חיפוש

בין המפרץ למהפכת ה־AI: מה מניע את השווקים?

פרק חדש של "שיחות שוק", יריב מדר, אסטרטג ההשקעות של ילין לפידות, ונמרוד אטיאס, מנכ"ל ובעלי קלריון פתרונות פיננסיים, משוחחים על תגובת השווקים לאירועים גיאופוליטיים, פערי הריבית בין ישראל לארה"ב והתמחור בענף הטכנולוגיה – ומסבירים מדוע חשוב להיערך למגוון תרחישים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
שיחות שוק - הפודקאסט החדש מבית ילין לפידות בשיתוף TheMarker Labels Yelin Lapidot
בשיתוף ילין לפידות
תוכן שיווקי

מלחמת הסחר, המתיחות במפרץ, מחירי הנפט ופערי הריבית בין ישראל לארצות הברית מייצרים עבור המשקיעים תמונה מורכבת. בפרק החדש של "שיחות שוק" מבית ילין לפידות ו־TheMarker Labels, אירח יריב מדר, אסטרטג ההשקעות של ילין לפידות, את נמרוד אטיאס, מנכ"ל ובעלי קלריון פתרונות פיננסיים, לדיון בגורמים שמעצבים כיום את השווקים.

אחד הנושאים המרכזיים שהעלה אטיאס היה התגובה המתונה יחסית של השווקים לאירועים הגיאופוליטיים. מדר הסביר כי אין מדובר בהכרח באדישות, אלא בניסיון להבחין בין כותרת נקודתית לשינוי בעל השלכות ארוכות טווח. לדבריו, "אירועים, גם אם מאוד נקודתיים וספציפיים, לא משפיעים בהכרח על התמונה הגדולה". לשאלתו של אטיאס, על אירוע נקודתי שעשוי להיות גיים צ'יינג'ר, ציין מדר את החזרה ללחימה עצימה במפרץ לצד מצב מתמשך של חוסר וודאות.

האזינו לפודקאסט:שיחות שוק

בין המפרץ למהפכת ה־AI: מה מניע את השווקים?

שיחות שוק

בין המפרץ למהפכת ה־AI: מה מניע את השווקים?

אורך-- : --זמן0:00

השניים התייחסו גם לירידת הריבית בישראל, לעומת האפשרות שהריבית בארצות הברית תישאר גבוהה ואף תעלה. "שאלה שחוזרת פה היא איך השוני הזה בתוואי של הריבית בין ישראל לארה"ב צריך לבוא לידי ביטוי בתיק של החוסך הישראלי?", חידד אטיאס. הפער עשוי להשפיע על שער הדולר, על שוק האג"ח ועל סקטורים כמו נדל"ן ובנקאות. לנוכח חוסר הוודאות, אמר מדר, "צריך לבנות משהו קצת יותר מגוון ומבוזר שיודע להתמודד עם כל התרחישים האלה".

הדיון עבר גם לתשואות האג"ח הממשלתיות בארצות הברית, המתקרבות ל־5%, ולשוק המניות שממשיך להפגין עוצמה. במרכזו ניצבה מהפכת ה־AI, שמובילה לצמיחה מהירה ולהשקעות חסרות תקדים בתשתיות. עם זאת, מדר הדגיש כי עדיין מוקדם לקבוע אם ההשקעות כבר מניבות תשואה מספקת: "לא כולם לדעתי יכולים לנצח במשחק הזה".

אטיאס סיכם את תפקיד הליווי בתקופות כאלה: "אנחנו בקלריון ואני באופן אישי, לאורך השנים מאוד נוקט במשנה זהירות. שאם ניתפס בעוד שנה, שנתיים, שלוש - אף אחד לא יודע מתי יהיו ירידות ותיקונים חדים - שהלקוחות ידעו לצלוח את זה. אני חושב שזה התפקיד של סוכן בענף הזה, לדעת למנוע מהלקוחות לעשות טעויות בזמנים הכי לא נכונים".

ניתן להאזין ל"שיחות שוק" ב-SPOTIFY וב-APPLE PODCAST

בית ההשקעות ילין לפידות עוסק בשיווק פנסיוני/השקעות (ולא בייעוץ) ולו זיקה למוצרים פנסיוניים ופיננסיים המנוהלים על ידו. הכנס אינו מהווה תחליף לייעוץ/שיווק פנסיוני/השקעות המבוצע בידי בעל רישיון עפ"י דין והמתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. האמור אינו מהווה התחייבות להשגת תשואה כלשהי.

בשיתוף ילין לפידות

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אבי שומר

    "אפשר להגיע כאן ל-20 אלף שקל בחודש, אבל זה לא מעניין אותם. הם לא באים"

    רותם שטרקמן
    הונאות

    "איבדתי אלפי שקלים, אני מתבייש. אפילו לאשתי לא סיפרתי"

    ליאת לוי
    ג'יימי ביטון. "הלימודים היו הדת שלנו"

    עם 12 תארים מהרווארד, ייל ואוקספורד — זה כנראה האדם המשכיל בעולם

    ניו יורק טיימס
    יוסי אלמלם

    אף אחד לא קיבל אותו לעבודה. כיום יש לו חברה ששווה 5 מיליארד שקל

    ענת ג'ורג'י
    יואב סוכרי

    אקזיט האלכוהול: "קוקטייל ב–60 שקל הרבה יותר רווחי מסטייק של 160 שקל"

    ירדן בן גל הירשהורן
    התחדשות עירונית חרדים

    בפעם הראשונה: פרויקט הפינוי־בינוי המצליח שמסעיר את החרדים בירושלים