העסק שלכם מקרטע? אתם רוצים לקדם מכירות של מוצר מסוים או לשדרג את התדמית של החברה שלכם? קלמנטינה סרטים, חברת ההפקות של שחר בן-חור, מציעה את הפתרונות שיסייעו לכם להצליח.
בן-חור, בוגר החוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב, הוא בעל ניסיון רב בתחום. יותר מעשרים שנה הוא מפיק ומביים סרטי תדמית לעסקים, לחברות ולגופים ממשלתיים, בהם נביעות, הוט, משרד הבינוי והשיכון, משלוחה, הרשות להתחדשות עירונית ועוד. קלמנטינה סרטים מפיקה גם סרטי הדרכה, סרטוני מוצר, קליפ עובדים וסרטוני מצטיינים.
אכפתיות לכל אורך הדרך
לאורך השנים הפיק בן-חור גם סרטים דוקומנטריים שהוקרנו בשידורי קשת, בערוץ 1 ובהוט 8. "הסרטים השתתפו בפסטיבלים ברחבי העולם וזכו בפרסים", הוא מספר, ומסביר את היתרונות שמהם נהנים לקוחותיו הרבים: "כמפיק, עבור גופי השידור אתה הכתובת לכל עניין והאתגרים לא פשוטים. מצד שני אני האוזן הקשבת והכתף התומכת של צוות ההפקה. הניסיון הזה לימד אותי לשכלל את השילוב בין אחריות, מקצועיות ורגישות. זה מלווה אותי גם בהפקת סרטוני תדמית עבור לקוחותיי. אני עובד ישירות מול הלקוח והוא מרגיש חופשי לפנות אליי בכל שלב בהפקת הסרט. אני מאוד אוהב את מה שאני עושה – הבימוי, ההפקה, לצפות בהנאה בסרטון, להרגיש שהוא מושלם ועונה על הצרכים של הלקוח. הלקוחות מרגישים שמאוד אכפת לי מהסרט".
העובדה שהלקוחות הם לקוחות חוזרים מעידה על שביעות רצונם מחברת ההפקות. בן-חור: "אבא שלי, שניהל עסק עצמאי במשך שנים בתל אביב, היה אומר, 'לקוח שיוצא מהחנות לא מרוצה, לא חוזר'. מדובר בהפסד כפול - התסכול שגרמת והרווח הפוטנציאלי שהחמצת. הלקוחות שלנו עדים להשקעה, למקצועיות ולאכפתיות, ומודעים לכך שאנחנו טובים במה שאנחנו עושים. לכן שיתוף הפעולה בינינו הולך שנים אחורה".
סרט תדמית, איך זה עובד
"בשלב ראשון ממפים את מטרות הסרט ומנסים להבין אם ייעודו למתג את החברה, לשווק מוצר שלה או להציג את שירותיה. בהמשך נגדיר את קהל היעד של הסרט. האם מדובר בלקוחות פוטנציאליים בישראל או מחוץ לגבולותיה? שיווק בינלאומי דורש הפקת סרטון תדמית באנגלית. אחר כך נחליט באילו פלטפורמות יוצג הסרטון - אתר החברה, הרשתות החברתיות וכדומה".
מכאן ואילך, מסביר בן-חור, מתחילה העבודה על הסרטון עצמו. "אנחנו כותבים תסריט ומשתפים אותו עם הלקוח", הוא מסביר. "התסריט מחולק לשתי עמודות. בעמודה הימנית כתוב כל מה ששומעים - הקריין, מנהלי החברה, עובדיה והלקוחות. בעמודה השמאלית יצוין מה רואים במהלך הסרט. לא פעם אנחנו גם מכניסים בעמודה הזאת תמונות וקישורים לקטעי וידיאו אילוסטרטיביים - וזה מאפשר ללקוח להבין כיצד ייראה הסרט שלו. הודות לכך הוא יכול להוסיף תכנים או לחזק את המסרים שברצונו להעביר בסרטון".
לדבריו, בהתאם להערות הלקוח, מתבצעים השינויים וההתאמות שהוא דורש, והעבודה על התסריט מסתיימת בדרך כלל בתוך שני סבבי תיקונים. כעת מתחיל שלב ההפקה.
בן-חור: "אם יש בסרט שחקנים, אנחנו מתחילים באיוש התפקידים. ההפקה פונה לאלה שנראים מתאימים ומבקשת מהם אודישן מצולם שאותו ניתן לשלוח בסמארטפון. מבחינתנו זה מספיק. אנחנו שולחים ללקוח את האודישנים המצולמים, וביחד בוחרים את השחקנים המתאימים".
כך, אגב, גם בכל הקשור לבחירת הקריין. "אנחנו לא מנחיתים אותו על הלקוח, אלא נותנים לו כמה אופציות לבחירה. צבע הקול וההגשה של הקריין צריכים לשקף את המותג. כלומר, קריין של סרט תדמית למשרד עורכי דין לא יתאים ברוב המקרים לפרסומת של משקה קל. לפעמים גם עולה השאלה אם להשתמש בקריין או בקריינית, ואנחנו, מתוך ניסיוננו - מסייעים ללקוח להחליט", הוא מציין.
אווירת קולנוע
לאחר שחברת ההפקה מקבלת מהלקוח אור ירוק לאיוש התפקידים, מתחילים הצילומים. "יום הצילום לסרט תדמית עשיר בהתרחשויות שיש לביים ולתעד", מספר בן-חור. "הלקוח מקבל מבעוד מועד לוח זמנים של הצילומים. חשוב שהוא יוכל להיערך בהתאם, משום שלפעמים הם מתבצעים בשטח של בית העסק או משרדי החברה.
"אם אחד העובדים מצטלם, צריך להכין אותו לכך. חשוב מבחינתי לאפר אותו. אני אישית ממליץ על הפעלת מאפרת, כשיש תקציב לכך. היא תגיע עם צוות ההפקה ותכין את השחקנים או את העובדים לצילומים".
לדבריו, איפור לסרטון בטלוויזיה הוא אמנם עדין, אך מחזק את ביטחונם של המצולמים. "אנחנו עוסקים הרי בתדמית, ובתדמית צריך להשקיע. חוץ מזה, נחמד שפתאום פותחים בחלל המשרד עמדת איפור. זה נותן ווייב של קולנוע ומרים את האווירה. יצירת סרטים, עם כל הלחץ, היא די מהנה. זה סוג של קסם".
בן-חור מספר שאם בסרטון מופיעים מנהלת או עובד שצריכים לומר כמה מילים על החברה, הוא מעדיף שימוש בטלפרומפטר. "המצולם לא צריך להתעסק בלזכור את המילים, עדיף שהוא יהיה נינוח ויתרכז בהעברת המסרים", הוא מסביר.
בתום הצילומים הסרט נערך בחדר העריכה על ידי חברת ההפקה. בשלב הזה, הלקוח יוצא לרגע מהתמונה. "העריכה היא אמנות", מדגיש בן-חור. "נכון שיש תסריט, אבל הכי חשוב שהכל בסרטון יעבוד בהרמוניה - הצילומים, הקריינות, המוזיקה והגרפיקה".
לאחר מכן מועברת הגרסה הראשונה של העריכה ללקוח. "אנחנו לא מתפשרים עד אשר הסרטון יהיה עשוי היטב ויענה על רצונותיו ומטרותיו של הלקוח", מסכם בן-חור את מלאכת היצירה שלו.
ליצירת קשר עם קלמנטינה סרטים
טלפון:077-9966221
למעבר לאתר >>
בשיתוף קלמנטינה סרטים





