חיפוש

פ.א.י Group: איתור, רכישה והשבחת קרקעות להשקעה

"אנו לא קבלני בנייה וחברה מבצעת, ומתמקדים במה שאנו יודעים לעשות היטב - להשביח קרקעות", מסביר עו"ד אליחי פרי, מנכ"ל חברת פ.א.י Group שמשווקת בימים אלה קרקעות עם פוטנציאל תשואה גבוה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
פ.א.י Group: "אנו מציעים רק קרקעות להשקעה שכבר אושרה בהן תב"ע"
פ.א.י Group: "אנו מציעים רק קרקעות להשקעה שכבר אושרה בהן תב"ע"
פ.א.י Group: "אנו מציעים רק קרקעות להשקעה שכבר אושרה בהן תב"ע"
פ.א.י Group: "אנו מציעים רק קרקעות להשקעה שכבר אושרה בהן תב"ע"
שלמה איזקסון, בשיתוף פ.א.י Group
תוכן שיווקי

מחירי הדירות הגבוהים בישראל והחיפוש אחר השקעות אלטרנטיביות לניירות ערך, ובעלות פוטנציאל לתשואה גבוהה, תוך פרק זמן סביר, הביאו רבים בשנים האחרונות להתעניין ולהשקיע בקרקעות. השקעה נבונה בקרקעות, שצפויות בהמשך לקבל היתרי בנייה למגורים, תעסוקה ומסחר, מאפשרת החזקה ישירה בנדל"ן, החל מסכומים צנועים ועד להיקפים נרחבים, ובמקרים רבים גם תשואה גבוהה.

חברות רבות מציעות כיום למכירה קרקעות מסוגים ובשלבי רישוי שונים, אך לא כל קרקע היא בעלת פוטנציאל להשבחה ולתשואה גבוהה. לפני שמשקיעים בקרקעות, חשוב להכיר את העקרונות הבסיסיים בנושא, לפנות לחברה בעלת ניסיון בתחום, ולחפש השקעה מתאימה לתקציב ומטרות המשקיעים.

פרויקט פאי טק במסגרת פארק העסקים המתוכנן בפרדס חנה
פרויקט פאי טק במסגרת פארק העסקים המתוכנן בפרדס חנה
פרויקט פאי טק במסגרת פארק העסקים המתוכנן בפרדס חנה
פרויקט פאי טק במסגרת פארק העסקים המתוכנן בפרדס חנה

פ.א.י Group היא חברה מובילה ומנוסה בתחום היזמות וההשקעות בנדל"ן, המתמחה באיתור, רכישת והשבחת קרקעות בישראל. "החברה הוקמה בשנת 2018 על ידי יוסף אלקיים, שצבר לאורך השנים ניסיון מקצועי רב וקהל משקיעים, במהלך עבודתו כמתווך בארץ ובמרכז אמריקה, וכמנהל בחברות נדל"ן מוכרות בישראל", מספר עו"ד אליחי פרי, מנכ"ל החברה. "בעסקאותיה הראשונות רכשה פ.א.י Group קרקעות חקלאיות עם פוטנציאל לקראת קבלת תב"ע (תוכנית בניין עיר) בפרדס חנה וברכסים, כחלק מקבוצת משקיעים, ובהמשך אושרו התוכניות באדמות אלו. בשנים האחרונות החברה התקדמה וכיום אנו מציעים רק קרקעות להשקעה שכבר אושרה בהן תב"ע. אנו עושים זאת כקבוצת רוכשים משותפת לנו ולמשקיעים, שהם למעשה שותפינו, ובחלק מהמקרים כיזמים, כאשר אנו רוכשים את כל הקרקע ומוכרים בהמשך את הזכויות לדירות למשקיעים".

קרקע עם ייעוד ותב"ע

כיום מתמקדת פ.א.י Group ברכישת והשבחת קרקעות, בעלות פוטנציאל לתשואה גבוהה, שאושרו עבורן תוכניות בניין עיר. "כאשר אין לקרקע תב"ע, לא הוגדר ואושר ייעודה. כאשר קיימת תב"ע, אנו יודעים שכבר קיים ייעוד לקרקע, וניתן להתחיל את תהליך התכנון והרישוי. אנו בוחרים קרקעות שמצבן ודאי יותר ושניתן להשיג עבורן בהמשך תשואה גבוהה", מסביר פרי. "לרוב מדובר בקרקעות בערים ומועצות קטנות יחסית, שנרכשות זמן קצר לאחר אישור התב"ע. כך אנו משיגים את הוודאות לגבי ייעוד הקרקע, אך בגלל שהתוכנית רק אושרה והקרקע טרם פותחה, נהנים ממחיר רכישה נמוך. בערים קטנות הליך הפיתוח ארוך יחסית, ומאפשר לנו להכניס משקיעים נוספים, שייהנו מעליית שווי הקרקע. לאחר קבלת התב"ע, רוב הליכי הפיתוח תלויים בחברה ובאנשי המקצוע כמו אדריכלים, עורכי דין ושמאים, שמובילים את ההליך. העירייה אחראית בעיקר לעבודות תשתית ופיתוח, חשמל ומים".

החברה מקדמת בימים אלו מספר פרויקטים בולטים, בקרקעות אשר בבעלותה, יחד עם שותפים ומשקיעים, שאושרה עבורן תב"ע. בין הפרויקטים ניתן למנות בנייני מגורים שצפויים להיבנות ברכסים, מתחם בפארק ההיי טק המתוכנן בפרדס חנה ופרויקט יוקרה שיכלול מגורים, שטחי מסחר וציבור, על חוף הכנרת בטבריה. "אנו מאמינים בפרויקטים שלנו ולכן משאירים בידינו חלק ניכר מהזכויות לדירות ומשרדים, לצד המשקיעים הפרטיים, ובכך מוכיחים את מחויבותנו", מסביר פרי.

כ-150 דירות של 4-5 חדרים. הפרויקט המתוכנן ברכסים
כ-150 דירות של 4-5 חדרים. הפרויקט המתוכנן ברכסים
כ-150 דירות של 4-5 חדרים. הפרויקט המתוכנן ברכסים
כ-150 דירות של 4-5 חדרים. הפרויקט המתוכנן ברכסים

טבריה, רכסים ופרדס חנה

גולת הכותרת של פ.א.י Group היא פרויקט היוקרה Light Blue לחוף הכנרת בטבריה, שמתוכנן בשותפות עם קבוצת שאשא. "מדובר במתחם של 25 דונם הנושק לכנרת. רכשנו את הקרקע לפני שנתיים ומאז אנו פועלים בליווי מתכנן הערים ערן מבל ומעצב העל והאדריכל עודד חלף, שעומד מאחורי מיזמי יוקרה ברחבי העולם, וצוות מקצועי רחב. השבחנו את הקרקע, שקיימת עבורה תב"ע בתוקף, באמצעות עדכון הזכויות בתוכנית והגשת תוכנית עירוב שימושים עבורה. הצלחנו להגדיל את מספר יחידות הדיור המתוכננות בפרויקט מ-132 ל-310, בהסכמת הוועדה המקומית ומחלקת ההנדסה בעיריית טבריה, ואנו ממתינים לאישור הוועדה המחוזית לתב"ע המעודכנת ולהיתר בנייה, שצפויים להתקבל תוך כשנתיים", מסביר פרי. "המתחם יכלול שלושה מגדלים ובהם 270 דירות, כולל פנטהאוזים ודירות גן, 40 בתים צמודי קרקע, 1,600 מ"ר של שטחי מסחר, מבני ציבור בהיקף של 3,300 מ"ר, ושטחי ציבור פתוחים, כמו פארקים, גינות ועוד ,בהיקף של כ-6,700 מ"ר".

פרויקט נוסף הוא איילת השחר ביישוב רכסים, הסמוך לחיפה, שיכלול כ-150 דירות של 4-5 חדרים. "המתחם שהינו חלק משכונת רכסים צפון והתב"ע עבורו כבר אושרה, יכלול שבעה מבני מגורים. בשניים מתוך הבניינים קנו המשקיעים שלנו זכויות לדירות, שמחיריהן במגמת עלייה, ושיוכלו למכור אותן לקראת או לאחר קבלת היתר הבנייה. בחמשת המבנים הנותרים, שמרנו לנו את הזכויות, כך שנוכל למכור את הדירות בהם לאחר קבלת היתר הבנייה", אומר פרי. "עבודות הפיתוח של השכונה כבר החלו ונמשכות בימים אלו, והצפי הוא שנקבל היתר בנייה עבור הפרויקט בעוד כשנתיים".

במקביל, מקדמת פ.א.י Group את פרויקט פאי טק במסגרת פארק העסקים אילנות המתוכנן בפרדס חנה. "רכשנו ואיגדנו 3 מגרשים באזור בו יקום פארק ההיי טק והעסקים החדש של פרדס חנה, בסמוך לפארק ההיי טק של קיסריה. המתחם זכה לתב"ע מאושרת עבור מסחר ותעסוקה ואנו מחזיקים בזכויות עבור שלושה מבנים שיקומו בו. בכל אחד מהבניינים יהיו 7 קומות, שיכללו קומת קרקע עם שטחי מסחר ומעליה משרדים", מספר פרי. "מכרנו כבר זכויות למשרדים ומסחר בשניים מהמבנים, וכעת אנו משווקים את הזכויות במבנה השלישי שצפוי לקום. עבודות פיתוח הקרקע במתחם צפויות להתחיל תוך כחודשיים, והצפי הוא שהיתר הבנייה למיזם יתקבל עוד כשנתיים".

"אנו שומרים על שקיפות, נמצאים בקשר קרוב עם הלקוחות ורואים בהם שותפים". הפרויקט באילנות
"אנו שומרים על שקיפות, נמצאים בקשר קרוב עם הלקוחות ורואים בהם שותפים". הפרויקט באילנות
"אנו שומרים על שקיפות, נמצאים בקשר קרוב עם הלקוחות ורואים בהם שותפים". הפרויקט באילנות
"אנו שומרים על שקיפות, נמצאים בקשר קרוב עם הלקוחות ורואים בהם שותפים". הפרויקט באילנות

כאשר בוחרים להשקיע בקרקעות, חשוב להיעזר בחברת נדל"ן שזו התמחותה, ולבחור בקרקע שמחירה, סטטוס הרישוי ופוטנציאל הרווח העתידי שלה, תואמים את ציפיות ויכולות הרוכש. "אנו מתמחים באיתור קרקעות להשקעה, השבחתן, תכנונן, שיווק וצירוף משקיעים. אנו לא קבלני בנייה וחברה מבצעת, ומתמקדים במה שאנו יודעים לעשות היטב - להשביח קרקעות. הייחוד שלנו מתבטא ביחס כנה ללקוחות, שמירה על קשר שוטף עימם, כולל הוצאת עדכון מפורט מדי רבעון לרוכשים, ושיתופם בפרטי הפרויקט", מסביר פרי. "אנו שומרים על שקיפות, נמצאים בקשר קרוב עם הלקוחות ורואים בהם שותפים. לקוחות רבים שלנו כבר מימשו את השקעותיהם ומכרו את זכויותיהם לצד ג', לאחר השבחת הקרקע, תכנון וקידום הרישוי, ונהנו תוך זמן קצר יחסית מתשואה גבוהה מאוד".

פ.א.י Group - הבית ליזמות והשקעות נדל"ן
כתובת: מגדל הכשרת היישוב, ז'בוטניסקי 9, בני ברק
טלפון: 073-3963153
למעבר לאתר >>

בשיתוף פ.א.י Group

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רמי לוי

    רמי לוי: "בתוך 3 שנים נהיה בין חברות הנדל"ן הגדולות בארץ". ריאיון

    סימי ספולטר
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר