במשך השנים צמחו בישראל חברות טכנולוגיה בוגרות ועברנו מ"סטארט-אפ ניישן" ל"סקייל-אפ ניישן". כמו כן, חווינו השנה שנת שיא במיזוגים ורכישות, כחלק ממגמת קונסולידציה של החברות בתעשיית הטק. המשמעות היא שחברות שצלחו את האתגרים של השנתיים האחרונות, מאז 2022, מכוונות גבוה ורחוק.
בפועלים טק, הקשבנו ללקוחותינו ולאקו-סיסטם כולו, והבנו שמתוקף אחריותנו לתת גב לתעשיית הטק בישראל, עלינו להעניק להם ידע וכלים רלוונטיים שיסייעו להם להמשיך לצמוח, להתפתח ולהגיע להישגים חדשים.
מעבר לשיח עם יזמים, ערכנו סקר, בשיתוף חברת המחקר MEIDATA, בקרב בכירים בקרנות הון סיכון מובילות המשקיעות בחברות ישראליות, שממצאיו הצביעו על אפשרות פתיחה מחודשת של שוק ההנפקות בהייטק הישראלי ב-2025, עם צפי כי לפחות חמש חברות ישראליות יצאו להנפקה במהלך השנה. ממצאי הסקר הצביעו עוד על ציפייה להתאוששות של השוק ועל כך שבישראל קיימות עשרות חברות טק פוטנציאליות להנפקה, כאשר ההערכות הן כי רבות מהן יונפקו בשנים הקרובות. גם אם מספר זה פחות ממספר ההנפקות שהיו בשנת 2021, עדיין מדובר בכמות משמעותית שיכולה להעיד על התאוששות השוק.
קרנות ההון סיכון והמשקיעים שהשיבו לסקר העריכו כי סף ההכנסות הנדרש לחברות המעוניינות בהנפקה, יעמוד על 200-250 מיליון דולר. ההערכה היא כי חברות הטק הראשונות שינפיקו ב-2025 יהיו בעלות הכנסות גבוהות אף יותר, עד כדי 500 מיליון דולר. מעבר להיקף ההכנסות, ישנה חשיבות לקצב הצמיחה השנתי שמציגה החברה ומגמת מעבר לרווחיות. המשקיעים מדגישים כי מדד הצמיחה יקבל משקל מוגבר בתהליך הבחינה, כאשר החברות יידרשו להפגין קצב גידול של 30% ומעלה - רף גבוה מבעבר.
אימפקט משמעותי
ממצאי הסקר הובילו אותנו בפועלים טק להבנה, כי על אף האתגרים הקיימים במישור הכלכלי והמדיני, יש חדשות טובות באופק עם פתיחת שוק ההנפקות, ונראה כי החברות הישראליות מתחילות להיערך לקראת הזדמנויות הצמיחה שמצפה להן. כדי להעפיל לשלב הבא חברות בצמיחה נדרשות לקפוץ למדרגה הזו ומתוך ההבנה הזו, השקנו השנה את תוכנית IPO READINESS - תוכנית ייחודית בשיתוף הבורסות המובילות בארה"ב, שנועדה להקנות לחברות טכנולוגיה ישראליות בצמיחה את הכלים, הידע וההכנה הנדרשים בדרך להנפקה.
התוכנית כוללת סדרת מפגשים ייעודיים המיועדים למנכ"לים ולסמנכ"לי כספים של חברות טק ישראליות בשלבי צמיחה. המפגשים מתקיימים באחת מהבורסות המובילות בארה"ב NYSE ו - NASDAQ ובארץ. כחלק מהמפגשים המשתתפים מקבלים כלים וידע מבכירי השוק האמריקאי והישראלי.
עד כה השתתפו בתוכנית למעלה מ-30 חברות, והיא הובילה לאימפקט משמעותי ברמה האישית והמקצועית. המשתתפים בה רוכשים כלים פרקטיים, מעמיקים את ההיכרות עם תוכן שייסע לצמיחה העתידית ומתחברים הדדיים ביניהם.
להעניק לחברות כלים מעשיים
בסופו של דבר, הנפקה היא לא מטרה בפני עצמה, אלא כלי לצמיחה - שלב חשוב בתהליך ההתבגרות של חברה. השנתיים האחרונות לימדו אותנו על חשיבות ההיערכות לשינויים מאקרו-כלכליים, ניהול תהליכים מקצועיים, תכנון אסטרטגיות נזילות כמו secondaries, יצירת תפיסה שיווקית מדויקת, הבנת כוחות השוק הציבורי והיכולת לנהל תקשורת אפקטיבית מול אנליסטים ומשקיעים. אלו נושאים שיש להיערך אליהם שנים מראש.
כגוף פיננסי מוביל, אנחנו בפועלים טק מחויבים להעניק לחברות כלים מעשיים שיסייעו להצלחתם: ליווי של פתרונות בנקאים, כלי מימון מוצרים לצמיחה, ותוכניות כגון IPO Readiness לליווי בהתפתחות של חברות צמיחה, במטרה להוביל את תעשיית הטק כולה קדימה אל העתיד.
הכותב הוא סמנכ"ל פועלים טק, מנהל מרכז עסקים הייטק.
פרטים נוספים באתר >>> פועלים טק
בשיתוף פועלים טק





