חיפוש

עתיד החקלאות טמון בעמידות הזרעים לשינוי האקלים

במציאות שבה שינויי האקלים והידלדלות משאבי הקרקע מאיימים על ייצור המזון העולמי, חברת הפיתוח הישראלית סאליקרופ (SaliCrop), מציעה פתרון טיפול בזרעים המאפשר לחקלאים להגדיל את היבול ולשפר את עמידות הצמחים לתנאים קיצוניים. חדשנות טכנולוגית ללא שינוי גנטי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
שיתוף פעולה עם משק רייך בפארן בשיתוף PICK UP
שיתוף פעולה עם משק רייך בפארן בשיתוף PICK UP
שיתוף פעולה עם משק רייך בפארן בשיתוף PICK UP
שיתוף פעולה עם משק רייך בפארן בשיתוף PICK UP
גלי לויטה ליבוביץ, בשיתוף SaliCrop
תוכן שיווקי

מציאות מאתגרת דורשת פתרונות חדשניים: לפי דו"ח של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (2024), כ-1.4 מיליארד דונם, המהווים 10% מהקרקע העולמית, מושפעים ממליחות, כאשר מיליארד דונם נוספים נמצאים בסיכון. מחקר של נאס"א, שפורסם בכתב העת Nature Food צופה ירידה של 24% בתשואות יבולי התירס כתוצאה משינויי האקלים בלבד. את המענה המיידי לאתגרים שמציבים שינויי האקלים ועם פתרון ישים ומוכח כבר כיום, המעניק לחקלאים ביטחון ושיפור משמעותי בתשואות היבול, מספקת חברת סאליקרופ. מדובר בפיתוח המבוסס על טכנולוגיה חדשנית ובת קיימא המאפשרת לחקלאים להתמודד עם אתגרי האקלים הקיצוניים, כגון חום יובש ומליחות, ובכך נותן מענה מיידי לצורך הדחוף של החקלאים וחברות זרעים בעולם. "סאליקרופ מציעה פתרון מוכח ומיידי המתמקד בגידולים בשדה פתוח הסובלים מעקות אביוטיות הקשורות לשינוי האקלים הקיצוני, ומאפשר להם להתמודד עם תנאי קרקע וסביבה מאתגרים", אומרת מנכ"לית החברה, כרמית אורון. "זהו פתרון שעובד כאן ועכשיו, עם תוצאות מוכחות בשטח", היא מבטיחה.

הצלחה מוכחת - עשרות אלפי דונמים ברחבי העולם
לפי נתוני החברה, פועלת סאליקרופ ביותר מ-10,000 דונם ברחבי העולם, עם מעל ל-200 חלקות מסחריות. אורון מסבירה כי הטכנולוגיה המיועדת כאמור להגברת עמידות הזרעים לתנאי עקה אביוטיים, תוך הגדלת היבול ושמירה על היציבות החקלאית, המיושמת בהצלחה בגידולים מסחריים כגון עגבנייה, בצל ופלפל, וכן בתצפיות בגידולים נוספים כמו אורז, אספסת וסלק סוכר. "אנחנו מצליחים לממש את הפוטנציאל הגנטי של הזרעים המסחריים ולהגביר את עמידות הצמח לתנאים קשים, מה שמוביל להגדלת התשואות ולהפחתת הפסדי יבול", מסביר אורון בית אור, האגרונום הראשי ומנהל התפעול של החברה, שמדגיש כי סאליקרופ היא הפתרון של היום לאתגרי החקלאות של המחר.

אורון בית אור | צילומים: סאליקרופ
אורון בית אור | צילומים: סאליקרופ
אורון בית אור צילום: סאליקרופ
אורון בית אור צילום: סאליקרופ

מודל עסקי מבוסס שיתופי פעולה גלובליים
המודל העסקי של סאליקרופ מבוסס על התמקדות בשיתופי פעולה עם ענקיות הזרעים העולמיות, כדוגמת Bayer ואחרות. זאת כדי לחדור לשווקים מרכזיים באירופה, ארצות הברית והודו. "הייחודיות של החברה הוא במתן פתרון טכנולוגי סקלאבילי ומשתלם, עם החזר השקעה גבוה לחקלאים", מסבירה אורון ומתייחסת להרחבת המודל העסקי והפוטנציאל הגלובלי: "הטכנולוגיה שלנו אינה תלויה בגנטיקה של הזרעים וניתנת להטמעה במגוון רחב של זנים וסוגי גידולים, מה שהופך אותה לפתרון רוחבי עם פוטנציאל גלובלי משמעותי. מדובר בהרבה מעבר לפתרון מיידי, אלא גם בבניית מודל עסקי מבוסס נתונים, המסייע לחקלאים לקבל החלטות מושכלות המבוססות על ביצועים מוכחים. לראייה, שיתופי הפעולה הגלובליים עם חברות מסחריות גדולות כמו Bayer, Conesa, Sakta, ו-KWS מעידים על אמון במוצר וביכולת ההתרחבות לשווקים חדשים".

גידול בצל בשיתוף פעולה עם גד"ש יטבתה: מימין אורון בית אור, כרמית אורון ואורי  מישלין מנה"ל גד"ש יטבתה
גידול בצל בשיתוף פעולה עם גד"ש יטבתה: מימין אורון בית אור, כרמית אורון ואורי  מישלין מנה"ל גד"ש יטבתה
גידול בצל בשיתוף פעולה עם גד"ש יטבתה: מימין אורון בית אור, כרמית אורון ואורי מישלין מנה"ל גד"ש יטבתה צילום: צילומים: סאליקרופ
גידול בצל בשיתוף פעולה עם גד"ש יטבתה: מימין אורון בית אור, כרמית אורון ואורי מישלין מנה"ל גד"ש יטבתה צילום: צילומים: סאליקרופ

חדשנות טכנולוגית ללא שינוי גנטי
בעידן בו קיימות ורווחיות הולכות יד ביד, סאליקרופ מציעה החזר השקעה מהיר לחקלאים ולמשקיעים תוך יכולת ניצול קרקעות בעלות מאפיינים בעייתיים. כך, יכולים להפוך הפתרונות של סאליקרופ להפוך חקלאות לאתגרי שינויי האקלים באמצעות ניצול חכם של משאבים. "הטכנולוגיה שפיתחה החברה מבוססת על שפעול מערכות ההגנה של הצמח, שגורם לאפקט אפיגנטי, ללא צורך בשינוי גנטי או בשימוש בכימיקלים מזיקים", מחדד בית אור ומוסיף כי הפתרון קל ליישום ואינו דורש תהליכי רגולציה ארוכים, מה שמקנה לחקלאים ולשותפים העסקיים גמישות ומהירות בשוק.

התרחבות עתידית והיבט חברתי וסביבתי
סאליקרופ מתכננת להרחיב את פעילותה לשווקים מתפתחים כמו אפריקה ודרום אמריקה, שם לדבריה של אורון השפעות שינויי האקלים חמורות ביותר. "שווקים אלו, המציעים הזדמנויות עצומות להגדלת הכנסות ולחיזוק המעמד של החברה כמובילה עולמית בתחום, יכולים גם כן ליהנות מהיתרונות הכלכליים של סאליקרופ המחויבת גם לשיפור הביטחון התזונתי העולמי ולהפחתת אובדן מזון עולמי", היא מסבירה ומדגישה כי באמצעות הפתרון שמציעה החברה היא יכולה לסייע למדינות מתפתחות לשפר את זמינות המזון ולמזער את השפעות המחסור במים.

הדרך ממחקר למסחור - היא אתגר שהפך להצלחה ומהווה כיום הזדמנות להשקעה וצמיחה בינלאומית. "אנחנו מקבלים פניות מכל העולם, חקלאים, מחברות זרעים וגורמים אסטרטגיים", משתף בית אור שמודה כי המעבר מהשלב המחקרי לתחום המסחרי היה מאתגר "למרות שכיום אנו רואים את התוצאות בשטח". לדבריו, סאליקרופ הצליחה למצב את עצמה כשחקן מוביל בשוק החקלאות המתחדש, וכיום החברה מזמינה שותפים ומשקיעים להצטרף להמשך המסע, ועל פי המודל העסקי הייחודי בו לכל מדינה אליה נכנסת החברה היא עושה זאת עם שותף אסטרטגי מקומי, שמזהה את הצרכים הייחודיים של האזור.

עד כה גייסה סאליקרופ 1.5 מיליון ש"ח ממענקי הרשות לחדשנות, ו-2.5 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים. כעת, היא יוצאת לסבב גיוס נוסף להרחבת הפעילות בשווקים הקיימים כגון ספרד ומדינות חדשות, כולל דרום אמריקה, אפריקה ואסיה. "פיתוח זן חדש אורך כ-7 שנים ודורש השקעה של מיליוני דולרים", מסבירה אורון. "הטכנולוגיה שלנו מספקת פתרון מיידי, עם תוצאות מוכחות כבר בעונה הראשונה, ובכך היא חוסכת זמן ומשאבים לחקלאים ולחברות הזרעים, ולכן כל השקעה מאפשרת לבצע שינוי אמיתי - בין אם דרך השקעה ישירה או שיתוף פעולה עסקי", היא מסכמת.

סאליקרופ (SaliCrop)
שנת הקמה: 2013
תחום עיסוק: פיתוח טכנולוגיה חדשנית, בטוחה ובת קיימא לשיפור זרעים, המיושמת ישירות על הזרע עצמו.
מוטו מוביל: טכנולוגיה המאפשרת לחברות זרעים וארגוני מגדלים לשפר יעילות הגידול והרווחיות, בגידולי שדה פתוח החשופים לשינוי האקלים.

לאתר החברה>>

בשיתוף SaliCrop

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    דוכן של מיסטרל בתערוכת נשק בוושינגטון. החברה משמשת כקבלן ראשי בחוזים של משרד ההגנה האמריקאי

    אקזיט לאייל בנאי: אונדס קונה את מיסטרל בעסקת מניות בשווי 175 מיליון ד'

    חגי עמית
    בורסת סיאול, היום. לאיראן יש דרך לשבש את המכונה הכלכלית העולמית

    הזינוק בנפט והמפולת בשווקים הם הניצחון של איראן על טראמפ

    דפנה מאור
    יהודה הלוי 123, לאחר פגיעות ההדף. הבניין אוכלס מחדש ב-2019 - אבל ההליך המשפטי עדיין מתנהל

    הבניין עבר התחדשות ללא תוספת ממ"דים עקב מגבלות השימור – ואז פגע הטיל

    שלומית צור
    תרגיל מערכת נגד טילים

    מערכות ההגנה האווירית שלנו יחידות במינן? המלחמה חשפה את המתחרה הגדולה

    חגי עמית
    Iran Strait of Hormuz What to Know

    השווקים במלחמה: הדפוס ההיסטורי מצביע על הזדמנות קנייה, אך הסיכון אמיתי

    יגאל נוימן
    עו"ד אודי ברזלי

    הסכסוך עם סוחר הנשים חשף את "הבנק המחתרתי" של עורך הדין הבכיר