חיפוש

אסטרטגיית מכירות גלובלית: מעבר לשוק האמריקאי

הפוטנציאל העצום בשווקים המתפתחים מצביע על הצורך של חברות סייבר לשקול אסטרטגיות חדירה מעבר לשוק האמריקאי, על מנת לנצל את הזדמנויות הצמיחה בזירה הגלובלית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
ישראל גרוס
תוכן שיווקי

בעולם הסייבר, רוב היזמים נמשכים באופן טבעי לשוק האמריקאי, ולא בכדי. מחקרים מראים שהשוק האמריקאי מחזיק בנתח המשמעותי ביותר מהשקעות הסייבר העולמיות, והעובדה שיזמים סדרתיים יוצרים קשרים אישיים עם CISOs מחברות ענק מסייעת להם לסגור עסקאות במהירות. בנוסף, חברות שמצליחות למכור בארה"ב נתפסות כמתאימות לאקזיט או להנפקה. עם זאת, האם זו האסטרטגיה הנכונה לטווח הארוך? והאם זהו השוק היחיד שכדאי להתמקד בו? במאמר זה נבחן שווקים נוספים.

ישראל גרוס| צילום: עצמי
ישראל גרוס| צילום: עצמי
ישראל גרוס| צילום: עצמי
ישראל גרוס| צילום: עצמי

הודו: שוק סייבר מתפתח עם פוטנציאל אדיר
בשנים האחרונות הודו הפכה לכלכלה המאוכלסת ביותר בעולם, עם יותר מ-1.4 מיליארד תושבים. ב-2023 נכנס לתוקף במדינה חוק "הגנת הפרטיות הדיגיטלית (DPDP Act)", שמחייב חברות לעמוד בסטנדרטים מחמירים של הגנת מידע, בדיוק כמו חוק ה-GDPR האירופי. החוק חל לא רק על חברות מקומיות, אלא גם על חברות זרות הפועלות במדינה.

כדי לעמוד בדרישות החדשות, חברות בהודו נאלצות להשקיע בפתרונות אבטחת מידע מתקדמים. על אף שהתקציבים לעסקאות סייבר בהודו נמוכים משמעותית בהשוואה לשוק האמריקאי, פוטנציאל השוק הוא אדיר. למשל, לבנק Citi האמריקאי יש כ-180 מיליון לקוחות, בעוד של-Union Bank of India יש מספר לקוחות דומה, מה שמעיד על גודל השוק ההודי והצורך בפתרונות אבטחה מותאמים.

המזרח התיכון: השקעות טריליון דולר בסייבר
אחד השווקים המתפתחים הוא מדינות ה—GCC (מועצת שיתוף הפעולה של מדינות המפרץ) ובעיקר סעודיה, שמבצעת השקעות עצומות במסגרת תוכנית "חזון 2030". סעודיה משקיעה מאות מיליארדי דולרים בפרויקטים להפיכת המדינה לדיגיטלית, תוך פיתוח ערים חכמות, תשתיות דיגיטליות ושירותים ממשלתיים מתקדמים. אחד מהפרויקטים המרכזיים הוא "ריאד 2030", כולל פיתוח ערים חכמות. בנוסף, פרויקט "ניאום" בצפון-מערב המדינה מתוקצב בכ-500 מיליארד דולר ומטרתו להקים עיר חכמה מבוססת בינה מלאכותית ואוטומציה.

עם ההשקעות האדירות הללו, ברור שהסייבר מהווה נדבך מרכזי בהתפתחות הטכנולוגית של סעודיה. עם זאת, מאז תחילת המלחמה, חברות ישראליות נדחקו לחלוטין מהמכרזים הגדולים באזור, מה שהותיר את השוק פתוח כמעט לחלוטין לחברות בין-לאומיות ללא תחרות מקומית משמעותית. דוגמה לכך ניתן לראות בכנס Black Hat סעודיה, שבו השתתפו טאלנטים מובילים מכל המזרח התיכון, אך כמעט ולא היו בו נציגויות מערביות או ישראליות.

קצב צמיחה גבוה
כדי להמחיש את ההבדלים בין אזורי העולם בכל הקשור להוצאות על פתרונות אבטחת מידע, נבחן את תחום אבטחת ה-API, שמהווה חלק מהותי באסטרטגיית ההגנה של ארגונים. הנתונים מבוססים על מחקר שנערך על ידי גוף המחקר של Ammune.ai ומספקים תמונה על מגמות השוק הגלובליות.

המחקר מצביע על מגמות שוק גלובליות: צפון אמריקה מובילה עם תקציבי אבטחה משמעותיים, בעוד שאסיה-פסיפיק והמזרח התיכון מציגים קצב צמיחה גבוה, אך עם תקציבים נמוכים יותר ביחס לארה"ב. נתונים אלו משקפים מגמות רחבות יותר בעולם הסייבר - השווקים המתפתחים כמו הודו ומדינות ה-GCC צומחים במהירות, אך ההשקעה הממוצעת ללקוח עדיין נמוכה בהשוואה לחברות מערביות.

Ammune.ai מובילה בתחום אבטחת API מבוססת AI, מנתחת את מגמות השוק והאתגרים איתם מתמודדים הארגונים ברחבי העולם. דוח זה מדגיש את הפוטנציאל העצום בשווקים המתפתחים, ומצביע על הצורך של חברות סייבר לשקול אסטרטגיות חדירה מעבר לשוק האמריקאי, על מנת לנצל את הזדמנויות הצמיחה בזירה הגלובלית.

אסטרטגיה להתרחבות גלובלית
סטארט-אפים בתחילת דרכם עדיין יעדיפו את השוק האמריקאי, שכן שם נמצאות החברות הגלובליות הגדולות, והקשרים עם CISOs מסייעים להאיץ מכירות. אך כאשר חברה פועלת להגדיל את מחזורי המכירות שלה לעשרות מיליוני דולרים ומחפשת להתרחב לשווקים חדשים, התמקדות בהודו וב-GCC היא אסטרטגיה חיונית.

הזדמנויות אלו טומנות בחובן פוטנציאל רב: בהודו פועלים גופים עצומים עם צורך קריטי באבטחת מידע ורגולציה מחייבת; וב-GCC קיימים תקציבי ענק לפרויקטים דיגיטליים, ללא תחרות משמעותית מצד חברות מערביות.

לכן, חברות שנמצאות בשלב ההתרחבות חייבות לבחון היטב את כלל הפרמטרים לפני שהן בוחרות את שוק היעד הבא שלהן.

הכותב הוא מנהל קרן ההשקעות TYH Investments

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    ארנסט אנד יאנג לונדון

    האם אלפי סטודנטים צריכים לדאוג? "זה לא הייטק. לא יחליפו אותם כל כך מהר"

    אפרת נוימן
    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו

    אפרת נוימן
    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה