חיפוש

"אור יהודה הפכה מהזדמנות להצלחה מוכחת"

היא נמצאת במרכז הארץ, מציעה הזדמנויות תעסוקה ושמה דגש על פיתוח עירוני, חינוך וקהילה: אור יהודה זוכה בשנים האחרונות להתחדשות מואצת. בעירייה אומרים: "הוצאנו לפועל את התוכניות והחלומות של התושבים והעירייה כאחד"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
תנופת פיתוח מואצת בכל מקום. שכונת בית בפארק
תנופת פיתוח מואצת בכל מקום. שכונת בית בפארק
תנופת פיתוח מואצת בכל מקום. שכונת בית בפארק צילום: עיריית אור יהודה
תנופת פיתוח מואצת בכל מקום. שכונת בית בפארק צילום: עיריית אור יהודה
נועה הראל, בשיתוף עיריית אור יהודה
תוכן שיווקי

אור יהודה, ששטחה 6,500 דונם ומתגוררים בה 37 אלף תושבים, נמצאת במיקום מרכזי ומדויק בגוש דן, בין תל אביב לנתב"ג, ומספקת לתושביה תמהיל אוכלוסייה ייחודי והזדמנויות תעסוקה הולכות וגדלות. מעבר לטיפוח עסקים, מסעדות, מוזיאונים, שני אזורי תעסוקה המספקים מקומות עבודה ליותר מ-30 אלף איש — בשנים האחרונות העירייה מפנה את מרב מאמציה לחידוש ולהתפתחות, בעיקר בכל הקשור לפיתוח עירוני, לחינוך ולקהילה.

ראש העיר, ליאת שוחט, מגדירה את אור יהודה "עיר מחוברת ומחברת", ומסבירה כי מבחינה גיאוגרפית היא מאגדת את בקעת אונו ומעניקה שירותים לכל הרשויות סביבה, ומבחינה חברתית, העירייה עסוקה בשיפור ובצמיחה בכל תחומי החיים, כדי להבטיח לתושביה איכות חיים מיטבית. לדבריה, ההשקעה הרבה בתחומי הקהילה והפיתוח, לצד קידמה ושקיפות מול התושבים, הן הבסיס להתפתחות ולמצוינות בעיר.

פיתוח עירוני

בשנים הקרובות צפויה אוכלוסיית העיר להכפיל את עצמה. לכן נחתם כבר ב-2017 הסכם גג עם המדינה, והעיר נכנסה לתנופת פיתוח. במסגרת ההסכם, רשות מקרקעי ישראל תשווק 5,020 יחידות דיור חדשות בעיר. "ההסכם מאפשר לנו לממש את הפוטנציאל שהיה גלום בעיר", אומרת שוחט. "מאותה נקודה, החלו לצאת לפועל כל התוכניות והחלומות, של התושבים והעירייה כאחד".

בנוסף לטיפוח המרחב הציבורי ולהשקעה מאסיבית בשדרוג השכונות הוותיקות ובשיפוצן, מוקמות בימים אלה שתי שכונות חדשות, "בית בפארק" ו"נווה איילון". מיקומה המרכזי של בית בפארק, שבה יגורו בסוף תהליך האכלוס 3,000 משפחות, מציב אותה בראש סדר העדיפויות והתפתחותה המהירה ניכרת. במקביל מקודמת התוכנית להקמת שכונת נווה איילון. כמו כן העירייה מקדמת 12 פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית. מדובר בכ-3,700 יחידות דיור קיימות שצפויות להפוך בשנים הבאות ל-16 אלף יחידות דיור חדשות.

גולת הכותרת היא הקמת OPARK, המשתרע על פני מיליון מ"ר של שטחי תעסוקה ומסחר, ופארק ירוק גדול בהיקף של 600 דונם, השני בגודלו באזור גוש דן.

גם בתחום התחבורה צפויה אור יהודה להשתדרג, בזכות שלושה פרויקטים העוברים דרכה: הקו הסגול המונה שש תחנות, המטרו שיעצור בשתי תחנות בעיר, וכן פרויקט "מהיר לעיר", שנועד לפתח את התחבורה הציבורית שעוברת בתוך העיר ומכבישים בין-עירוניים אליה.

ניתן לראות בקלות את אחד הפרמטרים המשמעותיים ביותר לקפיצה המטאורית באטרקטיביות של אור יהודה. אם בשנת 2017 עלות ממוצעת למטר בדירה במחירי שוק חופשי באור יהודה היתה 18 אלף שקל, הרי שכיום היא עומדת על כ-25 אלף שקל, עלייה של כ-40%, בעוד שבממוצע הארצי העלייה בשנים הללו עומדת על כ-16% בלבד. אגב, בעוד שלפרויקט הראשון של מחיר למשתכן באור יהודה ניגשה חברה יזמית אחת, לפרויקט האחרון נרשמו לא פחות מ-50 חברות. כל המומחים מסכימים כי מדובר בתשואה נדירה על ערך הנכס ועל אטרקטיביות רבה. ניתן לראות זאת בבירור בנווה איילון, השכונה החדשה הנבנית בימים אלה בעיר. השכונה נחשבת כבר כיום לסיפור הצלחה נדל"ני והדירות נחטפות מידי היזם בביקושי שיא. גם בנתוני הנדל"ן המסחרי ב-OPARK חלה קפיצה משמעותית – מ-3.25 מיליון שקל כמחיר ממוצע לדונם תעסוקה ב-2018 זינקו המחירים ב-300 אחוז לכ–9 מיליון שקל.

העתיד בחינוך

בעירייה תופסים את תחום החינוך ככלי מרכזי למשיכת תושבים ומשפחות. לפיכך בשנת 2015 שמה ראש העיר שוחט את החינוך במרכז סדר היום, וב-2019 הושקה התוכנית האסטרטגית לחדשנות בחינוך, ומשאבים רבים הוזרמו לפיתוח התחום.

פרס החינוך שהוענק לאור יהודה על ידי משרד החינוך. מימין לשמאל: ליאת שוחט ראש העיר, חיה שיטאי מנהלת המחוז ודלילה אשכנזי מנהלת אגף החינוך
פרס החינוך שהוענק לאור יהודה על ידי משרד החינוך. מימין לשמאל: ליאת שוחט ראש העיר, חיה שיטאי מנהלת המחוז ודלילה אשכנזי מנהלת אגף החינוך
פרס החינוך שהוענק לאור יהודה על ידי משרד החינוך. מימין לשמאל: ליאת שוחט ראש העיר, חיה שיטאי מנהלת המחוז ודלילה אשכנזי מנהלת אגף החינוך צילום: דוברות אור יהודה
פרס החינוך שהוענק לאור יהודה על ידי משרד החינוך. מימין לשמאל: ליאת שוחט ראש העיר, חיה שיטאי מנהלת המחוז ודלילה אשכנזי מנהלת אגף החינוך צילום: דוברות אור יהודה

שוחט: "אור יהודה מתגאה במקום השביעי בין ערי ישראל בהשקעה פר תלמיד. מלבד זאת, אנחנו רואים עלייה בכל מדדי החינוך — זכאות לבגרות, גיוס לצה"ל ובמיוחד ליחידות מובחרות. קידמנו יוזמות רבות במסגרת התוכנית האסטרטגית לחדשנות בחינוך. בבנייה החדשה הבאנו בחשבון מבני חינוך שייתנו מענה לצרכים של האוכלוסייה החדשה בעיר, ובהם הטכנולוגיה והחדשנות הפדגוגית יכתיבו את האדריכלות. במקביל חשוב לנו לקדם את בתי הספר הקיימים בעיר, לשדרג ולפתח אותם, הן על ידי שיפור החזות, הן בטיפוח מנהיגות חינוכית-מקצועית".

בשנת 2019 זכתה אור יהודה בפרס החינוך. "במשרד החינוך ראו את המהפכה החברתית שמתרחשת כאן; הבינו שיש משהו יוצא דופן, בעיקר בקשר שבין העירייה לתושבים. ככלל, לאורך השנים זכינו בהרבה פרסים למנהלים, לבתי ספר ועוד, וזה מעיד על ההשקעה הגדולה שלנו", אומרת שוחט.

חיי קהילה

בעירייה שואפים להוביל לעיר שבה חיי הקהילה נמצאים במרכז גם באופן שבו תופסים התושבים את עירם. רמת ההתנדבות של התושבים גבוהה ביותר, מספרים בעירייה. "אנחנו רואים מיזמים קהילתיים של הכנת כריכים לתלמידים, קהילות של סורגות לאוכלוסיות שונות, פעילים קהילתיים ברחבי השכונות — כולם פועלים יחד עבור אותה שכונה, בשיתוף פעולה עם העירייה ולעתים אף מטעמה", מספרת שוחט. כן מפעילה העירייה קורס סע"ר להתמודדות עם רעידות אדמה, והראשונים שיוצאים לשטח הם מתנדבים מטעם העירייה שעברו הכשרה בחסותה.

תחום מתפתח נוסף באור יהודה הוא תחום התרבות, ובעיר מתקיימים אירועים לכל המגזרים. תושבי העיר נהנים מהיכל תרבות מפואר, וגם מהמרכז למוזיקה ולמחול. העיר מארחת אירועים מכל תחומי התרבות, החל ממרוץ אור יהודה, שבו נשברו שיאים ארציים בריצה, ועד פסטיבל קולנוע לצעירים, פסטיבל הבירה ואירועים רבים ומגוונים נוספים.

למעבר לאתר העירייה >>

בשיתוף עיריית אור יהודה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    האונייה פנורמיטיס, ממתינה ליד חופי חיפה. שווי הסחורה שבאונייה הוא כ-7 מיליון דולר

    החיטה שגרמה למשבר: צנציפר היא היבואנית של אחד המשלוחים שנחשדים כגנובים

    דניאל שמיל
    US STOCKS

    מי הציף את השוק הישראלי בכל כך הרבה דולרים - והאם זה מסכן את הכלכלה?

    מירב ארלוזורוב
    אילוסטרציה. הסיוע המשפטי במשרד המשפטים רואה בתיק סוגיה עקרונית

    חתם על שכר טרחה באחוזים מהגמלה לכל החיים — ותבע את עורכי הדין

    אפרת נוימן
    ירוחם - נדל"ן

    "מסתובב שם עבריין על גמל, וגובה 800 שקל מכל אדם שבונה וילה"

    שלומית צור
    שיגור טיל טומהוק של צבא ארה"ב, בעת המלחמה עם איראן, במרץ

    בלעדיבלעדי

    בשנתיים: סטארט־אפ הטילים החשאי גייס מאות מיליוני דולרים מקרנות בארה"ב

    שגיא כהן
    צחי ו אפרת נחמיאס

    הטיסה המפתיעה ליפן והאיש ששווה 7.5 מיליארד שקל: כך זינקה מגה אור