חיפוש

"נדרש סיוע תקציבי לפתרון משבר העובדים בשדה התעופה"

ביקוש הולך וגובר לטיסות מחריף את בעיית המחסור החמור בעובדי ביטחון. פנחס עידן, יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה: "הפתרון היחיד למשבר הוא סיוע תקציבי מהמדינה לעידוד עובדים לתפקידים אלו"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
דניאל דותן, בשיתוף ארגון ועד עובדי רשות שדות התעופה
תוכן שיווקי

אחד הריקושטים הפרדוקסליים ביותר של משבר הקורונה התגלה עם פתיחת השמיים מחדש. מאותו רגע הביקוש לטיסות הלך וגדל, אך כוח האדם, במיוחד בתחום הביטחון, הצטמצם במידה משמעותית.

במהלך שנת 2022, העריך מנהל נתב"ג, שמואל זכאי, בדיון בוועדה המיוחדת לפניות הציבור בכנסת, על פי הפרסומים, כי חסרים כ-1,000 עובדים לרשות שדות התעופה. העובדים שהוצאו לחל"ת בתקופת הקורונה, לדבריו, לא יכלו להמתין כשנתיים עד שענף התעופה יתאושש. אלו בעיקר עובדים צעירים, סטודנטים, שהמשיכו הלאה ופנו למשרות אחרות. כעת, כשהביקוש לטיסות בשיא, המחסור החמור בעובדי ביטחון בנתב"ג בכל התפקידים בחטיבת הביטחון: אנשי האבטחה, בודקים הביטחוניים, וסלקטורים – מורגש היטב – ומעידים לכך כל העומסים בנמל התעופה.

פנחס עידן
פנחס עידן
פנחס עידן צילום: רמי זרנגר
פנחס עידןצילום: רמי זרנגר

לדברי פנחס עידן, יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה, המחסור החמור בעובדים מייצר קושי של ממש הנחווה מדי יום ביומו. "אנחנו מפרסמים את המשרות בכל מדיה אפשרית, ומשקיעים המון משאבים בגיוס כוח אדם, אבל לא מקבלים מספיק פניות ממועמדים", הוא אומר, "בעבר, על כל משרה כזו שפרסמנו היינו מקבלים לפחות 50 מועמדים, והיום כמעט ואין פניות".

מה הסיבה לכך?

"זה נובע מכמה סיבות. ראשית, שוק התעסוקה כולו השתנה במהלך תקופת הקורונה. מיליוני אנשים נאלצו להפסיק לעבוד, יצאו לחל"ת, או עבדו מהבית, ובלית ברירה מצאו מקורות פרנסה אחרים. חלקם פנו לתחומים אחרים והתמקצעו בהם, ואחרים גילו שיש משרות שהם יכולים להמשיך ולעבוד בהן מהבית, והמציאות הזו הרבה יותר נוחה להם.

חסרים גם סבלים ועובדי ניקיון

עידן מסביר כי הבעיה היא לא רק עם העובדים הזמניים. הוא מספר כי "בתקופת הקורונה פרשו כמעט 250 עובדים קבועים בנוסף למשרות הסטודנטים, ואני נלחם להחזיר לפחות חלק מהעובדים למשרות הקבועות, במיוחד עובדים טיפוליים כגון סבלים, עובדי ניקיון, ועוד".

מה הפתרון למשבר של המחסור בעובדים בנתב"ג?

"אני חושב שצריך לתגמל את העובדים האלו בשכר. המדינה צריכה לסייע לנו בתקציבים לגיוס כוח אדם לתפקידים הביטחוניים ולתפקידים הטיפוליים. בתחילת הקיץ הגשנו בקשה ורשות שדות התעופה הקצתה 30 מיליון שקל לגיוס כוח אדם, אבל הקיץ נגמר. הגשנו בקשה נוספת, אבל חייבים לקבל את אישור שר האוצר כדי שהרשות תעביר לנו שוב תקציב.

"במקביל אנחנו מנסים להתמודד עם האתגר באמצעות אסטרטגיות שונות. כך למשל, העברנו את עובדי היום לתגבר את חטיבת הביטחון על מנת לספק מענה טוב יותר ולשחרר את העומסים, לקצר את התורים בבדיקות הביטחוניות, אבל זה היה משהו זמני שיכולנו לעשות וזה נגמר. עכשיו העומסים חזרו והנוסעים סובלים".

ארבע שנים ללא הסכמי עבודה

עידן מציין כי עובדי רשות שדות התעופה ללא הסכמי עבודה כבר משנת 2018. "התחלנו בזמנו בטיפול בהסכמי העבודה ואז הגיעה הקורונה ועצרה את הכל", הוא אומר, "בהסכם בין ההסתדרות לאוצר, הוחלט על הקפאה עד ינואר 2023 - זה עוד שבועיים. כעת אנחנו מחכים שהממשלה תקום ואז ניכנס למשא ומתן על הסכם מפעלי מול הנהלת הרשות והאוצר".

"הפעילות בנתב"ג חזרה במלוא העוצמה, אנחנו צפויים לסיים את שנת 2022 עם 20 מיליון נוסעים, ואני מקווה שניכנס למו"מ לשינוי עסקה ונמצא דרך לפתור לפחות חלק מהדברים לטובת העובדים, לטובת הנוסעים ולטובת הרשות".

בשיתוף ארגון ועד עובדי רשות שדות התעופה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    משמאל: דביר שמש ומיכאל ברקוביץ', מייסדי פליי פרפקט

    מתחת לרדאר: שני יוצאי 8200 פיתחו משחק סוליטר והרוויחו מיליוני דולרים

    אופיר דור
    עצרת תמיכה במנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי, טהראן, החודש. "לא החלשת את היריב שלך — אלא סייעת לו להפוך למסוכן, קשוח ובעל מנופי כוח נוספים"

    אחד מחוקרי המלחמה המשפיעים בעולם: איראן עלולה לצאת מהעימות חזקה יותר

    גיא רולניק
    יצחק תשובה

    ההשקעה של תשובה מסתבכת: לוינסקי עופר עשויה להתקשות להחזיר חובות

    יוסף חרש
    יער

    "הזדמנות של פעם בדור" = מגרש מיוער בפלורידה במחיר מנופח

    אפרת נוימן
    אילוסטרציה. הארווי הוא כיום הסטארט-אפ המוביל בעולם בכל הנוגע לפיתוח כלי AI לעורכי דין

    הסטארט-אפ שמשנה את עבודת עורכי הדין שווה כבר 11 מיליארד דולר

    אופיר דור
    מירב סדיקוב

    "אני מסיימת לעבוד ב-3:00, מגיעה למעונות ב-4:00 וב-8:00 אני כבר בשיעור"