חיפוש

הייטק

"ההאקרים לא לוקחים הפסקה - וגם אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לעצור"

העלייה במתקפות הסייבר ותיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות דוחפים ארגונים לחפש פתרונות מתקדמים. את אלה מציעה חברת קומסקיור, שהפכה מספקית אנטי־וירוס לחברה שמציגה מעטפת פתרונות אבטחה רחבה. השילוב בין טכנולוגיה בינלאומית לשירות מקומי הפך אותה לדוגמה לאופן שבו חברה ישראלית יודעת לייצר ערך מוסף גם בשוק תחרותי ודינמי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עובדי קומסקיור | צילום: באדיבות החברה
עובדי קומסקיור | צילום: באדיבות החברה
עובדי קומסקיור | צילום: באדיבות החברה
עובדי קומסקיור | צילום: באדיבות החברה
ענת יפה, בשיתוף קומסקיור
תוכן שיווקי

גל תקיפות הסייבר של השנה האחרונה הפך את תחום אבטחת המידע בישראל לאחד החמים ביותר בשוק הטכנולוגיה. אם בעבר די היה בהתקנת אנטי־וירוס פשוט, היום ארגונים נדרשים להטמיע מערכות מורכבות, לעמוד ברגולציה מתהדקת ולהתמודד עם יריב מתוחכם יותר מכל מה שהכירו.

אחת החברות שמצאה את עצמה בלב המערכה הזו היא קומסקיור. החברה, שהוקמה ב־2004, התחילה את דרכה כנציגה הבלעדית של חברת ESET בישראל. מה שהתחיל כמוצר צרכני פשוט – אנטי־וירוס למחשב האישי – הפך למותג מוכר כמעט בכל בית.

מאמינים בשירות שהוא מעל ומעבר
לאורך השנים הפכה קומסקיור את הנציגות הזו למנוף צמיחה, וכיום היא שותפה אסטרטגית של חברות בינלאומיות נוספות.‏ "ESET הוא מותג בינלאומי עם מיליוני משתמשים ביותר מ־200 מדינות", אומר אבנר מימון, מנכ"ל קומסקיור, "ובישראל הצלחנו לחבר אותו לחיי היום־יום עם פתרונות פשוטים ונגישים למשתמשים פרטיים, לצד מערכי הגנה מתקדמים לארגונים".

אבנר מימון  | צילום: מושיק ברין
אבנר מימון  | צילום: מושיק ברין
אבנר מימון | צילום: מושיק ברין
אבנר מימון | צילום: מושיק ברין

קומסקיור לא הסתפקה בהפצת פתרונות אבטחת מידע, והיא בנתה סביב המוצרים מערך שירות ותמיכה מקומי בעברית. המוקד מטפל מדי יום במאות פניות של לקוחות עסקיים ופרטיים, ומספק להם מענה אנושי רציף, מה שהפך, בעיני המנכ"ל, לאחד ממנועי ההצלחה המרכזיים. "ההצלחה נובעת לא רק מהמוצר אלא גם מהשירות. אנחנו מאמינים בשירות שהוא מעל ומעבר לציפיות של הלקוח. תמיד לעשות את האקסטרה־מייל למענו ולמען הלקוחות שלו, בפרט כשאנו מצויים בתקופה שבה עסקים ואנשים פרטיים לא יכולים להרשות לעצמם להיות ללא הגנה נכונה".

מעטפת שירות וליווי רציף אחרי ההטמעה
הלקוחות מצפים ליותר מתוכנה שמותקנת על השרת. הם רוצים שותף קבוע שילווה וייעץ להם לאורך כל השנה. "לקוחות רוצים לדעת שיש להם כתובת ברורה, מענה מהיר וצוות שמבין את הצרכים שלהם", אומר המנכ"ל מימון.

קומסקיור משקיעה בצוותים שלה ובמערך המשווקים והאינטגרטורים, עם הדרכות ותמיכה צמודה. "אנחנו תופרים לכל ארגון חליפת הגנה מותאמת לפי מספר העובדים, הטכנולוגיות והשירותים שהוא צריך", מסביר מימון.

בינה מלאכותית: מלאך או שטן
ההתפתחויות האחרונות בתחום הבינה המלאכותית הופכות את האתגר למורכב יותר. מצד אחד, מערכות AI מזהות איומים בקצב מהיר מאי־פעם. מצד שני, אותן יכולות בדיוק זמינות גם להאקרים. "הבינה המלאכותית היא בגדר מלאך ושטן", אומר מימון. "מצד אחד היא כלי אדיר לזיהוי איומים ולחיזוק מערכות ההגנה. מצד שני, היא מאפשרת לתוקפים לפעול מהר יותר ובצורה מתוחכמת יותר". האתגר של חברת קומסקיור הוא לבחון את מאות ואלפי הפתרונות ולאתר עבור הלקוחות את הפתרון הנכון שיכלול יכולות AI מתקדמות שיסייעו ללקוחות להמשיך ולהיות מוגנים.

חוק הגנת הפרטיות חושף את המנהלים לקנסות אישיים
תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות הכניס את הארגונים לעידן חדש בכל הנוגע לאבטחת נתונים ושמירה על הפרטיות. אולי הרגולציה לעיתים מקשה על הארגונים, אך זה עושה חסד עם המשתמשים והלקוחות, שכן הפרטים האישיים שלהם יותר מוגנים ויותר מאובטחים.

"כיום זה לא רק עניין של הגנה טכנולוגית. מי שלא עומד בדרישות החוק חשוף לקנסות אישיים ולפגיעה במוניטין. האתגר שלנו הוא לספק לארגונים כלים שמסייעים להם לעמוד בחזית הטכנולוגיה, להגן על הנתונים שלהם וגם לשמור על הלימה מלאה לרגולציה", אומר מימון ומדגיש את הצורך בפתרונות ישימים. אחד מהם הוא פתרון DLP למניעת דלף מידע של חברת Safetica, שמופץ בישראל על ידי קומסקיור ומיועד בעיקר לעסקים קטנים ובינוניים. הפתרון קל להטמעה, מעניק הגנה מפני דליפות מידע ומאפשר לארגונים לעמוד בדרישות חוק הגנת הפרטיות, בתיקון 13 ובתקני ISO 27001/2.

לקראת השנה החדשה ושנת 2026, מה התחזית שלך לעתיד הקרוב?
"שוק הסייבר ממשיך לגדול גם בשנים של משברים ביטחוניים וכלכליים, ואני מעריך שהמגמה הזו תימשך. בכל שנה הצלחנו להתרחב, גם בתקופות קשות, בזכות המיקוד שלנו במתן פתרון לצורך של הלקוחות. אני מאמין שגם 2026 תהיה שנה של צמיחה, עם שירותים חדשים בתחומי ה-AI וגם בתחומים כמו ביטוח סייבר".

קומסקיור מתכננת להרחיב את סל הפתרונות עם שירותים חדשים, לצד חיזוק השותפויות הבינלאומיות. "המטרה שלנו היא להקשיב לצרכים של הלקוחות ולתת מענה אמיתי עם ערך מוסף לצורך הזה, תוך שמירה על השילוב בין טכנולוגיה עולמית מובילה ומתקדמת לשירות מותאם אישית", הוא מסכם. "זו הדרך שלנו להמשיך להפוך איומים מתמשכים להזדמנויות לצמיחה".

בשיתוף קומסקיור

לאתר החברה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אריה דברט. "המידע היה שקוף למשקיעים"

    איש העסקים גייס 100 מיליון ש' בלי רישיון, ו-28 חברות נדל"ן בדרך לקריסה

    סימי ספולטר
    מפתח תוכנה. הטכנולוגיה מאפשרת ליצור כמויות אדירות של קוד באמצעות סוכני AI שפועלים במקביל

    יעילים מתמיד, ומותשים: מתכנתים מתחילים לדבר על הצד האפל בעבודה עם AI

    שגיא כהן
    לב אזור הביקוש למשרדים לאורך נתיבי איילון

    בשוק המשרדים המוצף מבינים: המכה הכואבת מכולן נחתה

    הדר חורש
    נטע דויטש

    "אני מגיעה ל-30 אלף שקל בחודש, ולא תקועה במשרד בין 9 ל-17"

    מיכל פלטי
    צחי ארבוב וברק רוזן

    הטיסה לפריז, הפגישה בהרצליה פיתוח — והאיש שיקבל 800 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    אישה עובדת במשרד (אילוסטרציה). "העבודות האלה נעלמות כי הכי קל להחליף אותן"

    כל הצוות הוחלף בתוכנת AI: "העבודות האלה נעלמות, הכי קל להחליף אותן"