חיפוש

אבטחת אפליקציות בענן כמנוע צמיחה עסקי וכלי ניהולי

אבטחת מידע היא כבר מזמן לא עוד הוצאה הכרחית או "מטרד טכנולוגי", אלא כלי ניהולי מהותי ומנוע צמיחה עסקי. היא מייצרת אמון, מאיצה צמיחה ומאפשרת לחדש בביטחה - גם בעולם שבו בינה מלאכותית וענן משנים את הכללים במהירות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
Shutterstock
עידן בן נאים
תוכן שיווקי

במהלך השנים שבהן אני מלווה ארגונים בישראל ובחו"ל, אני פוגש מנהלים שמבינים שהשיח על אבטחת מידע כבר אינו טכנולוגי בלבד אלא עסקי מובהק, בעיקר אבטחת אפליקציות בענן. אם פעם סייבר נחשב "ביטוח יקר", היום הוא נתפס כנכס שמאפשר לארגונים לחדש, לגדול ולבנות אמון לאורך זמן. השינוי הזה הפך את האבטחה ממעמסה תקציבית למנוע צמיחה.

עידן בן נאים, מנהל פעילות נטסקופ בישראל | צילום: גבריאלה בהרליה
עידן בן נאים, מנהל פעילות נטסקופ בישראל | צילום: גבריאלה בהרליה
עידן בן נאים, מנהל פעילות נטסקופ בישראל | צילום: גבריאלה בהרליה
עידן בן נאים, מנהל פעילות נטסקופ בישראל | צילום: גבריאלה בהרליה

מהוצאה לנכס אסטרטגי
עד לא מזמן, השקעות בסייבר נבעו בעיקר מאילוץ: דרישות רגולציה, תגובה לאירוע חריג או לחץ מצד השוק. האבטחה נתפסה כחסם - משהו שמונע אסון, אבל לא משהו שמקדם את העסק. היום התמונה שונה לחלוטין. שירותי ענן, עבודה היברידית וטרנספורמציה דיגיטלית הם כבר לא בחירה - הם תנאי הכרחי לקיום. בלי אבטחה יציבה אי אפשר להניע מהלך דיגיטלי, וכל פער עלול להפוך ברגע אחד למשבר עסקי. מנהלים שהפנימו זאת יודעים שאבטחה היא לא "עוד שכבת מגן", אלא אחד היסודות שמאפשרים לארגון לנוע קדימה.

אחד השינויים הגדולים הוא ההבנה שאבטחת מידע מייצרת ערך. חברות שמספקות ללקוחותיהן ביטחון ושקיפות בולטות בשוק. בעידן שבו פרצות מידע הופכות לכותרות יום-יומיות, אמון הוא המטבע החשוב ביותר. ארגון שמצליח להוכיח שהמידע מוגן ושקוף, זוכה לא רק בנאמנות אלא גם ביכולת להתרחב לשווקים חדשים ולרתום שותפים אסטרטגיים.

גם בארגון עצמו ההשפעה ברורה: כשאבטחת מידע משולבת בתהליכי פיתוח (DevSecOps), אפשר להוציא לשוק שירותים חדשים מהר יותר, בלי להתפשר על אבטחה. ארכיטקטורות כמו Zero Trust או SASE מראות שאפשר לשלב בין רמת הגנה גבוהה לבין גמישות עסקית.

גם הרגולציה נתפסה במשך שנים כאיום על חברות. מנהלים חששו מקנסות, מהבירוקרטיה ומהעיכובים שהיא עלולה לגרום. אבל בפועל, ארגונים שמטמיעים כלים מתקדמים לניהול מדיניות ולבקרת מידע מגלים שהרגולציה הופכת ליתרון. היא מוכיחה ללקוחות שהחברה מחויבת לפרטיות ולשקיפות, מסר שמבדל אותה מהמתחרים.

כמנהל הפעילות של נטסקופ בישראל, אני רואה מקרוב איך חברות גדולות מיישמות את הגישה הזו. נטסקופ פועלת כיום עם יותר מ-3,800 לקוחות ברחבי העולם, בהם עשרות מהחברות הגדולות במדד Fortune 100. כולן מבינות שהשקעה באבטחת סייבר היא לא רק "הוצאה על טכנולוגיה", אלא החלטה עסקית שמאפשרת להן להתקדם בבטחה.

הפלטפורמה שלנו, שמאחדת רשת ואבטחה, מאפשרת לעובדים גישה מאובטחת ומהירה לאפליקציות ענן מכל מקום – מהמשרד, מהבית או בדרכים. הפלטפורמה לא רק מגנה על המידע, אלא גם מייעלת תהליכים, משפרת פרודוקטיביות ומעניקה חוויית משתמש רציפה.

בינה מלאכותית - מנוף עסקי חדש
אי אפשר לדבר על העתיד בלי להתייחס לבינה מלאכותית. ארגונים מבינים שהאצת השימוש ב-AI יוצרת מצד אחד הזדמנות אדירה לחדשנות, אך מצד שני גם סיכוני סייבר חדשים. מידע רגיש יכול לדלוף למודלים חיצוניים, קוד עלול להיחשף, ותהליכי עבודה שלמים יכולים להפוך לנתיב תקיפה חדש.

כאן באה לידי ביטוי האבטחה. רק תשתית מבוססת עקרונות Zero Trust וניהול נתונים חכם מאפשרת לארגונים לנצל את הפוטנציאל של AI בלי לוותר על שליטה ועל פרטיות. מי שיבנה את התשתית הזו נכון, יוכל לחדש מהר יותר ובביטחון מלא.

אבטחה וחדשנות - לא סתירה אלא שילוב
בפגישות עם מנהלים אני עדיין שומע לעיתים את המשפט "אבטחת המידע מאטה אותנו". אבל המציאות היא הפוכה: אבטחה חכמה היא זו שמאפשרת לחדש. היא מייצרת את הביטחון הדרוש כדי להוציא לשוק שירותים חדשים בלי לחשוש מהשלכות של זליגת מידע או חשיפה לתקיפה.

המסקנה ברורה: אבטחת מידע היא כבר מזמן לא "מטרד טכנולוגי" אלא כלי ניהולי מהותי. היא מייצרת אמון, מאפשרת צמיחה ומאפשרת לחדש בביטחה - גם בעולם שבו בינה מלאכותית וענן משנים את הכללים במהירות.

האתגר של כולנו כמנהלים הוא לא האם להשקיע בסייבר, אלא איך להפוך אותו לנכס אסטרטגי שמאפשר לארגון להתקדם. ככל שנפנים זאת מוקדם יותר, כך נוכל למצב את החברות הישראליות בחזית - לא רק מבחינה טכנולוגית, אלא גם מבחינה עסקית ותחרותית.

הכרה בין-לאומית
גרטנר ממצבת את נטסקופ כמובילה (Leader) בריבוע הקסם (Magic Quadrant) בתחום ה-SSE וה-SASE, "הישג שמוכיח את היכולות הטכנולוגיות ואת הערך העסקי שהחברה מספקת ללקוחות. המיצוב הזה אינו רק תעודת כבוד, אלא גם עדות לכך שנטסקופ מצליחה לשלב בין חדשנות טכנולוגית, אבטחה מתקדמת ותמיכה באסטרטגיות עסקיות של לקוחות בכל רחבי העולם", אומר עידן בן נאים, מנהל הפעילות של נטסקופ בישראל.

הכותב הוא מנהל הפעילות של נטסקופ בישראל

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אריה דברט. "המידע היה שקוף למשקיעים"

    איש העסקים גייס 100 מיליון ש' בלי רישיון, ו-28 חברות נדל"ן בדרך לקריסה

    סימי ספולטר
    מפתח תוכנה. הטכנולוגיה מאפשרת ליצור כמויות אדירות של קוד באמצעות סוכני AI שפועלים במקביל

    יעילים מתמיד, ומותשים: מתכנתים מתחילים לדבר על הצד האפל בעבודה עם AI

    שגיא כהן
    לב אזור הביקוש למשרדים לאורך נתיבי איילון

    בשוק המשרדים המוצף מבינים: המכה הכואבת מכולן נחתה

    הדר חורש
    נטע דויטש

    "אני מגיעה ל-30 אלף שקל בחודש, ולא תקועה במשרד בין 9 ל-17"

    מיכל פלטי
    צחי ארבוב וברק רוזן

    הטיסה לפריז, הפגישה בהרצליה פיתוח — והאיש שיקבל 800 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    אישה עובדת במשרד (אילוסטרציה). "העבודות האלה נעלמות כי הכי קל להחליף אותן"

    כל הצוות הוחלף בתוכנת AI: "העבודות האלה נעלמות, הכי קל להחליף אותן"