חיפוש

אירוע בבית הנשיא: עד 2026 תעבוד קו-אימפקט עם 100 החברות הגדולות במשק

הכנס השנתי של המיזם פורץ הדרך לשילוב עובדים מהחברה הערבית במשק התקיים לאחרונה בבית הנשיא

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
אירוע פרידה של נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ממיזם קו-אימפקט, שמטרתו להגדיל באופן דרמטי את מספר העובדים מהחברה הערבית במגזר העסקי בישראל
אירוע פרידה של נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ממיזם קו-אימפקט, שמטרתו להגדיל באופן דרמטי את מספר העובדים מהחברה הערבית במגזר העסקי בישראל
אירוע פרידה של נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ממיזם קו-אימפקט, שמטרתו להגדיל באופן דרמטי את מספר העובדים מהחברה הערבית במגזר העסקי בישראל צילום: מארק ניימן, לע"מ
אירוע פרידה של נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין ממיזם קו-אימפקט, שמטרתו להגדיל באופן דרמטי את מספר העובדים מהחברה הערבית במגזר העסקי בישראל צילום: מארק ניימן, לע"מ
יואל צפריר
תוכן שיווקי

הנשיא ריבלין ארח את הכנס השנתי של המיזם קו-אימפקט אשר הושק בבית הנשיא ב- 2015. קו-אימפקט הוא מיזם פורץ דרך לשילוב עובדים מהחברה הערבית במשק הישראלי והוא מבוסס על שיתוף פעולה בין גורמים אסטרטגים שונים, החל בבית הנשיא, דרך המשרד לשוויון חברתי ומשרדי ממשלה נוספים, המועצה העסקית, חברות עסקיות, עמותות, קרנות פילנטרופיות, האקדמיה, רשויות מקומיות ופורום הצעירים מהחברה הערבית. עד היום ביצע המיזם עבודות עומק עם 43 ארגונים, המהווים חלק מ- 200 הארגונים הגדולים והמובילים במשק, לקידום תעסוקה הולמת, שוויונית ומכלילה לחברה הערבית.

"בתחילת דרכנו המשותפת, היינו בדעת מיעוט. ההבנה ששגשוגה הכלכלי של מדינת ישראל, יציבותה החברתית ומרקם החיים שלה – תלויות כולן בשילובה המלא וההולם של החברה הערבית בתעסוקה, בחברה ובכלכלה הישראלית, היו חזון נדיר" אמר נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין באירוע. "המנכ"לים וההנהלות של החברות החלוצות היו צריכים לא רק להכיר בעובדה שגיוון ושילוב בני ובנות החברה הערבית הוא טוב לעסקים, טוב למקצועיות וגם הדבר הנכון לעשות, הם היו צריכים גם להחליט שהם לוקחים על עצמם את משימת הגיוון והשילוב כמה צעדים קדימה".

הכנס עמד גם בסימן סיום הקדנציה של הנשיא ריבלין ועופרה שטראוס, נשיאת המועצה העסקית של קו-אימפקט אמרה מילות פרידה. "פעלת לקידום הכלה ועתיד טוב יותר. המאמץ מחייב סבלנות סובלנות ונחישות. אנחנו נמצאים כדי להוכיח שנמשיך במשימה. לפני שנפרדים אני רוצה להודות לך בשם כולנו. היה לנו הכבוד להיות אזרחים במדינה בה אתה הנשיא".

צבי זיו, יו"ר משותף של קו-אימפקט התייחס לאירועים שעברו על ישראל בחודש האחרון. "אירועים אלה ממחישים לכולנו עד כמה חשוב חזון הנשיא ריבלין להבטחת חברה בריאה במדינת ישראל. אחת מנקודות האור בתקופה קשה זו היתה ההתגייסות הרחבה של מנהיגי המגזר העסקי לטובת חיים משותפים אמיתיים בין יהודים וערבים. חשוב שקולו של המגזר העסקי ישמע, לא רק בימים קשים, וישדר מסר של חיים משותפים כחלק מההוויה היום-יומית שלנו".

"אנו מסכמים היום פעילות עם 43 חברות, מהגדולות והמובילות במשק, וגאים לעבור שלב עם החברות הבשלות יותר שבהן, אשר ימשיכו ביישום המודל באופן עצמאי" אמרה נוא ג'השאן – בטשון, מנכ"לית קו-אימפקט, אשר גם הנחתה את הכנס. "לאחרונה קבלנו חיזוק משמעותי למיזם שלנו אחרי שהוכיח את עצמו בעת משבר. החברות אשר השכילו להנהיג תרבות מגוונת ומכילה הגיעו מוכנות יותר למשבר והתמודדו בהצלחה עם דילמות ואתגרים בתוך החברה, ולכן צלחו את המשבר בצורה טובה. זו עדות לכך שאנחנו כנראה עושים משהו טוב כך שעד 2026 אנחנו מתכננים להגיע ל- 100 החברות הגדולות במשק".

עוד נשאו דברים הראל טובי, מנכ"ל בית הנשיא, חסאן טואפרה, ראש הרשות לפיתוח כלכלי בחברה הערבית, מהמשרד לשוויון חברתי, סלקו קלירקופר, יו"ר חברת TASC, איל מליס, מנכ"ל תנובה, משה מרי, יו"ר נספרסו ישראל, שי לוי, מנכ"ל אמדוקס ישראל אשר לקחו חלק בפאנל. אבי בן אסאייג, מנכ"ל אסם נסטלה ומיכל ברוורמן, מנכ"לית מיקרוסופט מו"פ. האירוע התקיים בנוכחות יפעת עובדיה מייסדת קו-אימפקט, חברי המועצה העסקית של קו-אימפקט, מנכ"לים, מנהלים בכירים ועובדים מהחברות: קוקה קולה, תנובה, אמדוקס, אסם-נסטלה, KLA, מיקרוסופט, דלויט, שטראוס, גוגל ביזנס, חברת המכירות, מב"ב, נספרסו, בנק דיסקונט, HFN, ג'י.פי. מורגן, אונ' חיפה, האקדמית ת"א יפו, BD, AKT, סיילספורס, אגמון, אדמה, נביעות, קימברלי קלארק, טבע, T&AT.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו

    אפרת נוימן
    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה

    חגי עמית
    Iran Strait of Hormuz What to Know

    השווקים במלחמה: הדפוס ההיסטורי מצביע על הזדמנות קנייה, אך הסיכון אמיתי