חיפוש

הסטארט-אפ הישראלי שמציע דרך חדשה ליהנות מאלכוהול

חברת CreamCol הישראלית פיתחה טכנולוגיה מוגנת בפטנטים, המאפשרת להפוך כל משקה אלכוהולי לקרמים אלכוהוליים טעימים, אותם אפשר לשלב במגוון מוצרי מזון, או לאכול אותם כמו שהם. החברה שהשלימה זה עתה את ההקמה של קו הייצור בישראל מתכוונת לעשות מהפכה בשוק האלכוהול העצום, שצמא לחדשנות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מדענית עם מבחנות
מדענית עם מבחנות
הסטארט-אפ הישראלי שמציע דרך חדשה ליהנות מאלכוהול
הסטארט-אפ הישראלי שמציע דרך חדשה ליהנות מאלכוהול
טלי ציפורי, בשיתוף ExitValley
תוכן שיווקי

תרבות שתיית משקאות אלכוהוליים היא חלק בלתי נפרד מחיינו. רבים נוהגים לשתות אלכוהול במסגרת אירועים חברתיים, אירועים חגיגיים, במסגרת משפחתית או סתם מתפנקים עם כוס יין על הספה בסוף יום עבודה.

בשנים האחרונות קיימת בשוק האלכוהול מגמה הולכת וגוברת של חיפוש אחר חדשנות, מוצרים חדשים ושילוב אלכוהול במוצרי מזון. יין בפחיות, קוקטיילים בבקבוקים, תה אלכוהולי, גזוז אלכוהולי וגלידה אלכוהולית הם מוצרים חדשים, שהופיעו בשוק העולמי בשנים האחרונות וזוכים להצלחה רבה. מוצרים אלו שייכים לקטגוריית חדשה בשוק האלכוהול שנקראת RTD - Ready to Drink (מוכנים לשתייה או לצריכה). קטגוריה זו צפויה לצמוח בעשרות אחוזים בשנים הקרובות, ומוערכת כבר כעת בעשרות מיליארדי דולרים בארה"ב לבדה.

אחת החברות שמובילה חדשנות בשוק האלכוהול העולמי, ומציעה דרך חדשה ליהנות מאלכוהול, היא חברת CreamCol הישראלית.

CreamCol הוקמה על ידי אירנה גלר, המשמשת כיום כמנכ"לית החברה, ותומר גלר, המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות. השניים הכירו במהלך לימודיהם בטכניון, והם בעלי היכרות מעמיקה עם הנדסת מכונות וטכנולוגיות מזון. אל השניים הצטרפו גדי שלסקי, כיו"ר פעיל ויונתן הנן, כמנהל טכנולוגי. לשלסקי יש ניסיון של למעלה מ-25 שנה ביזמות טכנולוגית והובלת חברות משלב הרעיון להצלחה. הוא השקיע מכספו ב- CreamCol והוביל את סבב הגיוס הקודם של החברה. הנן מביא עמו כמעט 40 שנות ניסיון בתחומי הצומח, האגרו-טק והפוד-טק, ובעברו שימש ראש מרכז הפיתוח של חברת "אדמה" (לשעבר "מכתשים-אגן").

CreamCol ExitValley

לדף הגיוס של החברה באתר ExitValley לחצו כאן>>

מה מיוחד בטכנולוגיה של CreamCol?
אירנה גלר: "הטכנולוגיה של CreamCol מביאה חדשנות ויצירתיות קולינרית לתעשיית המזון והאלכוהול, ומאפשרת ללקוחות לצרוך אלכוהול בדרכים חדשות, טעימות ומהנות. הקרמים נטולי חומרים כימיים ועשירים בחלבון, כך שהם טבעיים ומזינים. את הקרמים האלכוהוליים אפשר לאכול כמו שהם וגם להשתמש בהם כחומר גלם למגוון יישומים קולינריים, תוך ערבוב הקרם האלכוהולי עם מוצרים אחרים כמו שמנת מתוקה או צמחית, חלב, חמאת אגוזים, סוגי מחיות של פירות, סירופים, תרכיזים, תמציות, צבעי מאכל, תבלינים ועוד".

"כך למשל" מספרת אירנה, "אפשר להשתמש בקרמים למגוון רחב של יישומים כמו קינוחים ונשנושים (במיוחד רלוונטי באירועים חברתיים, מסיבות, Happy Hours); מילוי פרלינים וחטיפי שוקולד; מילוי, ציפוי או קישוט סופגניות, עוגות ומאפים; ייצור גלידות אלכוהוליות במגוון של טעמים, ומטבלים ורטבים שאינם מתוקים".

אירנה, תומר וגדי שלסקי "מובילים מהפכה בשוק עצום הצמא לחדשנות"
אירנה, תומר וגדי שלסקי "מובילים מהפכה בשוק עצום הצמא לחדשנות"
אירנה, תומר וגדי שלסקי "מובילים מהפכה בשוק עצום הצמא לחדשנות" צילום: חברת CreamCol
אירנה, תומר וגדי שלסקי "מובילים מהפכה בשוק עצום הצמא לחדשנות" צילום: חברת CreamCol

"חשוב לנו לציין, שהטכנולוגיה של CreamCol מאפשרת חיי מדף ארוכים בטמפרטורת החדר, כך שאפשר לאחסן גלידות אלכוהוליות, המבוססות על הקרמים של CreamCol בטמפרטורת החדר, לשנע אותן ללא אמצעי קירור או הקפאה, ולצנן או להקפיא הגלידה אצל הצרכן הסופי. פתרון זה מייעל את הלוגיסטיקה הכרוכה בשינוע והפצה של מוצרי מזון, וכך נוצר חסכון של עשרות אחוזים בעלויות השינוע".

קו ייצור ראשון מסוגו ושיתוף פעולה עם ענקיות מזון ומשקאות

לאחר קבלת האישורים הרגולטוריים הנחוצים ורישום הפטנטים החזקים המגנים על הטכנולוגיה שלה, הקימה CreamCol קו ייצור בישראל, המשמש אב טיפוס להדגמת יכולות החברה ללקוחות בינלאומיים, וכן מרכז ייצור לשוק המקומי. הפצת מוצרי החברה לשוק הישראלי נעשית על ידי חברות הפצה מקומיות. בחברה מספרים שחברות בינלאומיות כבר מגלות עניין גדול בטכנולוגיה הזו, ובימים אלו מנהלת משא ומתן מתקדם עם מספר חברות מזון ומשקאות בינלאומיות גדולות, שמתכננות לצאת עם פיילוטים ומוצרים עוד השנה.

קו ייצור ראשון מסוגו המשמש כמרכז ייצור לשוק המקומי וכבסיס להתרחבות בינלאומית
קו ייצור ראשון מסוגו המשמש כמרכז ייצור לשוק המקומי וכבסיס להתרחבות בינלאומית
קו ייצור ראשון מסוגו המשמש כמרכז ייצור לשוק המקומי וכבסיס להתרחבות בינלאומית צילום: חברת CreamCol
קו ייצור ראשון מסוגו המשמש כמרכז ייצור לשוק המקומי וכבסיס להתרחבות בינלאומית צילום: חברת CreamCol

"הטכנולוגיה של CreamCol מאפשרת גמישות ויצירתיות קולינרית שבאות לידי ביטוי במאפיינים רבים", מסבירה גלר, "ניתן לייצר קרמים במרקמים שונים, החל ממרקם דליל כמו מרקם של יוגורט ועד למרקם סמיך כמו של ממרח שוקולד או חמאה. כמו כן, אפשר לקבוע את אחוז האלכוהול בקרם, והוא יכול לנוע בין 6%-40%. להכנת הקרם אפשר להשתמש בכל משקה אלכוהולי דוגמת וויסקי, ג'ין, ליקר, וודקה, אוזו וכך הלאה. כמו כן, ניתן להשתמש באלכוהול נקי ולהוסיף לו טעמים ותמציות. אפשר לשלב בקרם חומרי טעם, ריח וצבע.

הטכנולוגיה מבוססת על תהליך ייחודי לערבוב אלכוהול, חלבון ומים. ללא הטכנולוגיה של CreamCol, אם מערבבים אלכוהול עם קרם, לאחר זמן קצר נוצרת הפרדת פאזות בין האלכוהול ליתר מרכיבי הקרם, שלמעשה הורסת את התערובת. לעומת זאת, לקרמים שמיוצרים בטכנולוגיה של CreamCol יש חיי מדף ארוכים, והם טריים ויציבים לאורך זמן. הקרמים שומרים על יציבות בטמפרטורת החדר, אפשר לטלטל אותם, ואפשר להקפיא ולהפשיר מבלי לפגוע במרקם שלהם. בקרמים של CreamCol יש למעלה מ-10% חלבון, המשמש מרכיב חשוב בייצור הקרם, וכן מרכיב תזונתי חשוב, בעיקר לקהל הצרכנים הצעיר.

החברה פיתחה תוכנה ייעודית, המאפשרת לה לתכנן את תהליך ייצור, לדייק במרקם, באחוז האלכוהול ובהרכב הטעמים, ולהתאים אותו לדרישות הלקוחות. כיום, החברה מתמקדת בשוק המזון והמשקאות אך הטכנולוגיה שפיתחה מתאימה גם ליישומים אחרים".

להצטרף להשקעה בחברת פוד-טק ישראלית פורצת

בימים אלה משלימה CreamCol סבב גיוס השקעה המיועד להרחיב את פעילויות השיווק והמכירות של החברה בשווקים הגלובליים. כל משקיע פרטי המעוניין להצטרך להשקעה בחברה (החל מ-12,000 דולר) יכול לעשות זאת בכמה לחיצות כפתור דרך דף הגיוס של החברה באתר ExitValley.

אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתיה / צריכה מופרזת

בשיתוף ExitValley

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בורסה לניירות ערך בתל אביב

    הבורסה בתל אביב התנתקה מהעולם: "זה לא יימשך עוד הרבה"

    יוסף חרש
    יריד דירות בתל אביב

    אפקט הארי: מה יקרה למחירי הדירות בעקבות המלחמה באיראן?

    הדר חורש
    אישה משלמת בתחנת דלק בוושינגטון בירת ארה"ב, אתמול. הפטור להודו צפוי לספק הקלה מסוימת בטווח הקצר, לדברי אנליסטים

    מעל 90 דולר לחבית: טראמפ רוצה לרסן את מחירי הנפט המזנקים

    בלומברג
    ישראלים שנתקעו בקפריסין מתכוננים לעלות לשיט חילוץ בנמל לימסול, במהלך מבצע "עם כלביא" בשנה שעברה

    רגב רצתה להחזיר ישראלים באונייה מקפריסין, וגילתה ש"הצוות פרו־פלסטיני"

    יפעת ראובן
    מצר הורמוז באיראן, תמונה אווירית מדצמבר 2023

    המלחמה מאיימת להמיט משבר גלובלי על הכלכלה העולמית

    ניו יורק טיימס
    כריסטין לגארד, נשיאת הבנק המרכזי האירופי עם ג'רום פאואל, יו"ר הפד, 2019

    בעקבות המלחמה עם איראן: הסיכון שמרעיד את השווקים ברחבי העולם