חיפוש

היסטוריה של שירות וחדשנות

מיום הקמתו, לפני 78 שנה, מרכז השירות פליקס בתל אביב לא מפסיק להציב סטנדרטים של חדשנות מקצועית לצד תודעת שירות — שזוכה להמלצות מצד הלקוחות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
005031
005031
מרכז השירות פליקס בתל אביב צילום: תומר אלמקייס
מרכז השירות פליקס בתל אביב צילום: תומר אלמקייס
שחר אמאנו, בשיתוף מרכז 
שירות פליקס בתל אביב
תוכן שיווקי

כשפליקס בוריאן הקים ב–1946 את המוסך הקטן שנקרא על שמו, ספק אם גם הוא חשב ש–77 שנה אחר כך יהפוך העסק הקטן שייסד ברחוב דרך פתח תקווה בתל אביב למרכז שירות רחב ידיים, שמציג את קדמת הטכנולוגיה בטיפולי הרכב ומתמקד במותגי צ'מפיון ובהם אאודי, פולקסווגן, סקודה, סיאט וקופרה.

"אנחנו מציגים מסורת וחדשנות בכפיפה אחת, והדגש הוא השירותיות שלנו", אומר המנכ"ל עמיר טורנר. "הכול מוכוון כדי שהלקוח ירגיש בבית ושיש לו על מי לסמוך, ואנחנו לא רק מדברים על השירות אלא גם פועלים לתת את הכי טוב שיש".

את המשימה הזאת מקפידים במרכז שירות פליקס להנחיל לאורך השנים, והלקוחות מגיבים בהתאם. לקוח מרכז השירות, למשל, מציין את "השירות המעולה, החל מקבלת הרכב ועד להסבר מפורט על הטיפול ועל הדרך לפתור תקלה שגילו על הדרך. שירות מדהים והרגשה בטוחה ואמינה לאורך זמן הטיפול". לקוח נוסף, שפירסם גם הוא ביקורת פומבית, ציין כי מדובר ב"מוסך של מקצוענים. שירות מצוין, אין הפתעות במחיר ועלויות לא מוסברות. הכול מוסבר מראש ואתה מחליט מה אתה רוצה לבצע ומה לא".

אליהם מתווספים לקוחות שקיבלו לאחרונה תעודות הוקרה על 50 שנות נאמנות למרכז השירות. "איפה שטוב לך אתה נשאר", מעידה ציפי אילת, שכבר חמישה עשורים מקבלת שירות בפליקס. "הגעתי עוד בימים של הבעלים הראשון, ונשארתי בגלל היחס והאדיבות של עמיר והעובדים, שהם פשוט מקסימים ונותנים טיפול מוקפד לכלי הרכב שלי. אני בחורה נכה והם דאגו לנגישות עבורי. הכול במסירות, השירות מצוין והם תמיד שמחים לקראתי ודואגים לכל דבר שאני צריכה".

זמינות, אמינות ושקיפות

ההיסטוריה של מרכז שירות פליקס לא נעצרת אצל הלקוחות. בשנת 1960 הוא היה הראשון בישראל לקבל הסמכה כמוסך שירות של חברת פולקסווגן, הישג שאפילו נרשם בחוברת חגיגות 50 שנה ליחסים בין ישראל לגרמניה. שש שנים מאוחר יותר אימצה "צ'מפיון מוטורס (ישראל) בע"מ" את "פליקס" כסוכנות המשנה הראשונה שלה. ב–1999 חלה עוד נקודת מפנה, עם צאתו לגמלאות של המייסד פליקס בוריאן. את מקומו תפסו שלושה שותפים: רחמים אליקים מחברת המדביק, עו"ד אורית לוי ועמיר טורנר, שהחל כמכונאי מן המניין במרכז השירות וכיום משמש גם כמנכ"ל.

"הניסיון שלנו מאפשר לנו לפעול מול הלקוחות בכמה דרכים כדי לתת שירות טוב יותר. בין היתר, באמצעות משובים שנשלחים אל הלקוחות כשלוש שעות לאחר יציאתם מהמוסך, והתשובות עליהם עולות לדיון בישיבות הצוות כדי שנוכל להפיק לקחים לשיפור השירות וכדי שנוכל ליישם אותם בעתיד", אומר טורנר. "לכל לקוח יש את הנייד הישיר של יועץ השירות, שאליו והוא יכול להתקשר כדי להתייעץ בצורה חופשית. אחרים מעדיפים שיטות מסורתיות יותר כמו להתקשר למשרד ויש גם מי שמזמין תור לטיפול דרך האתר. לכולם אנחנו נותנים שירות מתקדם בצורה אמינה ושקופה, כדי שהלקוח ידבר עלינו טובות ויחזור שוב".

במסגרת אותה שקיפות המנכ"ל טורנר לא חושש לומר שמרכז השירות שלו אינו הכי זול, אך מסביר כי הלקוח מקבל תמורה מלאה לכסף. הוא מציג במרכז השירות מתחמים נפרדים לכל מותג וצוותים שעוברים הדרכות מטעם היצרנים ומתמחים ספציפית בכל מותג.

בנוסף יש קשר הדוק וישיר אל מחשבי היצרן, שמשמעותו קבלת הטיפולים העדכניים ביותר ספציפית לכל רכב. כמו כן קיים במרכז השירות ציוד ייעודי יקר המאפשר כיוון רדאר, טיפול ברכב חשמלי, כיוון פרונט ועוד. "לעתים היצרן עצמו יוזם קמפיין לשדרוג הרכב על חשבונו ואנחנו עושים זאת, כשצריך, לכל רכב שמגיע אלינו, אפילו אם נכנס לצורך החלפת נורה בלבד. רכב שאינו מעודכן לגרסה האחרונה שלו הוא כמו טלפון נייד שלא עשו לו עדכון — מאבדים את היכולת ליהנות באמת מהיכולות שלו", מסביר טורנר ומדגיש: "במקרים מסוימים היצרן מגלה 'רצון טוב' מעבר לתקופת האחריות הרשמית ולוקח על עצמו השתתפות כספית בעלות התיקון. בכך נחסכים ללקוח אלפי שקלים. זהו ערך מוסף שאותו יכול לקבל אך ורק רכב שמטופל במוסך מוסמך של היצרן".

מרכז שירות פליקס בתל אביב
טלפון: 6522*
למעבר לאתר >>

בשיתוף מרכז שירות פליקס בתל אביב

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    שכונה חדשה בנתיבות

    "יש לי חשק לאיזו חסידות טובה": האזור בארץ שהולך ומתחרד

    טלי חרותי-סובר
    קניון אילון, כיום. תמהיל מוצלח

    האם מלכת הקניונים בדרך לאבד את הכתר?

    ירדן בן גל הירשהורן
    פרדס חנה 2026

    "הוותיקים מרגישים שהיישוב נהרס, אבל הקרקע שלהם שווה כיום 5 מיליון שקל"

    שלומית צור
    לומבוק אינדונזיה

    "מי שקנה פה לפני 20 שנה חצי דונם במאות דולרים, היום מוכר במאות אלפים"

    גילי מלניצקי
    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    קו הרקיע של מיאמי, פלורידה

    "בישראל הייתי גר בקומה רביעית, בלי מעלית. פה יש לי בית של 500 מטר"