חיפוש

בין טראומה לטכנולוגיה: כך ער"ן מתמודדת עם העומס הרגשי של ישראל

מאז 7 באוקטובר, אלפי ישראלים פונים מדי יום לעזרה נפשית. מנכ"ל ער"ן, דוד קורן, מספר על הגידול הדרמטי בפניות, על העומס הרגשי על המתנדבים, ועל השילוב בין לב אדם לבינה מלאכותית בשירות ההקשבה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
מועצת המנהלים - דוד קורן - עמותת ער"ן TheMarker Labelsתוכן שיווקי
בשיתוף עמותת ער"ן
תוכן שיווקי

מאז פרוץ המלחמה, קו הסיוע של עמותת ער"ן (עזרה ראשונה נפשית) עובד כמעט ללא הפסקה. "ב-7 באוקטובר קיבלנו 3,500 פניות ביום אחד", מספר מנכ"ל העמותה דוד קורן, בפודקאסט "מועצת המנהלים" של TheMarker Labels "בדרך כלל אנחנו מקבלים בין 800 ל-1,200. זה היה חסר תקדים".

האזינו לפודקאסט:מועצת המנהלים

בין טראומה לטכנולוגיה: כך ער"ן מתמודדת עם העומס הרגשי של ישראל

מועצת המנהלים

בין טראומה לטכנולוגיה: כך ער"ן מתמודדת עם העומס הרגשי של ישראל

אורך-- : --זמן0:00

קורן עומד בראש ער"ן כמעט 15 שנה - שמצטרפת לקדנציה קודמת בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים - ומוביל ארגון שמסתמך על 1,800 מתנדבים. "ניהול מתנדבים זה גם מקצוע וגם אומנות", הוא אומר. "אנחנו משקיעים המון בהכשרה - קורס של חצי שנה ושלושה חודשי תרגול - והמחויבות אלינו ברורה. כמו לצנחנים: מתנדבים פעם אחת, ונשארים מחויבים".

בשנה האחרונה החלה ער"ן לשלב כלי AI בניהול קווי הסיוע, צעד שמסייע להתמודד עם העומס ולהבין טוב יותר את צרכי הפונים. "המערכת החדשה יודעת לזהות בזמן אמת מצבי מצוקה חריפים, לסווג את רמת הדחיפות ולהעביר את השיחה למתנדב המתאים ביותר", מסביר קורן. "המטרה איננה להחליף את האדם, אלא לחזק את יכולת ההקשבה האנושית. הבינה המלאכותית עוזרת לנו להגיע אל מי שזקוק לעזרה מהר יותר ובצורה מדויקת יותר".

עם זאת ולצד ההתרחבות המרשימה, קורן מסביר שהעמותה מתמודדת עם עומס הולך וגובר. "חסרים לנו כ-400 מתנדבים. מצד אחד הביקוש לשירותים שלנו רק גדל, מצד שני ההכנסות מתרומות ירדו משמעותית מאז המלחמה. אנחנו מקבלים מהמדינה המון פרגון, אבל לא מספיק תמיכה ממשית". אתגר נוסף הוא השחיקה של המתנדבים עצמם, שנחשפים מדי יום לטראומות הקשות ביותר. "הפונים שלנו מתמודדים עם אובדן, חרדה וחוסר תקווה", הוא מתאר. "והמתנדבים שואלים 'איך אני יכול לשדר תקווה כשגם אני מרגיש מצוקה?'"

ובכל זאת, קורן אופטימי. "ביום שאני לא אלמד בכל שיחה משהו חדש מהפונה שלי, אדע שצריך להפסיק", הוא מצטט מתנדב ותיק. "היכולת להקשיב באמת - לזה כולנו עוד לומדים".

ניתן להאזין לסדרת הפודקאסטים בspotify או בapple podcast

בשיתוף עמותת ער"ן

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    הדס פרחי. "זה לא שיש לי תוכנית סדורה, שאני הולכת לעשות א', ב', ג', ולהגיע לאיזו נקודה"

    גם משכורת גבוהה לא תשכנע אותם: "לא רוצה לעבוד בדבר אחד כל החיים"

    יהלי פדרבוש
    קמפוס וויקס בגלילות. וויקס לא קנתה את הקרקע, אלא חתמה על חוזה שכירות לעשר שנים, עם אופציה להארכה ל-11 שנים נוספות

    וויקס, צ'ק פוינט ומובילאיי הפכו את עצמן ליזמיות נדל"ן. עכשיו זה מסתבך

    איתי פת-יה
    למצולמים אין קשר לכתבה

    400 מיליארד שקל: מי שומר על הכסף הגדול של ההייטקיסטים?

    יורם גביזון
    משחק דיסני סוליטר. הושק רק לפני כשנה, וברבעון השני כבר הגיע להכנסות של 142 מיליון דולר

    נפילה של 25% ביומיים: סימבה הקפיץ את פלייטיקה, ואז היא שמה אותו בכלוב

    איתי פת-יה
    הבורסה בניו יורק, החודש

    רובם משקיעים במדדים ומרוויחים. האם צריך להפסיק לשים כסף בבתי ההשקעות?

    איתן אבריאל
    הטקס לציון עגינת ספינות סער 6 בבסיס חיל הים בחיפה, 2021

    "מישהו השתגע": מה עשה חיל הים עם נשק ב-17 מיליארד שקל?