עיצוב חנות הוא הדבר הראשון המושך את מבטם של הקונים הפוטנציאליים לפני שהם נכנסים פנימה. חוש הראייה פעיל כבר מהמבט הראשון בחלון הראווה, המספק טעימה מהמתרחש בפנים, ואליו מצטרפים חושי הריח, השמיעה, המישוש ולעיתים גם הטעם, שיוצרים יחד חוויית קנייה ייחודית. הצרכנים מסתמכים על התחושות המתעוררות בהם בזמן השהייה בחנות או על התחושות שמעורר זיכרון הביקור בה, ואלה מושגים בעזרת הארכיטקטורה, העיצוב והסיפור שהחנות מספרת; ולא פחות חשוב – בעזרת פריסת החנות, סידור המוצרים וגורמי משיכה נוספים.
מספרי הסיפורים במקרה זה הם המתכננים ומעצבי הפנים, הממתגים ומומחי הקמעונאות, שמשיאים את העצות שיובילו לבניית מערכת יחסים חיובית עם הצרכנים, שיגרמו לחושיהם לפעול ויסייעו להם לחוש רצויים בעת הקנייה וגם לפניה ואחריה.
שפת העיצוב, הצבעוניות והגרפיקה, התנועה בתוך החנות ותמהיל מוצרים נכון הם גורמים שמזמינים את הלקוחות לנווט את דרכם בחללי המכירה בנוחות ובנועם ולא למהר לצאת. לצידם, כמובן, פועלות את פעולתן האווירה, המשרה ניחוחות, טעימות ממוצרי מזון כשיש כאלה, קופסאות פתוחות למחצה שמזמינות לגעת ולמשש ופינות שממחישות כיצד המוצר יכול להיראות בסביבה הרצויה ללקוח.
בתקופה שבה החנות פוגשת את הלקוח בממשקים שונים ונדרשת לתת מענה רב-ערוצי, בין השאר בקניות באינטרנט ובמשלוחים, תפקידן של החנויות להציע חוויה רב-ממדית שמקיפה את המבקרים ומעוורת בהם רצון להישאר – בלי קשר לגודלו של החלל הפיזי ולסוג ההתמחות של החנות. הגורמים הללו הם שיניעו את פעולת הרכישה שתשפיע על המכירות ועל הצלחת החנות.
אפקט ה-wow - רנסנס דיזיין
עיצוב מסחרי מתנהל אחרת מעיצוב למגורים. הקצב, היצירתיות, חוויית הלקוח והגיוון הם חלק בלתי נפרד מכל פרויקט של המעצבת אסנת בר-נוי, המתמחה בעיצוב חללים מסחריים.
"בעיצוב מסחרי, חשוב שהמקום שלך יבלוט על פני אחרים, כדי שלקוחות יעצרו דווקא בחנות שלך", אומרת אסנת בר-נוי, בעלת סטודיו רנסנס דיזיין, העוסקת בעיצוב מסחרי לאולמות תצוגה לרכב, חנויות, משרדים, חדרי כושר, מסעדות ועוד. היא קוראת לזה "אפקט ה-WOW".
בר-נוי, שלמדה אדריכלות ועיצוב פנים לתואר ראשון במכללה למנהל ועיצוב תעשייתי לתואר שני IED איטליה, מילאנו וכיום מעצבת פנים לעולם המסחרי, שבו היא משלבת את שני העולמות, עיצבה תערוכות בראשית דרכה. "את התכונות שלהן נדרשתי בעיצוב תערוכות - מהירות, יעילות, דינמיות ויצירתיות - לקחתי איתי לתחנה הבאה - עיצוב מסחרי", היא מספרת. "לכל פרויקט אני יוצרת קונספט מגובש ועבורי זה תחום כיפי ומגוון יותר מאשר עיצוב פנים למגורים".
בין השאר עיצבה בר-נוי חדרי כושר שיקומיים ומונגשים, חללי סטודיו לאימוני ספורט, בית כנסת, מסעדות fast-food, פודטראקס, אולמות תצוגה לרכב ומשרדי היי-טק. לאחרונה אף הסבה רפת ישנה ומוזנחת למשרדים חדשניים. בין לקוחותיה: צ'מפיון מוטורס, שלמה מוטורס, BYD, ארגון עלה מצמיחים תקווה המסייע לחולים ולמוגבלים, רשת ספירלה לצעצועים, FRENZY, סובארו, פיאט ואלפא רומאו, Zolla & Kloss דיסני, שניצל פוינט, מיי פלייס, רשת,ALDO אגרו סקאווט ועוד.
לדבריה, בכל פרויקט היא יוצרת עולם חדש, בהתאם לשפת המותג. "אני נפגשת אישית עם כל לקוח כי אני אוהבת לתת יחס אישי, זה היתרון של סטודיו הבוטיק שלי על פני חברות גדולות. אני רואה את החלל, מנסה ללמוד מה החלום של הלקוח ויוצרת הדמיות בהתאם, כדי להפוך את החלום למציאות. הכל בדגש על יצירתיות, חדשנות ורעננות. בניגוד לעיצוב דירות ובתים, שם מסתפקים לרוב בשרטוטים, בעולם המסחרי להדמיות חשיבות מכרעת. בהדמיות מצליחים להעביר את חוויית המשתמש ואת הזרימה בחלל - ממש לאן הולך הלקוח, איפה הוא עובר ומה הוא חווה", אומרת בר-נוי.
בשיתוף רנסנס דיזיין
——————————-
עיצוב מוכר - רוני בארי
אפשר להגדיל את הרווח והיקף המכירות בעזרת עיצוב מכוון ומדויק לחנויות ולחללים מסחריים, אומר המעצב רוני בארי, מומחה בתחום ובעל משרד לעיצוב, ומסביר איך עושים את זה.
עיצוב חנויות וחללים מסחריים הוא תחום יצירתי שנועד לשפר את חוויית הלקוח ולהגדיל את המכירות. "הרעיון הוא מיצוי פוטנציאל המכירות בחלל, בין אם מדובר בקיוסק קטן או בחנות ענקית", מסביר המעצב רוני בארי, המתמחה בעיצוב מסחרי למקסום המכירות. "העיצוב חייב להתייחס לכלל המרכיבים בחנות – למגוון המוצרים, לרווחיות על כל מוצר, ללוגיסטיקה ולתפעול השוטף של החנות. צריך לספק חוויית קנייה ייחודית שתגרום ללקוח להיכנס, להישאר, להתעניין, לקנות ולחזור גם בעתיד".
האונליין, לדבריו, יצר עולם חדש וגרם ללקוחות לחפש חדשנות, עניין, חוויה וגיוון – שאותם מספקים חללי המסחר הפיזיים בדמות חוויה ש"מפעילה את החושים".
אז איך עושים זאת?
"הכל מתחיל בתכנון רצפת מכירה נכונה ומסלול הולכת לקוח. ניתוח המוצרים בחנות, חלוקת שטחים בהתאם לפדיון בניית תוכנית נכונה ומותאמת. אם מדובר בחנות חדשה אנחנו מציעים לא לקבע דברים אלא ליצור חלל גמיש שאפשר לשנות, ולבחון את ההתנהלות במשך חצי שנה ואפילו שנה", מסביר בארי, "העיצוב מגיע בשלב הבא ותפקידו לשרת את המכירתיות של החנות: תאורה נכונה על המוצרים, שימוש בצבעוניות ובחומרים עמידים וידידותיים, הנדסת אנוש וכו'".
מה היתרון שלך?
"יש לנו ניסיון רב שנים בתכנון חנויות: יותר מ- 400 עסקים שהוקמו או שודרגו עד היום. אנחנו מתכננים משלב הקונספט המסחרי ותכנון רצפת מכירה ועיצוב החלל ועד לתוכניות אדריכליות לביצוע וליווי ההקמה. בעיצוב שלנו אנחנו מתייחסים לכלל הפרמטרים כדי לייצר מכירה באמצעות אפקט ה WOW, אנחנו מביאים בחשבון את התהליכים הפסיכולוגיים שמניעים את הלקוח בזמן הקנייה ואת הלוגיסטיקה של החנות, ומלווים את הלקוח עד לפתיחת החנות וחצי שנה אחרי שנפתחה".
בשיתוף רוני בארי
——————————-
עיצוב מודרני חם - עדי זילברברג
הדגש בעיצוב מסחרי, אומרת המעצבת עדי זילברברג, הוא על מה העסק רוצה לשדר ומה הוא מוכר. העיצוב שהיא מציעה לחללים מסחריים יצירתי ומותאם אישית לכל לקוח.
במציאות ההיברידית לאחר הקורונה, המשלבת עבודה מהבית ומהמשרד, מצאה מעצבת הפנים עדי זילברברג מודל יעיל לעבודה במשרדים קטנים יותר, נטולי מרחבים אינסופיים פתוחים. החלל בהם נחלק בין כמה עסקים באמצעות מחיצות אקוסטיות, או שחדרים מושכרים לעסקים שונים כדי לזכות בשקט וליהנות מאפקטיביות. "היום מבינים שאופן ספייס אינו מיטיב עם העובדים, ודווקא ההפרדה יעילה יותר, מאפשרת לצאת לפחות הפסקות וממקדת את העבודה לפחות שעות ביום", היא מסבירה.
זילברברג פועלת בצפון הארץ ובמרכז ויוצרת עבור משרדי עורכי דין, חברות בתחום הבנייה, עסקים וחנויות, חללים המותאמים לאופי העסק ולקהל הפוקד אותו. זילברברג: "בעוד עיצוב פנים של מגורים מתאים לדיירי הבית, לצורת החיים וההתנהלות שלהם, בעיצוב מסחרי הדגש הוא על מה שהעסק רוצה לשדר, מה הוא מוכר ומי קהל היעד שלו. לכן, לכל לקוח אני מייחדת עיצוב משלו עם ויזואליות נוכחת, המבדילה אותו בסביבה תחרותית".
במשרד של עורך דין לענייני משפחה בחרה זילברברג במראה קלסי ומרשים, אולם כדי לא ליצור ניכור, יצרה תוכנית מעגלית ועוטפת בשימוש בזכוכית לשקיפות ולתחושת ביטחון, וריהוט מפנק שמוסיף חמימות. במשרד עורך דין שאינו מקבל קהל יצרה תחושה ביתית ובגובה העיניים לעובדות.
כבר עשור מתמחה זילברברג בתכנון ובעיצוב פנים, שיפוצים, תוספות בנייה והיתרים, בשיתוף פעולה עם אדריכלים מורשים לסקטור הפרטי והמסחרי. זילברברג עיצבה סניפים לרשתות חומוס מהגדולות בארץ, בית הארחה ועוד. זילברברג: "שלוש מילים מתארות את העיסוק שלי: נקי, אישי ויצירתי. עיצוב מודרני חם ללא מניירות; התאמה אישית לכל לקוח, העדפותיו ואהבותיו; ויצירתיות המשלבת חומרים וטקסטורות בלי לחזור על עצמה".
טלפון: 050-2600627
למעבר לאתר של עדי זילברברג >>
בשיתוף עדי זילברברג
——————————-
"איזון מבטיח תפקוד מיטבי" - בי-סמארט ריטייל
עיצוב, תכנון אסטרטגי ומיתוג הם רק חלק מהשירותים שמציעה חברת בי-סמארט ריטייל, המתמחה בשיווק קמעונאי. "אנחנו משמרים את הדברים הטובים ומחזקים את הטעון שיפור", אומר העומד בראשה.
עד לפני כחמש שנים התנהל עולם הקמעונאות על מי מנוחות. "כיום", אומר מומחה הקמעונאות איזק סיוה, בעלים ומנכ"ל חברת בי-סמארט ריטייל, "יש לסנכרן בין סחר, תפעול, שיווק והתנהגות צרכנית ולאזן ביניהם, כך שאחד לא יבוא על חשבון השני וכל אחד מהם יתפקד במיטב העצימות שלו".


החברה מספקת שירותי שיווק קמעונאי כבר עשרים שנה ועוסקת בטווח פעולות רחב שכל קמעונאי צריך לבצע כדי למקסם מכירות ולהגביר את נאמנות הלקוחות. "אנחנו משמרים את הדברים הטובים, מחזקים את מה שטעון שיפור ומוסיפים דברים שהחנות כלל לא ידעה שהיא צריכה", מסביר סיוה. "שירותינו מגוונים: תכנון ועיצוב, תמיכה ברב ערוציות במפגש עם לקוח, חוויית קנייה, מסחור חזותי והעלאת המכירות". בין לקוחותיה חנויות כמו שופרסל, PM:AM, סבן אילבן, מחסני השוק, חנויות פרטיות, פארמים ורשתות עשה זאת בעצמך.
"זיהינו האצה בהתפתחות חנויות קטנות קרוב לבית, כמו מעדניות, מאפיות ומיני מרקטים, שבהן ניצול השטח קריטי. פיתחנו קו קופות חדש שחוסך שטח ומגביר מכירות דחף, וכך אפשרנו זרימה בכניסה וביציאה ושטחי מסחור גדולים יותר. אנו מתכננים את תמהיל המוצרים הנכון, יודעים כמה פריטים כדאי להציג בכל מחלקה, מה מושך לקוחות וכיצד לשפר את הרווחיות", הוא מדגיש.
החברה מספקת גם שירותי ייעוץ ליזמים, יצרנים ויבואנים שעומדים לפני פתיחת חנות קמעונאית, החל מתכנון אסטרטגי, מיתוג וכלים להתייעלות, דרך קביעת מיקומי מחלקות וטרנספורמציה דיגיטלית ועד לתכנון מתקן המסטיקים הקטן ביותר.
בשיתוף בי-סמארט ריטייל
——————————
מהפכה בעולם העבודה החדש - בשיתוף סטודיו SQRS
הקורונה שינתה את כללי המשחק בכל הנוגע לעיצוב חללי עבודה ובתי עסק. כיום מבינים שכדי למשוך לקוחות ועובדים על סביבת עבודה להיות מעוררת השראה, דינמית ואטרקטיבית. אדריכלית מור שיפר מסבירה.
"בית עסק חייב לחשוב גם על זוויות העיצוב והמיתוג כדי שהן ישרתו הן את הלקוחות שלו והן את העובדים", אומרת מור שיפר, אדריכלית בוגרת הטכניון, בעלת סטודיו SQRS הפועל מ-2012. "סביבת עבודה מדויקת גורמת לעובדים להגיע במצב רוח טוב יותר ולעבוד בפרודוקטיביות. כולם צריכים להרגיש בנוח בחלל. בסוף, העיצוב הוא הפנים של החברה, ולא משנה במה היא עוסקת", היא מסבירה.
שיפר מתמחה באפיון נכון של הדנ"א של המותג או החברה ובמציאת פתרונות יצירתיים לכל פרויקט. "אני לומדת את המהות ואת האופי של העסק ומאפיינת את הצורך התכנוני והעיצובי. אותם אני מתרגמת לחומרים, לצבעים ולאלמנטים שישדרו את התדמית בצורה הכי נכונה", מספרת שיפר.
תקופת הקורונה, לדבריה, יצרה שינוי משמעותי. "אחרי הקורונה כל עולם העבודה השתנה והפך לגמיש, דינמי והיברידי. בנוסף, נוצרה תחרות סביב גיוס עובדים ולא פעם סביבת העבודה ומה שהיא משדרת יגרמו לעובדים לרצות להצטרף לחברה", היא אומרת.
"הגבולות העיצוביים מטשטשים, במיוחד בהיי-טק אך גם בחברות שמרניות יותר, מה שאומר שהחללים דינמיים ומעוצבים ולא רק פונקציונליים. יש חיבורים ושילובי עולמות תוכן שונים במרחבי העבודה שהמאפשרים מגוון תרחישים. חברות וארגונים הבינו שמה שנראה מיושן וארכאי לא ימשוך עובדים ולא ימשוך לקוחות, והם עוברים למודל של מקום יצירתי ומעורר השראה. זה מה שאני עושה עבורם", מסבירה שיפר, "בעלי עסקים מבינים שכדאי לשכור אנשי מקצוע לעיצוב חללים מסחריים וחללי עבודה כי עיצוב חכם יודע מה להבליט ומה להצניע ואיך לשקף נאמנה את אופי הארגון. זה נכון לחברת סטארט-אפ, לחברת רואי חשבון ולמפעל. לכולם אפשר לגבש עיצוב יצירתי".
בשיתוף סטודיו SQRS






