חיפוש

אנרגיה חיובית: הסטנדרטים הגבוהים של חברת מטרני בתכנון מערכות חשמל

חברת מטרני, המתמחה בייעוץ ותכנון הנדסי של מערכות חשמל במבני מגורים, מסחר, מלונאות ומוסדות ציבור. משלבת לצד ידע ומקצועיות פיקוח קפדני ובטיחות כערך עליון. המטרה: הפקת תוצר המשקף את ביצוע העבודות, צמצום עלויות הקמת הפרויקט ומתן מענה כולל לדרישות היזם

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
פרויקט מלנייה - מתחם 1000 ראשל"צ, אדריכל משה צור
פרויקט מלנייה - מתחם 1000 ראשל"צ, אדריכל משה צור
פרויקט מלנייה - מתחם 1000 ראשל"צ, אדריכל משה צור צילום: פרטי
פרויקט מלנייה - מתחם 1000 ראשל"צ, אדריכל משה צור צילום: פרטי
גיא פישקין, בשיתוף מטרני ייעוץ לחשמל
תוכן שיווקי

עבודות חשמל היו מאז ומתמיד חלק אינטגרלי מעולם הבנייה. זהו אחד מצרכי חיינו הבסיסים בעידן המודרני, אשר למעשה אין לנו כל יכולת קיום בלעדיו. במיוחד בענף הבנייה, קיימת חשיבות עליונה לביצוע תכנון מקדים של מערכות החשמל, תוך הקפדה על עמידה בתקנים המחמירים ביותר ושמירה על בטיחות כערך עליון. מרכיבים אלו הם חלק מחתירה בלתי מתפשרת הנדרשת מכל יזם או קבלן באשר הוא, לטובת שמירה על ביטחונם של הדיירים או המשתמשים השונים במבנה, לצד התאמה מלאה עבור הצרכים והדרישות העולים מהשטח.

מרדכי מטרני | צילום: סטודיו יואל קדם
מרדכי מטרני | צילום: סטודיו יואל קדם
מרדכי מטרני | צילום: סטודיו יואל קדם
מרדכי מטרני | צילום: סטודיו יואל קדם

תכנון מקדים של מערכות החשמל
חברת מטרני ייעוץ לחשמל נחשבת בעשור האחרון לגורם בעל מוניטין יוצא דופן בענף החשמל בישראל. העדות לכך הם הביקושים הגבוהים להם היא זוכה מצד חברות נדל"ן ויזמים מהבולטים במשק, אשר פונים אליה בתדירות לטובת ייעוץ וביצוע תכנון מערכות החשמל. והסיבה ברורה: הבטחת עמידה בכל הדרישות וחשוב מכל, הרצון לצמצם למינימום האפשרי את הצורך לבצע שינויים במערכות החשמל שנכפו כתוצאה מהיעדר תכנון מקדים ובכך לצמצם את עלויות הפרויקט.

מוטי מטרני, מהנדס חשמל במקצועו ובוגר תואר שני במינהל עסקים, הוא האיש האמון על הקמת החברה ומי שמנהל אותה במקצועיות מזה 8 שנים. בניסיון לתאר את הפרקטיקה העומדת מאחורי כל פרויקט אותו לוקחת החברה תחת חסותה, מציג מטרני את תחומי האחריות עליהם היא אמונה, וכאלו המזכים אותה לביקושים מקיר לקיר על ידי חברות נדל"ן ויזמות בהיקפים שונים. "התפקיד שלנו הוא מאוד פשוט ומסתכם בהתאמה של מערכות החשמל לבניין בצורה המיטבית, כולל התייחסות לתחזוקה עתידית ותפעול המבנה או המתקן בסטנדרט הגבוהה ביותר", מדגיש מטרני.

"השלב הראשון מול כל לקוח הוא הבנת הצרכים והיעוד של המתקן. התכנון מתמקד בהכנת תוכניות וכתבי כמויות עבור היזם, ומשם יציאה למכרז מאוזן בו ניתן להשוות תעריפים ומחירים בסימן 'תפוחים מול תפוחים', עד לקבלת ההצעה האיכותית והמשתלמת ביותר. לאחר בחירת הקבלן המבצע, המשימה שלנו היא להמשיך ולעבוד מולו בצמוד, לפקח על עבודתו ולוודא כי הוא אכן מבצע כהלכה את כלל עבודות החשמל, בדיוק ובהתאמה לתוכניות שגיבשנו מבעוד מועד".

עד כמה מהותי תהליך תכנון מקדים של מערכות חשמל לכל מבנה באשר הוא?
"תכנון איכותי ומדויק של מערכות החשמל הוא חלק מהותי וקריטי בכל פרויקט, שכן מדובר באחת משלוש המערכות החשובות ביותר, כאלו שיש בידן להשפיע על המבנה ועל סביבתו. הכוונה היא שבמידה והתכנון יהיה לקוי או לא ורסטילי בהתאמה לדרישות הנחוצות, הנזק שעשוי להיגרם כתוצאה מעבודות החשמל שתתבצענה על מנת לתקן את הנזק עלול להגיע אפילו למיליוני שקלים. זוהי אחת הבעיות של לא מעט יזמים שיוצאים לדרך, שלא מספיק נותנים את הדעת לחשיבות מערכות החשמל הקיימות בתוכו. התוצאה היא עוגמת נפש אחת גדולה, אותה ניתן היה, כמעט באופן גורף, למנוע באמצעות ביצוע תכנון מפורט של מערכות החשמל".

יש לך דוגמה כזו מהניסיון המקצועי שלך עד היום?
"בוודאי. יצא לי לקחת חלק בפרויקט בו תוכנן גודל מסוים של שנאים, אבל בפועל במהלך שלב הביצוע נוכחו היזמים לראות שישנה בעיה בהספק הקיים ביחס למתקן. זה הצריך החלפה לא רק של השנאים בלבד, אלא גם החלפה של לוחות המתח הראשיים והתאמה שלהם לזרמי הקצר והכבילה המובילים בין השנאי ללוחות. זוהי דוגמה טובה עד כמה תכנון מפורט ובחינה מדוקדקת של הצרכים יכולה הייתה למנוע תהליך מורכב במיוחד".

העיניים של היזם
משרדי חברת מטרני הממוקמים בגן-יבנה, מאגדים תחתם מהנדסי חשמל, שרטטים ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה בארץ. פעילות המשרד מתפרסת על פני עבודות תכנון חשמל ופיקוח בפרויקטים מסוגים שונים, תוך התמחות בבנייה רוויה, מרכזים מסחריים, בתי מלון, מגדלי משרדים, תכנון פנים ועוד. בין הלקוחות הבולטים עימם נמצאת החברה בקשרי עבודה שוטפים, ניתן למנות חברות מהמובילות במשק, ביניהן קבוצת תדהר, פרשקובסקי, מלירסון, קניוני פרנדלי, חברות ניהול פרויקטים כגון ווקסמן גוברין, אחים מרגולין, AM הנדסה, CBRE ירון לוי, YBPM יגאל בנדל ועוד.

פרויקט דגל, בו לקחה חלק הקבוצה כלל תכנון פנים וייעוץ חשמל מקיף עבור משרדי חברת "אמזון" בתל-אביב, המשתרעים על פני כ-20 אלף מ"ר. לפרויקט זה מתווספים פרויקטים נוספים עבור משרדי דואר ישראל במודיעין, מלון חדש של רשת "בראון" באילת (נמצא בימים אלה בשלבי ביצוע), כמו גם מגדל משרדים של קבוצת פרשקובסקי במתחם ה-1000 בראשון-לציון (נמצא בשלבי מסירה). עוד מציינים במטרני כי הם מקדמים פרויקט ענק נוסף של קבוצת תדהר במתחם הסיטי בגבעתיים, הכולל ייעוץ ותכנון מפורט לטובת הקמת מגדל משולב על טהרת עירוב שימושים למגורים ומסחר.

לדברי מטרני, החברה אותה הוא מוביל נדרשת כדבריו לשמש כ'עיניים של היזמים' בשטח בכל הקשור למערכות החשמל. "החשמל לא השתנה וסביר להניח גם לא צפוי להשתנות בעשורים הבאים, שכן השקע ימשיך לעבוד איתנו ובלעדינו", הוא אומר. "מה שמכריע בסופו של דבר הוא כיצד השקע נבנה ובאיזו תמורה, יחד עם המענה וההתאמה שלו לדרישות לקוח הקצה. כאן אנחנו נכנסים לתמונה באמצעות ידע מקצועי רחב, הן בשלבי התכנון והן לאורך כל שלבי הביצוע. זה בסוף מה שעושה את ההבדל ומעניק לפרויקט את הערך המוסף".

גם כאן מספק מטרני דוגמה מפרויקט בו לקחה החברה חלק. "הגיע אלינו לאחרונה לקוח שביקש להוציא לפועל תוכניות בצורה מיידית ובלוח זמנים מטורף. לא נבהלנו והקצנו לטובת הפרויקט כוח אדם ייעודי, כולל היערכות מיוחדת על מנת לעמוד במשימה. זה משהו שמייחד אותנו, אנחנו רואים בלקוח עולם ומלואו וחדורי רצון להפוך עולמות על מנת לספק לו את השירות הטוב ביותר".

חשמל בחזית החדשנות
בחברת מטרני לא קופאים על השמרים. בו זמנית עם הביקושים הערים והיקף הפרויקטים הרבים בהם היא לוקחת חלק, ממשיכים בתנופת התפתחות יוצאת דופן, בדגש על הפן הטכנולוגי.

"אנחנו משקיעים משאבים גדולים מאוד בכדי להיות בחזית החדשנות", אומר מטרני. "זה כולל שימוש בתוכנות המשוכללות ביותר הקיימות בשוק ושילובן כחלק מתמהיל העבודה השוטף מול הלקוחות".

במה מאופיינת הפעילות שלכם בהשוואה לקולגות בענף החשמל?
"אנחנו משתדלים להסתכל על עצמנו ולתת ללקוח את השירות המובחר בסטנדרטים הכי גבוהים שיש. זה מתחיל בתכנון מעמיק וירידה עד לרזולוציות הכי קטנות ברמת הבורג, במטרה ליצור ליזם מינימום השקעה במקסימום רווח. זה נשמע אולי קצת קלישאתי, אבל ברגע שאנחנו יכולים לבצע את החישוב ולאפשר ליזם להיות שלם במוצר אותו הוא מתכנן, וכפועל יוצא מכך גם לקבל את ההחלטות הנכונות, אנחנו למעשה הופכים את החיים שלו להרבה יותר פשוטים. הכוונה היא בעיקר ליכולת לחסוך. לדוגמה בפסי צבירה, שנאים וכד' ולהוזיל בצורה משמעותית את עלויות הפרויקט, לעיתים בשיעור של עשרות אחוזים. אנו גם מתחייבים כי מערכות החשמל אותן אנו מתכננים יעבדו לטווח של עשרות שנים קדימה".

לאן מועדות פניו של ענף החשמל בעולם הבנייה?
"אנחנו עדים לתקופה מאוד מעניינת עם שורה של חידושים, חלקם כבר נכנסו לפעולה בשנים האחרונות. עיקר הפיתוח מתמקד בבקרת מבנים וציוד קיים שמחובר כולו ומעביר את כלל המידע בצורה אוטומטית. אנחנו נמצאים כפסע מעידן שבו מכל נקודה ניתן יהיה לשלוט, לבקר ולייעל את פעילות החשמל במבנה בעזרת מערכות מתוחכמות. כך לדוגמה, באמצעות לוחות חשמל מתוחכמים אפשר להגיע עד לרזולוציה של כל יציאה ולדעת את נפח הצריכה הקיימת, ומצד שני בכל רגע נתון להיות עם האצבע על הדופק ולדעת מהו סוג התקלה בלוח או במשאבה כלשהי בפרויקט. מה שבטוח הוא שהטכנולוגיה בענף החשמל צועדת קדימה בצעדי ענק. מתפקידנו להמשיך להיות שם ולזהות את המגמות על מנת שנוכל להתאים את עצמנו לצרכי הלקוח ולדרישות שלו, יחד עם התאמה למסגרת התקציבית הקיימת".

איפה נפגוש את מטרני בעוד 10 שנים?
"נעשה הכל כדי להמשיך לתת את הטון בכל הקשור לאיכות פרויקטים, ייעוץ ותכנון חשמל באיכות ללא פשרות, עמידה בלוחות זמנים והשקעה בשירות כנדבך מרכזי למען קהל הלקוחות".

לאתר >>> קבוצת מטרני ייעוץ לחשמל

בשיתוף קבוצת מטרני ייעוץ לחשמל

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אבי מלכה. "אילולא הסיפור עם אופיס דיפו, לא היה סיכוי בעולם שאתמוטט. ב–2012 הרווח הנקי שלי היה 12 מיליון שקל"

    הוא היה "מלך העולם" בעסקים וקרס: "לקחו ממני הכל. עכשיו אני מחפש צדק"

    ענת ג'ורג'י
    פיראס גועבה, מנהל סניף מחסני השוק בקטמון, עם העובדים החדשים: "כל דבר שאני מבקש הם אומרים לי 'כן בוס'"

    "הם באים לעבוד, בלי סיגריות וטלפונים כל היום. אף פעם לא מחסירים ימים"

    אוריאל שכטר
    אלי לאוניד פרמן

    "סיימו תואר בטכניון עם ממוצע 90 פלוס, ומתקשים למצוא עבודה"

    שלומית לן
    הכור הגרעיני KK ביפן. "הקריבו אותנו למען הפיתוח של טוקיו"

    "המשימה - אספקת אנרגיה לכל המדינה": הכירו את הכור הגרעיני הגדול בעולם

    אקונומיסט
    ארנסט אנד יאנג לונדון

    האם אלפי סטודנטים צריכים לדאוג? "זה לא הייטק. לא יחליפו אותם כל כך מהר"

    אפרת נוימן
    בית קפה בתל אביב בזמן המלחמה עם איראן, בשבוע שעבר

    מתווה הפיצוי לעסקים עוד לא הוכרז — אבל אפשר להיערך אליו כבר עכשיו