המציאות הביטחונית בישראל מחייבת ערנות ומודעות גבוהה יותר לביטחון האישי והמשפחתי. הבית הוא המקום שבו אנו אמורים להרגיש מוגנים, ולכן חשוב להשקיע באמצעי הגנה שיספקו מענה הן לאיומים ביטחוניים והן לעבירות רכוש. שמירה על הבית היא למעשה שמירה על השקט הנפשי של כל בני המשפחה ומחדדת את הצורך בפתרונות ישימים, יעילים ופונקציונליים.
חברת "הרמטיקס", המתמחה בייצור דלתות כניסה למגזר הפרטי והעסקי, מביאה לשוק מערכת דלתות עם רמת אבטחה מתקדמת, שבעבר הייתה שמורה לגופים אחרים מלבד המגזר הפרטי. היא משלבת אותה עם תכנון ארגונומי וטכנולוגיה חכמה, שמתבססים על 35 שנות מחקר, פיתוח, ייצור ושיווק. שאיפת החברה היא לצמצם עד כדי אפס את ניסיונות הפריצה דרך הדלת, בלי לוותר על נוחות תפעול יומיומית ועיצוב בהתאמה אישית שמכבד את חזות הבית.
"רוב הדלתות מצוידות היום במנגנונים בסיסיים וחסרי הגנה, וזוהי מציאות שדורשת מבחינתנו שינוי מהותי באסטרטגיית הנעילה", אומר בר אזולאי, הבעלים והמנכ"ל. "עולם ההגנה על הבית מתנהל כמו מרוץ חימוש בלתי פוסק. כל שדרוג במערכות המיגון פוגש מהר מדי שיטות פריצה מתקדמות יותר, ודלתות הביטחון הסטנדרטיות אינן מספקות עוד את רמת ההרתעה שהבטיחו בעבר".


שומרים על הבית
הדלתות של הרמטיקס משנות את חוקי המשחק, עם נעילה שמתבססת על רכיבים מתקדמים באזורים שונים בדלת, הפועלים יחד ויוצרים מערך נעילה חסין לפריצה. לדברי אזולאי, כל דלת כניסה עומדת בתקן הדלתות הגבוה ביותר של מכון התקנים הישראלי – 4 כוכבים 5044/1, לדבריו יעד נכסף שלא הוּשג על ידי אף אחת מחברות הדלתות. כמו כן היא כוללת פטנטים רשומים, המהווים את סוד ההצלחה והדרישה המוגברת גם בקרב גופים ביטחוניים, חדרי כספות ונשק ואף בבתי מרקחת, שבהם נדרש המיגון במיוחד. "הדלת שלנו מדורגת ברמת העמידות הגבוהה ביותר בתחום. היא נבחנה שוב ושוב על ידי גורמי ביטחון מובילים, שביקשו לבדוק את התאמתה לאנשים הנדרשים לאבטחה מוגברת. גם תחת ניסיונות פריצה באמצעים ייעודיים וחדישים היא עמדה בכל המבחנים".
בדלת, העומדת בחזית הטכנולוגיה, מוטמעים שבעה פטנטים. "פיתחנו בין היתר מנגנון תחתון מתכוונן, שעולה ויורד בהתאם למִפתח והופך למעין חסם נוסף בעת הסגירה. הצירים אצלנו מוסתרים כסטנדרט ולא כתוספת. קיימת אפשרות לשדרוג למיגון בליסטי באמצעות פלטת מיגון ייעודית, ופיתחנו גם מנגנון נעילה הרמטי ייחודי", מפרט אזולאי.
כשעיצוב פוגש פונקציונליות
הדלתות משלבות פלדה ואלומיניום ולמרות המיגון, המראה שלהן רחוק מנראות של דלת כספת. הן מעוצבות בהתאמה אישית, בקו חדיש בכל סגנון רצוי, והגימורים עם חיפויי סרגלים דמויי עץ, אלומיניום מוברש, אלומיניום בגוֹן מניפת RAL, גרניט־קורטן, פורניר אלון או פורניר בעיבוד CNC, צבע אלקטרוסטטי בתנור ועוד. הן מגיעות לגובה של שלושה מטרים וניתנות להתקנה בבית חדש או להחלפה של דלת אחרת קיימת, ללא צורך בהחלפת המשקוף. לדלתות הכניסה יש גם דגמי קו אפס (משקוף נסתר). "כך או כך, הדלת הופכת את הדירה לכספת", הוא מדגיש.
לצד דלתות הכניסה מציעה הרמטיקס מבחר של דלתות פנים העשויות אלומיניום צבוע בתנור ומשלבות חומרים אקוסטיים. יש להן פטנט של ציר נסתר טלסקופי להגנה על אצבעות ילדים, שפותח במעבדות החברה, ומנגנון שמונע טריקה עקב רוחות, צירים נסתרים טלסקופיים וגם דגמי קו אפס. העיצוב בהתאמה אישית, החל מפורמייקה דמוית עץ ואלון מבוקע דרך דוגמאות שונות ועד חריטות אישיות.
כל הדלתות מיוצרות לפי דרישה, על חלקיהן, במפעל בחולון, ואולם התצוגה שלצדו פעיל לקבלת קהל. בחברה עובדים עם לקוחות פרטיים, אדריכלים, מוסדות שונים וקבלנים בכל הארץ, אך בעיקר בבנייני בוטיק בתל אביב ובמרכז. לכל אחד מותאם הסגנון והעיצוב הרצוי לו. הם מתגאים בזמן אספקה מהיר, בשירות בלתי מתפשר ומעניקים עשר שנות אחריות נגד פריצה. מחירי הדלתות מתחילים ב־11,800 שקלים לדלת כניסה ו־4,500 שקלים לדלת פנים, לא כולל מע"מ.
בחודשים האחרונים הגיעה למפעל החברה דרישה לייצור דלתות ממוגנות פריצה וירי במאות בתים שנמצאים בתהליך שיקום לאחר אירועי 7 באוקטובר. "אנחנו מספקים בשגרה עשרות דלתות וכשנממש את היעד שלנו לייצור סדרתי, נגיע לייצור קבוע של מאות ואלפים", אומר אזולאי. במקביל עובדת מחלקת המחקר והפיתוח על המודלים החדשים של הדלתות, שהמנגנונים החכמים שלהן ייטמעו בתוכן.
כיצד אתה מסביר את העלייה בביקוש לדלתות ממוגנות בכלל?
"השליחות שלנו מאז ומתמיד הייתה להגן על תושבי ישראל ולצמצם פריצות ועוגמת נפש. בעבר עיקר הדגש היה על מניעת גניבות, אך בשנה האחרונה אופי האיום השתנה. אחרי אירועי 7 באוקטובר רבים מהלקוחות אינם חוששים רק מעבריינות רכוש, אלא גם מתרחישים ביטחוניים. בהתאם לכך אנו רואים עלייה משמעותית בביקוש למיגון משולב, כלומר גם מפני פריצה וגם מפני ירי. כשמתרחש אירוע ביטחוני חריג, כמו חשש לחדירת מחבל לאזור מגורים, הטלפונים במשרדים שלנו לא מפסיקים לצלצל וזה מובן. אנשים מבקשים לחזק את הדלתות הקיימות או להחליף אותן בדגמים ממוגנים יותר".
החברה מייצאת דלתות גם לגופים כמו בתי חב"ד ובתי כנסת בעולם ואזולאי מצהיר כי מבחינתו, "הדלת של הרמטיקס צריכה לצאת לעולם ולספק לאנשים את הדבר הבסיסי ביותר שמגיע להם והוא שקט נפשי ותחושת ביטחון, במיוחד בתקופה שבה הפשע גואה. כשפתח הכניסה מוגן ברמה הגבוהה ביותר, בלי לוותר על נוחות ועיצוב, הבית הוא לא נקודת תורפה אלא מבצר אישי בכל שעה".
בשיתוף הרמטיקס






