חיפוש

עורכת דין מאיה וייס טמיר להסדרת מעמד בישראל: הקשיים והפתרונות מול הרשויות

ביורוקרטיה הכרוכה באישורי עבודה, במתן מעמד או אפילו בכניסה למדינה של אזרחים זרים היא סבוכה ומתישה. במשרד עורכות הדין מאיה וייס-טמיר ממליצים להיעזר בליווי משפטי לשם השגת המטרה, עוד לפני ההגעה לנתב"ג

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
נועה הראל, בשיתוף עו"ד מאיה וייס-טמיר
תוכן שיווקי

ענייני הגירה ואזרחות ישראלית, כניסה ועבודה בישראל וכן שאלות של הגנה על זכויות זרים הנמצאים בישראל הפכו לחלק מסדר היום הציבורי. אנשים פרטיים או אנשי עסקים, שמוצאים את עצמם נדרשים לנקוט פעולות מול רשות האוכלוסין וההגירה ולעתים גם מול הקונסוליות הישראליות בעולם, מגלים שעליהם לפעול על פי חוקים ונהלים סבוכים ומול מדינה קפדנית.

על פי חוק הכניסה לישראל, כל אזרח של מדינה זרה המבקש להיכנס למדינה לכל מטרה שהיא ואינו זכאי להיות עולה על פי חוק השבות — נדרש לאשרה ולרישיון ישיבה מתאים. הזכאות לאזרחות ישראלית קבועה בחוק האזרחות ויש הוראות חוק נוספות, תקנות, אמנות ונהלים המייצרים קושי ביורוקרטי בדמות עיכוב, מניעת זכויות למעמד או איסור כניסה לבאים בשערי המדינה.

"הליווי המשפטי הנדרש בתחום האזרחות והמעמד, אשרות ורישיונות נחוץ לאין שיעור, ולצערי יש אנשים שלא מכירים את המורכבות הזו עד שהם נתקלים בה", אומרת עורכת הדין מאיה וייס-טמיר, העומדת בראש המשרד הנושא את שמה.

מדוע חשוב להסדיר רישום ומעמד?

משרד עורכות הדין מאיה וייס-טמיר מתמחה שנים רבות בענייני כניסה, מעמד ועבודה בישראל. השנים האחרונות המחישו את הצורך במומחיות בתחום. כשפרצה מגפת הקורונה וכניסתם של זרים למדינה לא היתה אפשרית, נתקלו רבים בקשיים להגיע לישראל או לקבל זכויות של אזרח מפני שהם טרם נרשמו ככאלה. לדוגמה, מספרת עו"ד וייס-טמיר, משפחה שבה רק האם היתה אזרחית אך הבעל והקטין לא, סורבה בכניסה לישראל כי במועד הגעתה לנתב"ג מדינת המוצא שלה הפכה לאדומה. האם, שרק לה היה מותר להיכנס, לא הסכימה להיפרד ממשפחתה. המשפחה נאלצה לשהות זמן רב בטורקיה, עד שפנתה למשרד וייס-טמיר ונמצאה הדרך להסדיר לה אשרת כניסה.

עו"ד מאיה וייס-טמיר
עו"ד מאיה וייס-טמיר
עו"ד מאיה וייס-טמיר
עו"ד מאיה וייס-טמיר

גם עתות של משברים ביטחוניים, כמו זו שהעולם חווה לאחרונה, ממחישות את הצורך במומחיות בתחום. בתקופות כאלה יש לבצע באופן מואץ הליכים כמו עלייה, הארכת אשרה של מי שכבר נמצא בישראל, הסדרת מעמד של מבקשי מקלט שנמצאים כאן או אפילו הזמנה של הורה קשיש ובודד הנתמך על ידי האזרח הישראלי שמבקש זאת.

הקשיים שבדרך

עו"ד וייס-טמיר מספרת שמעסיקים שחייבים להעסיק כוח אדם ממדינות זרות או כאלה הנדרשים למומחים ב"שכר מומחים", נעזרים בייעוץ משפטי ובליווי כדי לקצר את הדרך ולהבטיח תוצאות. הם חייבים לפעול להשגת היתרי העסקה ולאחר מכן להזמין את העובד ולקבל עבורו אשרת כניסה מתאימה, להקפיד לעמוד בכל הוראות החוק לגבי תנאי העסקת העובד ואשרה בתוקף — משימה לא פשוטה עבור המעסיק.

עו"ד מאיה וייס-טמיר
עו"ד מאיה וייס-טמיר
"היכולת להשפיע על חייהם של אנשים היא עצומה, ואני שמחה וגאה לעזור לאנשים בנקודות משמעותיות בחיים שלהם"
"היכולת להשפיע על חייהם של אנשים היא עצומה, ואני שמחה וגאה לעזור לאנשים בנקודות משמעותיות בחיים שלהם"

עורכות הדין לא נרתעות גם ממקרים מורכבים, כמו אלו של אמהות בודדות זרות עם ילדים ישראלים או חסרי מעמד שנקלעות למצבים קשים. את הלקוחות מלוות עורכות הדין לאורך כל הדרך, בנחישות ובהסתכלות ארוכת טווח: "היכולת להשפיע על חייהם של אנשים היא עצומה, ואני שמחה וגאה לעזור לאנשים בנקודות משמעותיות בחיים שלהם. התחום חוצה מעמדות, עדות ומדינות, חוצה סטטוס סוציו־אקונומי, ואנחנו יכולות לעזור לכולם", מעידה וייס-טמיר.

תהליכים להסדרת מעמד של זוגות אורכים מספר שנים וכוללים הכנת מסמכים וראיונות פולשניים והתמודדות סיזיפית במסדרונות הביורוקרטיה. וייס־טמיר מספרת כי בראיונות נדרשים בני הזוג לענות לשאלות רבות ולרדת לפרטים בדיוק מקסימלי. לא פעם נדרשים עורכי הדין המלווים להציב גבולות בראיונות ולמנוע אי הבנות, כך שההליך יעבור בצורה המיטבית ובאופן שלא יפגע ברגשות ובזכויות הפרט. בנוסף, יש חשיבות מכרעת למשך הזמן שההליך מתנהל — התארכותו תדחה את המועד שבו המבקשים יהיו זכאים לעבוד, לקבל זכויות סוציאליות או להתאחד עם יקיריהם. "אני אמונה על כך שרשות האוכלוסין, או כל גוף ביורוקרטי שמולו נתנהל, ינהג בכבוד ובאחריות כלפי הלקוחות שלי", היא מתארת.

אילו פתרונות קיימים?

וייס-טמיר מספרת שיש מקרים מיוחדים שבהם הפתרון הוא להגיש בקשות למעמד מטעמים הומניטריים או עררים לבית הדין לעררים ובתי המשפט השונים.

משרדה מסייע, לדוגמה, לישראלים שירדו מהארץ, אך לא רשמו את נישואיהם ואת לידת ילדיהם, לא להיתקל בביקורת גבולות קפדנית ולהיקלט בישראל במהירות עם כל הזכויות המגיעות להם. הוא עוזר גם לבני זוג זרים של אזרחים ישראלים בהגשת הזמנה מקדימה לישראל ובפתיחת תיק חיונית, שכן גם אם היו יכולים להיכנס כתיירים, כניסתם היתה מסורבת. "סירוב כניסה יכול להיות חוויה מאוד לא נעימה. לעתים גם מגיעים אלינו לקוחות שהכינו מסמכים לפי מה שרשום בנוהל, ובסוף ניסוח חלקי או לא מדויק סיכל את ההליך או שהצריך המתנה נוספת. את כל זה אנו מונעות על ידי ייעוץ נכון, בזמן הנכון".

ראייה משפטית הוליסטית

עו"ד וייס-טמיר מעידה כי היא וצוותה פועלים מתוך אמונה בזכויות אדם ובזכות היסוד לכבוד, לשוויון ולחופש הבחירה של הפרט. גישה זו, בנוסף על שנות ניסיון רבות בתחומי המשפט האזרחי, הן הבסיס להצלחות שנוחל המשרד עבור לקוחותיו והסיבה לתחושת המשפחתיות ולחזרת הלקוחות לסיוע המשרד בתחומים אחרים, בשלבי חיים שונים ולצרכים שונים. "זוג צעיר שמגיע אלינו למשרד כדי להסדיר כניסת בן זוג ומעמד, חוזר אחר כך לעזרה ברכישת דירה או להסדרת מעמד הילדים. אנשים מבוגרים יותר נעזרים בנו כדי לתכנן את מצבם המשפטי בעתיד, הסכמי ממון, צוואות וייפוי כוח מתמשך. בסופו של דבר, כל התהליכים מצריכים שיקוף של החיים הפרטיים של הלקוחות שלנו אל מול הרשויות השונות. ההיכרות העמוקה שנוצרת למשרד עם לקוחותיו והאמון שזכינו לקבל מהם מאפשרים לנו להמשיך ולעזור בנקודות משמעותיות נוספות בחייהם", היא מסכמת.

עו"ד מאיה וייס-טמיר
טלפון: 04-8584840
למעבר לאתר >>
לפנייה במייל >>
למעבר לפייסבוק>>
לפנייה בוואטסאפ: 050-7778941

בשיתוף עו"ד מאיה וייס-טמיר

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    Hands, judge and stack with documents at office for legal review, administration and investigation. Person, paperwork and overwhelmed with deadline, time management and gavel for law, justice or case
2621776413

    "לא בטוח שמשרדי הענק יחזיקו לאורך זמן": הפרדוקס של הכשרת עורכי הדין

    מיכל פלטי

    תזכרו את השמות: 15 החברות הצעירות בנבחרת הסטארט־אפים 2026

    שגיא כהן
    משרד הייטק

    האקזיט השקט: כך מתרוקן ההייטק הישראלי ממוקדי הכוח שלו

    רותי לוי
    צחי אבו (בגדול); למטה מימין: אלון חסן, אלעזר ויגדורוביץ', ישראל ענדען ויעקב איזק

    המחיר: 8 מיליון שקל. התמורה: העברת קרקעות מהמדינה במאות מיליונים

    גור מגידו
    מייקל אייזנברג

    "מייקל הוא איש חכם, אבל הסוד שלו טמון בביטחון העצמי המופרז שלו"

    אופיר דור
    יוסי בן סימון

    "בחיים אני לא אתן לילדים שלי לקנות דירה שהם לא רואים בעיניים"