמיר לזר
מימין: גדעון אוקו, נחמה בוגין, רונית שבירו, נופר יעקב, אריאלה רנדלשטיין ואמיר לזר צילום: דוד בכר
מימין: גדעון אוקו, נחמה בוגין, רונית שבירו, נופר יעקב, אריאלה רנדלשטיין ואמיר לזר צילום: דוד בכר תוכן שיווקי
שחר אמאנו, בשיתוף בנק הפועלים
תוכן שיווקי

אירוע ההשקה של מועדון יועצי המשכנתאות של TheMarker Labels בחסות בנק הפועלים התקיים בסימן סביבת הריבית הגבוהה והשפעותיה על שוק המשכנתאות. בדיון המרכזי, שאותו הנחה עיתונאי חדשות 12 גדעון אוקו, ניכר כי כל גורמי המקצוע לא חוששים מהתקררות ממושכת בשוק הנדל"ן, אבל בהחלט מרגישים את שינוי המגמה.

רונית שבירו, בעלים של רמי שבירו יזמות ופיתוח נדל"ן, כן הצביעה על הירידה בהיקף הרכישות ואף ציינה כי המצב הוביל למבצעים והנחות מצד יזמי הנדל"ן. היא הוסיפה כי ישנו גם ממד פסיכולוגי: בסופו של דבר כולם מחפשים יציבות — שהיא הבית. "שם המשחק היום הוא הפסיכולוגיה ויועץ משכנתאות טוב צריך להיות גם פסיכולוג וגם לתת לרוכשים ביטחון. מי שחכם ומי שיכול קונה דווקא עכשיו, ממש כמו יזמים שמחפשים לקנות מגרשים במחירים נמוכים וליהנות מרווח גדול יותר. הקפיצה של הריבית גרמה לטראומה, אבל עכשיו יש התפכחות. יש משפחות שרוצות לקנות ותפקיד היועצים הוא לתת להן ביטחון לטווח ארוך ולקחת אותם למקומות בטוחים כמו בנקים".

מנהלת מערך המשכנתאות בבנק הפועלים, אריאלה רנדלשטיין, הוסיפה כי שוק הנדל"ן הפך להיות של רוכשים, בניגוד לשנים האחרונות. היא הוסיפה כי האתגרים מהווים הזדמנויות ללקוחות וכי קיימים פתרונות שיכולים לסייע בתקופה זו, שאותם מוביל בנק הפועלים: "הוכחנו שאנחנו לא רק מדברים — אנחנו פועלים. בשנתיים האחרונות הבנק הרחיב את ארגז הכלים לטובת יועצי המשכנתאות, כדי לתת פתרונות ללקוחות שלנו בראייה ארוכת טווח".

יו״ר התאחדות יועצי המשכנתאות, נופר יעקב, התייחסה לתפקידם של יועצי המשכנתאות בעת הנוכחית, ואמרה כי "האתגר הוא גדול. יש לנו כלים למצוא פתרון, כמו מחזור משכנתה. לכן חשוב להתייעץ עם אנשי מקצוע שיודעים לראות את כל התמונה ולמצוא לה פתרונות. האתגר שלנו הוא לייצר ללקוחות משכנתה שתשרת אותם לאורך זמן. אנחנו פועלים ליצירת התמהיל הנכון בהסתכלות על כל השוק כדי להקל על כל לקוח על פי צרכיו, בין אם במחזור משכנתה או בין אם מדובר בהקטנת ההחזר החודשי".

את דבריה חיזק אמיר לזר, יו"ר מאני ייעוץ משכנתאות ופיננסים. לאחר שבירך על הקמת מועדון יועצי המשכנתאות ועל ההכרה מצד הבנקים והקבלנים בחשיבות תפקידם, אמר כי "האתגר המרכזי הוא לנטרל את אי הוודאות אצל הלקוח, לתת לו את הביטחון ולאתר עבורו את העסקה הנכונה, גם בהמלצה על נכס אחר בהתאם ליכולותיו. צריך לבחור עבורו את המרכיבים הנכונים ואת המסלולים. דירה קונים כשצריך, ולכן צריך לייצר את הוודאות שגורמת ללקוחות להגיע לבנקים ולקחת משכנתאות".

"אני רואה את המצב כ'ישיבה על הגדר'. זו לא התרסקות או קטסטרופה", הוסיפה נחמה בוגין, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין. "יש תקופה של הזדמנויות ולהערכתי הקצב הנורמלי יחזור בעוד שנה. השוק בישראל מתאושש די מהר ממשברים, כולם צריכים לעכל את מה שקורה, אבל בסופו של דבר כולם יצטרכו דירות. הפער בין הביקוש לבין ההיצע הולך ומתרחב, אבל בסוף הכול יתפרץ".

בשיתוף בנק הפועלים

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    הדס פרחי. "זה לא שיש לי תוכנית סדורה, שאני הולכת לעשות א', ב', ג', ולהגיע לאיזו נקודה"

    גם משכורת גבוהה לא תשכנע אותם: "לא רוצה לעבוד בדבר אחד כל החיים"

    יהלי פדרבוש
    קמפוס וויקס בגלילות. וויקס לא קנתה את הקרקע, אלא חתמה על חוזה שכירות לעשר שנים, עם אופציה להארכה ל-11 שנים נוספות

    וויקס, צ'ק פוינט ומובילאיי הפכו את עצמן ליזמיות נדל"ן. עכשיו זה מסתבך

    איתי פת-יה
    למצולמים אין קשר לכתבה

    400 מיליארד שקל: מי שומר על הכסף הגדול של ההייטקיסטים?

    יורם גביזון
    משחק דיסני סוליטר. הושק רק לפני כשנה, וברבעון השני כבר הגיע להכנסות של 142 מיליון דולר

    נפילה של 25% ביומיים: סימבה הקפיץ את פלייטיקה, ואז היא שמה אותו בכלוב

    איתי פת-יה
    הבורסה בניו יורק, החודש

    רובם משקיעים במדדים ומרוויחים. האם צריך להפסיק לשים כסף בבתי ההשקעות?

    איתן אבריאל
    הטקס לציון עגינת ספינות סער 6 בבסיס חיל הים בחיפה, 2021

    "מישהו השתגע": מה עשה חיל הים עם נשק ב-17 מיליארד שקל?