חיפוש

הייטק

העליונות האלקטרו-אופטית שמעניקה לישראל יתרון מבצעי

טכנולוגיית הגלאים האלקטרו-אופטיים של SCD מעניקה לצה"ל יתרון מבצעי, מחזקת את העצמאות הביטחונית של ישראל וממצבת את החברה בחזית העולמית - משדה הקרב ועד לחלל

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
צילום: SCD
צילום: SCD
גלאי תרמי של SCD | צילום: SCD באמצעות AI
גלאי תרמי של SCD | צילום: SCD באמצעות AI
יובל גמליאל, בשיתוף SCD
תוכן שיווקי

אירועי ה-7 באוקטובר, ומלחמת "חרבות ברזל" הנמשכת לפרקים עד היום, הציפו את חשיבותה הקריטית של העצמאות הטכנולוגית הישראלית מול אתגרים בשרשרת האספקה העולמית והתפתחויות גיאופוליטיות. את חשיבות עצמאות זו ניתן להמחיש באמצעות סיפורה של חברת SCD, חברת Deep Tech ביטחונית הנחשבת למובילה עולמית בתחום הגלאים התרמיים.

קובי זאושניצר | צילום: לאסף רונן
קובי זאושניצר | צילום: לאסף רונן
קובי זאושניצר | צילום: לאסף רונן
קובי זאושניצר | צילום: לאסף רונן

"חברת SCD מספקת מגוון מוצרים כפתרונות על כל הספקטרום האלקטרו-אופטי: החל מאמצעים טקטיים ברמת החייל או הטנק, דרך טילי נ"ט, חימושים מונחים לטילי אוויר-אוויר או טילי אוויר-קרקע, ועד למערכות אסטרטגיות במטוסי קרב, ספינות טילים, צוללות, מל"טים ולוויינים. אחת המערכות הבולטות שבהן משולב מוצר מתקדם של SCD היא מערכת 'כיפת ברזל'", מספר קובי זאושניצר, מנכ"ל החברה.

"בשלוש השנים האחרונות השתתפו גלאי האינפרה אדום של SCD בהיקפים נרחבים בכל גזרות הלחימה - מעזה, דרך לבנון ועד למעגלים רחוקים יותר, תוך שהם מספקים לצה"ל עליונות מבצעית רב זירתית. למעשה, העליונות האלקטרו-אופטית מהווה כיום את לב ליבה של העליונות המבצעית של צה"ל ולשמחתי אין פלטפורמה או מערכת מבצעית שלא היו בה את העיניים התרמיות שלנו, אם זה בהתקפה או בהגנה ואם בגילויים של שיגורים או בגילויים של מטרות".

היעדר יכולת ייצור עצמאית היה מוביל, לדברי זאושניצר לפגיעה מבצעית קשה. "המלחמה הציבה מורכבויות רבות ברמה של שרשרת אספקה ואתגרים גיאופוליטיים, וללא חברה כחול-לבן המייצרת ומספקת בצורה עצמאית את הגלאים התרמיים הללו היה נוצר פער משמעותי ביכולות המבצעיות של צה"ל. עצמאות זו משמשת כמכפיל כוח המאפשר גם לחברות המערכתיות הביטחוניות הגדולות בישראל - אלביט, רפאל והתעשייה האווירית, לבסס את מעמדן כמובילות עולמיות".

אתם מספקים מערכות שלמות?
"לא. המוצרים שלנו הם לא מוצרים שהמשתמש הסופי מחזיק בהם, אלא חלק ממערכת. מודל הפעילות שלנו מבוסס על מעמד של ספק ניטרלי ומרכזי לכל התעשיות הביטחוניות בארץ ובעולם. אנחנו מוכרים לכל הלקוחות בישראל ובעולם, והבסיס האסטרטגי שלנו הוא שאנו לא מוכוונים עסקית לחברה אחת ספציפית, כמו אלביט או רפאל, אלא לשוק האלקטרו-אופטי העולמי כתפיסה. למעשה רוב המכירות שלנו מופנות ליצוא ישיר ללקוחות במדינות המערב בצפון אמריקה, באירופה ובאזור אסיה-פסיפיק".

צמיחה במכירות הבינלאומיות
הטכנולוגיה של SCD מבוססת על פיזיקה מתקדמת של המרת קרינת חום. "כל גוף פולט קרינת אינפרה אדום שאותה לא ניתן לראות בעין רגילה, והחיישנים שלנו יכולים לתרגם את הקרינה הזו לתמונת וידאו", מפרט זאושניצר. "הגלאים שאנו מפתחים עשויים מחומרים שלא מצויים באופן טבעי בטבע, כך שעל מנת ליצור אותם נדרשו מאיתנו יכולות מיוחדות לפיתוח וגידול חומרים אקזוטיים בחדרים נקיים".

עד כמה התיעודים התרמיים אליהם אנו נחשפים בתקשורת מציגים את היכולות שלכם בפועל?
"מה שנחשף שם במגבלות הצנזורה זה בדרך כלל קצה קצהו של הקרחון. זהו רק חלק קטן מהיכולת שלנו אשר מאפשר לבצע משימות 1,200 ק"מ מפה, וזהו חלק קטן מאוד מהיכולת לשגר חימוש לחלון ספציפי בבית של מבוקש. בטח כשהדבר נעשה ממרחקים של עשרות קילומטרים, ביום, בלילה ובתנאי ראות קשים".

כדי להבטיח את שימור העליונות הטכנולוגית בעשורים הבאים, יזמו משרד הביטחון ו-SCDתוכנית אסטרטגית משותפת בשם "כחול לבן גלאים", הכוללת הקמת תשתית ייצור נוספת והטמעת טכנולוגיות מוליכים למחצה מתקדמות, לצד חזון משותף לשנת 2040. "הבנו שההובלה הטכנולוגית חייבת להיות גם ל-20 ול-30 שנה קדימה, וכדי לעשות את זה אנחנו צריכים להביא טכנולוגיות חדשות שלא קיימות בארץ בתחום הסמיקונדקטור", מציין זאושניצר.

במקביל לפעילות הביטחונית-צבאית, SCD מרחיבה את פעילותה למנועי צמיחה חדשים, ובראשם תחום החלל. במסגרת זו החברה זכתה בסדרת פרויקטים אסטרטגיים בצפון אמריקה, באירופה ובאסיה-פסיפיק לאספקת גלאים באורכי גל שונים באינפרא-אדום עבור לוויינים ומערכות חלל. "אנחנו נכנסים בצורה משמעותית מאוד לתחום החלל במגוון רחב מאוד של גלאים ואורכי גל. למעשה סימנו את תחום החלל כאחד ממנועי הצמיחה שלנו לעשור הקרוב", מעיד זאושניצר. "בנוסף אנו מנצלים הזדמנויות גם בשוק התעשייתי, ו-SCD נחשבת כיום לספקית הגדולה בעולם של גלאים לגילוי דליפות גז עבור תעשיית האנרגיה והולכת הגז בארצות הברית ובאירופה".

מרכיב מרכזי ברציפות התפקודית של החברה הוא החיבור הישיר לניסיון המבצעי בשטח. עובדי החברה בכלל המערכים משרתים מאות ימי מילואים בשנה ומביאים את הצרכים המבצעיים ישירות לשולחנות השרטוט. "אותו מהנדס או חוקר או טכנאי ייצור שנקרא למילואים כלוחם במשך עשרות ומאות ימי מילואים, חוזר משם היישר אל המעבדות ואל שולחן השרטוטים כשהוא מביא איתו את הניסיון שלו מהשטח להליך התכנון" מתאר זאושניצר. "יתרה מכך הוא מבין את החשיבות של מה שהוא עושה, ויש לו תמריץ עצום לפתח, ליזום ולחשוב מחוץ לקופסה".

מתקני החברה ממוקמים בצפון הארץ, כך שהעובדים התמודדו לאורך מלחמת "חרבות ברזל" והמבצעים מול איראן עם ירי טילים וקשיים יומיומיים. אך למרות היעדר מסגרות לילדי העובדים, שירות מילואים ממושך וסגירת המרחב האווירי, שמרה החברה על רציפות ייצור ופיתוח מלאה כדי למנוע עיכובים במיזמים בינלאומיים. "אנשים שיצאו לגמלאות באו ואמרו לנו שמבחינתם לחזור לעבוד בתקופת מלחמה זה כמו מילואים, והם מוכנים לעשות את זה אפילו ללא שכר", מספר זאושניצר בהתרגשות, ומוסיף כי "למרות שלוש שנות הלחימה ואתגרים בשרשרת האספקה, SCD מציגה צמיחה במכירות הבינלאומיות בקצב של מעל 20% בשנה. צמיחה עקבית זו משקפת את אמון הלקוחות שלנו בחו"ל ביכולת האספקה והפיתוח של החברה גם בעת חירום. במהלך המלחמה הלקוחות שלנו בכל העולם קיבלו עדות מהימנה לכך שלמרות כל האתגרים והקשיים, הם יכולים לסמוך עלינו, להמשיך לבצע הזמנות, ולהמשיך ולפתח איתנו מערכות חדשות".

לאתר SCD>>>
בשיתוף SCD

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    דירה למכירה בתל אביב. "משקיעים מדממים כסף ויוצאים מהאירוע"

    הרבה יותר ישראלים מוכרים בהפסד את הדירה: המספרים ב–24 ערים נחשפים

    עמית דוידוב
    ששי ששון

    "אני לא יכול לעבוד באופן ספייס": 160 אלף איש התאיידו משוק העבודה

    סיון קלינגבייל
    יגאל פיטשון ואישתו בעת טיול בגרמניה

    "אמרו לנו שזה כמו לקנות דירה בפ"ת": המשקיעים שנאבדו ביער השחור

    שלומית צור
    רחוב טקשיטה בטוקיו

    "הישראלים מגיעים ליפן ומרגישים שהכל זול ומשתלם"

    מאיה גז
    סוחרים בבורסת ניו יורק. כשאג"ח ארה"ב נסחרות בתשואה ברמה כזו, המשקיעים מגלים עניין

    "כשאפשר לקבל על אג"ח של גוגל 7% — אולי אין סיבה לקנות את S&P 500"

    אסא ששון
    אונייה של חברת צים. החברה המקורית צפויה להיעלם

    משרד ראש הממשלה מוריד מהפרק את עסקת צים