למעלה ממחצית מעורכי הדין במשרד ליפא מאיר הם שותפים: 45 מתוך 85. ללא ספק יחס יוצא דופן בהשוואה לפירמות אחרות. גם מספר המתמחים במשרד גדול באופן יחסי: 25. הסיבה למספרם הגבוה של המתמחים במשרד, מסביר עו"ד אלון פומרנץ, השותף המנהל וראש מחלקת ליטיגציה בפירמה, היא שבליפא מאיר רואים במתמחים את דור העתיד של הפירמה וחלק אינטגרלי מהצוות.
הפירמה הוקמה בשנת 1987 על ידי עו"ד ד"ר ליפא מאיר ומעניקה שירותים בכל תחומי עריכת הדין המסחרי. הפירמה מדורגת בכל דירוגי עורכי הדין המובילים: החל מדאנס ו-BDI הישראליים וכלה ב-500Legal ו-Chambers הבין-לאומיים, בלמעלה מ-25 תחומי עיסוק. ה'פורטה' של המשרד, מסביר פומרנץ, הם תחומי מיזוגים ורכישות, ליטיגציה, נדל"ן, חברות ומשפט מסחרי. המשרד מוביל בדירוגים גם בתחומי הבריאות, תשתיות ופרויקטים, הגנת הסביבה ואקלים, חדלות פירעון והסדרי חוב.
מתמחים רוצים להישאר
עו"ד פומרנץ מספר שעורכי דין צעירים ורבים מהשותפים עברו במשרד את כל מסלול החיים המקצועי שלהם. "גם עכשיו, אנו מחפשים לקלוט את הטאלנטים שיובילו את המשרד בעתיד".
למה כדאי למתמחים להתמחות אצלכם?
"אצלנו המתמחים הם חלק אינטגרלי מצוות שעובד יחד, עם חשיפה מלאה לשותפים הבכירים, כך שהם יכולים להתרשם וללמוד מהם ישירות ובאותה מידה גם להביא לידי ביטוי את היכולות שלהם בפניהם. זהו יתרון מהותי המקנה חוויית התמחות משמעותית. ברוב המקרים המתמחה יזכה לעבוד עם מספר שותפים במשרד ויקבל סט כלים מצוין לעתיד. יתרון נוסף הוא הגיוון. מתמחה יכול למצוא עצמו ביום אחד מלווה קונצרן אמריקני ויום למחרת מטפל בתיק משפטי של בנק, קיבוץ, קרן השקעות, יזם נדל"ן, או משקיע סיני, במסגרת פעילות דסק סין והמזרח הרחוק. מעבר לזה, יש אצלנו אווירה של שיתוף פעולה וקולגיאליות. נכון שכל משרד מעיד על עצמו שהוא 'משפחתי', אבל אצלנו זה באמת כך. מתמחים רוצים להישאר ורבים ממשיכים כעורכי דין במשרד".
ביה"ס הטוב ביותר לפרקטיקה
לצורך איתור המתמחים המתאימים, הפירמה משתתפת בירידי התמחות ותוכניות מצויינות, ועורכת סיורים לסטודנטים מצטיינים. "אנו מחפשים אינדיקציות שמלמדות על יכולות, כישורים, שאיפה למצוינות, רמת מוטיבציה ומשמעת עצמית", מספר פומרנץ. "למשל ספורטאים מצטיינים, מתנדבים בקהילה וכד'".
מהי שיטת ההתמחות ותנאי העבודה אצלכם?
"מתמחה מצטרף לצוות שבו שותף אחד או שניים ועורכי דין צעירים. לגבי שעות העבודה, בימים רגילים הציפייה היא שמתמחה יעבוד מ-9:00 עד 19:00, אבל זה בסדר מבחינתנו אם מתמחה מעדיף לבוא מוקדם יותר בכדי לצאת מהמשרד מוקדם יותר. התפוקות והמחוייבות לעבודה, ללקוחות ולמשימות שיש לבצע, יותר חשובות לנו משעות הנוכחות בעבודה".
ואיזה הטבות מקבלים אצלכם המתמחים?
"לצד משכורת גבוהה וחנייה המתמחים מקבלים מימון לקורס הכנה לבחינות הלשכה. לצד זה, יש אירועים משרדיים ומחלקתיים ונופשים, בדרך כלל בחו"ל, אם כי מאז השבעה באוקטובר אנו פחות חוגגים ובמלחמה נרתמנו ועודנו נרתמים לפעולות התנדבותיות. פעם בשבוע יש יום קצר. מי שנשאר במשרד עד מאוחר, מקבל תקציב לארוחת ערב".
האם לדעתכם אתם מקנים למתמחים ערך מוסף וכלים משמעותיים במהלך ההתמחות?
"בהחלט. אנו מעודדים את המתמחים להציע רעיונות ופתרונות ולקבל על עצמם אחריות למשימות באופן עצמאי. לעיתים הרעיונות והתרומה שלהם הם פורצי דרך", מדגיש עו"ד פומרנץ. "חוויית התמחות טובה מקנה הכשרה מקצועית וכלים לעתיד, אך גם ערכים אישיים, מקצועיים וחברתיים. ההתמחות מטפחת את אהבת המקצוע והמאפיינים הייחודיים שלו".
דבר המתמחים
דור יוחאי
בוגר אוניברסיטת חיפה, מתמחה במחלקה הבין-לאומית
"אין דמיון בין משרד למשרד ולכן חשוב ללכת למקומות שמרגישים בהם בנוח ויש חיבור ראשוני אליו - בין אם למראיינים, להווי המשרדי או לאנשים וחשוב שתגיעו בשמחה למקום העבודה.
היתרונות המרכזיים בעיני בליפא מאיר נובעים מכך שהוא משרד גדול, שעוסק ברוב תחומי המשפט, אך יש בו גם הרגשה משפחתית, במובן זה שמכירים את כלל המחלקה וניתן להרגיש בצורה חופשית לשאול את כולם שאלות - מדרגת מתמחה ועד לשותף. אין במשרד ציפייה שתדעו הכול ביום הראשון, אלא שיהיה לכם להט ללמוד ולהשתפר. בנוסף, בתקופה הזו היה חשוב לי מאוד, כחייל מילואים, לדעת שהמשרד שאני מתמחה בו יידע להכיל את שירות המילואים שאני עתיד לבצע. אני יכול להעיד כי מעבר להבנה על הזמן שאעדר, יש גם רצון לבוא לקראתי ולסייע לי ככל הניתן בעת הזו".
רעות אקרמן
בוגרת אוניברסיטת תל אביב, מתמחה במחלקה הבין-לאומית
"ההתמחות במשרד ליפא מאיר מהווה הזדמנות להתמחות במשרד מוביל, ששם דגש על מקצועיות בלתי מתפשרת, כמו גם על יחס בין-אישי טוב ואדיב, אשר הורגש כבר כשהגעתי למשרד בפעם הראשונה. מעבר לכך, המשרד עצמו וכל הצוות מייצרים סביבה קשובה, נעימה ונוחה.
"אני לוקחת חלק פעיל בעשייה המשפטית הפרקטית והמהותית בתיקים שונים ומאתגרים. שיטת ההתמחות במשרד, באמצעות עבודה צמודה עם השותפים ועורכי דין מובילים וידועים בתחומם, מקנה הכשרה מקיפה ומשמעותית, הן מבחינה מקצועית והן מבחינה בין-אישית".
ג'סיקה שור
בוגרת אוניברסיטת תל אביב, מתמחה במחלקת נדל"ן
"מלכתחילה רציתי לעבוד במשרד גדול, גם מהיבט השכר וגם המוניטין. שמעתי רבות על מחלקת הנדל"ן בליפא, גם בהיבט המקצועי וגם בהיבט יחסי אנוש. ריאיון הקבלה שלי היה עם ראש המחלקה, עו"ד רועי אייז והשותף עו"ד דור אבינרי. ניהלנו שיחת היכרות נעימה ושאלו אותי קצת שאלות מקצועיות. כשהתחלתי כמתמחה צוותתי לשמחתי לצוות של עו"ד אייז וזה לא מובן מאליו במשרדים הגדולים, שהשותף המראיין הוא גם השותף שאליו מצוותים בפועל. בליפא יש את האיזון המושלם בין שם, מוניטין ותנאי שכר, שהם שווים למשרדים הכי גדולים. ההתמחות בפועל עלתה על הציפיות שלי, במובן של חשיפה לתכנים ורמת המעורבות שלי בתהליכים השוטפים בתיקים".
אלמוג בן גל
בוגרת אוניברסיטת תל אביב, מתמחה במחלקת ליטיגציה
"התחלתי את עבודתי במחלקת ליטיגציה עוד לפני סיום לימודיי, כטרום מתמחה. במהלך ההתמחות אני עובדת במקביל עם שלושה שותפים ונחשפת למגוון תיקים ומגוון דרכי חשיבה ועבודה על תיק. אני לוקחת חלק בניהול השוטף של כל תיק ליטיגציה ועוסקת בעבודה משפטית משמעותית. אני גאה לומר שאני מתמחה במשרד מוביל, אשר מדורג בשורה הראשונה עם פירמות גדולות אחרות בענף, ועדיין מצליח לייצר אווירה משפחתית ואנושית"
בשיתוף משרד עו"ד ליפא מאיר





