חיפוש

הצלחה בינלאומית

האם הגיעה מהפכת ההדפסה בתלת ממד? בסטרטסיס משוכנעים שכן

עם פתרונות מתקדמים וחדשניים בכל תחום אפשרי – מרפואה ותעשייה ועד רכב ואופנה, השקעה אדירה במחקר ופיתוח וקופת מזומנים למיזוגים ורכישות, סטרטסיס, ענקית הדפסות התלת ממד, משנה את תעשיית הייצור העולמית. סיקור מיוחד

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Ada_Hefetz_The_Flower_of_Life_01
Ada_Hefetz_The_Flower_of_Life_01
קולקציית שמלות הכלה 'פרח החיים' בעיצובה של עדה חפץ בשיתוף Stratasys צילום: יח"צ
קולקציית שמלות הכלה 'פרח החיים' בעיצובה של עדה חפץ בשיתוף Stratasys צילום: יח"צ
גליה היפש, בשיתוף סטרטסיס
תוכן שיווקי

בשוק התלת-ממד הגלובלי, הצומח בקצב מהיר מאוד, בולטת במיוחד באיתנותה ובהתמדתה חברת סטרטסיס (®Stratasys) הישראלית – הנחשבת לאחת ממובילות התעשייה העולמית בתחום, אם לא הקטר שמושך אחריו את כל השאר.

שיחה עם כמה מבכירי החברה מגלה את מאחורי (ולפני) הקלעים של החברה, שמעבר להיותה מקור לגאווה ישראלית, משמשת כיום כמודל הצלחה של מי שידעה לקרוא נכון את השוק ולהוביל אותו לכיוונים הנכונים. אין ספק: ראיית תחום ההדפסה בתלת ממד כגורם מפתח לעידן החדש בעולם הייצור התעשייתי דחפה והניעה קדימה את המהפכה בשטח. את התוצרים רואים באינספור תחומים, מתעשייה כבדה וייצור, דרך רכב, חלל, תעופה, רפואה ואפילו אופנה.

״אנו בעצם חיבור מאוד מוצלח, להערכתי, של ראש שמפגין חשיבה יזמית, דינמית, חדשנית, שמזכירה אולי יותר סטארט אפ מצליח, והראש הזה יושב על גוף גדול, מסודר ומאורגן עם פריסה חובקת עולם״, אומר יונתן שניר, סמנכ"ל שיווק גלובלי בסטרטסיס. ״יש לנו מותג מאוד חזק, שנבנה על בסיס אסטרטגיה מוכוונת ייצור תעשייתי, שהוכיחה עצמה, ניסיון מעמיק בתחום, טכנולוגיות מתקדמות ורשת הפצה ותמיכה גלובלית. אנחנו מאפשרים ללקוחות שלנו לקבל את המענה המקיף ביותר בתעשיה לתמיכה בכל שלבי פיתוח וייצור המוצר, החל משלב תכנון המוצר (Prototype), דרך הדפסת חלקים שתומכים בתהליך הייצור (Jigs and Fixtures) ועד לשלב של הדפסת חלקים בכמויות מסחריות. רכשנו שלוש חברות שפיתחו טכנולוגיות משלימות לפתרונות שיש לנו כמו גם פורטפוליו חומרים מוביל. כיום אנחנו ממובילי השוק בזכות פורטפוליו חזק שכולל חמש טכנולוגיות להדפסות תלת ממד, מבחר רחב של חומרים עם צוותי פיתוח מהטובים בעולם, תוכנות יעודיות כולל אינטגרציות לפתרונות תוכנה מובילים, ופריסה גלובלית של צוותי שירות ומפיצים שמאפשרים מתן מענה מהיר לצרכי הלקוח".

ייצור מקומי בתלת ממד המאפשר מהירות, גמישות וקיימות

"היתרונות לחברות, הגופים והארגונים שמאמצים בקצב הולך וגובר את היתרונות הגלומים בהדפסת תלת ממד, בהשוואה לתהליכי ייצור מסורתיים יותר הם די ברורים", אומר גיא מנצ'יק, מנהל טכנולוגיות ראשי בסטרטסיס. ״אם בתחילת הדרך הדפסות תלת ממד שימשו בעיקר לייצור אבי טיפוס – כדי שהמתכננים יוכלו לאחוז ולהרגיש את המוצר בתהליכי פיתוח ולשפר אותו, הרי שבהמשך, ובעיקר עם הבשלת טכנולוגיות מתקדמות יותר הן בהדפסה והן בחומרי ההדפסה, הבינו שההדפסה יכולה להחליף תהליכי ייצור. היתרונות של הדפסת תלת ממד על פני תהליכי ייצור מסורתיים באים, לדוגמא, לידי ביטוי, כאשר יש צורך לייצר סדרות קטנות-בינוניות. כאשר מדובר בסדרות קצרות של חלקים לתעשיית הרכב, כמו שקרה עם מקלארן, שבונה את מכוניות מירוץ הפורמולה 1, אין צורך בייצור בשיטות מסורתיות של הזרקה. כאן הדפסת התלת ממד מתאימה הרבה יותר לייצור החלקים הסופיים. חברת הרכבות הגרמנית מדפיסה בעזרת המדפסות של סטרטסיס חלקי חילוף לרכבות, כי לייצר אותם בייצור מסורתי דורש מהן לשמור תבניות הרבה שנים ולהזמין ולשנע מלאי גדול שלא תמיד הן זקוקות לו. הצי האמריקאי, רכש מדפסות ייעודיות לתעשייה שמוצבות בבסיסי הצי ומשמשות לייצור ציוד, חלקים וחלפים עבור המטוסים, הספינות והמערך שמתחזק הצי, כל זאת בזמינות מיידית, דיוק ומהירות ותוך שמירה על יתרון טכנולוגי בשטח״. 

התאמה לצרכי הלקוחות

כיוון נוסף אותו מזהה שניר כיתרון בולט הוא היכולת לפרסונליזציה (התאמה אישית) והדפסת צורות גיאומטריות מיוחדות שלא מצדיקות קו ייצור יקר ומורכב: ״קל הרבה יותר להחזיק מלאי דיגיטלי ולהדפיס קבצים לפי דרישה. אם חושבים על זה עוד קצת רואים בבירור שיש יש כאן גם מרכיב משמעותי של קיימות – זהו ייצור שמונע בזבוז חומרי גלם ומלאי מיותר, שחוסך שינוע יקר ומזהם וגם התוצרים הסופיים תורמים את שלהם: הפחתת המשקל של החלקים המודפסים בתחום התעופה מקטינה את העלויות וזיהום האוויר כתוצאה מהפחתה בצריכת הדלק. לדוגמא: במהלך הקורונה נוצרו חסרים בחלקים למכונות הנשמה, ואנשים הביאו קבצים של החלקים החסרים למרכזי סטרטסיס ברחבי העולם והדפיסו – נקודתית - את החלקים החסרים".

יתרונות נוספים למעבר בשימוש בהדפסת תלת ממד, נובעים גם מזיהוי צרכים בשוק ומציאה מהירה של מענה מותאם. כך, החברה שהתמקדה עד לא מכבר בהדפסות תלת ממד בפולימרים הודיעה על כוונתה להרחיב את הפתרונות שלה לתחום הדפסות תלת ממד במתכות ע"י מיזוג עם חברת דסקטופ מטאל. וכפי שבתחום החומרה — מדפסות התלת ממד — יש התפתחות מהירה, כך קורה גם בתחום החומרים, וגם שם אחראית סטרטסיס על מהפכה משלה. "כשנכנסנו לעולמות הייצור הבנו שחייבים לאפשר ללקוח לקנות חומרים מצד שלישי, כפי שקורה בתעשייה המסורתית״, אומר מנצ׳יק. ״הלקוחות רוצים גמישות וכשזיהינו את הצורך הזה, ׳פתחנו׳ את המכונות שלנו ואפשרנו ליצרני החומרים נגישות אליהן כדי להתאים את עצמם. נכון, לקוחות רבים קונים מאיתנו חומרים, כי יש לנו ייחודיות ואנחנו יכולים להתאים להם חומרים במדויק לפי הצרכים שלהם, אבל, יש תחרות בשוק שהיא דבר טוב, כי היא גם מורידה מחירים ומגדילה מכירות. החברה עברה שינויים משמעותיים כדי להתאים את עצמה לעולמות הייצור ולדרישות הלקוחות. אם בעבר מכרנו מכונה ותוכנה, כיום אנחנו מוכרים ללקוח פתרון מלא ומסייעים לו בתכנון החלק כדי שהוא יהיה אופטימלי להדפסת תלת ממד, ומציעים לו שירות 24/7. אנחנו כל הזמן דואגים לעבוד בצמוד ללקוחות שלנו על מנת לזהות צרכים, להתאים טכנולוגיות ולהשלים פערים כדי להגיע לכלל התעשיות – תעופה, רפואה, צבא, מזון, ייצור, עיצוב, אופנה ועוד".

משמלות מעצבים ועד הדפסת איברים אנושיים

Yoav profile pic
Yoav profile pic
ד"ר יואב זייף, מנכ"ל סטרטסיס. צילום: סטרטסיס צילום: סטרטסיס
ד"ר יואב זייף, מנכ"ל סטרטסיס. צילום: סטרטסיס צילום: סטרטסיס

ואכן, קשה כיום למצוא תחום בו לא מוצאים את טביעת האצבע של החברה. עולמות הייצור והתעשייה הם די מובנים, אבל, מה לסטרטסיס ולאופנה? או רפואה?

שניר: "סטרטסיס מספקת למעצבים ולמותגי אופנה מובילים בעולם הדפסה ישירה על שלל סוגי בדים כמו ג׳ינס, כותנה, פוליאסטר ועור, בייצור אישי או תעשייתי, בצבע מלא או בחומרים שקופים ובמגוון טקסטורות וגימורים. כל זאת בדיוק מירבי ובקיצור תהליכי העיצוב וזמן ההגעה לשוק. המעצבים מקבלים חופש עיצובי שפותח אין סוף אפשרויות גם מבחינת יצירתיות וגם מבחינת התאמה אישית ללקוח". אחד השמות היותר מוכרים בעולם האופנה, כרים ראשיד, משתף פעולה עם סטרטסיס בשנים האחרונות ובתערוכת האופנה האחרונה במילנו נשמע אומר כי ״עם הטכנולוגיה של סטרטסיס, האפשרויות הן אינסופיות. יש לי הזדמנות להתנסות ואני מרגיש שרק גירדתי את פני השטח של מה שניתן לעשות עוד עם הטכנולוגיה הזו״.

מסתבר שהיישומים של הדפסות התלת ממד בעולם הרפואה הם אינסופיים ומהפכניים לא פחות מעולמות החלל, הרכב, התעופה או האופנה. "אנחנו רק מגרדים את קצה הקרחון ברמת היישומים והפתרונות לעולם הזה", אומר ארז בן צבי, סמנכ"ל מדיקל בסטרטסיס. "זהו התחום הגדל בקצב הכי מהיר בעולם התלת ממד וכיום יש שוק ענק של יצרניות רפואיות, שמעבירות קווי ייצור להדפסת תלת-ממד. סטרטסיס חברה לאחרונה לחברת הרפואה הרגנרטיבית CollPlant וחתמה איתה על הסכם לפיתוח ומסחור משותף של פתרונות לפיתוח של מדפסת תלת ממדית עבור ייצור ביולוגי של רקמות ואיברים אנושיים. שתל ביו פרינטינג מעודד צמיחה והתחדשות של הגוף", מסביר בן צבי, "ללא דחייה של הגוף או תגובה אלרגית אליהם".

תחום רפואי/בריאותי אחר בו מככבות מדפסות החברה הוא התחום הדנטלי: סטרטסיס פיתחה את TrueDentTM, מוצר באישור ה-FDA, שהוא חומר הדפסה לייצור שיניים תותבות איכותיות ונאמנות למקור בהדפסת תלת-ממד צבעונית. ״ה-TrueDentTM והמדפסת הייעודית שלו נמצאים במעבדת השיניים עצמה והם מאפשרים לרופא להדפיס בבת אחת ובזמן קצר מספר רב של תותבות בהתאמה אישית, כולל התאמה של צבע החניכיים וגוון השיניים".

יישומים נוספים בתחומי הרפואה קל לראות מקרוב באינספור מרכזי ההדפסה בתלת ממד שקמים כיום כפטריות אחרי הגשם בבתי חולים ברחבי העולם. ״כיום ניתן להמיר צילום CT או MRI למודל תלת ממדי שאותו ניתן להדפיס וכך לראות את האנטומיה של החולה במדויק. האיבר המודפס משמש לתכנון ניתוח מקדים מבלי לערב את החולה, זה גם כלי נהדר לשיפור התקשורת בין הרופא ומשפחת החולה ולשיפור התקשורת בין הרופאים השונים כי כל רופא יסתכל על הדברים מנקודה אחרת. עולם הרפואה דורש פרסונליזציה והדפסת התלת-ממד היא אידיאלית למענה לצורך הזה", מסכם בן צבי.

בשיתוף סטרטסיס

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אריה דברט. "המידע היה שקוף למשקיעים"

    איש העסקים גייס 100 מיליון ש' בלי רישיון, ו-28 חברות נדל"ן בדרך לקריסה

    סימי ספולטר
    מפתח תוכנה. הטכנולוגיה מאפשרת ליצור כמויות אדירות של קוד באמצעות סוכני AI שפועלים במקביל

    יעילים מתמיד, ומותשים: מתכנתים מתחילים לדבר על הצד האפל בעבודה עם AI

    שגיא כהן
    לב אזור הביקוש למשרדים לאורך נתיבי איילון

    בשוק המשרדים המוצף מבינים: המכה הכואבת מכולן נחתה

    הדר חורש
    נטע דויטש

    "אני מגיעה ל-30 אלף שקל בחודש, ולא תקועה במשרד בין 9 ל-17"

    מיכל פלטי
    צחי ארבוב וברק רוזן

    הטיסה לפריז, הפגישה בהרצליה פיתוח — והאיש שיקבל 800 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    אישה עובדת במשרד (אילוסטרציה). "העבודות האלה נעלמות כי הכי קל להחליף אותן"

    כל הצוות הוחלף בתוכנת AI: "העבודות האלה נעלמות, הכי קל להחליף אותן"