תוכנית IN-VENTech הוקמה על ידי חברת היי סנטר בשנת 2020, כדי לפתח את האקו-סיסטם היזמי הטכנולוגי בעיר חיפה. בארבע השנים האחרונות הושקעו כ–25 מיליון שקל בחברות התוכנית ב–67 חברות שגייסו קרוב לחצי מיליארד שקל.
רוב תוכניות האקסלרציה פחות או יותר זהות, אבל כאן הוחלט על משהו אחר: להיות חוליה מקשרת בין הגורמים האסטרטגיים — בתי חולים, אוניברסיטאות, מוסדות מחקר — לקהילת היזמים.
כיצד הופכים על פניה את המשוואה שלפיה 90% מהסטארטאפים לא שורדים ורק 10% מצליחים לגייס כסף בכמה סבבים ולהתקדם הלאה?
נמרוד אלמיש, מנהל התוכנית, אומר: "IN-VENTech לוקחת כל חברה בנפרד ועוזרת לה להגדיר יעדים ולהתגבר על חסמים. הליווי הצמוד מאפשר לסטארטאפים להתרומם, לגייס כסף ולעבור את השלבים המוקדמים המאתגרים שבהם רוב החברות כושלות. בשלוש וחצי השנים האחרונות הצליח מודל אינוונטק להפוך את הסטטיסטיקה, ו–90% מהחברות מצליחות לגייס כסף ולהתקדם".
תמיכה עסקית ומקצועית
"הצלחנו לבנות מודל שעוזר לסטארטאפים להגיע ליעדים שלהם", מתאר אלמיש. "בשנים האחרונות השקענו מיליוני שקלים בעשרות סטארטאפים, תוך התמקדות בכמה תחומים, שביניהם בריאות דיגיטלית, מכשור רפואי וטכנולוגיות ימיות. עם הזמן נוצרו קלאסטרים נוספים, ביניהם תשתיות וחלל, טכנולוגיות בנייה ובינה מלאכותית.
"מטרת הקלאסטרים היא לאפשר שיתוף של משאבים וקשרים בין יזמים מאותו התחום, במטרה להתגבר על אתגרים משמעותיים ותוך יצירת הזדמנויות עסקיות חדשות".
מה הוביל אתכם להתמקד בתחום הפודטק?
"המודעות בשנים האחרונות לתזונה בריאה הולכת וגדלה וניכרת צמיחה בכמות הסטארטאפים בתחום. ישראל מובילה בעולם בקטגוריית תחליפי חלבון מן הצומח וטכנולוגיות בתחום המזון הפונקציונלי המשלבות אלמנטים של בריאות ורפואה. עקב המלחמה בצפון וסגירת המרכזים בתחום, כגון סגירת פעילות The Kitchen של שטראוס, מצאו עצמם סטארטאפים רבים ללא בית וזאת בתקופה שבה מתקיים מאבק איתנים בין ענקיות הפארמה והמזון, אשר נלחמות ביניהן מי תשלוט בעולם עצום ומתפתח זה.
"במחזור האחרון הגיעו אלינו חברות רבות עם ידע ייחודי ובחרנו לפתוח קלאסטר אשר יאפשר יצירת נוכחות משמעותית מאוד בטכנולוגיות המזון הפונקציונלי בחיפה".
חברות בתחום הפודטק במחזור השישי
MealaFood — חברת פודטק המפתחת חלבונים פונקציונליים המאפשרים יצירת מוצרי מזון נקיים ובריאים יותר. החברה פיתחה טכנולוגיה ייחודית לטיפול בחלבונים צמחיים, המאפשרת להקנות להם יכולות מרקם פונקציונליות שמייתרות את השימוש של התעשייה במייצבים ובכך לייצר מוצרים בעלי ערך תזונתי, תכונות פונקציונליות טובות יותר ורשימות רכיבים קצרות יותר. "בעולם שבו המודעות לתזונה בריאה הולכת וגדלה Meala עומדת במקום מרכזי בתעשיית המזון. אנו מתמקדים ביצירת מרקם טוב וערך תזונתי גבוה באמצעות פיתוח רכיבים פונקציונליים נקיים ובריאים. פתרון כמו שלנו מאפשר ייצור מוצרים טבעיים שנותנים מענה לביקוש היצרנים והצרכנים יחד", אומרת הדר רזמוביץ' מנכ"לית החברה.
Exosomm — חברה המפתחת תוספי תזונה טבעיים מוכחים מדעית המכילים אקסוזומים. אקסוזומים הם רכיבים תזונתיים זעירים אשר מצויים בחלב ונושאים מיקרו-RNA עם פעילות אנטי-דלקתית טבעית. הטכנולוגיה של החברה מוגנת בפטנטים ומבוססת על שנים רבות של מחקר מדעי של פרופ' שמעון רייף, ד"ר רגינה גולן וד"ר יפה אלבאום-שיף במרכז הרפואי הדסה בירושלים. המוצר הראשון של החברה נמצא כבר בשלב של מחקר קליני ומיועד לטיפול בחולי מעי-דלקתי (קרוהן וקוליטיס) ולשיפור באיכות חייהם. חזון החברה הוא להוביל עידן חדש בתחום התזונה הטיפולית על ידי יצירת פלטפורמה רחבה של מוצרי מזון עם אקסוזומי-חלב. החברה מפתחת פתרונות תזונתיים עם רכיבים המצויים בחלב יונקים ומכילים מיקרו-רנ"א טבעיים, שיש להם פעילות אנטי-דלקתית.
נטע גרנות, מנכ"לית החברה ומייסדת שותפה: "כדי להפוך את הטכנולוגיה שלנו לתהליך בר-קיימא מבחינה מסחרית ביצענו שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת בעמק-טק מקבוצת תנובה. אנחנו גאים לבשר שפיתחנו תהליך ייצור יעיל וידידותי לסביבה, שעושה שימוש בתוצרי לוואי מייצור של גבינות, על פי עקרונות של כלכלה מעגלית".
VH2O — החברה פיתחה בר מים חדיש, שעתיד לשנות את שוק תוספי התזונה ואת הדרך שבה צורכים ויטמינים. בגוף בר המים מותקנות קפסולות ייעודיות שבהן כלל הוויטמינים הנדרשים בנוזל. לאחר התאמה פרסונלית באפליקציה, המכשיר ידע להתאים את הוויטמינים הנחוצים כבר במזיגת המים לכוס, ללא כדורים ובאופן מותאם אישית ובמדידה מדויקת ומתוזמנת לצרכיהם.
אבי יפרח, מנכ"ל ומייסד החברה: "בתזונה ובאורח החיים המודרני, כמעט בלתי אפשרי לצרוך את כל הוויטמינים והמינרלים שהגוף צריך. חוסרים בתזונה הם גורם ישיר ל–80% מהמחלות הכרוניות, כגון סרטן, מחלות לב, שבץ ועוד, ופה אנחנו נכנסים לתמונה: המערכת שלנו מספקת דרך קלה וחכמה להשלים חוסרי תזונה, לעקוב אחר צריכה ולתת לגוף בדיוק את מה שהוא צריך".
Calodar — החברה מפתחת טכנולוגיית AI לזיהוי מאכלים והערכת קלוריות על בסיס צילום. "באמצעות הנגשת המידע הזה לדיאטנים ואנשי מקצוע אנו מאפשרים מעקב מדויק יותר אחר תזונת המטופלים, וכך משפרים את תוצאות הטיפול התזונתי. הפתרון הייחודי שלנו עורר עניין רב אצל לקוחות מרקע מגוון, וכעת החברה עומדת לקראת השקת המוצר בארה"ב וישראל", אומר אבנר בן סימון, מנכ"ל החברה.
לאתר IN-VENTech
בשיתוף IN-VENTech




