חיפוש

מובילה, יוזמת ומקימה: החברה הכלכלית לחיפה ממריצה את כלכלת העיר

מזה 50 שנה שהחברה הכלכלית לחיפה מובילה ומקדמת פרויקטים כלכליים ברמה בינלאומית בתחומי העיר, ומשקיעה הון עתק בייזום נדל"ן מניב למסחר ולעסקים, ובפיתוח פארקים ייעודיים לתעשיית ההיי-טק והביו-טק. בשנה החולפת התמקדה החברה בשני פרויקטי דגל לרווחת תושבי העיר: תוכנית חיפה Cash Back שמטרתה לסייע לעסקים קטנים, ורכישתה של בריכת הספורטן הפרטית והפיכתה לבריכת "גלי חיפה" העירונית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
בריכת גלי ים, משקיפה גם להר וגם לים
בריכת גלי ים, משקיפה גם להר וגם לים
בריכת גלי ים, משקיפה גם להר וגם לים צילום: ירון סקג'יו
בריכת גלי ים, משקיפה גם להר וגם לים צילום: ירון סקג'יו
יובל גמליאל, בשיתוף החברה הכלכלית לחיפה
תוכן שיווקי

העיר חיפה עוברת מהפכה של ממש בשנים האחרונות, כשאחד המישורים העיקריים המובילים את השינוי הדרמטי הוא המישור הכלכלי. מי שמהווה את הזרוע המבצעת של העירייה בכלל הפרויקטים הכלכליים אותם היא יוזמת, היא החברה הכלכלית לחיפה, שמקימה מזה חמישה עשורים פרויקטים כלכליים ברמה בינלאומית בתחומי העיר ומשקיעה הון עתק בייזום נדל"ן מניב למסחר ועסקים, ובפיתוח פארקים ייעודיים לתעשיית ההייטק והביוטק. את כל זאת היא עושה תוך מחשבה מקורית ויצירתית המביאה לעולם פרויקטים מקוריים, המהווים מודל לחיקוי בכל הארץ.

החברה הכלכלית לחיפה פעילה רבות בייזום פרויקטים בתחומי התיירות, נופש, ספורט פנאי ואנרגיות מתחדשות. בנוסף היא בעלת ידע רב וניסיון מקיף באיתור וייזום הזדמנויות עסקיות ובניית שיתופי פעולה עם השוק הפרטי והציבורי בפרויקטים אסטרטגיים ארוכי טווח. מיומנותה רבת השנים של החברה, האיתנות הפיננסית שלה והצלחתה הרבה, מעניקים לה יתרון משמעותי בהתנהלותה מול כלל הרשויות לשם פיתוח העיר ומוסדותיה.

"מתחילת שנות השבעים, החברה הכלכלית לחיפה יוזמת, מתכננת ומלווה עשרות פרויקטים בתחום הנדל"ן והפיתוח הסביבתי, המהווים מנופי צמיחה לתעסוקה, תיירות, תרבות, נופש ופנאי בעיר", מציין אור שחף, מנכ"ל החברה הכלכלית לחיפה. "החברה משקיעה בפיתוח שטחים לתעשייה, מבני ציבור, מבני משרדים רבים במתחמי תעשייה עתירת ידע וטכנולוגיה, תשתיות ופיתוח מרכזי תרבות, מרכזי ספורט, דרכי נוף, טיילות, חופי ים ועוד".

הייטק, ספורט וכלכלה ימית

בין הפרויקטים הנדל"ניים הרבים שיזמה ובנתה החברה ניתן למנות את מתחמי ההייטק המובילים במבואותיה הדרומיים של העיר חיפה - פארק מת"ם עם 400 אלף מ"ר בנוי ומעל 70 חברות הייטק, פארק המדע וההייטק חיפה, אשר ישתרע על פני חמישה מבנים בשטח כולל של 75 אלף מ"ר. בפארקים אלו מועסקים כ-15 אלף עובדים והם מהווים עוגן כלכלי- תעסוקתי חשוב מאין כמוהו עבור העיר.

החברה הכלכלית בעלת מספר חברות בת בתחומי פעילות שונים, ביניהן חברת האצטדיון הבינלאומי חיפה בע"מ וחברת היי-סנטר. חברת האצטדיון הבינלאומי חיפה יזמה, הקימה ומתחזקת את האצטדיון הבינלאומי סמי עופר. האיצטדיון כולל 30 אלף מושבים ביציעים מקורים, מדורג בתקן פיפ"א הגבוה ביותר, ומקנה את חווית הצפייה הטובה ביותר בישראל.

החברה השנייה, היי-סנטר, מקדמת תוכניות האצה לחברות הזנק חיפאיות, הכוללות הטבות ותמריצים לפיתוח רעיונות, טכנולוגיות ומוצרים חדשניים. "היי-סנטר מקדמת מיזמים וסטארט אפים מקומיים ומפעילה בהצלחה את חממת אינוונטק בעיר התחתית. כמו כן היא מובילה את כל תחום הכלכלה הימית בעיר", מוסיף שחף.

אור שחף
אור שחף
אור שחף צילום: מיכה בריקמן
אור שחףצילום: מיכה בריקמן

הכסף חוזר לתושבים

במהלך השנה החולפת קידמה החברה הכלכלית שני פרויקטי דגל לרווחת תושבי העיר: תוכנית חיפה Cash Back, שנולדה במטרה לסייע לעסקים קטנים מקומיים, וכן השלמת רכישתה של בריכת הספורטן המיתולוגית והפיכתה לבריכת "גלי חיפה" העירונית. שני הפרויקטים הוכתרו כהצלחה מסחררת.

"תוכנית חיפה Cash Back שיזמה עיריית חיפה, באמצעות 'מינהלת 2030' ובניהול החברה הכלכלית לחיפה, נעשית בשיתוף פעולה עם חברת האשראי ישראכרט ואפליקציית איזי ונועדה לסייע לעסקים קטנים ובינוניים מקומיים", מסביר אור. "התוכנית נולדה מתוך רצון עמוק להתגייס ולעזור לעסקים המקומיים שחוו משבר קשה במהלך תקופת מגפת הקורונה הארוכה. התחלנו בסדרת פעולות כמו קמפיין שיווק של העסקים שעברו לפעול עם משלוחים בתקופת הסגר הראשון, והם בתמורה תרמו למוסדות הבריאות השונים בעיר בצורה של אוכל לצוותים הרפואיים במרכזים הרפואיים בעיר, קיום סדרת הרצאות חינמיות לעסקים ועוד. אך ללא ספק גולת הכותרת הייתה ועודנה תוכנית חיפה Cash Back. תוכנית זו מאפשרת לבתי עסק קטנים ובינוניים חיפאים להצטרף, ולאפשר לרוכשים דרך כרטיס האשראי מקבוצת ישראכרט לקבל החזר של 50 שקלים על רכישה בסכום של 1,000 שקלים בכל בתי העסק שמשתתפים בתוכנית".

אור שחף עם הדיילים של CashBack
אור שחף עם הדיילים של CashBack
אור שחף עם הדיילים של CashBack צילום: יח"צ
אור שחף עם הדיילים של CashBack צילום: יח"צ

כמה עסקים חיפאיים משתתפים בתוכנית?

"כ-600 עסקים, ובתקופה של כשנה (מה- 15 ליוני 2021) מומשו למעלה מ-25 אלף קשבקים. כלומר, 25 אלף מחזיקי כרטיסים צברו למעלה מ-1,000 שקלים בקניות בבתי עסק שמשתתפים בתוכנית וקיבלו חזרה את הזיכוי. מהנתונים שהוצגו בפנינו מקבוצת ישראכרט ואפליקציית איזי, זוהו למעלה מ-11 לקוחות חדשים בממוצע לכל עסק (הרחבת קהל זו נקודה מאוד משמעותית עבור העסקים בימינו) אשר חזרו ורכשו בעסק גם בפעם השנייה. בנוסף נערכו למעלה מ-55 אלף שיחות טלפון מהאפליקציה בלבד לעסקים שבתוכנית, כ-95 אלף ניווטים לעסקים בוצעו במהלך התוכנית, 550 אלף כניסות נרשמו לדפי העסקים האינטרנטיים ובוצעו למעלה מ-119 אלף הזמנות משלוחים".

הופתעתם מהצלחת התוכנית?

"בהחלט. התוכנית עקפה את כל הציפיות שלנו ונכון להיום היקף התרומה של התוכנית לכלכלה החיפאית מוערך בלמעלה מ-50 מיליון שקל. סיימנו את השנה הראשונה בפרויקט בהצלחה גדולה כשהמטרה היא שהוא יימשך לתקופה של שלוש שנים בסך הכול. בתחילת חודש ספטמבר הקרוב אנו צפויים לערוך אירוע הוקרה גדול לבעלי העסקים בחיפה אשר יתקיים במועדון 'גלי חיפה', עם הופעות אומנים וכיבוד עשיר".

מרכז ספורט שמשקיף לים ולהר

כאשר אור מדבר על 'גלי חיפה', תושבים שאינם מתגוררים בעיר לא יודעים עד כמה מדובר בבשורה חדשה ודרמטית עבור התושבים המקומיים - הפיכתה של בריכת הספורטן הפרטית לבריכה עירונית בניהול החברה הכלכלית.

"מזה 18 שנה שאין בריכה עירונית בחיפה וראש העיר מצאה לנכון שתהיה בריכה עירונית עם מחירי כניסה שווים לכל נפש שהתושבים יוכלו לבלות בה", מסביר אור את הרקע למהלך. "לאחר מו"מ ארוך הצלחנו להשלים את הרכישה ובינואר 2022 הבריכה עברה רשמית לחברה הכלכלית שמנהלת אותה עבור העירייה".

למעשה בעירייה לא הסתפקו רק ברכישה, ויצאו לאחר מכן בהליך מיתוג מחודש שכלל את תחרות "אתגר השם", שבה הוצעו מעל 2,000 הצעות לשינוי השם על ידי תושבי העיר. ועדת השמות העירונית החליטה כי השם הזוכה יהיה "גלי חיפה" והזוכים המאושרים זכו במנוי משפחתי לשנה לבריכה העירונית. המקום השני זיכה את המציע במנוי זוגי לשנה, והשלישי זיכה במנוי יחיד לשנה.

"בין השמות שהוצעו ועלו לגמר היו שמות כגון: חיפאן, באבלס, בית גלים, ספלאש ועוד רבים וטובים, אך כאמור השם שגבר על כולם הוא ''גלי חיפה'', המייצג את שם העיר שבמערבה חופי הים היפים ביותר בארץ", מסביר אור את הבחירה.

החלפתם גם את הצוות במקום?

"את הצוות המיומן והמקצועי העדפנו להשאיר, אך כן ביצענו תהליך מיון ממושך לבחירת מנהל חדש שיוביל את המקום ואת השינויים הצפויים בו ומי שנבחר הוא פרי גרופר, בעל ניסיון ניהולי רב נרחב בהיבטי הארגון בכלל, ומרכזי ספורט בפרט. אני בטוח שהידע והניסיון שפרי מביא עימו יסייעו לנו להוביל את המועדון לשנים ארוכות של הצלחה על מנת להמשיך ולהיות מרכז הספורט המקצועי והטוב ביותר למען תושבי חיפה והצפון בכלל".

פרי מוסיף על הדברים ומציין כי "גלי חיפה כוללת בתוכה מרכז ספורט מקצועי ובריכות יפות במיקום אטרקטיבי בעיר, המשקיף גם להר וגם לים, ומאפשר ליהנות מבריזה נעימה במהלך מרבית שעות היום".

פרי גרופר
פרי גרופר
פרי גרופר צילום: כתום צלמים
פרי גרופרצילום: כתום צלמים

מה התכנונים העתידיים שלכם עבור המקום?

"המתחם יעבור עבודות שיפוץ משמעותיות. אנו מעוניינים להגדיל את כמות המנויים והמבקרים שייהנו מפעילויות ספורט, מים ונופש במתחם, לאפשר לכולם חוויה טובה איכותית ומהנה ולהשתדל להתאים את הפעילויות השונות לכלל הגילאים - ילדים ונוער, צעירים ומבוגרים ובני הגיל השלישי".

מה כולל מרכז "גלי חיפה"?

"מתחם הבריכות כולל בריכה חיצונית, בריכת פעוטות ובריכה מקורה המחוממת 365 יום בשנה. מלבד זאת קיימים במקום מכון כושר מאובזר שעוד נוסיף בו מכשירים חדשים, חדרי סאונה יבשה ורטובה, מתקני משחק חיצוניים לילדים, אולם ספינינג, מרחבי דשא מטופחים וכן שלושה אולמות סטודיו. במקום מתקיימים חוגים מגוונים, הפעלות ופעילויות ספורט אטרקטיביות ואתגריות. כמו כן בזמן הקרוב אנחנו מתכוונים להכניס ולהטמיע שירותים משלימים הקשורים לאורח חיים בריא".

בשיתוף החברה הכלכלית לחיפה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ישראלים שנתקעו בקפריסין מתכוננים לעלות לשיט חילוץ בנמל לימסול, במהלך מבצע "עם כלביא" בשנה שעברה

    רגב רצתה להחזיר ישראלים באונייה מקפריסין, וגילתה ש"הצוות פרו־פלסטיני"

    יפעת ראובן
    מצר הורמוז באיראן, תמונה אווירית מדצמבר 2023

    המלחמה מאיימת להמיט משבר גלובלי על הכלכלה העולמית

    ניו יורק טיימס
    כריסטין לגארד, נשיאת הבנק המרכזי האירופי עם ג'רום פאואל, יו"ר הפד, 2019

    בעקבות המלחמה עם איראן: הסיכון שמרעיד את השווקים ברחבי העולם

    דפנה מאור
    IRAN-CRISIS/

    המלצה יוצאת דופן, באמצע הלילה, רגע לפני המתקפה: לקנות דולר, למכור שקל

    איתן אבריאל
    הר יונה נוף הגליל

    "הם קובעים פה את המחירים. באים לקבלנים וקונים 100 דירות בבת אחת"

    טלי חרותי-סובר
    015960

    רק 70 איש ייהנו מ-100 מיליון שקל: העסקה שקורעת את עמק חפר