חיפוש

הפרויקט שישדרג את טיהור השפכים בחיפה

מערך סינון וחיטוי חדשני, מתקן לנטרול ריחות ואגני שיקוע חדשים הם רק חלק מהתוכנית הגדולה, שעלותה 700 מיליון שקל, לשדרוג מכון השפכים החיפאי. "אנחנו נערכים להתפתחות האורבנית", אומר אלי כהן, יו"ר איגוד חיפה לביוב

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
אלי כהן ותא"ל )מיל'( איציק כהן, מנכ"ל איגוד הערים
אלי כהן ותא"ל )מיל'( איציק כהן, מנכ"ל איגוד הערים
אלי כהן ותא"ל (מיל') איציק כהן, מנכ"ל איגוד הערים צילום: שחר גל
אלי כהן ותא"ל (מיל') איציק כהן, מנכ"ל איגוד הערים צילום: שחר גל
בשיתוף איגוד ערים חיפה
תוכן שיווקי

"פרויקט השדרוג וההרחבה של המכון לטיהור שפכים בחיפה יביא לשיפור דרמטי באיכות מי הקולחין המיוצרים בו", מבטיח אלי כהן, יו"ר איגוד חיפה לביוב וסגן ראש עיריית קרית ים. "בפרויקט הושקעו 700 מיליון שקל, והתוכנית ההנדסית והפיננסית שלו כבר אושרה על ידי רשות המים, המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות. ההתפתחות האורבנית הצפויה מחייבת אותנו להיערך כדי להביא את המט"ש להפקת קולחים באיכות שלישונית בהתאם לתקנות ולהרחיב אותו כך שיוכל לטפל בספיקה יומית מוגדלת של 150 אלף מ"ק. המטרה היא להחליף מתקנים ישנים בחדשים ומודרניים ולבצע את עבודות השדרוג במינימום הפרעה לפעילותו השוטפת של המכון".

שדרוג המכון לטיהור שפכים, מציין כהן, יכלול בניית מתקנים חדשים, בהם מערך סינון חול גרביטציוני וחיטוי בהיפוכלוריט לצורך הפקת קולחים באיכות שלישונית, המתאימים להשקיה בלתי מוגבלת של גידולים חקלאיים; מאסף שפכים חדש המוביל את השפכים למכון הטיהור; מתקן לנטרול ריחות למניעת מטרדי ריח לסביבה; שני אגני שיקוע ראשוני נוספים לששת האגנים הקיימים; מודול חדש לטיפול בספיקת שפכים של 60 אלף מ"ק ועוד.

מ-110 אלף ל-150 אלף מ"ק

איגוד ערים חיפה - ביוב מפעיל את המכון לטיפול בשפכים (מט"ש) בחיפה, שהוא המפעל האזורי השני בגודלו בארץ לטיפול בשפכים. המפעל מטפל בשפכים ומסלק אותם מאזור נרחב שבו אוכלוסייה צפופה וכן אזורי תעשייה, מלאכה ועסקים. אזור זה כולל 11 רשויות מקומיות, והאוכלוסייה המקבלת שירות על ידי המט"ש נאמדת בכ-800 אלף איש. המט"ש מטפל בספיקת שפכים יומית ממוצעת של כ-110 אלף מ"ק והוא מפיק מי קולחין באיכות שניונית.

כהן: "אני שמח ונרגש מכך שנפלה בחלקי הזכות להוציא לפועל את הפרויקט הגדול מסוגו בחיפה ובאזור הקריות ב-50 השנים האחרונות, לאחר הכנה שנמשכה שנים רבות. קודמי בתפקיד, עו"ד דוד עציוני, פעל רבות לקידום התוכנית, והיו שלבים שבהם נראה היה כי התוכניות לא יתממשו לעולם. לא בכל יום ארגון, חברה ומפעל הנדסי מצליחים לגייס סכום עצום כזה, יותר מ-700 מיליון שקל, כדי לקדם ולשפר באופן דרמטי את איכות החיים והסביבה באזור חיפה והקריות.

אלי כהן, יו"ר איגוד חיפה לביוב וסגן ראש עיריית קריית ים
אלי כהן, יו"ר איגוד חיפה לביוב וסגן ראש עיריית קריית ים
אלי כהן, יו"ר איגוד חיפה לביוב וסגן ראש עיריית קריית ים צילום: שאול בכר
אלי כהן, יו"ר איגוד חיפה לביוב וסגן ראש עיריית קריית יםצילום: שאול בכר

"מאז כניסתי לתפקיד יו"ר האיגוד ואחרי בחינה יסודית שביצעתי – מצאתי, עם חבריי להנהלה החדשה באיגוד, כי נדרש לשפר באופן משמעותי את יכולת הביצוע ומימוש הפרויקטים באיגוד ולהוציא לפועל בטווח זמן קצר את כלל התוכניות הקיימות, שמעלות אבק במגירה שנים ארוכות. הסיכונים הגדולים במרחב שבו אנו פועלים, תנאי השטח והחשיפה לתקלות אינם מאפשרים לנו לקפוא על השמרים".

שיתוף פעולה מקיר לקיר

לטובת החדשנות וההיערכות לעתיד, הוא מציין, מונה לאחרונה תא"ל (מיל') איציק כהן לתפקיד מנכ"ל איגוד הערים. "הוא מונה בזכות ניסיונו הרב וכושר הביצוע שהפגין בתפקידיו השונים", מוסיף כהן, "ומביא איתו לתפקיד את היכולות שרכש בתפקידיו במערכת הביטחונית. איציק כהן שימש כסמנכ"ל וראש מנהל מעבר צה"ל דרומה במשרד הביטחון, ניהל את העברת מרכז הכובד של פרויקטים לאומיים גדולי ממדים ממרכז הארץ דרומה. במסגרת שירותו הצבאי שימש איציק כהן כראש חטיבת הלוגיסטיקה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה (אט"ל) בצה"ל וכקצין הלוגיסטיקה בפיקוד הדרום ובעוצבת הגליל. ניסיונו יתרום לנו רבות".

עוד מציין כהן כי האיגוד נהנה משיתוף הפעולה ומהתמיכה של ראשי הרשויות באזור: "לולא תמיכתם, לא היינו מצליחים להוציא פרויקט כל כך גדול ומורכב, אפילו בקנה מידה לאומי. לשמחתי, סוגיות איכות הסביבה והשמירה על ערכי הסביבה הן ערך עליון עבור ראשי הרשויות החברים באיגוד. ההנהלה המנוסה והדינמית של האיגוד דוחפת את הדרג המקצועי במכון טיהור השפכים לניהול מוצלח ויעיל של מערכות תשתית מורכבות במכון. אני זוכה גם לשיתוף פעולה מחברים נוספים, כולם בכירים ובעלי תפקידים ברשויות המקומיות השונות החברות באיגוד. עם עובדי האיגוד, וההנהלה שדוחפת ללא לאות, אנחנו מוציאים ונמשיך להוציא את הפרויקטים מן הכוח אל הפועל".

בשיתוף איגוד ערים חיפה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רחפן עם סיב אופטי

    "יש פתרון, אני יודע ב-100%": האירוע שבו עשויה להימצא תשובה לרחפני הנפץ

    חגי עמית
    חזי שבקס (מימין) וישראל מורגנשטרן, שהקימו וניהלו את זק"א ישראל (כיום נקראת יחידה 360). מחברי דו"חות הפיקוח ממליצים לפרק את הגופים שבשליטתם

    חתונה, רכב משפחתי ומיליונים לעמותות: האם זה הסוף של המתחרה של זק"א?

    סימי ספולטר
    גלית חמי ואבי באום

    בן זוגה המיליארדר של העורכת הפורשת הציע לרכוש את "כלכליסט" — מוזס סירב

    יסמין גואטה
    צביקה הדר

    התפשר: צביקה הדר מכר את ביתו בתל אביב ב-14 מיליון שקל

    הדר חורש
    למעלה מימין: בני מאירוב, יאיר לפידות, קובי אלכסנדר; למטה מימין: אבנר סטפק, דייב לובצקי וניר ברקת

    קובי אלכסנדר שווה כבר מיליארד שקל: כך זינק שוויים של בכירי בתי ההשקעות

    מיכאל רוכוורגר
    בר וינקלר (מימין) ורועי ללזר. "זה עלינו, ליצור את החברה הכי גדולה שיצאה מישראל"

    בדרך לשבור את השיא של וויז: המרוץ של שני יזמים בני 24 ו-35בדרך לשבור את השיא של וויז: המרוץ המשוגע של שני יזמים בני 24 ו-35