עיצוב אריזות הפך לקונספט מפתח בעולם השיווק החזותי בעשור האחרון, ככל שהעולם עובר לדיגיטל והצרכנים "קונים עם העיניים". המרכיב הראשוני והעיקרי בקנייה הוא הנראות, כשאריזה מעוצבת שובה את עין הלקוח.
הקונספט הזה תפס תאוצה משמעותית בתעשיית עיצוב ותכנון האריזות – תחום דינמי הצומח במהירות כיום, ככל שצרכנים שמים דגש על האריזה לא פחות מאשר על המוצר.
אחד השחקנים המוכרים בישראל בתחום הוא דפוס עמק יזרעאל 1988 בע"מ המתמחה בתכנון, עיצוב והדפסת אריזות. דפוס עמק יזרעאל, חברת בת של דפוס העמק עפולה, היא חברה ישראלית כחול-לבן. מפעל משפחתי בן שלוש דורות אשר נוסד בשנת 1949 ופועל מזה 75 שנים במודל של חדשנות וקידמה מתמדת. הבעלים, עודד הירשברג, רכש את החברה והמפעל מבני משפחתו ומנהל אותם עשרות שנים, תוך זיהוי צרכי השוק הדינמיים וזהות המותג של לקוחותיו. הירשברג עבר התמחות בתחום הדפוס בגרמניה והפך עם השנים לאוטוריטה בתחום. הוא לימד והרצה בקורס תקשורת חזותית במכללות שונות בנושא הדפוס.
כבר בשנות ה-60, הטמיע הירשברג מכונות דפוס מתקדמות וחדישות במפעל ובשנות ה-80 רכש את מכונת גיליון חמישה צבעים הראשונה שהגיעה לישראל, עוד לפני שאנשים ידעו חדשנות מהי.
עם השנים, בתו של עודד, קרן אלון-הירשברג, נכנסה כשותפה לחברת ומנהלת כיום את המפעל בהצלחה רבה.
מודל ייחודי מתקדם לתכנון ועיצוב אריזות
דפוס עמק יזרעאל 1988 בע"מ פועל במודל ייחודי, כשהוא מצויד בטכנולוגיות החדשניות והמתקדמות לתכנון עיצוב וייצור אריזות, תוך הקפדה על איכות וייצור על פי תקן ISO 9001. "מפעלנו מציע איכות ומקצועיות ללא פשרות תוך ליווי אישי מקצועי לאורך כל הדרך, החל משלב הרעיון ועד לקבלת המוצר הסופי", אומר עודד הירשברג, בעלים ומנכ"ל דפוס עמק יזרעאל, "תחושת הסיפוק מתקבלת כשהלקוח מציג בחנויות את המוצרים ארוזים באריזות שתכננו וייצרנו עבורו".
הגשמת חלום הלקוח למציאות ארוזה
"עולם האריזה הוא רחב ומגוון, וכאן אנחנו נכנסים לתמונה ועוזרים ללקוח להבין ולעזור לו להגשים חלום למציאות", הירשברג אומר, "אנו מספקים את כל הגימורים וההשבחות – הטבעות כסף, זהב, הבלטות לכה סלקטיבית, הצמדות לאיפלוט ועוד. אנו מצוידים במיטב הטכנולוגיות הקיימות בדפוס".
כיצד מרכיב החדשנות בא לידי ביטוי בדפוס עמק יזרעאל?
"העולם הדיגיטלי והחדשנות שאנו משלבים במפעל הם הייחודיות שלנו. אנחנו יודעים לספק שירות גם ללקוחות בינוניים וקטנים בזמן אספקה מהיר. אנו מצוידים במכונות הדפסה דיגיטליות, צבע ושחור לבן ומכונה לחיתוך דיגיטלי שחותכת אריזות ודגמים ישירות מהתוכנה, ויודעת לספק 1,000 אריזות,500 או 200, הכל לפי בקשת הלקוח".
אילו מחלקות קיימות במפעל ומה תחומי האחריות שלהן?
"במפעל שלנו ישנן מחלקות שונות שכל אחת מהן אחראית לתחום ספציפי, ובכל מחלקה יש עובדים מקצועיים בתחומם בעלי ניסיון רב שנים. במחלקת הגרפיקה עובדים גרפיקאים מקצועיים בעלי ידע רב המעניקים מגוון שירותים. המחלקה אחראית על עיצוב גרפי, ריכוז כל נושא תכנון ועיצוב האריזות, ובנוסף מספקת שירותי תמיכה לגרפיקאים".
"תכנון האריזה מבוצע על ידי הגרפיקאים המנוסים בחברה באמצעות תוכנות מהמתקדמות בתחום, המפיקה עבור הלקוח הדמיית תלת-ממד ובכך מאפשרת לתכנן כל סוג אריזה שרוצים, וכן להתאים את האריזה לסוג המוצר.
"מחלקת דפוס אופסט אחראית לכמויות גדולות, ומחלקת דפוס דיגיטלי אחראית לכמויות קטנות ובינוניות ומאפשרת ביצוע עבודה מיידית והדפסה דיגיטלית גם בצבע וגם בשחור-לבן. מחלקת הדפוס הדיגיטלי מיועדת להזמנות בכמויות קטנות ומספקת פתרון מידי להדפסת כמות קטנה של פליירים, כגון: כרטיסי ביקור, קטלוגים, ספרים ועוד".
"מחלקות נוספות במפעל דפוס עמק יזרעאל הן מחלקת שטנץ המיועדת לכמויות גדולות, ומחלקת חיתוך דיגיטלי הכוללת מכונות שחותכות את האריזות בכמויות קטנות, מחלקת חיתוך ממוחשבת (גיליוטינה) ומחלקת ההדבקה הכוללת שתי מכונות הדבקה אוטומטיות – אחת בקו ישיר והשנייה להדבקה תחתית אוטומטית. לבסוף, מחלקת קיפול המחזיקה במכונות קיפול ממוחשבות לחלוטין, תוצרת גרמניה, המבצעות את קיפולי האינסטרים שבתוך האריזות באופן אוטומטי", אומר הירשברג. עוד הוא מדגיש כי כל המכונות במפעל הן תוצרת אירופה ומהמתקדמות ביותר בעולם.
כיצד הלקוח משתלב בתהליך התכנון?
"הלקוח מגיע למפעלנו עם הרעיון ובהתאם לצרכיו ורצונותיו אנו מתכננים, מעצבים ומכינים עבורו דגמי אריזות, כך שהוא מקבל מודל מדויק הממחיש כיצד תיראה האריזה הסופית".
מי הלקוחות שלכם?
"בית הדפוס שלנו עוסק בכל מגוון שירותי הדפוס אך מתמקד ומתמחה בענף האריזות. לקוחותינו הם ממגוון תחומים: תוספי המזון, קוסמטיקה, מזון ותעשייה, רפואה, רפואת שיניים, פלסטיקה ועוד. השירות שאנו נותנים בתחום האריזות משלב בתוכו את תכנון האריזה, הכנת דגמים, עיצוב גרפי, הדפסה, השבחות על כל סוגיהן, שטנץ והדבקה. אנו מבצעים עבודות דפוס עבור קטלוגים, פרוספקטים, ספרים, תוויות, מדבקות, ניירת משרדית, פוסטרים, לוחות שנה ומשחקי קופסה. דפוס עמק יזרעאל 1988 בע"מ אמנם ממוקם בעפולה אשר בעמק יזרעאל אך אנו מספקים את ההזמנות ללקוחות בכל רחבי הארץ בנוסף, אנו מייצאים מוצרי דפוס ואריזות ללקוחות בחו"ל".
חדשנות זה הסוד
בדפוס עמק יזרעאל יודעים לשלב היטב בין עבר, הווה ועתיד, ואולי זה סוד ההצלחה שלו: "היתרון המובהק שלנו הוא כמות הידע והניסיון שנצברו בחברה לאורך כמעט 75 שנות פעילות. הוותק והניסיון בני עשרות השנים, בשילוב החדשנות, הקידמה, וההתאמה האישית ללקוחות בינוניים וקטנים, מאפשרים לנו להעניק ללקוחותינו שירות מקצועי ואיכותי ביותר", מדגיש הירשברג.
מה החזון שלכם להמשך?
"החזון שלנו הוא להמשיך ולהטמיע חדשנות בתחום ואנו גאים להיות חלק מתעשייה הישראלית, תעשייה כחול-לבן".
לאתר החברה>>
טלפון: 04-6522131
דוא"ל: keren@jezreel.co.il
בשיתוף דפוס עמק יזרעאל




