חיפוש

עיצוב מערכות

חדשנות: חוויית משתמש בגישת "המטוטלת"

גישה חדשה משנה מוסכמות יסוד באפיון UX למערכות מורכבות ומאפשרת למנהלי מוצר, מאפיינים ומעצבים להמיר בהצלחה מערכות טכנולוגיות מורכבות לממשקים פשוטים ואינטואיטיביים. הסטודיו של 5IVE ניסה ומדווח: כך ממנפים מצוקות להצלחות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
צילום: 5IVE
צילום: 5IVE
צילום: 5IVE
צילום: 5IVE
ירדן אפלבאום, בשיתוף סטודיו 5IVE
תוכן שיווקי

איך הופכים מערכות מורכבות לפשוטות ואינטואיטיביות? זה האתגר של מנהלי מוצר ומאפייני חוויית משתמש באין-ספור חברות בארץ ובעולם. נראה שגישה חדשנית ולא שגרתית המכונה "המטוטלת" מצליחה בכך במיוחד ונעשה בה שימוש ביותר ויותר חברות ומוצרים.

הגישה פותחה בסטודיו הוותיק של 5IVE, המתמחה במערכות מורכבות, וכבר יושמה בהצלחה בעשרות מוצרים, בסטודיו ומחוצה לו. יורם רוזנר, המייסד של 5IVE, מסביר: "אנחנו לא שומרים את השיטה לעצמנו, אין בזה כל טעם. אני מעביר אותה בהרצאות למנהלי מוצר, העמדנו פודקאסט פתוח לכל אשר מפרט את עקרונות השיטה, וכמובן כל לקוח שלנו נהנה משקיפות מלאה". בהמשך ייצא ספר באנגלית שיתעד את התיאוריה והפרקטיקה של "המטוטלת". אגב, רוזנר הוא מחבר הרומן "ולטמייסטר" שזכה לביקורות אוהדות.

השיטה רחבה, אך בבסיסה כמה עקרונות יסוד. הראשון שבהם, בשורש כל פעולת משתמש עומדת מצוקה שהמשתמש פועל על מנת לסלקה. למשל, אם המשתמש סוקר רשימה ארוכה ומייגעת של פריטים ומחליט להפעיל עליה פילטר כלשהו, המצוקה העומדת בשורש הפעולה היא, "אני מתקשה להתמודד עם כמות המידע". מסעו של המשתמש נע ממצוקה למצוקה, ואם נצליח לשים את האצבע על כל אחת מהמצוקות שבדרך, נצליח להעמיד ממשק שמתאים למשתמש ככפפה ליד.

Yoram Rosner

העיקרון השני קובע שבזמן האפיון עלינו לשפוט את מעשה ידינו באופן שוטף, כמעין מטוטלת מחשבתית שנעה הלוך ושוב בין אפיון לשיפוט. העניין הוא שכדי לשפוט כהלכה אנחנו חייבים להיות משתמשים פשוטים לרגע. אבל איך? ובכן, ננצל את העובדה שרגש המצוקה משותף לכולנו, משתמשים ומאפיינים גם יחד. אם נצליח להתחבר ולהזדהות עם מצוקות המשתמשים המניעות אותם במסעם — נצליח להיכנס לנעליהם ולהפוך למשתמשים לרגע.

עיקרון אחר קובע שהאפיון הוא מהלך אנליטי דו-שלבי: מקונספטים לאובייקטים. הרעיון הוא שכל מסך חייב לבטא קונספט כלשהו שיקדם את המשתמש בדרך לפתרון מצוקתו. אלא שקונספט הוא עניין מופשט, אין לו צורה וצבע, ומטבע הדברים אי אפשר למקמו על מסך. מה שכן ניתן למקם על המסך אלו אובייקטים כמו כפתורים ורשימות. על כן, בשלב הראשון המאפיין בוחר קונספטים ובשלב השני ממקם אובייקטים כך שירמזו באופן מיטבי על אותם קונספטים.

"ב-5IVE צברנו קרוב לחצי מיליון שעות עבודה מול מערכות מורכבות", מסכם רוזנר. "למשל, עבור MSNBC, Cisco, China Telecom, Intel, PayPal, 8200. בשעות האלה ניסינו, טייבנו, שילבנו ופירקנו כל שיטה אפשרית, חיזקנו ברעיונות משלנו — עד שהצלחנו לזקק שיטה מנצחת שכל מאפיין או מנהל מוצר יכולים ליישם".

עד שהספר ייצא לאור תוכלו להיחשף לעקרונות השיטה בפודקאסט "המטוטלת" וכבר להעמיד בעצמכם פתרונות פשוטים למוצרים מורכבים.

לאתר החברה >>

* לפרק הראשון בפודקאסט "המטוטלת" בספוטיפיי
* לפרק הראשון בפודקאסט "המטוטלת" באפל פודקאסטס
* לפרק הראשון בפודקאסט "המטוטלת" בפלטפורמות נוספות

בשיתוף סטודיו 5IVE

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אריה דברט. "המידע היה שקוף למשקיעים"

    איש העסקים גייס 100 מיליון ש' בלי רישיון, ו-28 חברות נדל"ן בדרך לקריסה

    סימי ספולטר
    מפתח תוכנה. הטכנולוגיה מאפשרת ליצור כמויות אדירות של קוד באמצעות סוכני AI שפועלים במקביל

    יעילים מתמיד, ומותשים: מתכנתים מתחילים לדבר על הצד האפל בעבודה עם AI

    שגיא כהן
    לב אזור הביקוש למשרדים לאורך נתיבי איילון

    בשוק המשרדים המוצף מבינים: המכה הכואבת מכולן נחתה

    הדר חורש
    נטע דויטש

    "אני מגיעה ל-30 אלף שקל בחודש, ולא תקועה במשרד בין 9 ל-17"

    מיכל פלטי
    צחי ארבוב וברק רוזן

    הטיסה לפריז, הפגישה בהרצליה פיתוח — והאיש שיקבל 800 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    אישה עובדת במשרד (אילוסטרציה). "העבודות האלה נעלמות כי הכי קל להחליף אותן"

    כל הצוות הוחלף בתוכנת AI: "העבודות האלה נעלמות, הכי קל להחליף אותן"