חיפוש

בשורה: התחדשות עירונית במתחם הרותם של נקסט אורבן

בשורה לתושבי שכונות החוף בחיפה: מתחם הרותם-סעדיה פז בשכונת שער העלייה אושר עקרונית לפינוי-בינוי, וצפוי לכלול מאות יחידות דיור חדשות לצד שטחי מסחר ומבני ציבור

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין
מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין
מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין
מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין
בשיתוף AMAMA
תוכן שיווקי

חברת נקסט אורבן, אחת מהשחקניות המובילות בחיפה בתחום ההתחדשות העירונית, יוצאת לדרך עם מתחם הרותם-סעדיה פז (מתחם הרותם הצפוני) בעיר. זאת, לאחר שעיריית חיפה הכריזה על אישור לקידום תוכנית התחדשות עירונית במתחם.

מדובר בבשורה משמעותית. הבניינים במתחם שבשכונה הוותיקה שער העלייה, הסמוכה לחוף הים, נבנו בשנות ה-70. פרויקט הפינוי-בינוי שאושר צפוי לשדרג לבלי היכר את הבתים הישנים ואת איכות חייהם של התושבים.

 "יישום מודל עירוב שימושים". יוסי כהן
 "יישום מודל עירוב שימושים". יוסי כהן
"יישום מודל עירוב שימושים". יוסי כהן צילום: ראובן כהן
"יישום מודל עירוב שימושים". יוסי כהן צילום: ראובן כהן

בחברת נקסט אורבן מציינים כי בהודעה של מינהל ההנדסה בעיריית חיפה נכתב בין השאר: "ניתן בזאת אישור לקידומה של תוכנית התחדשות עירונית במתחם הרותם-סעדיה פז, כאשר התכנון הראשוני שהוצג ייבחן במסגרת תהליכי התכנון על כל היבטיו, לרבות ביחס לראייה השכונתית הכוללת, תשתיות, תנועה, תשתיות על, מבני ציבור, היקפי הבנייה לרבות המכפיל, שמאות וכולי, כמקובל". על ההודעה חתומים סגן ומ"מ ראש העיר מיכאל אלפר, העומד בראש ועדת המשנה לתכנון ובנייה ומהנדס העיר, אריאל וטרמן.

600 יחידות דיור במקום 137
מתחם הרותם-סעדיה פז משתרע על שטח של 43 דונם וכולל כיום 137 יחידות דיור. על פי התוכנית של חברת נקסט אורבן ייהרסו המבנים הקיימים ואת מקומם יתפסו מבנים חדשים ומודרניים המשלבים מגורים, מסחר ומבני ציבור. בסך הכל מתכננת החברה לבנות במסגרת הפרויקט כ-600 יחידות דיור.

"חיפה היא עיר מיוחדת". משפחת כוזהינוף
"חיפה היא עיר מיוחדת". משפחת כוזהינוף
"חיפה היא עיר מיוחדת". משפחת כוזהינוף צילום: אילן ספי
"חיפה היא עיר מיוחדת". משפחת כוזהינוף צילום: אילן ספי

בנקסט אורבן מדגישים כי המתחם הצפוני הוא אות הפתיחה לפעילות הענפה של החברה בתוך השכונה. במסגרת זו מקדמת החברה תוכניות לשישה מתחמים הכוללים בניית יותר מ-5,000 יחידות דיור חדשות.

"קיבלנו כאן אור ירוק משמעותי, וברגע שהעירייה הוציאה המלצה להכרזה, אפשר להתקדם לקראת אישור התב"ע והוצאת היתר בנייה", אומר מנכ"ל נקסט אורבן, יוסי כהן. "קבלת ההכרזה מתאפשרת רק לאחר הגעה להסכמה תכנונית מול הרשות המקומית, והיא למעשה מקבעת את המתחם כחלק אינטגרלי מתוכנית האב לשכונה".

מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין
מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין
מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין
מגדלים צפויים להחליף את הבתים שנבנו בשנות ה-70 | הדמיה: סטודיו אולין

כהן מוסיף כי "הפרויקט משלב בנייה גבוהה עם בנייה נמוכה, ומיישם הלכה למעשה את מודל עירוב השימושים. יצרנו פרויקט פורץ דרך בחיפה שישנה את כל קו החוף בעיר. אנחנו עובדים במתחם קרוב לחמש שנים, כשתוך כדי תנועה שינינו את התכנון והתאמנו אותו לחזונה של ראש העיר ולתוכנית האב שהוצגה לא מזמן. אני מאמין שבטווח של שנה וחצי עד שנתיים כבר נהיה בשלב הריסת הבניינים".

13 מתחמי פינוי-בינוי בעיר חיפה
נקסט אורבן (NEXT URBAN) היא חברה להתחדשות העירונית היוזמת כיום 13 מתחמי פינוי-בינוי ברחבי העיר, הכוללים את בנייתן של כ-8,500 יחידות דיור חדשות. בין הפרויקטים המרכזיים של החברה: מתחם מימון שמעוני, מתחם נתיב חן, מתחם צבר שקמה, מתחם יפה נוף שער הלבנון ומתחם פייזר בשכונת נוה שאנן, שהוכרז כמתחם לפינוי-בינוי.

במסגרת הפרויקט, במקומם של ארבעה מבני רכבת עם כ-100 יחידות דיור, יוקמו ארבעה מגדלים של 25 קומות ויותר, לצד הקמת בניינים של שש-שבע קומות. בסך הכל ייבנו כ-440 יחידות דיור בשילוב רצועות מסחר, תעסוקה, שטחים ירוקים ומבני ציבור. מתחמים בולטים נוספים של החברה מקודמים בשכונות רוממה הישנה והחדשה והכרמל.
כידוע, לפני כמה חודשים נכנסה משפחת היהלומנים ויזמי הנדל"ן כוזהינוף, בעלי חברת בראשית, כשותפה בחברת נקסט אורבן. במסגרת ההסכם, בשלב הראשון חברת בראשית תשקיע 40 מיליון שקל ובהמשך תממן את השלמת ההון העצמי לליווי הנאמד ביותר חצי מיליארד שקל.

משפחת כוזהינוף החלה את דרכה בעולם העסקים לפני כ-50 שנה, ולפני כעשור החלה לפעול בעסקי נדל"ן. פרויקט הדגל של החברה, הנבנה בימים אלה, הוא מגדל "בראשית בבלי" בתל אביב.

"חיפה היא עיר מיוחדת, ואנחנו מאוד מאמינים בפוטנציאל של העיר. היא תחומה בין הר הכרמל לחוף ים מרהיב, עובדה ההופכת אותה לעיר כה מיוחדת. בחרנו להשקיע בחברת נקסט אורבן מתוך אמונה מלאה בתהליכים שהחברה מקדמת וחיבור להון האנושי שמוביל את החברה", מסכם מוטי כוזהינוף.

חברת נקסט אורבן
טלפון: 04-8880777
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר