כבר 11 שנים שאדי פלישטייב עובד כיועץ משכנתאות מומחה שלדבריו ליווה יותר מ-3,000 לקוחות. אחרי שניהל את יחידת המשכנתה בבנק לאומי הוא ייסד משרד ייעוץ משכנתאות עצמאי – שמייצג כיום לקוחות שונים מול הבנקים ומסייע להם למצוא פתרונות רלוונטיים, בפרט בימים אלה של זינוק בריבית וביוקר המחיה. "השירותים שלנו לא מתאימים רק לרכישת נכס חדש – אלא גם למגוון מצבים פיננסיים לאורך החיים".
איחוד הלוואות
הרפורמות בענפי הבנקאות והאשראי אפשרו לקיחה של הלוואה בצורה נוחה וקלה מאי פעם – לעתים בלחיצת כפתור בלבד. כתוצאה מכך, ישראלים רבים לוקחים כיום הלוואות שונות כדי לממן את הוצאות החיים, או לצורך הוצאות מיוחדות.
אלא שהעלאת ריבית בנק ישראל טרפה את הקלפים. "העלייה החדה של הריבית עלולה להוביל לעלייה של אלפי שקלים בהחזרי המשכנתה וההלוואות האחרות", מסביר פלישטייב. "היום רוב המשפחות לוקחות הלוואות נוספות מלבד המשכנתה. כשעולה הוצאה גדולה כמו חופשה, רכישת רכב או שיפוץ – מממנים אותה באמצעות הלוואה. אלא שהריבית הגבוהה עלולה להפוך את ההחזרים החודשיים לבלתי אפשריים".
הוא מוסיף כי לקוחות רבים מגיעים אליו עם הוצאות חודשיות שהתנפחו הרבה מעבר ליכולותיהם, ומסביר כי מעבר להחזרים הגבוהים, אחת הבעיות הטמונות בהלוואות לכל מטרה היא משך הזמן הקצוב שלהן, בניגוד למשכנתה שיכולה להתפרש על פני שלושים שנים.
הפתרון, אומר פלישטייב, הוא איחוד הלוואות: "במצבים כאלה אנחנו יכולים לקחת משכנתה נוספת על הנכס ולפרוע את ההלוואות הקודמות. כך אנחנו יכולים לפרוס את החזר ההלוואה על פני משך זמן סביר יותר ולהשיג כך גם ריביות יותר נמוכות. היה לי לקוח ששילם ריביות של 18% על הלוואות שונות, אבל בזכות הסיוע שלנו הוא משלם ריבית של 7% בלבד. איחוד הלוואות הוא מעין גלגל הצלה כלכלי בעל ערך רב ואפשר לבחור גם בפתרון של תשלום חובות דרך משכנתה קיימת".
משכנתה לגיל השלישי
אזרחים ותיקים רבים מוצאים את עצמם במצוקה כלכלית לאחר שעבדו כל חייהם. בישראל חיים לא מעט קשישים שמחזיקים בבעלות על דירות – אך נאלצים להתקיים מפנסיה זעומה ומקצבת הביטוח הלאומי.
"כאן נכנס לתמונה פתרון של משכנתה פנסיונית, המכונה משכנתה הפוכה", אומר פלישטייב. "היא מאפשרת לנו לקחת הלוואה על חשבון נכס בבעלותנו – כאשר ההלוואה תיפרע מכספי מכירת הנכס אחרי מותנו. כלומר, משכנתה לבני הגיל השלישי מאפשרת להם לסיים את החיים בכבוד וברווחה כלכלית, ועם יכולת לממן הוצאות רפואיות או כל מטרה אחרת בלי להיקלע למצוקה. בניגוד למשכנתה רגילה שאותה אנחנו יכולים לקחת בהתאם להכנסה החודשית שלנו – כאן כלל לא מסתכלים על הכנסות הלווים. הבנק מסתמך על הפירעון של המשכנתא מכספי המכירה, אחרי שהלווים יגיעו ל-120. זה פתרון שימושי מאוד למגוון מטרות בגיל השלישי".
אדי פלישטייב
טלפון: 053-231-1403
לפנייה במייל >>
בשיתוף אדי פלישטייב




