חיפוש

מובילה את הדור הבא של משדרי לייזר לשימוש צבאי

Optitask, חברה קטנה מנתניה, משפרת את ביצועי צה"ל וחלק מהצבאות הגדולים בעולם בתחום מדי הטווח בטנקים, תותחים וכטב"מים ובתחום כוונות הירי לנשק קל. "הכינון והירי עם הכוונת שלנו, מהירים ב-12%-30% בהשוואה לכוונות אחרות בעולם", מספר המייסד והמנכ"ל, שמואל ויינר

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Diode Laser Pumped Transmitters
Diode Laser Pumped Transmitters
Diode Laser Pumped Transmitters צילום: optitask
Diode Laser Pumped Transmitters צילום: optitask
רונית מורגנשטרן, בשיתוף Optitask
תוכן שיווקי

מדי טווח לייזר ותחום הכוונות מונחות לייזר, הם מהמוצרים המבוקשים ביותר בצבאות המודרניים ברחבי העולם. הם משמשים לאיתור מטרות וקובעים את הנתונים הדרושים לטיווח אותן מטרות - בטנקים, תותחים, כטב"מים תוקפים וכיוצ"ב. נתוני מדידת הטווח מועברים ישירות אל מערכת בקרת האש, מה שמביא לפגיעה בדיוק מאוד גבוה ומינימום פגיעה בלא מעורבים.

חברת Optitask הישראלית היא מהמובילות בפיתוח וייצור מוצרים למדידת טווח לייזר, שחלק גדול מהם נרכשים על ידי צה"ל. למעשה, בכל מד טווח של טנקי המרכבה, החל מסימן 4, יש את משדר הלייזר שפותח ומיוצר בחברה, וכך גם בחלק גדול מהמל"טים והמזל"טים. "קיבלנו הזמנות נוספות למשדרים למדי טווח לייזר בטנקי מרכבה שיסופקו לצה"ל החל מספטמבר הקרוב," מספר שמואל ויינר, מייסד ומנכ"ל Optitask.

פיתוחי החברה בתחומי כוונות נמצאים בבדיקה ביחידות מובחרות בצה"ל, מה שמוסיף למוניטין הבין-לאומי האמין והחדשני שלה בתחום האלקטרו-אופטי הצבאי. Optitask מייצאת כשליש ממוצריה, משדרי לייזר בעיקר, להודו, פולין, קוריאה, סינגפור, למספר חברות בארה"ב ובקרוב גם ליצרניות נשק בגרמניה. אחד היתרונות של החברה בתחום משדרי הלייזר, הוא פיתוח משדרים מיוחדים עם אורך גל בטוח עין של 1.54 מיקרון. כל היצוא של Optitask מאושר בידי אגף הפיקוח על הייצוא הביטחוני (אפ"י) של משרד הביטחון. המתחרה העיקרית שלה בעולם היא החברה האמריקאית Harris.

בישראל מוכרת החברה את משדרי הלייזר שלה לצה"ל ולחברות יצרניות כמו אלביט ורפא"ל, שהן ספקיות גדולות גם לצה"ל. ויינר מדגיש, כי החברה מספקת לכול לקוחותיה גם תמיכה לוגיסטית, כולל הכשרת מפעילים וטכנאים בחברות הרוכשות, וגם ליווי ותמיכה בכל זמן נתון, לפתרון בעיות שהלקוחות עשויים להיתקל בהן.

הפיתוחים החדשים ממוקדים במזעור המוצרים

Optitask שהוקמה לפני כ-30 שנה, מתמחה בתחום האלקטרו-אופטיקה והיא כוח מוביל בתחום משדרי לייזר עבור מדי טווח. החברה הממוקמת בנתניה, מונה 25 עובדים; צוות המו"פ שלה, המורכב מפיזיקאים ומהנדסים מיומנים, חלקם בעלי ניסיון צבאי מרשים, הוא חלוץ בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות במשדרי לייזר בטוחים לעין. "מעבר לניסיון הרב בפיתוח, תכנון, בדיקה בשטח, תפעול ושירות של מערכות לייזר מתקדמות, יש לנו את הידע, המתקנים, המשאבים והגמישות הנדרשים על מנת לעמוד בדרישות ובמפרטים המורכבים ביותר, ולספק מוצר בדוק, אמין ואיכותי, תוך זמן אספקה קצר," מבקש ויינר להדגיש.

החברה שוקדת כל הזמן על פיתוחים נוספים וממש בימים אלה, מסתיים פרויקט פיתוח נוסף שלה. לדברי ויינר, מדובר במשדר לייזר קטן משמעותית מהמוצרים הקיימים, שמתאים במיוחד למדי טווח. "יש ביקוש גדול בעולם למזעור המוצרים, ויש התעניינות רבה מצד חברות אמריקאיות למשדרים הממוזערים", הוא מספר.

פיתוח נוסף מהתקופה האחרונה הוא מיקרו צ'יפ לייזר, שהוא כנראה הקטן ביותר בתחומו: "הוא קטן בממדיו ומתאפיין באנרגיית שידור נמוכה אך בקצב גבוה והוא יכול לשמש לאותם יישומים כמו מכשירי לייזר גדולים. מדובר בטכנולוגיה חדשנית במיוחד, ויותר מזה אינני יכול לפרט," מציין ויינר. הוא צופה שבתוך חצי שנה יסתיים הפיתוח של אותו מיקרו שבב ויחל ייצורו.

פיתוח נוסף הוא של מכשיר לייזר ייחודי, בו שותפות שתי חברות ישראליות גדולות מתחום התעשייה הביטחונית, "שאת שמן לא ניתן לציין וגם לא להרחיב בעניין," מדגיש ויינר, שישמשו לאחר הפיתוח כמשווקות של המוצר.

כוונות לירי מהיר ומדויק בנשק קל

תחום נוסף אליו נכנסה החברה הוא כוונות השלכה לנשק קל. מדובר בכוונות ירי לחיילים וצלפים, יחידות מיוחדות ולוחמי חי"ר, תחום אליו נכנסה לפני כארבע שנים. "זהו קונספט מבצעי-טכני חדשני, שהגה מיכאל בן אורן, מהנדס שלנו, בעברו קצין פיתוח ביחידה מובחרת של צה"ל, מדריך ירי ולוחמה ומדריך צלפים. מצאנו את השילוב המושלם בין הכוונת לנשק קל, הן כמענה להיתקלויות מטווח קצר מול היריב והן לביצוע ירי מדויק ומהיר לקצה הטווח היעיל של הנשק, עליו הוא מותקן," מספר ויינר. "בהשוואה לכל הכוונות המובילות בעולם, הכינון והירי באותו סוג נשק עם הכוונת שלנו, היו מהירים ב-12%-30%, לא פחות, בהשוואה לכוונות אחרות (בהתאם לרמת המיומנות של היורה)".

בנוסף, החברה גם פיתחה מכפלים X3 ו-X5 לשימוש עם הכוונת וסמן לייזר ייחודי עם שני ערוצים - האחד אינפרה אדום ללילה והשני מיועד לאור יום - שמאפשרים גם לסמן את המטרה עבור מישהו נוסף. למשל, המפקד, שרואה בציוד האופטי שלו את סימון המטרה שביצע הלוחם, אך אפשר להשתמש בו ככוונת לירי מהיר מהכתף למרחק קצר.

Optitask תציג את המוצרים החדשניים בתערוכת תעשייה ביטחונית גדולה שתתקיים בבאקו, בירת אזרבייג'ן, בספטמבר. אשתקד הציגה את דגמי הכוונות המשוכללות שלה בתערוכה בגרמניה: "זכינו להתעניינות גדולה מצד יצרני נשק גרמניים בעיקר. בימים אלה אנחנו מייצרים סדרה גדולה של כוונות אלו לקראת הזמנות הצפויות מהחברות הגרמניות ואחרות", מספר ויינר.

בשיתוף Optitask

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ישראלים שנתקעו בקפריסין מתכוננים לעלות לשיט חילוץ בנמל לימסול, במהלך מבצע "עם כלביא" בשנה שעברה

    רגב רצתה להחזיר ישראלים באונייה מקפריסין, וגילתה ש"הצוות פרו־פלסטיני"

    יפעת ראובן
    מצר הורמוז באיראן, תמונה אווירית מדצמבר 2023

    המלחמה מאיימת להמיט משבר גלובלי על הכלכלה העולמית

    ניו יורק טיימס
    כריסטין לגארד, נשיאת הבנק המרכזי האירופי עם ג'רום פאואל, יו"ר הפד, 2019

    בעקבות המלחמה עם איראן: הסיכון שמרעיד את השווקים ברחבי העולם

    דפנה מאור
    IRAN-CRISIS/

    המלצה יוצאת דופן, באמצע הלילה, רגע לפני המתקפה: לקנות דולר, למכור שקל

    איתן אבריאל
    הר יונה נוף הגליל

    "הם קובעים פה את המחירים. באים לקבלנים וקונים 100 דירות בבת אחת"

    טלי חרותי-סובר
    015960

    רק 70 איש ייהנו מ-100 מיליון שקל: העסקה שקורעת את עמק חפר