חיפוש

הנדסה רב תחומית

עמוד השדרה של התשתיות הלאומיות

בעידן של מחסור בכוח אדם, רגולציה מורכבת וביקושים חסרי תקדים, משלבת חברת לודן מומחיות ישראלית עם ניסיון גלובלי ושימוש בטכנולוגיות וכלי תכנון המתקדמים ביותר. המטרה: להפוך פרויקטי תשתיות מורכבים למציאות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
לודן הנדסה - מודל הנדסי למתקן תהליכים
לודן הנדסה - מודל הנדסי למתקן תהליכים
לודן הנדסה - מודל הנדסי למתקן תהליכים
לודן הנדסה - מודל הנדסי למתקן תהליכים
יובל גמליאל, בשיתוף לודן
תוכן שיווקי

"האתגר הגדול ביותר כיום בעולם הנדסת התשתיות הישראלי הוא הפער המתרחב בין הצרכים העולים מהשטח ליכולת יישום פרויקטי התשתית בפועל", מצהיר טל אהרון מנכ"ל לודן מקבוצת ברנד, הניצבת בחזית התכנון, הניהול והפיקוח ההנדסי של הפרויקטים המורכבים ביותר בישראל. "במילים פשוטות יותר, הקצב שבו פרויקטים יוצאים לשוק מהיר ביחס ליכולת של המשק לספק מענה בזמן קצר".

טל אהרון | צילום: תומר שלום, סטודיו תומאס
טל אהרון | צילום: תומר שלום, סטודיו תומאס
טל אהרון | צילום: תומר שלום, סטודיו תומאס
טל אהרון | צילום: תומר שלום, סטודיו תומאס

מדוע זה קורה?
"הפער הזה הולך ומתרחב בשל המחסור המחריף בכוח אדם מקצועי, במהנדסים מיומנים, צווארי בקבוק רגולטוריים ומורכבות בחיבור בין הדיסציפלינות השונות".

הקושי המובנה הזה בו נתקלות חברות הנדסה רבות, הביא את לודן, חברת הנדסה רב-תחומית הפועלת במקביל בישראל ובאירופה לטפס בשנים האחרונות לראש פירמידת ההנדסה בישראל. "אחד המאפיינים הייחודיים של החברה הוא ה-Global experience & Local approach, כלומר השילוב בין היותה חברה ישראלית מאוד לבין הניסיון הגלובלי הרחב שלה", מציין אהרון. "לקבוצה נוכחות ארוכת שנים באירופה דרך שלוש חברות בנות הפועלות בהולנד, בלגיה ורומניה מזה למעלה מ-25 שנה, הפעילות הבינלאומית פותחת לחברה גישה לטכנולוגיות המתקדמות ביותר, שניתן ליישמן ישירות בשוק התשתיות הישראלי.

"הערך שאנחנו מביאים היא היכולת לשלב תחת קורת גג אחת את כלל הדיסציפלינות ההנדסיות", אומר אהרון, "ועל סמך הניסיון רב השנים שלנו אנו מספקים ללקוחות One Stop Shop הנדסי לתשתיות איכותיות, אמינות ובנות קיימא לאורך זמן".

לודן הינה חברה ציבורית המדורגת על פי מדדduns 100 כחברה המובילה בתחום ההנדסה בישראל משנת 2022. הקבוצה, שהוקמה בשנת 1977, מעסיקה כיום כ-900 עובדים, מרביתם מהנדסים וכח אדם מקצועי.

מחויבות לאומית וציונות
תחומי העיסוק של לודן בחו"ל מהווים "תמונת ראי" לפעילותה בארץ, והם כוללים פרויקטים מורכבים בעולמות האנרגיה, הסביבה והתעשייה התהליכית, תוך דגש על תחנות כוח, מתקנים לטיפול במים, התפלה, והפקת אנרגיה מפסולת (Waste to Energy), על כלל המערכות האלקטרומכאניות, הבקרה התהליכית והפיזית. "לודן תחגוג בשנה הבאה 50 שנים להקמתה ואפשר לדמות אותה למעין גשר מקצועי הנדסי בין ישראל לאירופה. השילוב של הניסיון הבינלאומי שלנו יחד עם המוח ו'הפאשן' הישראלי מאפשר לנו ליישם שיטות עבודה וחדשנות בישראל - כפי שחווים אותה בעולם", מעיד אהרון.

כחברה המעורבת בלא מעט פרויקטי תשתית לאומיים מהווה לודן לעיתים קרובות את "הרגל ההנדסית המקומית" עבור ענקיות טכנולוגיה מחו"ל. "אנחנו יודעים להתחבר לפרויקטים האלו בשיטת 'פלאג אנד פליי' (Plug & Play)", מעיד אהרון. "בפרויקטים כאלה, בהם ספקית הטכנולוגיה היא חברה בינלאומית, אנחנו יודעים לספק את כל המעטפת ההנדסית המקומית, מתאימים את הטכנולוגיה לרגולציה בארץ ומחברים את כל הדיסציפלינות ההנדסיות תחת קורת גג אחת. הניסיון שלנו מאפשר לגשר על הקשיים האלו".

לצד זאת, פעילות ליבה נוספת של הקבוצה הינה של לודן טכנולוגיות סביבה, הנחשבת לאחת החברות המובילות בישראל בתחומי איכות הסביבה. החברה מלווה פרויקטי תשתית מורכבים, אזרחיים וביטחוניים, החל מסקרי מצב סביבתיים, ניטור וזיהוי מזהמים, דרך הערכות סיכונים ועמידה בדרישות רגולטוריות, ועד לתכנון, ניהול ויישום פתרונות הנדסיים לטיפול בזיהומי קרקע ומים. השילוב בין מומחיות סביבתית, יכולות הנדסיות וניסיון מוכח בשטח מאפשר ללודן לספק ללקוחותיה פתרון כולל – משלב האבחון ועד לשיקום מלא של האתר.

בנוסף, מהווה לודן גורם הנדסי מרכזי בתכנון תשתיות להולכת גז טבעי ודלק בפרויקטי תחבורה יבשתית ואווירית ברמה הלאומית. החברה מעורבת לאורך השנים בפרויקטים אסטרטגיים בהיקף ארצי, הכוללים תכנון קווי הולכה, תחנות קצה ומתקני תשתית נלווים. הניסיון הרב שנצבר בפרויקטי אנרגיה מורכבים, לצד היכולת לשלב תחת קורת גג אחת מגוון רחב של דיסציפלינות הנדסיות, מציבים את לודן בין הגורמים הבולטים בישראל בתחום תכנון תשתיות הגז והדלק.

כאמור לודן נמצאת בחוד החנית ההנדסית בישראל, כאשר בין הפרויקטים הבולטים בהם היא מעורבת ניתן למנות את תחנת הכוח "קסם" שצפויה להפיק 850 מגוואט ובה לודן משמשת כגורם הנדסי מרכזי; את פרויקט ייבוש הבוצה בשפדן להפקת אנרגיה, כחלק מפעילות הקבוצה בתחום הפקת אנרגיה מפסולת (Waste to Energy); וכן את פרויקט הרחבת מתקן ההתפלה "סבחה" באילת - מתקן התפלת המים המסחרי הראשון בישראל. הרחבת המתקן צפויה להכפיל את קיבולת אספקת המים המותפלים באזור מ-18 מיליון קוב ל-36 עד 38 מיליון קוב בשנה.

"אנחנו שותפים לפרויקטים שמייצרים ערך לחוסן של מדינת ישראל ולרציפות התפקוד שלה באספקת אנרגיה ומים", מדגיש אהרון בגאווה. "אנחנו לא מסתכלים על זה רק כהנדסה רב-מערכתית, אלא כחלק ממחויבות לאומית וציונות".

היכן אתה רואה את לודן בעתיד?
"אני מאמין שהתפקיד שלנו הוא להוות גורם משמעותי בפרויקטי התשתיות האזרחיות והביטחוניות, שעליהן תישען ישראל בדורות הבאים. באמצעות שילוב של ניסיון גלובלי, חדשנות הנדסית ואנשים מצוינים, נמשיך לקחת חלק בפרויקטים שמחזקים את החוסן הלאומי ומשפרים את איכות החיים של כולנו".

בשיתוף לודן

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פיטורים

    "כולם דרוכים כל הזמן": הפיטורים בהייטק שוברים גם את העובדים שנשארו"המשכורת לא שווה את זה": הפיטורים בהייטק שוברים גם את העובדים שנשארו

    אוריאל שכטר
    ערן זינמן (מימין) ורועי מן, מנכ"לי מאנדיי. השתכרו 7.4 מיליון דולר כל אחד בשנה שעברה

    14 מיליון ד', כל אחד: מנכ"לי מאנדיי שפיטרו 620 עובדים רוצים תגמול כפול

    עמרי זרחוביץ'
    חופשה בדובאי

    החופשה שבוטלה עלתה 17 אלף שקל, בית המשפט פטר את בוקינג מאחריות

    אפרת נוימן
    הכניסה לבניין מובילאיי בהר חוצבים, השבוע

    "בכל יום עוזבים עובדים": למה ההייטקיסטים החילונים נוטשים את מובילאיי?

    אוריאל שכטר
    רנן הרטמן, מייסד ומנכ״ל הקריה האקדמית אונו

    זו המכללה הגדולה והיקרה בישראל. איך כל כך הרבה בוגרים שלה נכשלים?

    מירב ארלוזורוב
    שמרת הזורע ב"ב אריה ויסמן

    "ההצלחה של איקאה בישראל לא ברורה לי. כמו עדר כולם הולכים לשם"