חיפוש

צפו: כיצד מגיבים השווקים למדיניות המכסים של הנשיא טראמפ?

מדי חודש יונתן נשיא, ראש תחום השקעות חו"ל בילין לפידות ומשה (צ'יקו) ליבר, סמנכ"ל פעילות סוכנים, ייפגשו באולפן לסיכום חודש בשווקים המקומיים והגלובליים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
הדו"ח החודשי | מה קרה בשווקים ביולי 25? והאם האופטימיות מוצדקת? Yelin Lapidotתוכן שיווקי
בשיתוף ילין לפידות
תוכן שיווקי

חודש יולי הציג מגמות חיוביות בשווקי ההון, המכסים החדשים שהוטלו על סין, קנדה והאיחוד האירופי מראים תמונה יציבה, והדוחות החיוביים של החברות הגדולות מפיחים אופטימיות בשווקים.בפרק החודשי של ה"דו"ח החודשי", הפודקאסט של ילין לפידות ו-TheMarker Labels, יונתן נשיא, ראש תחום השקעות חו"ל, ומשה (צ'יקו) ליבר, סמנכ"ל פעילות סוכנים, סיכמו את ההתפתחויות המרכזיות בשווקי ההון בחודש יולי והציגו תמונה מורכבת - אך אופטימית.

לאחרונה נכנסו לתוקף בארה"ב מכסים חדשים על ייבוא ממדינות כמו סין, קנדה והאיחוד האירופי. נשיא ציין כי טראמפ מנהל את הסוגייה בזהירות יחסית: "התחושה היא שפחות או יותר מתייצבים", והוסיף: "מגיעים לרמות מכסים שמשמעותית יותר גבוהות מאשר היו קודם, אבל לא רמות שהן גיים-צ'יינג'ר ושלא יהיה אפשר לנהל את הכלכלה איתן".

האזינו לפודקאסט:זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels

צפו: כיצד מגיבים השווקים למדיניות המכסים של הנשיא טראמפ?

זירת הפודקאסטים של TheMarker Labels

צפו: כיצד מגיבים השווקים למדיניות המכסים של הנשיא טראמפ?

אורך-- : --זמן0:00

הפד אמנם הותיר את הריבית על כנה, אך שני חברי ועדה – אותם מינה הנשיא טראמפ - הצביעו בעד הורדתה. "אני הייתי מצפה שכן נראה הורדת ריבית בספטמבר, ולפחות עוד אחת השנה, בנובמבר", מסביר נשיא. ההחלטות האלו, מטבען, משפיעות על שווקים ברחבי העולם וגם בישראל: "גם בישראל אנחנו מעריכים שתגיע הורדת ריבית לקראת סוף השנה או בתחילת שנה הבאה. אם הריבית בארה"ב יורדת זה מעודד את בנק ישראל להוריד את הריבית – אבל בישראל יש גורמים ספציפיים נוספים שיכולים להשפיע על כך".

לסיום, שוחחנו השניים על הדוחות של רבעון 2 שהתפרסמו לאחרונה והציגו תוצאות טובות לגוגל, מייקרוסופט, מטא ופלנטיר, לעומת אמזון שהציגה דוחות פחות טובים. "החברות די שומרות על התחזיות שלהן, שהיו מראש. סך הכול, בחזית הרווחים, החברות בארה"ב נראות טוב מאוד ואפילו מצוין. האם יש אופטימיות מוגזמת בשווקים? כדי לענות על השאלה הזו צריך להבין כמה מתוך זה מתומחר, ואולי מתומחר ביתר".

ניתן להאזין ל"הדו"ח החודשי" בספוטיפיי וב- apple podcast

בשיתוף ילין לפידות

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בנייה ברמת גן. לפי הסכמי המתנה, הדירות יושכרו לאחר סיום הבנייה

    הסב מימן דירות ל–12 נכדים. השופט קבע כמה מס רכישה ישלם

    אפרת נוימן
    תחנת טירה כוכב יאיר

    לאחר יותר מ-100 שנים: חלק מהמסילה המזרחית קם לחיים — ונותר כמעט שומם

    יפעת ראובן
    שליחי תן ביס

    "אדם מבחוץ היה חושב שזו החברה המוצלחת בעולם": מאחורי ההידרדרות בתן ביס

    עומר תמרי לאון

    רק אחרי מותה גילו בנותיה את ההקלטות שחושפות את הסוד שהסתירה | תחקיר

    נתי טוקר
    שליחי תן ביס

    "אדם מבחוץ היה חושב שזו החברה המוצלחת בעולם": מאחורי ההידרדרות בתן ביס

    עומר תמרי לאון
    אסף מוגרבי (מימין) ואלעד שמרלינג

    "אנחנו מוכרים דירות יוקרה ב-6–7 מיליון שקל, לא דירה ראשונה לזוג צעיר""אנחנו לא מוכרים דירה ראשונה לזוג צעיר, אלא דירות לוקסוס ב-6–7 מיליון שקל"