חיפוש

מגלים את אמריקה

רילוקיישן, השתקעות או השקעות ועסקים בארצות הברית מצריכים הבנה והתמצאות בסבך של חוקי מיסוי, אזרחות והתנהלות פיננסית. איך מתחילים ומה חשוב לדעת? מדריך לארץ ההזדמנויות הבלתי מוגבלות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
קו הרקיע של ניו יורק
קו הרקיע של ניו יורק
מגלים את אמריקה
מגלים את אמריקה

ארצות הברית היא מהמדינות המועדפות על הישראלים להשקעות ועסקים, לרילוקיישן ואף להגירה. אך עם זאת ולמרות ריבוי הגופים המקצועיים ואנשים פרטיים שעשו זאת, התהליך עדיין יכול לטמון בחובו סרבולים, סיבוכים ועלויות לא מבוטלות מכמה סיבות. לפניכם חמישה דברים שחשוב לדעת אם אתם חולמים לעשות את זה בגדול באמריקה.

היבטי מיסוי

קחו לדוגמה את תחום המס. אי עמידה בדרישות בתחום המס והעסקים של ארצות הברית עלולה לגרור סנקציות וקנסות כבדים; וגם אם משתלטים על הדרישות הפדרליות, הרי שבכל מדינה ממדינות ארצות הברית יש דרישות נוספות או אחרות, שגם אותן יש להכיר. רשת המס בארצות הברית כוללת למעשה מספר רבדים — פדרלי, מדינתי ואפילו עירוני בערים מסוימות דוגמת ניו יורק, לוס אנג'לס ובוסטון. גם חבות המס משתנה בהתאם לפרמטרים שונים; יש הבדל בין מי שנחשב אזרח ארצות הברית לבין מחזיקי גרין קארד, תושבי ארצות הברית עם ויזות עבודה, רילוקיישן וכד'. אמנם כולם כפופים לרשת המס בארצות הברית ללא קשר למקום מושבם ומגוריהם העיקריים בעולם, ומחויבים בדיווח שוטף ובמס לרשויות המס בארצות הברית בכל שנה — אבל יש הבדל בזכויות שמקבל אזרח ארצות הברית לבין האחרים, והיבטי המס שונים לגמרי כשמדובר במשקיע זר. המיסוי שונה גם בין משקיע פרטי לבין משקיע באמצעות חברה, מה שיכול להשפיע על אופן ההשקעה הרצוי מראש. עוד כדאי לדעת, שבין ישראל לארצות הברית יש אמנת מס, שמאפשרת למנוע כפל מס במקרה של מימוש נכס.מיסוי האופציות, לדוגמה, הוא אולי אחד הנושאים המורכבים אך הרלוונטיים בעידן הנוכחי של פריחת ענף ההיי-טק והרילוקיישן. ישראל וארצות הברית מתייחסות וממסות בצורה שונה הענקה ומימוש אופציות. במקרים של מעבר מגורים בין המדינות בתוך תקופת ההענקה וההבשלה, לשתי המדינות קמה זכות מיסוי על אופציות אלו. לכן חובה לתכנן צעדים אלו בהתאם ובהקדם. חברות זרות (ישראליות לדוגמה) הפועלות בארצות הברית הן אמנם נפוצות ובעלות יתרונות, אך מהצד השני, רווחי החברה על פעילותה בארצות הברית חשופים למס סניף בארצות הברית בגובה 12.5% בנוסף למס החברות.הכרת חוקי המס בארצות הברית נדרשת גם כשישראלים רוצים, למשל לאחר רילוקיישן מוצלח, להתיישב באופן קבוע בארצות הברית ולמכור את הנכס שבבעלותם בישראל — עסקה שמבוצעת בישראל ולא בארצות הברית; על פי חוקי המס בארצות הברית, מי שלא מוכר את הנכס שלו בישראל בתוך שלוש שנים מיום ההגעה לארצות הברית ישלם מס גבוה בארצות הברית בנוסף למס שבח בישראל.

ויזות עבודה

אירועי הטרור, הקורונה והמצב הביטחוני הכללי גרמו בשנים האחרונות להקשחת הקריטריונים להענקת אשרות עבודה ואשרות שהייה בכלל. בנוסף, החשדנות ורגישות השלטונות בארצות הברית לטעויות בטפסים ובתהליכים מורגשת בכל שלב בהליך. כשמדובר ברילוקיישן, הרי שמעבר ללוגיסטיקה של המעבר, יש צורך באשרות המתאימות לכם (בארצות הברית יש עשרות סוגים רק של ויזות עבודה, שיש להתאימן בדיוק לאותו מנהל או עובד ישראלי שעובר לעבוד בארצות הברית), בשירותים פיננסיים מקומיים והכרת היבטי המיסוי והחוקים. בנוסף, מדובר במנטליות חברתית וקוד התנהגות שונים מאשר בישראל, שרצוי מאוד להכיר אותם.

השקעות בארצות הברית

ארצות הברית תמיד היתה יעד מועדף על הישראלים להשקעה בנדל"ן; ההערכות מדברות על כך, שיותר מ-60% מההשקעות של ישראלים בנדל"ן בחו"ל הן בארצות הברית. בעת בחירת החברה באמצעותה רוצים להשקיע, בדקו האם היא פועלת עם עורך דין ו/או רואה חשבון שיכסו את ההיבטים המשפטיים והמיסויים. חשוב לתת חשיבות מרכזית לפרמטרים כמו שקיפות, הבטחה לדוחות תקופתיים על ההשקעה, אמינות, כשגם שותפות בנטילת הסיכונים היא פרמטר חשוב ביותר.

חיפוש בית למגורים ברילוקיישן

אחת המשימות המשמעותיות בעת מעבר למגורים במדינה אחרת במסגרת רילוקיישן הוא מציאת בית. הרוב שוכרים דירות/בתים ולא רוכשים אותם, אבל בכל מקרה, די קשה לבחור בשלט רחוק.

בארצות הברית פועלים לא מעט מתווכי נדל"ן ישראלים ועוד עשרות חברות שפועלות מישראל בשותפות עם מתווכים מקומיים בארצות הברית. אלה מתגאים בכך שהם מכירים גם את התרבות הישראלית וגם את האמריקאית ויכולים לסייע לגשר בהצלחה ולאתר הזדמנויות מתאימות במיוחד עבור הקהל הזה. כדאי לפנות לכמה גורמים שמתמצאים בנושא ולבחור את המתאים ביותר — אם אתם לא יכולים להגיע לנכס בעצמכם, דרשו תמונות של הנכס, של הסביבה, פרטים רבים ככל האפשר על הנכס, השכונה, המשכיר, מי מנהל את הנכס, ועל תקופת השכירות — אם ניתן לצאת באמצע התקופה, כי אתם רוצים לחזור לארץ וכד'.

ליווי מישראל עד למגורים

מלבד לעניין המגורים, תהליך הרילוקיישן הוא ארוך, מורכב ודורש התעסקות פרטנית ודקדקנית בכל אספקט — החל בבקשת הוויזה וכלה באיתור ורישום הילדים למוסדות חינוך מתאימים. בשוק פועלות חברות — ישראליות, אמריקאיות בבעלות ישראלית, או אמריקאיות שמשתפות פעולה עם חברות ישראליות — שמלוות את העוברים מרגע ההתקשרות בישראל, ועד שהם כבר מתגוררים בבית ששכרו באמצעות החברה, שידעו לענות גם בהמשך על כל קושי שבו ייתקלו.

חברות ליווי רילוקיישן דואגות ללוגיסטיקה של המעבר עצמו, שגם היא מסובכת, ומציעות לאתר עבורם אנשי קשר מקומיים או חברות ספנות להעברת הציוד; השגת האשרות הנכונות; השגת הביטוחים השונים ובמיוחד ביטוח רפואי, שבארצות הברית הוא לא חובה, אך חשוב ביותר; לפתיחת חשבון בנק והטבות נוספות; ועוד.

בין שבחרתם להשקיע בארצות הברית ובין שאתם עושים רילוקשיין — ביצוע צעד משמעותי בליווי גופים מקצועיים שמכירים על בוריים את הדרישות וההתנהלות העסקית והחברתית במדינה זו עשוי להקל מאוד על התהליך. אמנם ארצות הברית היא ידידתה הגדולה של ישראל, אבל לא כדאי להיות מופתעים מקנסות וסנקציות שהוטלו משום שלא מודעים אליהן.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"