חיפוש

"דקלה עיצובים": "עיצוב פנים הוא קודם כל חוויה רגשית"

המעצבת דקלה בן גיגי מביאה גישה מרעננת לעולם עיצוב הפנים המסחרי. כזו שלא רק מסתפקת ביצירת חללים יפים, אלא רואה בעיצוב פנים כלי אסטרטגי לעסקים: חוויית לקוח, העצמת עובדים וחיזוק המותג

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
627999
627999
צילום: קרינה צימבוךתוכן שיווקי
נועה בן צבי, בשיתוף "דקלה עיצובים"
תוכן שיווקי

בתחילת הקריירה שלה דקלה בן גיגי, אם לשלושה ותושבת עומר, עסקה בעיצוב אירועים, אז למדה להבין לעומק את הרצונות, הצרכים והרגישויות של לקוחות פרטיים ושל בעלי עסקים. המעבר לעיצוב פנים קרה כמעט במקרה, כאשר פניות מזדמנות של לקוחות שאהבו את הטעם שלה הלכו והתרבו. כיום בן גיגי היא מעצבת רב-תחומית, בעלת סטודיו לעיצוב פנים "דקלה עיצובים" ומתמחה בחוויית אירוח ובתכנון חללים ציבוריים ופרטיים.

"כמעצבת פנים רב-תחומית המטרה שלי היא לקחת חלום, רעיון או צורך עסקי ולתרגם אותו לחלל פיזי שמספר סיפור", היא אומרת. "אני מאמינה שעיצוב פנים הוא לא רק אסתטיקה, אלא קודם כל חוויה רגשית".

איך מאזנים בין פרקטיקה בעיצוב פנים לבין יצירת חוויה רגשית?
"כשאדם נכנס לחלל, הוא חייב מיד להבין איפה הוא נמצא", היא מסבירה. "אם לקוח נכנס לחנות בגדים ולא מבין איפה הקופה, יש פה טעות בפרקטיקה של העיצוב, לא משנה כמה החנות יפה ומזמינה. משרד עורכי דין, למשל, חייב לשדר רצינות ומקצועיות. מצד שני, אם הלקוח מבקש לשלב פריט אישי בעל ערך רגשי, כמו כד חרסינה שקיבל בירושה או גוף תאורה מיוחד, אני תמיד אמצא דרך לשלב אותו. הפרקטיקה לעולם תהיה מעל הכל: נוחות, ארגונומיה ותכנון נכון, אבל לצד זה חייבת להיות טביעת האצבע האישית של הלקוח. זה מה שהופך חלל למקום חי".

627998
627998
דקלה בן גיגי צילום: קרינה צימבוך
דקלה בן גיגיצילום: קרינה צימבוךתוכן שיווקי

עבור בן גיגי, עיצוב פנים מסחרי הוא הרבה מעבר לאסתטיקה. היא רואה בו חלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה העסקית-שיווקית של הלקוח. "כשעובדים נכנסים בבוקר למשרד שמעוצב נכון, הם מרגישים שייכות ומוטיבציה. לקוחות שנכנסים לחלל כזה מרגישים שהם הגיעו למותג רציני ואמין. עיצוב נכון מייצר זהות חזקה לעסק, מגדיל את הפרודוקטיביות, ובסופו של דבר גם מחזק את הרווחיות. לכן אני רואה בעצמי שותפה לדרך עבור הלקוחות שלי, לא רק מעצבת. חשוב לי להבין את החזון של העסק, את קהל היעד שלו, את האתגרים שהוא מתמודד איתם, ורק אז לתרגם את זה לחלל פיזי.

"אני לא באה 'לעשות מקום יפה' וללכת. אני נכנסת לעובי הקורה, בודקת איך אפשר לחזק את המותג, לשפר את חוויית הלקוח, להעצים את העובדים. כשעיצוב נעשה נכון, הוא משפיע על העסק כולו".

פרויקט כזה, למשל, היה סוכנות ביטוח שעיצבה מחדש. "המטרה של בעל המשרד היתה שהעובדות ירגישו בבית. לפני כן העובדות עבדו בכוכים סגורים. הדבר הראשון שעשיתי היה לפתוח את החלל: יצרנו פינות עבודה אישיות לצד מרחב משותף, בנינו סביבה שמעודדת שיתופי פעולה וגם נותנת שקט אישי. האווירה במשרד השתנתה מקצה לקצה".

628002
628002
צילום: קרינה צימבוךתוכן שיווקי

כשהיא מתחילה פרויקט עיצוב חדש, בן גיגי מקפידה על כלל שאינה מוותרת עליו. הלקוח תמיד חייב לבחור בעצמו "פריט אישי" ו"תכשיט" לחלל. הפריט האישי יהיה חפץ בעל ערך סנטימנטלי ללקוח. התכשיט יהיה פריט עיצובי לבחירתו של הלקוח, כגון גוף תאורה, תמונה, מראה ואפילו ידית של דלת. "בחירת שני האלמנטים האלה עוזרת לי להכיר יותר טוב את הלקוח שלי ואת החלל אותו אני מעצבת", היא אומרת. "הפריט האישי יוצר חיבור רגשי, והתכשיט מוסיף חיבור אמנותי. כך הלקוח מרגיש שותף לעבודה שלי, בסוף הוא יבלה שם את כל היום וחשוב לי מאוד להעמיק את החיבורים האלה".

מהם הטרנדים הבולטים היום בעיצוב פנים מסחרי?
"אני לא אוהבת טרנדים", היא מדגישה. "הם מצטלמים יפה, אבל הם חולפים. לא כל מה שמתאים לאינסטגרם מתאים לחיים האמיתיים של אנשים. אני מעדיפה ליצור חללים שהם אותנטיים, עם סיפור אמיתי, כזה שמחזיק לאורך זמן. אני מקפידה להתייחס לכל פרט בחלל באופן פרקטי: תאורה נכונה, תכנון אחסון חכם, בחירת צבעים שמתאימים לאופי העסק. אני מקפידה לשלב צבעים בחלל, זו החתימה שלי, משהו שאני מאוד אוהבת באופן אישי, אבל אם הלקוח לא רוצה, אני מחליפה את הצבע בעזרת מרקם, טקסטורה שונה או אקססורי ייחודי.

"כשאני מעצבת חלל, אני לא אחפש טרנדים עכשוויים ואני לא אקח השראה מקטלוגים, מה שמוביל אותי זה התאמה אמיתית לאדם ולעסק. עיצוב יפה זה קל. האתגר הוא ליצור מקום שמרגיש נכון לאנשים שחיים בו, מקום שהם ירצו לחזור אליו בכל יום".

אז מאיפה את כן שואבת השראה?
"אני מוצאת השראה בכל מקום: בטבע, סמטאות קטנות בין בניינים, מתערוכות עיצוב בעולם ועד חומרים יומיומיים שנזרקו. את הסוכה המשפחתית עיצבתי בעזרת בדים של ג'ינסים ישנים שעמדנו לזרוק. הפכתי אותם למפת ראנר לשולחן, שרשרת ומובייל. אני מנסה למצוא את היופי בכל דבר. אני יכולה להפוך חפצים שאין בהם שימוש לאוצר עיצובי. בכלי בינה מלאכותית כמו midjourney אני אוהבת להשתמש כדי לפתוח את הראש לדברים חדשים וגם כדי לעזור ללקוחות שלי לדמיין.

"הרגע שבו הכל מתחבר, זה הרגע האהוב עליי בעבודה שלי. אחרי חודשים של בחירות, סקיצות, התלבטויות והחלטות, פתאום כשהחלל מתגלה במלואו, אני קוראת לזה רגע קסום. זו התחושה שבשבילה אני עושה את כל זה".

ויש לה גם חלום אישי: "להקים בית ליצירה, מרכז שבו ילדים ובני נוער, במיוחד כאלה שאין להם נקודת פתיחה קלה, יוכלו ללמוד אמנות ועיצוב במובנים הרחבים ביותר: עיצוב פנים, צילום, שזירה, ציור ועוד. בית כזה שיאפשר להם להביא לידי ביטוי את הייחודיות שלהם, לחלום וליצור".

"דקלה עיצובים"
טלפון: 050-2007207
לפנייה במייל >>

בשיתוף "דקלה עיצובים"

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    צילומי רחפן מפרץ חיפה

    דירות ב-2 מיליון שקל, צמוד לחוף הים: במקום הכי נמוך המחירים קפצו פי 4

    שלומית צור
    בישראל 2026 כל אחד קורא לזה אחרת: עזיבה, הגירה, ירידה, התמחות, רילוקיישן, התאווררות

    "יש לך בית גדול, תעשי עוד ילד": המחיר מאחורי החלום הזוהר של הרילוקיישן

    קים לגזיאל
    מייסדי סקפיון: גל גורן (מימין), ירון קרפ, פיני יונגמן, צפריר יואלי ועדו בר־און. יצטרכו להוכיח שהטכנולוגיה שלה עובדת גם בשטח

    ליירט מאות כטב"מים במקביל: סקפיון נחשפת עם גיוס של 36 מיליון דולר

    שגיא כהן
    מניית אונדס ירדה בכ-7% ביום שני, ובסך הכל איבדה כמחצית משווייה בחצי השנה האחרונה

    המשקיע המסתורי החליט לא להיות בעל עניין. מניית אונדס נכנסה לסערה

    חגי עמית
    נוירולוגיה (אילוסטרציה). ישנם בישראל כ-400 נוירולוגים פעילים, 30% מהם מעל גיל הפרישה

    6 מכל 10 ישראלים יזדקקו לרופא הזה. למה המתמחים לא קופצים על המקצוע?

    שיר אנגל
    חבילות חשודות שנתפסו במסגרת החקירה. על פי החשד, המוצרים שווקו בישראל באמצעות טלגרם ונמכרו למועדוני כושר ולעוסקים בפיתוח גוף

    מר ישראל לשעבר ובעלי יצרנית גלידה: החשודים בהפעלת רשת להברחת סטרואידים