לצד קניון בת-ים הוותיק והגדול, שבחידושו הושקע סכום של כ-100 מיליון שקל, מוקם אחד ממתחמי עירוב השימושים המסקרנים והייחודיים בגוש דן. פרויקט OLIO, מבית אשטרום נכסים וקבוצת ביג, כולל מגדל מגורים בן 41 קומות ובו כ-160 יחידות דיור, ומבנה משרדים ומסחר בדמות קניון של כ-30 אלף מ"ר. החיבור בין החדש לקיים יוצר סינרגיה יוצאת דופן של חוויית מגורים, צריכה, בילוי ושירותים – הכל נגיש וזמין לנוחות הדיירים במרחק צעדים בודדים.
מיקום הפרויקט במזרח יוספטל פינת רחוב הרב לוי הוא יוצא דופן מבחינת נגישות: סמוך מאוד לירידה לנתיבי איילון (מחלף יוספטל), במרחק הליכה מתחנת רכבת ישראל (יוספטל) ותחנת הרכבת הקלה (תחנת ניסנבאום) וממש מעל תחנת המטרו שתוקם בעתיד. מתחם המגורים ממוקם בראשיתה של טיילת התרבות המתהווה של בת-ים, שדרך פארקים וריאות ירוקות עם שבילי אופניים תוביל אל שלושה מוזיאונים, היכל תרבות ובית קולנוע חדש. גם חוף הים היפה של בת-ים ממוקם במרחק רכיבה קצר על אופניים עם הילדים, או נסיעה של דקות ספורות ברכב או ברכבת הקלה.
All You Need
לדברי בני אוסמו, סמנכ"ל הייזום של אשטרום נכסים, "הפרויקט מציע חוויית מגורים ייחודית כוללת, ממש One stop shop של מגורים, תרבות, פנאי ובילוי, ספורט, עסקים ומוסדות ציבור, והוא גם קרוב למוסדות חינוך מגוונים. הכל במרחק נגיעה", הוא אומר, "All you need במקום אחד". יש לציין, כי לאחרונה בת-ים מתבלטת ברמת החינוך שהיא מספקת לתושביה, כשבשנת 2023 מוקמו כמה בתי ספר מבת-ים במקום הראשון בקטגוריות לימודי, ערכי וחברתי של פרס החינוך הארצי.
בשנים האחרונות העיר בת-ים מחדשת את פניה בצורה משמעותית והפרויקט הינו חלק מהתחדשות. הים וחופי הרחצה המטופחים לאורך מערב העיר והבנייה החדשנית מביאים אליה אוכלוסייה צעירה וחזקה מרחבי הארץ.
כל המרפסות משקיפות לים
אוסמו מסביר כי הפרויקט הוא לא פרויקט התחדשות עירונית "קלאסית": "כל השטח היה גם קודם בבעלותנו. הרסנו את החניון העילי של הקניון ונבנה את הפרויקט על קרקע בבעלותנו. בפרויקטים מקובלים של פינוי בינוי יש אילוצים של קרקע ותמורה לבעלי דירות, שמייצרים אילוצים תכנוניים. הפרויקט שאנו מקימים חופשי מאילוצים כאלו וכך ניתן להגיע לתכנון אופטימלי", הוא מדגיש. כך, תמהיל הדירות מתאים לכל דרישה והוא כולל מגוון דירות - 3 חדרים, 3.5 חדרים, 4 חדרים, 5 חדרים ופנטאהוזים. כל רוכש יכול למצוא את מה שהוא מחפש", מציין אוסמו.
ללא אילוצים תכנוניים, משרד פיק אדריכלים, אדריכלי הפרויקט, היה יכול לתכנן את מגדל המגורים כך שכל המרפסות בו משקיפות לים הכחול. העובדה שכל המתחם בבעלות היזמים גם הביאה לרעיון של Rooftop פרטי וירוק, עם גינה גדולה ופינות ישיבה, המחבר בהליכה קצרה בין מגדל המגורים לקניון: לשופינג, ביקור בבית הקפה, או קניות בסופרמרקט הגדול שבו. מעבר זה מיועד לדיירי הפרויקט באופן בלעדי.
יתרון נוסף של פרויקט OLIO נובע מהיזמים החזקים העומדים בראשו: אשטרום נכסים, מקבוצת אשטרום, מהמובילות בתחום הנדל"ן בישראל שפועלת גם בחו"ל (אנגליה וגרמניה), וקבוצת ביג, חברה ציבורית מהמובילות בתחום הנדל"ן המניב בישראל ובפיתוח קונספט מרכזי הקניות הפתוחים ו-lifestyle, בעלת פעילות גם בחו"ל. קבוצת אשטרום היא הקבלן המבצע של הפרויקט, כך שהרוכשים יכולים לדעת שהם מקבלים את כל השירותים להם הם זקוקים במקום אחד וכמו כן נהנים מאיכות ביצוע גבוהה.
10% מהדירות נמכרו בפריסייל שקט
כל היתרונות שמנינו עד כה הביאו לכך שיותר מ-10% מהדירות המוצעות בפרויקט נמכרו במכירה שקטה, קרי - ללא כל מאמצי שיווק, כשהיזמים עוד לא יצאו למכירה מוקדמת (פריסייל). מועד האכלוס מוערך בעוד כשלוש שנים וחצי.
"בין הרוכשים לאחרונה ראינו גם משפחות צעירות מתל אביב", מציין אוסמו, "מה שמעיד על האטרקטיביות של הפרויקט בעיניהם, כשהם יכולים לקנות דירות במגדל מגורים מהגבוהים באזור, עם כל היתרונות שמנינו קודם - במחיר נגיש בהרבה ביחס לתל אביב".
"עירוב שימושים במחיר משתלם"
דיירי מגדל המגורים ייהנו מבנייה בסטנדרט גבוה במיוחד, לובי מפואר, חדר כושר ומועדון דיירים. אוסמו מציין לסיכום: "פרויקט OLIO מצליח להציג עירוב שימושים מושלם, גרסת 2024. זהו מגדל מגורים שיושב על קניון שמציע בעצם כל מה שמשפחה צריכה מבחינת שירותים ובילוי. בניין המשרדים הצמוד יספק שירותים של בעלי מקצוע חופשיים מסוגים שונים, ויש גם מי שקונים דירה וגם משרד כדי לעבוד ליד הבית. גם משקיעים מגלים עניין בשל פוטנציאל עליית המחירים שהפרויקט מציע עד לסיומו וגם שנים אחר כך, ובשל הנגישות התחבורתית והקרבה לתל אביב, שהפכו את בת-ים להיות אחת מהערים המבוקשות ביותר בגוש דן ובמחירים משתלמים".
בשיתוף אשטרום נכסים וקבוצת ביג






