את הסיפור של אינווסטו קפיטל כדאי להתחיל לספר במספרים: 700 מיליון דולר שווי נכסים בפורטפוליו בארה"ב ובפורטוגל; עסקאות בהיקף של שני מיליארד שקל בישראל; פעילות שמתפרשת על פני 11 מדינות שונות בארצות הברית ובפורטוגל, בין השאר. מאחורי אינווסטו קפיטל עומדים המייסדים, נועם שפלטר - הבעלים של מכללת "אורין שפלטר השכלה פיננסית", ואוהד ארד, עורך דין ומתכנן פיננסי. בשיחה בפודקאסט "מועצת המנהלים" של TheMarker Labels, שוחח ארד על הצלחות בזמני משבר, תכנון מתמיד קדימה ולמה בכל שבוע הוא מחכה למוצאי שבת בתשע בערב.
האזינו לפודקאסט:זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels
האזינו: "מנהל השקעות נדל"ן חייב שתהיה לו אינטואיציה"
האזינו: "מנהל השקעות נדל"ן חייב שתהיה לו אינטואיציה"
"אינווסטו קפיטל" היא החברה האם, בית השקעות לנדל"ן. אנחנו משקיעים בשוק הנדל"ן בארצות הברית, וגם מעט בפורטוגל בשנים האחרונות", מסביר ארד על החברה. "יש לנו המון סוגים של פרויקטים, אנחנו מגיעים מאסכולה שאומרת שככל שאנחנו יותר מפוזרים כך אנחנו יותר יציבים. חוץ מזה, ככה אנחנו נותנים מענה השקעתי כמעט לכל מי שרוצה; מגיעים אלינו משקיעים מכל רחבי המשק: זה יכול להיות משפחות צעירות, מצד אחד, ומשקיעים כשרים מצד שני".
ארד פורש את תוכניותיו עבור עתיד החברה, תוך התחשבות בסביבתההמשברית בה מתנהל העולם בכלל וישראל בפרט בשנים האחרונות: "התוכניות אף פעם לא מדויקות, כי זה טבעו של עולם. אנחנו אמנם בונים תוכנית עבודה, אבל העובדה היא שאנחנו כבר חמש שנים נמצאים במשבר אחד ארוך ומתמשך. למעשה, 'אינווסטו' קיימת הרבה יותר זמן בתקופת משבר מאשר לפני. אנחנו כבר חמש שנים באי שקט, אבל אנחנו בינתיים הכפלנו ושילשנו את עצמנו. אנחנו נותנים מענה פשוט לכסף של אנשים".
איך נראית השקעה בפרויקט אצלכם?
"בכל פעם גם המשקיעים הראשונים שלנו תמיד מערבים כסף פרטי לפני שמכניסים משקיעים. כמו כן אנחנו התחלנו לגייס כספים בארה"ב ממשקיעים כשרים אמריקאים. למעשה, אנחנו החברה היחידה שעושה את זה היום בישראל, בתחום הזה".
ניתן להאזין לסדרת הפודקאסטים בspotify או בapple podcast
בשיתוף אינווסטו קפיטל




