חיפוש

"חלק מהסטיגמות שיש על מרכזי בריאות נפש ניתנים לפתרון דרך חדשנות"

אירחנו את ד"ר גלעד אגר, פסיכיאטר וסגן מנהל מחלקה פתוחה בגהה, באולפן השקוף של TheMarker Labels באירוע HealthIL ושמענו איך חדשנות יכולה לספק פתרונות גם בתחום בריאות הנפש

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
גלעד אגר, סגן מנהל מחלקה פתוחה ומנהל מרכז החדשנות TheMarker Labels
בשיתוף גיליאד ו- HealthIL
תוכן שיווקי

אחד התחומים הרגישים שעשויים לקבל מענה באמצעות הבריאות הדיגיטלית הוא תחום בריאות הנפש, כאשר בשנה האחרונה HealthIL מלווים עשרות תהליכי ניהול חדשנות גם בעולמות הפסיכיאטריה והגיל השלישי.

דווקא תחום בריאות הנפש שפחות מדובר ופחות נהנה מיחסי ציבור, זקוק לפתרונות מתקדמים ויצירתיים לטיפול איכותי ומיטבי יותר. כך, בבית החולים הוותיק גהה, שמציין 80 שנות פעילות, פועל מרכז חדשנות במטרה לתת מענה טכנולוגי לצרכים הייחודיים. בבית החולים ששייך לקופת חולים כללית, מאמיני שניתן לקדם הטמעה של מוצרים חדשניים מתוך צורך אמיתי מהשטח.

ד"ר גלעד אגר, פסיכיאטר וסגן מנהל מחלקה פתוחה בגהה, משמש גם כמנהל מרכז החדשנות בבית החולים. הוא מאמין גדול בחדשנות וסיפר במסגרת האולפן השקוף של HealthIL Week על הפוטנציאל הגדול שיש בה להשפיע על חיי כולנו ובעיקר בתחום בריאות הנפש, ועל הפעולות שהוא עושה לקידום פרויקטים, פיתוחים טכנולוגיים ואימוץ מדיניות של חדשנות רפואית.

איך החדשנות יכולה לעזור בתחום?
"הדלתא שאפשר לסגור בקידום של תהליכי חדשנות בבריאות הנפש היא מאוד מאוד גדולה, ולמרות שבריאות הנפש תמיד נתפסת כתחום נישתי למעשה היא נוגעת לאוכלוסיה מאוד רחבה. אין אחד שהיא לא נוגעת לו, וככזה אנחנו נוגעים בתחומים רבים בעיסוק. חדשנות זה לא רק לקדם פתרונות טכנולוגיים, זה לקדם אג'נדות חברתיות, תהליכי טיפול, שינוי של גישות טיפוליות ואנחנו מאוד מושקעים בתחומים האלה. לדוגמא תחומים של רצף טיפולי, של ביטחון אישי, גם של המטפל uגם של המטופל, קידום של טיפולים חדשניים בפסיכיאטריה - יש המון מה לעשות".
מהם המוצרים החדשניים שאתם מקדמים ומפתחים שעשויים לשפר את איכות הטיפול, מתוך הצרכים שעולים מהשטח?
"אני יכול לתת מספר דוגמאות, אני מדבר מעולם האפליקציות. אחד הפיתוחים שאנחנו מאוד מאמינים בו נקרה Personality זאת פלטפורמה לניהול הטיפול הנפשי של מטופל בריאות הנפש, היום זה להפוך את המטופל להרבה יותר אקטיבי ועצמאי בטיפול ולטפל בנקודה רגישה של רצף טיפולי. אדם מתאשפז יוצא לקהילה, הרבה פעמים לריק מאוד גדול ואנחנו רוצים גם דרך פלטפורמה טכנולוגית לעזור לו להתנהל בצורה יותר מיטבית. לעזור לו להיות בתקשורת רציפה יותר עם המטפלים שלו והרופאים שלו, כשיש לו שאלה שהוא ידע למי לפנות. עיקר המגבלות שלנו ברצף הטיפולי הוא בקהילה. שאדם סובל ממשהו אין לו את מי לשאול ואז אנחנו נפגשים שוב בחדר מיון".
עד כמה החדשנות הרפואית יכולה להשפיע גם על הסטיגמה שמלווה את תחום בריאות הנפש?
"הרבה מאוד. זה שאנחנו עכשיו מדברים כאן על חדשנות בבריאות הנפש זה כשלעצמו חשוב לסטיגמה. כשאנחנו מדמיינים בריאות נפש, אז אנחנו מדמיינים סרטים מההיסטוריה, חדרים חשוכים, אבל זה ממש לא המצב. אני לא אומר שאין בעיות, אבל חלק מהסטיגמות שיש על מרכזי בריאות נפש לחלוטין ניתנים לפתרון דרך פתרונות חדשניים. לא נפתור את מצוקת המקום אבל אנחנו יכולים לדאוג שהמקומות יראו אחרת, פרויקטים של סביבה וטיפול בסטיגמה הן חלק משמעותי מאוד ממה שאנחנו עושים גם כדי שבתי החולים ייראו בצורה שונה לחלוטין מאיך שהם נראים היום".
מה תוכל לספר על החיבור לאקו-סיסטם בארץ ובעולם, כשחלק נכבד מהעשייה מוקדש לקידום אג׳נדות חברתיות ולהצבת בריאות הנפש כתחום מרכזי לפיתוחים חדשניים?
"חד משמעית. אנחנו לא עושים את זה לבד, גם אנחנו עושים חדשנות בבריאות ובבריאות הנפש. אנחנו רוצים ליצור קשר גם עם ארגונים בחוץ, ארגונים חברתיים, גופי שיקום גם בארץ וגם בעולם. אנחנו רוצים בעיקר גם ללמוד מה אחרים עושים ולהביא את הידע שיש בחוץ אלינו וגם להפך".
עד כמה הצוות הרפואי בבית החולים מקדם יוזמות בתחום החדשנות? ועד כמה מרכז החדשנות מצליח לתווך בין השפה היזמית לבין השפה הרפואית?
"הרבה מאוד, בית החולים מאוד מאמין בחדשנות. מנהל בית החולים פרופסור זלצמן אקטיבי בקידום של תהליכי חדשנות בבית החולים. הרעיון בחדשנות זה לא רק להמציא דברים, זה לתת פתרונות לצרכים אמיתיים שעולים מהשטח. כשיש איש צוות בשטח שיש לו מצוקה אמיתית ולא היה לו פתרון עד היום יודע לבוא אלינו וביחד אנחנו מלווים אותו בתהליך".
מהי ההזדמנות הגדולה שעולה מהחיבור בין החדשנות הרפואית לבין תחום בריאות הנפש בישראל ובעולם?
"זה שני עולמות שהם באמת מאוד שונים. עולם הרפואה, ה-Evidence Base לעולם החדשנות שמנסים וטועים והמטרה שלנו כמרכז חדשנות זה לתווך בין שני העולמות האלה. ובאמת ללמד את השפה, ללמד את האנשים בבית החולים לדבר שפה, יזמית, חדשנית, שמדברים בתעשייה בחוץ ולעשות את החיבור. כי יש מוחות גדולים בחוץ, יש מוחות גדולים בפנים, המטרה שלנו לחבר בניהם".

לדיווחים נוספים מתוך האולפן השקוף > הכנסו

בשיתוף גיליאד ו- HealthIL

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"