חיפוש

"מתחת לתדמית האפורה, יש בעבודה שלנו המון יצירתיות"

בחברת פרץ הנדסה, המספקת שירותי ייעוץ הנדסי, תכנון בנייה וניהול ופיקוח פרויקטי בנייה, מתריעים על מחסור במהנדסי בניין ובהנדסאי בניין, הנובע בין השאר גם מתדמית שגויה שיש למקצוע

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
קבלנים משרטטים
קבלנים משרטטים
"מתחת לתדמית האפורה, יש בעבודה שלנו המון יצירתיות" צילום: Shutterstock
"מתחת לתדמית האפורה, יש בעבודה שלנו המון יצירתיות" צילום: Shutterstock
עינב בן יהודה
תוכן שיווקי

כמה מאיתנו מקדישים מחשבה לתהליך הבנייה ולשלל התפקידים המאפשרים הקמה של מבנה שיהיה גם בטיחותי, גם אסתטי וגם יענה על הדרישות עבורן הוקם? סביר להניח שאנחנו יודעים שנדרש אדריכל לשלב התכנון וקבלן לשלב הביצוע. אך בין שני השלבים האלו קיים תפקיד נוסף ומרכזי ביותר, הקונסטרוקטור - מהנדס בניין בעל התמחות בתחום התכנוני.

קובי פרץ, הבעלים של חברת פרץ הנדסה, מסביר כי הקונסטרוקטורים אחראים על כל שלבי התכנון מרגע קבלת השרטוטים מהאדריכל, ועד להשלמת הבנייה על ידי הקבלן. חברת פרץ הנדסה בראשה הוא עומד מספקת שירותי ייעוץ הנדסי ותכנון בתחום הקונסטרוקציה למבנים ותוספות בנייה של מבני מגורים, מבני ציבור, פארקים ועוד. כמו כן החברה מספקת גם שירותי ניהול ופיקוח, במסגרתם היא מנהלת ומלווה פרויקטים ברחבי הארץ של בנייה פרטית, בנייה ציבורית ובנייה רוויה.

מתמודדים עם אתגרים משמעותיים

פרץ הנדסה לקחה חלק בפרויקטים רבים. כך לדוגמה, החברה תכננה כקבלנית משנה את פארק אריאל שרון, תכננה וניהלה פרויקטים להקמת בנייני מגורים שונים, וכעת היא אף משתתפת כקבלנית משנה בתהליך של הכנת חוות דעת על המתחם בהר מירון. "קונסטרוקטורים אחראים על מגוון תחומים", הוא מציין, "אנחנו צריכים לדאוג שהמבנה שהאדריכל תכנן יהיה בטיחותי וגם יעמוד במצב שירות - כזה שיהיה אפשר להשתמש בו בהתאם לייעוד שלו, בין אם זה בית פרטי או בית חולים".

שלב התכנון מורכב וכולל התייחסות ליסודות, לקורות ולתקרות המבנה. הקונסטרוקטורים צריכים להחליט מאילו חומרים יהיה מורכב שלד הבניין, מה יהיה הגובה והרוחב של כל אחד מהמרכיבים, מה תהיה כמות הברזל בהם, ואפילו איזה סוג ברגים לשלב.

טרקטורון בשטח
טרקטורון בשטח
עבודות חפירה בשטח
עבודות חפירה בשטח

פרץ מדבר על מספר אתגרים משמעותיים בעבודה בתחום הקונסטרוקציה ובניהול ופיקוח של פרויקטים בתחום הבנייה:

1. להפוך תכנון למציאות: "זה האתגר היומיומי, והדבר שגורם לי את ההנאה העיקרית בעבודה שלי", אומר פרץ, "השלב שבו אנחנו מקבלים את התוכנית של המבנה מהאדריכל וצריכים להפוך אותה למציאות". לאחר שהאדריכל מסיים את תהליך התכנון, מגיע החלק הקריטי בו נכנס לפעולה הקונסטרוקטור, בו הוא צריך לדאוג כי התכנון המקורי יעמוד במבחן הבנייה. "יש תכנונים פשוטים יחסית כמו מבני מגורים, שבהם יותר קל לשמור על הרעיון המקורי של האדריכל", אומר פרץ, "אבל יש עיצובים שבהם האדריכל מרשה לעצמו להשתולל, ואנחנו צריכים לראות איך אנחנו שומרים על היצירתיות הזו בלי לפגוע בבטיחות של המבנה, ובנוסף נותנים מענה מלא לצרכים עבורם המבנה מיועד", הוא מוסיף.

2. השורה התחתונה: אתגר משמעותי נוסף בעבודת התכנון והייעוץ הוא לבחון כיצד להוציא את הפרויקט לפועל כך שהוא ישמור גם על שורת הרווח. "תמיד ניתן לתת פתרון בומבסטי לצרכים העיצוביים של הפרויקט, אבל הפתרונות האלו גם יקרים יותר בדרך כלל. התפקיד שלנו מחייב למצוא את הפתרון הטוב ביותר עבור הלקוח, כך שלא יעלה הרבה, ישמור על הקו העיצובי וכמובן – לא יפגע בסטנדרטים המחמירים ביותר של בטיחות".

3. להתגמש בהתאם לשינויים בשטח: עבודת הקונסטרוקטורים מחייבת מתן מענה לאירועים בלתי צפויים, בין אם אלה מי תהום שמתגלים בשטח עליו מוקם הפרויקט, או תוספות לבניין שיש לשנות כי היסודות של הבניין לא יחזיקו את התוספת המתוכננת.

"לכן הניהול והליווי שלנו כל כך חשובים", מציין פרץ, "אנחנו לא נותנים את התוכנית ונפרדים לשלום. אנחנו מגיעים לשטח ומלווים את הקבלן בשלבים שונים של הקמת הפרויקט. הנוכחות שלנו בשטח חשובה כדי לוודא שמה שנעשה תואם את הדרישות והתוכניות, וגם כדי לתת מענה לצרכים שנוצרים תוך כדי עבודה".

לנפץ את הסטיגמה

בענף שבו הם פועלים, מתריע פרץ, יש מחסור בעובדים שרק ילך ויגדל. על המחסור הזה מתריעים כבר שנים בכירי הענף, ומציינים כי הוא הולך ומחריף למרות העובדה כי התנאים המוצעים לעובדים טובים והשכר גבוה. "מי שלומדים הנדסת בניין יכולים לבחור בין שני מסלולים - ניהול הבנייה או קונסטרוקציה", אומר פרץ, "כדי להפוך לקונסטרוקטור יש צורך בהתמודדות עם קורסים קשים יותר, מרביתם כוללים לא מעט מתמטיקה. ויש סטודנטים שמעדיפים להימנע מההתמודדות הזו".

בנוסף הוא מעריך כי אחת הסיבות למחסור בעובדים היא תדמית שגויה שיש לענף. "תחום הנדסת הבניין נראה משעמם. מתחת לתדמית האפורה הזו, מתחת לברזל ולבטון - יש המון יצירתיות", הוא אומר. "אני מתייחס לזה כמו משחק שחמט - אחרי שסיימת את התוכנית מגיע האינסטלטור ורוצה להעביר צינור ביוב במיקום מסוים, ואנחנו צריכים לאפשר את זה ואולי גם לשנות את התוכנית בהתאם. לכן זה תפקיד שמחייב חשיבה קדימה ותכנון קדימה. התפקיד שלנו הוא מצד אחד להיות בלתי נראים בפרויקט ומהצד השני לתת את המענה הכי טוב מכל ההיבטים. וכשזה מצליח זה מאוד מספק".

ליצירת קשר במייל
9469765־03

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    צעירה בסופרמרקט

    "גם מי שמרוויח 30 אלף שקל לא שורד פה": יוקר המחיה מבריח את הצעירים

    עמית קמינסקי
    בנימין נתניהו

    האיש שניצח — וגם הפסיד, השניים שעקפו אותו — ושוחד המיליארדים שלא הספיק

    רותם שטרקמן
    השעות שהבינה המלאכותית חוסכת לא נחשבות זמן עבודה של עורך הדין, והלקוח הוא זה שיהנה מהחיסכון

    בזכות AI עורך הדין עבד רק שעה. על כמה שעות צריך לשלם לו?

    עידו באום
    לי־בר מחזיקה במפעל בקריית גת, מעסיקה כ-1,500 עובדים ומספקת עשרות אלפי ארוחות ביום

    אקזיט הקייטרינג: משפחת יפרח מוכרת לסקיי 50% מלי־בר ב–200 מיליון שקלאקזיט הקייטרינג: משפחת יפרח מוכרת לקרן סקיי 50% מלי־בר ב–200 מיליון שקל

    מיכאל רוכוורגר
    מנכ"ל פרל, עמרי וינשטיין (מימין) וסמנכ"ל הטכנולוגיות, אילן קומרגודסקי

    בלעדיבלעדי

    המטבע זינק ב–520%: מעבדת המחקר מת"א שמסעירה את שוק הקריפטו

    אופיר דור
    "הציבור יודע שסוכן ביטוח, כמו עורך דין או שרברב, לא עובד לשם שמיים. השאלה היא אם הסוכן מעניק ערך ופועל לטובת הלקוח"

    "אם אנייד תיק של 7 מיליון שקל — אקבל 50 אלף שקל. אם לא — רק 5,000 שקל"