חיפוש

רוזנברג: עלינו להגן על מי ששומרים על הבריאות שלנו

בנאום שנשאה בוועידת Cleanovation 2022 קראה מנכ"לית ארגון חברות הניקיון ליישם את ההסכם הקיבוצי כדי לפתור את המחסור בעובדים: "אין סיבה לא לספק העלאת שכר לעובדים שעוסקים בעבודה פיזית ובלתי מתגמלת"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
33261
33261
עו"ד ורוניקה רוזנברג, מנכ"לית ארגון חברות הניקיון בישראל צילום: תומר אפלבאום
עו"ד ורוניקה רוזנברג, מנכ"לית ארגון חברות הניקיון בישראל צילום: תומר אפלבאוםתוכן שיווקי
דניאלה שמגר, בשיתוף ארגון חברות הניקיון בישראל
תוכן שיווקי

עו"ד ורוניקה רוזנברג, מנכ"לית ארגון חברות הניקיון בישראל, קראה לקדם רפורמה שתשפר את מעמד עובדי הניקיון. "צריך שניים לטנגו", אמרה בנאום שנשאה בוועידת Cleanovation 2022. "המדינה צריכה לקחת אחריות על העובדים ששומרים על הבריאות של כולנו".

"עובדי הניקיון בישראל נמצאים בכל מקום", אמרה רוזנברג. "הם אלו שמנקים את חדרי הניתוח, את בתי האבות ובתי הספר ואת שאר המרחבים הציבוריים". משבר הקורונה רק הבליט את תרומתם למניעת מחלות וזיהומים, אמרה. "עובדי הניקיון עמדו בחזית המגפה, הם היו הראשונים להדליק את האור והאחרונים לכבות אותו".

אלא שחרף חשיבות תפקידו בשמירת בריאות הציבור, רוזנברג הדגישה כי ענף הניקיון הוא אחד המוזנחים ביותר בישראל, אשר סובל מחוסר השקעה וממצוקת כוח אדם המתבטאת במחסור של מעל ל-40 אלף ידיים עובדות. "המחסור בעובדים לא פוסח על אף תחום במשק הישראלי, ועלול לפגוע במענה התברואתי שלנו", אמרה.

רוזנברג התייחסה להסכם הקיבוצי שנחתם בנובמבר 2021 עם ההסתדרות הכללית בניסיון לפתור את הבעיה. ההסכם קובע כי עובד ניקיון במשרה מלאה ישתכר כ-36 שקל לשעה לפחות, או יקבל שכר גבוה ב-22% משכר המינימום. אלא שלדברי רוזנברג, יישום ההסכם מותנה בחתימת שרת הכלכלה אורנה ברביבאי על צו ההרחבה. "אין שום סיבה שלא ניישם העלאת שכר ענפי לעובדים שנוטלים חלק בעבודה פיזית קשה ובלתי מתגמלת, שגם סובלת מתדמית נמוכה בחברה הישראלית", אמרה.

ארגון חברות הניקיון, שהוקם באוגוסט 2012, הוא ארגון המעסיקים הגדול, היציג והיחידי בענף שבו מועסקים כיום כ-260 אלף עובדים. הארגון מאגד כ-400 חברות ניקיון המעסיקות יחדיו יותר מ-100 אלף עובדים. לדברי רוזנברג קיימים פתרונות נוספים וברי ביצוע למשבר.

"הארגון פועל לקידום העסקת עובדים פלסטינים ומשרד הביטחון תומך בכך", אמרה. "אנחנו פועלים גם להעסקת עובדים זרים ולהגדרת ענף הניקיון כעבודה מועדפת". לדבריה, הענף מתמודד גם עם מכשול נוסף - מניעת העסקת פליטים ומבקשי מקלט. בינואר צפויה להיכנס לתוקף תקנה המגבילה את עיסוקם של פליטים ב-17 ערים מרכזיות בישראל, אשר מחריגה ענפים רבים במשק כמו תחום המסעדנות והחקלאות, אך לא את ענף הניקיון. האיסור להעסיק את מבקשי המקלט מפלה את חברות הניקיון ועלול להוביל פגיעה חמורה בבריאות הציבור, אמרה.

"הפתרונות הכלכליים קיימים", הדגישה רוזנברג, "באמצעות קבלת תמריצים מהמדינה, קידום חדשנות וטכנולוגיות מתקדמות שיביאו לייעול ענף הניקיון. אבל צריך שניים לטנגו – כמעסיק הגדול בענף, המדינה צריכה לקחת אחריות על עובדי הניקיון ולקדם רפורמה כוללת שתיתן מענה לעובדים ששומרים על הבריאות של כולנו".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פרויקט אאורה סיטי בחדרה. רנט איט רכשה 50 דירות בפרויקט

    420 דירות במיליארד שקל: "הצטברו פה מלאים שיכולים להספיק לכמה שנים"

    יוסף חרש
    אביגדור וילנץ, מייסד ויו"ר אקסייט

    סטארט־אפ השבבים מקריית גת לקראת גיוס ענק לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר

    שגיא כהן
    משתתפי הוובינר של בנק לאומי, מימין לשמאל בכיוון השעון: אפיק להב, אסא ששון, עלמא הופמן וריקי בש, מנהלת מערך הייעוץ בבנק לאומי

    "התיק שלי נחתך ב-18%, אבל יש לי סבלנות וזמן לחכות"

    אסא ששון
    מגרש מכוניות בנמל אילת. יותר מדי שנים ישראל נסמכת על מסים שמוטלים על מחיר המכונית, ופחות על השימוש בה

    אחרי 25 שנה: באוצר מתכננים רפורמה שתרעיד את מערכת המס בישראל

    מירב ארלוזורוב
    הטכניון

    בגרות 115, פסיכומטרי 740: מחיר הכניסה לאחד המקלטים האחרונים מפני ה-AI

    רותי לוי
    *

    "מורה יקבל כאן שכר התחלתי של 16 אלף שקל - אנחנו דורשים ממנו הרבה יותר"